Mad og drikkevarerOpskrifter

Kolde rygning af fisk: teknologi, opskrifter. Hvilken fisk er bedre at ryge i røgeriet? Makrel røget

Røget fisk ... Dette produkt dets smag og ernæringsmæssige kvaliteter lækkerier mange gourmeter rundt om i verden. Kold røget fisk er blevet en traditionel ret hverdag og festligt bord. Det er lige så godt, og som garniture til grøntsager, og som en snack vaner, og som en hovedret.

For nylig, kok pølse med hænderne syntes et spørgsmål om en meget kompleks og forvirrende. Men nu, med fremkomsten af internettet og de nødvendige varer, rygning er blevet mere nemt og billigt. Du kan gøre det i morgen med et minimum af indsats og penge. Desuden kan det for noget med røget fisk eller kød være på en kontinuerlig og regelmæssig basis, forkælelse lækre delikatesser dig selv og din familie, eller organisere din egen rentabel forretning.

Så virkelig muligt at tilberede røget fisk selv? At dette skal tages i betragtning, og hvilke fejl skal undgås? Hvad er den teknologi af kolde-røget fisk derhjemme? Hvis du er interesseret i - så, vores artikel er for dig!

Hvad er en kold rygning

Kolde rygning - er en metode til behandling af træ røg produkter med det formål at bevare til langtidsopbevaring. Denne metode er meget nyttig og praktisk, fordi de kogte produkter indeholder en maksimal mængde af vitaminer og mineraler, og kan opbevares i en længere periode.

Men koldrøget ganske tidskrævende. Det giver langvarig proces, der kræver en vis indsats.

Hvad er den teknologi af koldrøget fisk? Kort sagt, er præ-saltede fisk røget i flere dage i en specielt konstrueret bygning. Under denne proces er fremtrædende stoffer i brænderøg som har antiseptiske egenskaber af produktet og forhindre bakteriel chok forrådnelse og forfald.

Der er officielle regeringsdokumenter regulerer produktionsteknologi af røget fisk. Sådanne regler har en forkortede navn "gæster". Kold røget fisk, i overensstemmelse med anerkendte nationale standarder, går gennem flere faser af deres forberedelse, fra optøning, vask og skære en hel og slutter sin saltning og rygning. For hvert trin i processen er der en nødvendig, fikseret instruktion.

Men folk uvante med røget teknologi straks vises specifikke, målrettede spørgsmål: hvilken slags fisk er bedre at ryge i røgeriet? Hvor lang tid til at gøre det? Hvilken slags træer er optimal for hjemmet røget? Og er det muligt at bygge et hjem på deres eget røgeri?

Nå, lad os prøve at gradvist at afsløre hemmeligheder madlavning teknologi af koldrøget fisk.

Nødvendige typer af fisk

Betyder det noget, hvilken slags fisk er bedre at ryge i røgeriet? Ja, fordi ikke alle fisk kan være genstand for koldrøget, fordi behandlingen af tabt smag og ernæringsmæssige egenskaber af produktet.

Så hvad bedre til at ryge fisk i røgeriet? Den mest lækre og appetitvækkende opnåede makrel og laks, efterfulgt af karper, sølv karper, sild, stør, ål, fladfisk og andre. Den vigtigste ting at fiskene var friske, zhirnenky og om muligt, af samme størrelse (til Prosol og rygning er ensartet).

Så med den type produkt, vi har identificeret. Lad os nu finde ud af, hvad røgeriet, og hvordan det kan bygges i hjemmet.

Røgeri. Færd med at opbygge

At opbygge en høj kvalitet og velegnet røgeri i overensstemmelse med produktionen af koldrøget fisk teknologi, skal du beslutte, hvor ofte du vil bruge dette design. Hvis sjældne, er det muligt at bygge en midlertidig (eller engangs) røgeri, hvis ofte - noget permanent.

For den første type ryger er du nødt til at følge enkle og klare instruktioner:

  1. Grave en grøft i jorden med en lille stigning i den retning, at røgeriet og størrelsen af to til tre meter lang, to fod bred og en fjerdedel af en meter dyb.
  2. Dække toppen af renden ikke-brændbare metalstykker og SOD, formalet pulver.
  3. I bunden af renden til at bygge en pejs.
  4. På toppen af grøften til at installere en træramme, hvis højde er lig med en og en halv meter, og bredde - en meter.
  5. Hånd ramme obbit polyethylenfilm, og den øverste løber våd jute.

For at kunne bruge denne røgeri konstant, er det nødvendigt at styrke renden, stablet hendes mursten og erstatte skrøbelige ramme på en massivt træ eller mursten struktur. Du kan også købe færdige røgeri i butikken, eller bygge det fra de store tønder, gamle køleskabe og andre små forbruges, voluminøse varer i din husstand.

Princippet om teknologien af koldrøget fisk er, at fokus for den fortyndede røg vil stige langs grøften op til røgeri, afkølet på vej til den ønskede temperatur. Gennem toppen af røgeriet røg vil gå ud.

Vi vil dymoagregat

Denne type røgerier meget let for deres konstruktion af deres egne hænder, uden særlige kvalifikationer. For nylig, men der er mange nyskabelser, der hjælper til bedre og mere produktivt at udføre rygning af fisk. Indførelsen af sådanne innovationer i koldrøget fisk teknologi gemme din styrke og fritid. De forbedrer smagen karakteristika det endelige produkt, og hjælper dig med at håndtere røget med glæde og fornøjelse.

En af de nice moderne innovation er etableringen af et røgeri med røg generator. Essensen af dette instrument er at producere den nødvendige mængde røg og foder det ind i en beholder til rygning, mens du arbejder i enkeltstående tilstand.

Røgen generatoren kan bygges med sine egne hænder fra blæseren, termometer, kompressor, flere slags rør, fittings og forbinder ledninger, såvel som andre, er på hånden komponenter. Boliger for generatoren kan være metaldåser eller potter, dymoprovodom - hver rør af ildfaste mødre.

For at samle en hjemmelavet røg generator brug bulgarsk og svejsemaskine, samt nogle færdigheder. Det sværeste i dette tilfælde - svejse Chimney montering på røret, og gøre døre og låg til ovne. Men resultatet vil være det værd - du får lækker, jævnt røget fiskekød uden særlige magt udgifter.

Selvfølgelig kan du købe dymoagregat at lette dens konstruktion og drift.

Normalt røg generator skal indlæses en gang om dagen en lille mængde chips - et volumen på ca. en liter. En sådan self-made enhed kan opbevares i garagen og skab, det er meget kompakt og mobil.

Men glem ikke, at du nøje bør tage sig af denne enhed: regelmæssigt rengøre beholderen af aske rådnet, vaske dækning og mere.

Også, når du bruger tågegeneratoren er nødvendig for at udføre de væsentlige sikkerhedskrav:

- placere enheden på en fast overflade.

- sikre, at ledningsføringen er blevet fjernet fra kilden til høj belastning og høj temperatur.

- røg generatoren jordes.

- tillader ikke at bruge enheden af børn og dyr.

For sådan rådgivning er nødvendig for at lytte til og under ryge uden røg generator. For eksempel, fortyndes arne ild sikkert sted utilgængeligt for små børn. I nærheden af røgeri er også vigtigt at sætte de nødvendige brand værktøjer - en skovl, brandslukker, en spand vand.

Så røgeri (hjemmelavet eller køb), vi har allerede forberedt. Lad os nu diskutere de vigtige betingelser for koldrøget.

Det anvendte træ

Hvad træ og savsmuld er bedst til arne?

Teknologi røget fisk forudsætter brugen af træ fra løvtræ. bruger Oftest ahorn, asp, eg, røn, pære og æbletræer, som praktisk talt ikke udsender tjære og producere antibakterielle røg.

Til rygning skal vælges tynde og fint podroblennye grene samt spåner og savsmuld, som vil ulme i ganske lang tid, at skabe den ønskede temperatur og røg.

Det er bemærkelsesværdigt, at den type træ, der anvendes påvirker smag og aroma af røget produkt. For eksempel aske giver fisken en rig smag, hassel - en skarp og intens smag, ahorn røget fisk gennemsyrer smagen af kød.

Mange mennesker tror, at kun tørt træ bør tages for at røgeriet. Men dette er ikke nødvendigt. Det hele afhænger af dine ønsker og præferencer.

Hvis du vil have dine fisk i den endelige version afveg syrlig smag og øget brun farve, kan du bruge en let fugtig træ. Og hvis du vil have røget produkt har en lys gylden skorpe og en delikat afslutning, vælger godt tørrede grene.

Generelt ved hjælp af alle mulige typer af træ kan eksperimentere ved at skabe forskellige kombinationer. For eksempel tilsættes en typisk ikke-gentagen smag på målretning brombær, solbær og drue blade og kviste. En slags særlige smag vil afsætte fisk og chips avnbøg.

Det er bedst at anvende flere typer træbrændsler, samtidig med at den simple forhold: frugt træ skal være lidt større end normalt.

Gennem smag og madoplevelser, skal vi huske, at for røget fisk er bedst ikke at bruge nåletræer, da de giver produktet en ubehagelig bitterhed og slip harpiks aflejret på overfladen af de røgede retter tyndt lag af sod.

Også, kan du ikke tilføje træet inficeret med svampe, skimmel og råd. Før brug skal træet nødvendigvis fjerne skorpen, da forbrændingsprocessen kan det frigive giftige stoffer og produkter bibringer en uønsket bitter smag.

Meget nøje for at nærme sig anvendelse af træ fra et birk, så det kan give en røget produkt unødvendig bitterhed.

En anden skal nævne, at i hvert fald du ikke kan lufte brand i hjertet. Når koldrøgning træ skal ulme aktivt og intensivt for denne fraktioneret knækkede grene skal sove fint savsmuld.

Bestem typen af træ til avl fokus, lad os tænke over, hvordan man kan tilberede vores fisk direkte til røgning.

forberedelse: Ambassadør eller marinade

Lad os lære en lækker opskrift på røget fisk. For eksempel makrel.

Før den egentlige røget, fortrinsvis om aftenen, skal det vaskes grundigt og renses. Fra maven af fisk bør fjernes indmaden, mælk og gæller. Leder afskåret er ikke nødvendig. Også, ikke skrabe huden eller vægte, vil den fastholde saftighed makrel kød og delikat smag.

Skal vi skære fisken i stykker? Der er ingen grund til at gøre dette i forbindelse med små prøver, men de store fisk, er det ønskeligt at opdele i stykker eller lave små snit langs rygsøjlen. Dette vil give produktet prosolitsya og prokoptitsya jævnt og hurtigt.

Samt er processen med saltning? Der er flere muligheder for håndtering af fisk med salt. For eksempel kan du gnide fisken inde og ude, tilsæt krydderier, løg og sat under pres for seks til tolv timer.

En anden mulighed saltning - er at forberede en stærk saltlage og placere makrel i tyve til tredive minutter inde i det.

Fede yngel bør lage lidt anden måde: rundhåndet gnides med salt og krydderier produkt indpakket i folie eller pergament og anbragt i forseglede plast, glas eller emaljeret beholder to eller tre dage.

Saltet dermed makrel røget vil have en behagelig og delikat smag og aroma.

Ud over den saltning, kan fiskene lægges i blød i en marinade. Det vil gøre sit kød mere blød og saftig, og med al den fornødne smag og nuancer.

Til marinering behov fjerdedel af koppen salt, et halvt glas citronsaft, et glas hvidvin og sojasovs (beregnet stoffer pr liter vand). Her kan du tilføje løg og dine foretrukne krydderier og krydderurter.

Mens marinering makrel varierede fra otte til ti timer. Det er bemærkelsesværdigt, at de syltede fisk skal være i en forseglet beholder i køleskabet.

Næstsidste trin: tørring og tørring

Efter prosola fisk skal skylles grundigt (i flere farvande) og suge, som også kan tage et par dage. Endvidere skal produktet tørres. For at gøre dette, er kroppen ophængt lodret, ingen dækning, men beskytter mod fluer og andre insekter, og holdt i tre til fem dage.

På dette stadium, hver fisk har brug for et godt kig til at slippe af korrupte, dårligt saltet instans. Hvis yngel lugter dårligt eller har en løshed af kød, skal det smides ud.

Efter tørring kroppe hænger i røgeriet rack, pas på ikke at komme i kontakt med hinanden. På grund af dette en rygning røg vil indhylle fisk jævnt på alle sider, der forbedrer sig rede til hastighed og kvalitet.

Vi har nu gå direkte til røgningen.

Obligatorisk varighed af rygning

Så vores makrel klar til koldrøget, og så er der en ganske traditionel spørgsmål: hvor lang tid det tager at ryge en fisk?

Hvordan til at ryge fisk - en ret almindelig og populær spørgsmål, hvis svar tyder på sig selv: i koldrøgning er det umuligt at hurtigt at lave lækker og sikker måltid uden at udsætte den for varmebehandling.

Også, det er logisk at konkludere, at den koldrøget fisk afhænger af dens størrelse og fedtindhold. I gennemsnit tager det flere dage.

Teknologien af koldrøget fisk indebærer ikke sin forberedelse på en dagstur i landskabet. Hvis du kom til hvile i landet i ganske lang tid, så er du velkommen til at komme ned til rygning, selv de mest enorme og fed fisk døde.

Hvordan til at ryge fisk lille størrelse? Typisk små fisk udsat for rygning inden for to til tre dage, mens de større kan for at forberede fire eller flere.

Erfarne kokke anbefaler at begynde at ryge om morgenen på en solrig roligt vejr. Den første dag skal du sørge for, at røgen gjorde i kabinettet for at ryge ustandseligt, og først derefter, med magt af omstændighederne, kan udgøre mindre variationer i dens modtagelse. Så opgaven med røget helt i stand til at håndtere for én person!

Den regulerede temperatur Pølserne

Hvad er det obligatorisk temperatur røget fisk? Det er bydende nødvendigt at sørge for, at luften i røgeriet steg over tredive grader Celsius. Men det mest optimale temperatur - det er fem og tyve grader.

Det er således nødvendigt at kontrollere lufttemperaturen i kammeret til om nødvendigt justere ulmende ildsted.

Men man skal huske ikke at åbne for ofte smokehouse for at kigge ind i midten - det kan i høj grad øge rygning produkt eller endda ødelægge hele processen.

Efter at ryge fisken er taget ud af røgeriet, ikke umiddelbart give et par dage podvyalitsya at den har erhvervet en endnu gylden farve og koncentreret smag.

Hvad er det, klar måltid?

Så er det tid og temperatur af madlavning retter vedholdende, og vores makrel røget klar!

Hvordan kan jeg fastslå, at røgede fisk kan bruges?

Siden i koldrøgning slagtekrop imprægneret med røg fra en brand og taber det meste af fedtet og fugt, skal kødet af fiskene være ganske tør og hård, har en lys gylden brun og holde sig til rygsøjlen. Og, selvfølgelig, korrekt tilberedt produkt bør ikke have en ubehagelig lugt og eftersmag.

Langsigtet opbevaring af færdige fisk

Hvad er den bedste måde at opbevare den røget fisk? Produktet skal anbringes i en ren og tør luft ved en konstant temperatur på tre grader. Således kan store fisk være i køleskabet i en uge.

Men husk, at fadet har en mærkelig skarp lugt, så det skal opbevares i et tykt papir.

Fisken kan fryses røget vakuumpakket i tre måneder. Tø det samme produkt bedst i mikrobølgeovnen.

Hvis du beslutter at forlade den røgede fisk i butikken, skal du sørge for at huske - under opbevaring det smager og ernæringsmæssige egenskaber forringes. Derfor er det bedst at bruge dette produkt i fødevarer for de første tre dage.

Bon appetit!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.