HjemlighedKonstruktion

Røg ventilation er: anordningen, prøve

Ventilation fungerer ikke korrekt kan forårsage den hurtige spredning af brand og forbrændingsprodukter, føre til tab af menneskeliv, skader på ejendom. Derfor beregning og installation af et system som røg-forebyggelse tvungen ventilation, er en meget alvorlig sag tålte ingen letsindighed. SNP kræver obligatorisk tilstedeværelse af den tilsvarende skorsten i industrielle og offentlige faciliteter. Beregning af dem gjorde i den fase af plads planlægning og design. Dette er især vigtigt for objekter, der er krydset i en nødsituation evakuering af mennesker. Tilstedeværelsen af røg ventilation nødvendig elevatorskakte, korridorer, lobbyer, trappeopgange og vandrende områder. På dette afhænger livet for de mennesker.

Generelle egenskaber

Ventilation brandventilation - et sæt af kommunikationsenheder, en flerhed af operation, som leverer tilstrækkelig luft til lokalerne på tidspunktet for tænding og efter. Ventilationssystemet skal være i stand til at evakuere folk på forudsat rute.

Alle deres måde at være til rådighed til at rejse. Dette bidrager til en betydelig reduktion i dødelighed på grund af forgiftning med forbrændingsprodukter, eliminerer panik evakuering. Enheden plenum brandventilation indebærer autonomi og ikke bundet af et system af luftkanaler og anden kommunikation.

Hovedformålet med et sådant system - er at sikre synligheden af banen for mennesker under evakueringen, levere en tilstrækkelig mængde af luft ind i trappeskakten, korridorerne, elevatorskakten, sammenhængende værelser, etc. Dette reducerer sandsynligheden for tab af bevidsthed på grund af kvælning af carbonmonoxid og betydeligt .. det reducerer antallet af uheld under nødsituationer.

Behovet for ventilation apparat

Ifølge MOE i tilfælde af brande i boligområder eller industribygninger 70% af dødsfald forårsaget af strangulering forbrændingsprodukter. Røg ventilation er, arrangeret ordentligt, kan redde mange liv. I Rusland, som følge af brande i bygninger dræbt op til 10 tusind. Man. Til sammenligning blev der i Kina, er tallet 1,5 tusind. Mand med en befolkning på 1,4 mia. Man. I USA, en stor befolkning som følge af brandene dræbte tre tusind. Folk årligt.

Derfor er indblæsning og udsugning røg ventilation kræves i driften af de forskellige bygninger. I vores land, hyppigheden af brand tilfælde i de 25-etagers bygninger ikke mere end 20 gange om året. En sådan lav sats i hele landet viser, hvordan effektiv en moderne, beregnet i overensstemmelse med reglerne og eksempler på brandventilation forsyning type.

Men i ældre bygninger med det antal etager 17-25 årligt sker det 650 tilfælde af brand dødsfald i 20 sager. De 6-9 etagers bygninger, dette tal stiger til 350, med 8 tusind. Tilfælde af brande. Men de 5-etagers huse hvert år antallet af ofre er 9 tusind. Man. Dette skyldes manglen på effektive systemer til brand udstrømning af forbrændingsprodukter.

Systemet fungerer

Ifølge reglerne SP 7.13130.2009 installation plenum brandventilation er nødvendig for højhuse, kontorbygninger, underjordiske parkeringspladser, parkeringspladser, kontor komplekser.

Princippet om driften af en røg ventilation er at sikre en effektiv evakuering og vedligeholde ejendommen i tilfælde af brand. Også, at systemet tillader adgang redningsfolk inde i bygningen på at dæmpe spredningen af brand produkter i de måder folk følge.

Plenum brandventilation vil blive endnu bedre med automatisering komponenter i systemet. Sensorer vil reagere hurtigt på forekomsten af brande og røg, at sende et signal til checkpointet. Automatisk aktivering af systemet vil give os mulighed for at reagere på nødsituationer. Hvis røgen-forhindre forsyning typen ventilation bestemmer starten på en brand situation, er det åbner luften indsugningsventilerne, og det begynder at fungere.

Teknologien fungerer

Plenum røg ventilation, hvilket giver et eksempel på beregningen af SNIP 2.94.05-91, ikke tillader den samtidige anvendelse af de samme kanaler som konventionelle ventilationssystemer med røg ekstraktion. Indendørsventilatoren blæses ved hjælp af høj tryk, som udstøder forbrændingsprodukter ud af lokalet.

Beregningerne er foretaget til bestemmelse af parametre, støjegenskaber, kraften i enhver røg flow ventilationssystem (fx 1-VKOP, ESSMANN og t. D.). Ved udformning af et system, plan tager hensyn til stedet for installation af røgalarmer, parametrene for afbøjningskanaler samt steder i bygningen, hvor de nødvendige elementer i systemet er.

Etablerede standarder foreslår, at en enhed udstødning forbrændingsprodukter bør ikke udgøre mere end 900 m 2 område af bygningen. Deres placering i nærheden af loftet antages for nemheds skyld. Hvis for eksempel et rum har en kvadratur 1.600 m 2, kan eksempel på beregning ventilation se sådan ud:

1600/900 = 1,7

Så for et givet rum vil være nok til at gøre to rum med uafhængige kommunikationskanaler.

Ventilation brandventilation trappe, korridorer muliggør tilbagetrækning af carbonmonoxid på taget gennem de lodrette kanaldele. For jorden gulve og kældre af parkeringspladser, parkering findes udstrømning af luft gennem vinduer og døre af visse dimensioner. Udføre beregninger plenum røg ventilation gennem indgangen indgangen eller vinduesåbninger, bør være klar over, at de skal være geometrisk regelmæssig, rektangulær form. Pumper skal håndtere belastningen i en time ved en temperatur på 600 ° C og 2 timer ved 400 ° C Emhætte skal cirkulere på mindst 19 tusind. M 3 af luftmasser.

Elevatorskakte og trapper

Ifølge brandbeskyttelsesbestemmelser, bør alle bygningens højde på 28 meter udstyres med et sådant system, som et plenum brandventilation trappeopgange og elevatorskakten. Dette skyldes længden af udstyr til evakuering af mennesker til rådighed for de redningsfolk. Maksimer deres stiger kan nå en højde på 28 m.

Hvis bygningen stiger over jorden mere end 28 m, skal trapperum udformes før starten på byggeriet på nezadymlyaemosti 2. eller 3. type. Tågesikring i sådanne bygninger simpelthen afgørende.

Beregningen af tvungen brandventilation skal leveres af kvalificerede specialister med certifikater for retten til at udføre et sådant arbejde.

anvendelsesområde

Ud over 28 m høje bygninger tvunget ventilation fjerne røg nødvendigvis skal anvende korridorerne over 15 m uden naturligt lys, fra almindelige haller med adgang til nezadymlyaemye trappeopgange. Hvis i kælderen eller stueetagen er der naturligt lys, plenum brandventilation i korridoren bør være obligatorisk. Desuden er disse systemer anvendes i installationer, hvor afstanden fra længst til etagedøren er mere end 12 m.

Fordi atrierne og passage højde på mere end 15 m, og også på balkoner eller døråbninger, står disse faciliteter skal udføres udledning forbrændingsprodukter uden at fejle. Designing kommunikation korridorer bør udføres separat fra systemerne i bolig og kommercielle miljøer.

Fjernelse røg fra farligt områder område højst 1600 m 3, der skal opdeles i sektioner.

Regler for design og installation

Ved beregningen af systemets parametre forsyningstype dymootvedeniya hensyn til den tilladte maksimaltryk normen i lukkede og åbne døråbninger, den gennemsnitlige udstrømning af luft fra rummet, og dens temperatur når en brand opstår. Plenum røg ventilation gennem indgangsportene, vinduesåbninger eller taget bør tage hensyn lufttemperaturen om sommeren og vinden. Den har en værdi i beregningen område af åbningerne for transport af luftmasser.

Eksperter, baseret på de herskende forhold i rummet, træffe en beslutning om valg af fans, kanaler og ventiler. Air aksler skal være udformet i overensstemmelse med de standarder og brand sikkerhedskrav.

Når beregninger ventilation repræsenteret typer betragtes som et grundlag, at strømmen af luft kun udefra ved hjælp af egnede luftudsugningsanlæg point. Derfor skal de være i tilstrækkelig afstand fra det punkt, hvor de forlader røgen.

Luften skal tilføres ved lav hastighed (mindre end 1 m / sek) og ensartet fordelt omkring lokaler. Også skal tages i betragtning ved udformningen af luften må ikke indtaste oppefra og nedefra og ikke nå den nedre grænse for den sandsynlige placering af røgen. Plenum røg ventilation, prøve, som omfatter integration af trafikmængde for luftmasser bør give røg nedosyaganie øverste dør grænse under evakueringen. Lufttæthedsklasse blev beregnet ved følgende formel:

G = F (AP / S) 0,5, hvor

F - tværsnitsarealet af strømningsventilen, m 2;

AP - Trykfald over ventilen er lukket, Pa;

S - resistivitet ventil gazopronitsaniya m 3 / kg.

Minimal S bør være 1,6 x 10 3 m 3 / kg.

Anbefalet luftudstrømningen bør være 9-11 m / s.

udstyr

at udføre ventilationsanlæg skal overholde de betingelser, hvorunder han vil kunne få til at fungere.

Kanaler skal være lavet af ikke-brændbare materialer, der kan modstå langvarig overophedning. Da det vil blive transporteret af giftige gasser, dampe, der dannes som følge af forbrændingen i leddene udledning kanaler bør ikke være løse forbindelser.

Ventilatorerne skal kunne modstå høje temperaturer i lang tid. Baseret på de beregnede data, og blade system udstyr skal fungere i mindst en halv time ved 300 til 600 ° C. De sprede varme og tilvejebringe den nødvendige tryk for strømmen af oxygen inde i bygningen. Fan arrangement er acceptabelt på taget eller væggene af huset bortset fra andre lignende strukturer. Ved fodring luft med en hastighed på 1 m / s genereres optimale støj karakteristik. Plenum brandventilation VKOP1 oftest bruges i vores land, når designe sådanne systemer. Fans ofte kommer med antivzryvnoy teknologi. For at undgå ulykker på grund af indtagelse af fremmedlegemer systemet, er kanaler beskyttet med særlige gitre eller skodder. De kan være fremstillet af transparent polycarbonat eller aluminium, være enkelt lag eller to lag.

Hvis blæseren er placeret på facaden af bygningen, er der en mulighed for at male grillen og gøre udstyret mere uanselige. Moderne producenter af vægmonterede versioner giver en lille ventilator indlejring af udstyr ind i bunden af væggen. Dette giver dig mulighed for at problemfrit integrere dem så meget som muligt til overfladen af bygningen væg. Dette bevarer indtrykket af en lukket udseende. Ved montering af tag ventilator er ikke så vigtigt sit udseende som dens tilpasningsevne til miljømæssige forhold. De kvalitetsstyringssystemer elementer bør ikke gemme.

ventiler

Udstødningsgassystem af forbrændingsprodukterne nødvendigvis indeholde et element, såsom en ventil indblæsning røg ventilation. Han er disse sorter:

  • normalt åben;
  • normalt lukket;
  • dobbeltvirkende;
  • ryge.

Normable grænse tilstand af ventilen er angivet med bogstaver og tal - begrænse antallet af minutter, hvor betingelserne er nået.

Der er to typer af grænsetilstande for sådanne elementer i systemet. E - tab tæthed, I - tabet af evnen af isoleringen. Hvis databladet bør EI 60 betegnelse, skal den behandles som et resultat af yderste grænse af brandmodstandsevne til 60 minutter. Og en sådan tilstand vil blive observeret på begge grunde, uanset hvilken en der bruges til at manifestere.

Testtilstand for hver type ventil er lavet i deres individuelle forhold. Ved anvendelsen af hver enhed er der en række regler og bestemmelser. Uden dem er det umuligt at sætte hver fx i form af eksisterende faciliteter.

Ventilationen anvendes røg ventiler, der normalt er lukkede. I tilfælde af brand, de åbner, men kun i områder med røg og varme. I andre rum ifølge beregninger, skal de forblive i den lukkede stilling.

Ventilation røg ventilation, hvilken indretning indebærer anvendelse af suppressant ventiler, kontrollerer dem ved hjælp af en lukker aktuator uden at reagere på temperaturstigningen.

De kan anvendes i forbindelse med brand undertrykkelse systemer, og anvendes både under nødsituation og efter den. Trappeopgange, indendørs lobbyer og korridorer ofte bruges normalt er lukkede ventiler. Fra røg, de adskiller sig kun inden for applikations- og prøvningsmetoder, der er anført i certifikatet.

Anvendelsen af hver ventil bør tage hensyn til forskellige betingelser, hvorunder den skal fungere.

kontrol tilstand

Røg tvungen ventilation kan styres på en automatisk og fjerntliggende tilstande. Den automatiske drift aktiveres ved detektering af en brand sensor i rummet. Fjernbetjening systemet aktiveres ved at trykke på knapperne i brand kabinetter eller ved nødudgange fra gulve.

Disse tilstande er udvalgt på grundlag af påståede tilfælde af brand.

System Kompatibilitet med andre brandslukningsmidler bestemmes også af betingelserne i strukturen især taget. Systemudviklere ordineret forskellige mulige scenarier for en brand, samt måder at fjerne det.

Efter at have fortrolig med enheden et system som røg-forebyggelse forceret ventilation, kan det konkluderes, at ved dens korrekte enhed er ikke kun for tings sikkerhed, men også livet for mennesker i lokalet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.