Nyheder og SamfundØkonomi

På markedet, i modsætning til en kommando økonomi, har ret til at vælge

Kommandoen økonomi adskiller sig fra markedet? Til dette spørgsmål forsøger vi at svare kort i denne artikel.

privat ejerskab

På markedet, i modsætning til en kommando økonomi, domineret af den private ejendomsret. Staten blander sig ikke i anliggender af virksomheden. Virksomheder har ret til frihed i erhvervslivet.

Den rolle, som staten i økonomien

På markedet, i modsætning til en kommando økonomi, er statens rolle reduceret til et minimum. Prisfastsættelse skyldes udbud og efterspørgsel. Staten ikke sætte planen som det var engang i USSR, til produktion af en vis mængde varer, og ikke købe det fra virksomhederne faste priser. Hver virksomhed har ret til at fastsætte prisen selv.

I lang tid domineret af en ren liberal idé, at staten ikke skal gribe ind i økonomiske processer. "Den usynlige hånd af markedet" alt på sin plads. Denne praksis er blevet fulgt i vores land, den liberale regering Yegor Gaidar, men det kun forværret de økonomiske problemer i vores land.

Fri iværksætteri

På markedet, i modsætning til en kommando økonomi, hver økonomisk enhed har ret til:

  • udvælgelse af virksomhedens udviklingsstrategi;
  • uafhængig valg af økonomiske partnere, uanset den politiske kurs i landet;
  • fri disposition af overskud, kapital inden for lovens rammer;
  • frihed i prissætningen.

I vores land, er nogle elementer ikke er opfyldt. Er det godt eller ej, afhænger af den konkrete situation. For eksempel er den nylige køling af diplomatiske forbindelser mellem Rusland og Tyrkiet er et alvorligt slag mod mange sektorer af økonomien. Og beslutningen om at afvikle alle de relationer, hører til vores land. Selvfølgelig, det nedskudte fly - en alvorlig forbrydelse fra det synspunkt folkeretten, men "hack ved rødderne for årtier etablerede forbindelser er ikke det værd. Den skade, som en tyrkisk og russiske virksomheder.

Vi kan ikke sige, at kun vores land er ikke standarden for en markedsøkonomi. Er det tilstrækkeligt at minde om de nylige henvendelser Polen og de baltiske lande om en forringelse af den frie bevægelighed for beboerne i Kaliningrad-regionen på grænseområderne. Mange europæiske virksomheder har bygget en virksomhed er at markedsrelationer med vores borgere.

Dette tyder på, at selv EU i dag afviser henvisningen af markedsøkonomien. Et eksempel tjener også som tilladelse.

Personlig økonomisk interesse

På markedet, i modsætning til en kommando økonomi, markedsdeltagerne har en interesse i resultatet. Jeg ønsker at huske fangsten sætning i en tid med Sovjetunionen: "Staten, da ingens" Expression viser tydeligt folks holdning til offentlige virksomheder.

Forskelle og ligheder mellem kommandoen og markedsøkonomi

Vi liste over de forskelle og ligheder mellem markedsøkonomi og kommando.

forskelle

ligheder

personlig økonomisk interesse;

frihed i prissætningen;

privat ejendom;

minimal statens rolle;

konkurrence.

tilstedeværelsen af afgiftssystemet;

tilstedeværelsen af den offentlige sektor i økonomien;

eksistensen af juridiske normer, beskyttet af staten.

resultater

Så i en markedsøkonomi, i modsætning til den kommando, der er en interesse, konkurrence, fri iværksætteri. Men glem ikke at i dag, få lande, som kan indkaldes en model af planøkonomi eller marked. Hver, selv de mest liberale, at systemet har blandede funktioner. Undtagelsen, måske, af Nordkorea og en række totalitære lande. De anfører rolle i økonomien, såvel som i andre områder, nøglen. Command økonomiske system, i modsætning til markedet, ikke tillader ukontrollerede mennesker. Nogle stater tillader privat ejerskab, men kun i begrænsede områder, for eksempel, er et sådant system praktiseres i Hviderusland.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.