Nyheder og SamfundMiljø

Rensdyr i tundraen: artsbeskrivelse

Måske mange vil være enige med os, at dette er den smukkeste dyr, der lever på den nordlige. De store vidder med tundra, taiga i vores land, såvel som de nordamerikanske liv denne majestætiske smukke - rensdyr.

udseende

Dette er et stort dyr med en kraftig krop og flere fødder for kort. På trods af dette, det ser meget yndefuld, især når du kører. Af særlig skønhed i dette dyr giver luksus horn, der har personer af begge køn.

Det er en rigtig pistol rådyr - de bidrager til at frastøde ulven, og med hinanden hanner er ikke utilbøjelig til at måle sig selv.

uld

Da denne nordlige dyr, hjorte har en meget varm frakke. Farve hende lysegrå, næsten hvidt. Inde i hule hår. Den indeholder luften, hvilket gør dyret svømmer godt. Hertil kommer, at denne uldne beskytter mod kulden. Med udbruddet af frost i underuld synes blid, blød ned, og derefter hjorte er ikke bange for de mest voldsomme frost.

Molt en gang om året, men længe nok. Gammel underuld begynder at falde i marts, nye vises i maj. Særlig intensiv proces finder sted i slutningen af juni og hele juli. Indtil september kan være stykker af en gammel frakke.

Tætte og brede hove tillade hjorte til at bevæge sig selv meget dyb sne. de raked sine hove, at få deres mad. Animal passerer let endda sumpe.

Hvad fodrer rensdyr?

På dette punkt, vil mange sige, at han spiser rensdyrlav. Dette er ikke helt korrekt. Grundlaget for sin magt af mos, som fejlagtigt kaldes rensdyrlav. Staude fast tæppebelagt overflade jordlag i tundraen. Deer føler, at hans duft under en halv meter sne. Men denne lichen vokser meget langsomt (ca. 5 mm om året), så hjorte besætning nødt til at vandre gennem Taigaen på jagt efter nye græsgange.

Moss er meget nærende, naturligt antibiotikum indgår i dets sammensætning. Fortsat samtalen om, hvad der giver næring til rensdyr, skal vi bemærke, at mos ikke kun fodre disse dyr. Sommer hjorte gerne regale bær, urter, svampe, blade af buske og træer. Ikke mange ved, at rensdyrene, fotos, som du kan se i denne artikel, i nogle tilfælde, kan fungere som et rovdyr, spise nogle små dyr, såsom lemminger.

Rensdyr normalt græsser i græsgange, men de føjes til korn, mel, hø, ensilage.

Livsstil rensdyr

Én efter én, kan disse dyr ikke eksisterer. Rensdyr i tundraen lever i flokke, hvilket nummer fra en til flere snese individer. Denne måde at leve på grund af det faktum, at under migrationen af dyrene i besætningen lettere beskytte sig mod rovdyr. Livet rensdyr forbundet med permanent migration. For eksempel i det sene efterår flokke, der normalt lever i tundraen, de går mod syd, den taiga - om vinteren i disse områder nemmere at finde mad. Disse kraftfulde dyr i deres søgen efter mad kan overvinde en afstand på over 1000 km.

fjender rådyr

På alle tidspunkter rensdyr var fristende bytte for forskellige rovdyr. Den største fare for dem er ulve og jærv. Den mest gunstige tidspunkt for dem - i løbet af rådyr migration. I løbet af denne periode, de gamle og svage individer bag besætningen. Det er på dem og jærv og ulve angriber.

Vi kan ikke sige, at folk er også fjender af vilde hjorte. For værdien af en person er kød, huder og horn fra dyr. På trods af dette, er bestandene af mange arter af hjorte velbevaret. I de områder, hvor dyret er beskyttet, er de ikke bange for mennesker, ofte går på vej sider.

I dag, i den nordlige del af Europa, der er omkring 600 tusind hjorte, og i de polare områder i vores land - omkring 800 tusind. Rensdyr meget mere - omkring tre millioner eksemplarer.

reproduktion

I efteråret kommer i flokke parringstiden, som er præget af hyppige og voldsomme slag hanner. Rensdyr polygami. I "harem" er en han og 15 hunner. Varigheden af graviditet - 246 dage. Nyfødte kalve født i maj og juni. Normalt en kalv bliver født, det er meget mere sjælden - to. Den vægtgennemsnitlige fawn er 6,5 kg. To uger senere, barnet begynder at vokse horn. To og undertiden tre år for moderen hjorte walking.

Allerede i det andet leveår, når han puberteten. Den gennemsnitlige levetid for dyret - 20 år.

I december, efter brunsten, hannerne kaste deres gevir. Hunnerne ikke forlader med dem.

typer rensdyr

Der er to typer af disse dyr. Den første kategori - nordamerikanske. Den består af flere underarter. Alaska, Grønland, Canada - et område beboet af rensdyr af arterne. I den verden, de kaldes rensdyr.

Den anden kategori består af underarten bor i Eurasien - skov, finsk, arktiske rensdyr, Novaja Semlja.

tamme rensdyr

Denne kategori af dyr fortjener en særskilt diskussion. Denne gruppe omfatter tre særskilte arter - Selv, Nenets, Evenk.

Nenets race - resultatet af mange års forædlingsarbejde. Måske du er interesseret i, hvor rensdyr denne race liv? Kæledyr er udbredt i Ural. Race udmærker sig ved korte statur, men i dyr utrolig udholdenhed. Farve meste brun. Disse rådyr anvendes i slæden. Hanner gennemsnit vejer 140 kg, hun - 100 kg.

Evenki rensdyr på tundraen er ofte brugt til at transportere varer. Ofte er det de transport- dyr.

De Selv rådyr - lav, derfor mindre hårdføre. Normalt er de avlet til at producere mælk og kød.

Hvordan er det rensdyr

For nylig livet for mange mennesker afhang af dette dyr, ligesom et rensdyr. I tundraen af den menneskelige eksistens ville være umuligt uden en sådan assistent. Wildlife folkene i den nordlige jagt efter kød på denne måde. Men oftere opdrættet rensdyr. Til nordlige folkeslag dette dyr er universel. I fødevareindustrien brugte sin kød, indre organer. Hunnerne rensdyr give nærende mælk. Pest og yarangaen cover dyreskind. Læder sko og sy den øverste vinter tøj.

Fra skind af rådyr, som kaldes fawn, sy overalls og dragter til unge nordboere og hatte til voksne.

Fra små stykker af uld fremstillet souvenirs, dekorationer.

Men unægtelig, hjortetak (ofte kaldet Pant) er det mest værdifulde materiale. Af dem gjorde en række husholdningsartikler. Men deres vigtigste værdi ligger i den helbredende egenskaber. For mere end 3.000 år af orientalske læger brugte ekstraktet af gevirer at behandle mennesker.

For ikke så længe siden, moderne forskere interesseret i spørgsmålet om, hvorfor der kun rådyr kan nulstille hornet, og i deres sted er nye. Efter forskning, konkluderede de - i gevirer fundet et gen ansvarligt for regenerering af knogleceller. Derfor ekstrakt fra dem eller pulver stål, der anvendes til behandling af alvorlige sygdomme i knogler og led. Hertil kommer, at præparater baseret på gevirer - en kraftfuld immunstimulerende middel. De er udstyret med høj fysisk og psykisk stress.

I oldtiden som en fragtydelser brugt rensdyr. I tundraen, spændt for en slæde, han let transporteres værten på det rigtige sted på vejen. I dag, med udvikling af teknologi, er behovet forsvundet. Men nu, rensdyr, hvis billeder ofte pryder salgsfremmende veje nordlige områder, deltager i festivaler, ridning turister.

I de nordlige områder i vores land, i vanskelige klimatiske forhold folk har formået at skabe en usædvanlig dyrehold. Folk bekymrer sig om hjorte er at beskytte dem mod vilde dyr i vinteren, og fra insekter om sommeren. Det skal siges, at aktiviteter rettet mod dette, er ikke altid effektive.

På trods af alle fordelene ved civilisation, og i dag, en top aide af nogle mennesker - rensdyr. Tundraen er svært at leve uden denne smukke og stærke dyr.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.