Hjem og familieTilbehør

Ramie stof: sammensætning, egenskaber. Fabric brændenælde

Trend modetendens i verden er tøj lavet af naturlige materialer. Flere og flere mennesker give fortrinsret til produkter, der fremstilles på basis af naturlige stoffer. Et bevis på denne påstand er en stor succes i hjemmet mode Corpo Nove, som er berømt for der begyndte at producere meget forskellige tøj fra en brændenælde siden 2010. Købere af sådanne produkter er ikke kun værdsat originaliteten af de anvendte materialer, men også den høje kvalitet af stoffet. Desuden vil en sådan beklædning har en sundheds-forbedrende virkning på grund af de gavnlige egenskaber af planten anvendes til dets fremstilling. I denne artikel vil vi tale om, hvad der er et stof Ramie, hvad er dens funktioner og fordele.

ramie plante

Dette anlæg, ligesom ramie, hører til familien af brændenælde. I naturen busk vokser på vejkanter i Kina og Japan. Til fremstilling af tøj ved hjælp af to slags ramie (videnskabeligt navn - Biomer): grøn og ren hvid. Folk i oldtiden lærte at håndtere denne kultur, at bruge det i de roterende færdigheder. Rami snedækket når en højde på 1 meter, beskatte eksterne faktorer (temperatur, fugtighed). Anlægget er resistent over for frost lille, men en faktor resulterer i negativ indvirkning på kvaliteten af fibrene. Dyrket i landene i Østasien, især Kina, Korea, Japan, Indien, Pakistan.

dyrkning

Ramie er hjemsted for Kina. Det er i dette land, folk fra oldtiden begyndte bevidst at dyrke denne plante som en spinning kultur. Lidt senere, dyrkning af sådanne planter begyndte at blive engageret i Bayern, Belgien, Algeriet, Mexico, Brasilien, USA ( Louisiana), Thailand. I vores land, i 1990'erne, blev et forsøg gjort ramie dyrkning ved Sortehavets kyst, men ideen ikke betale sig. Vanskeligheder med forarbejdning ramie, har mangel på markeder førte til, at der til dato, er denne kultur i vores land vokset kun i små mængder.

Indsamling ramie

Først og fremmest for at få kvalitet ramie stof, er det nødvendigt at høste ramie korrekt. Denne proces skal udføres, når den aftagende vækst af planten finder sted, og forandring stamceller fra grøn til brun. Hvis ramie samles før fibrene er skrøbelige. Væv fra et sådant materiale vil defekt, uden den karakteristiske glans med brudte struktur. Hvis græsset opsamles efter for fristen, vil det være praktisk talt umuligt at adskille fibrene fra stilken. Dette vil føre til tab af tid og mængden af det færdige materiale, og øge materialeomkostninger.

Da ramie er en flerårig plante, dens høst er 2-4 gange om året, afhængigt af de ydre forhold.

Fiberproduktion

Selv bare et par årtier siden, blev ramie lavet helt i hånden. Selv i dag i nogle landsbyer i de asiatiske mestre behandlet ramie uden brug af kemikalier og mekaniserede enheder. Den største vanskelighed til fremstilling af en fabric kinagræsfibre er adskillelsen fra stammen. En sådan manuelt arbejde kræver en masse fysisk arbejde og tid.

Efter oprettelsen af særlige mekanismer "Favières" og "handicap", der er beregnet til at adskille fibrene fra stilke af anlægget, er ramie behandling blevet meget lettere og hurtigere. Alligevel efter at fiberen separation der kræves af deres forlængede tørring. Denne proces tager i gennemsnit 3 til 7 dage afhængig af eksterne forhold. Sommetider tøj producenter af naturligt materiale utilstrækkeligt opmærksomme på processen med at tørre fibrene, hvilket fører til en væsentlig forringelse af kvaliteten af råvarer og, som en konsekvens, at negative virkninger på det færdige produkt. Desuden en anden vanskelighed i håndteringen af denne plante er at eliminere klæbrighed og skarphed fibre. Til dette formål, forskellige kemikalier.

Fremstillingsproces ramie består af to faser. Den første er en primær forarbejdningsanlæg stamceller. Denne fremgangsmåde involverer direkte gren filamenter deres efterfølgende tørring og vikling i ruller. Den anden fase - vævning, dvs. produktionen af stof fra de resulterende fibre. Således oprettelsen af ramie stof er en lang og besværlig proces. Disse faktorer har en direkte indvirkning på udgifterne til materialet og, som en konsekvens, at prisen på det færdige produkt. Derfor er en sådan struktur i brændenælder stadig ikke fået en masse popularitet i Europa.

Historien om tøj ramie

Som nævnt ovenfor, anlægget ramie brugt i spinding dygtighed i oldtiden. Folk har ikke kun sætte pris på de unikke egenskaber af naturlige materialer, men også bemærket revitaliserende effekt af tøj materiale såsom ramie stof. Derfor ting ramie syning skræddersyet til den kejserlige familie og det nære miljø. En sådan beklædning skelnes elegant glans, nemt. Blødt stof er lavet udelukkende ved håndkraft. Men for almue anvendte beskadiget, forkert indsamlede fibre hastigt vævet stof. Fra denne råvare modtaget tøj grove stil.

I dag er også på grund af forkert håndtering af den fine materiale såsom kinesisk brændenælde, opnåede substandard stof. Det er grunden til moderne kendere af tøj ramie foretrækker at købe råvarer i Kina og Indien - disse lande har århundreders erfaring i forarbejdningsanlæg, produktion af sin høje kvalitet produkter fibre.

I de europæiske lande bragte White Ramie rejsende. Som påpeget af historiske fakta, værdsat dronning Elizabeth jeg bragte fra fjerne væv lande. De siger selv en seng af adelige var lavet af brændenælder. Hertil kommer, ligner i sine egenskaber, blev materialerne bragt til Holland fra halvøen Java - et væv kaldes Batista.

I det XIX begyndte århundrede at dyrke planter i de europæiske lande. I nogle områder blev det lanceret produktion af ramie stof fibre.

I Rusland spundet af forskellige urter, herunder brændenælde. Men et sådant anlæg som ramie, ikke vokser på dette område, så den brede popularitet af dette råmateriale ikke er vundet. Ikke desto mindre er hidtil dyrket sagde fabrik i Kaukasus.

Rami i moderne produktion af tøj

Til dato, ramie stof igen ved at blive populære i hele verden. Berømte modetøj er lavet af et materiale til en verden af indtryk. Producere ting af fiber ramie mærker som "Tyve Tvelv End", "Burberry", "Lanvin". Nogle mærker vælger at kompositmaterialer og andre syning emner med 100% naturlige råvarer sådant indhold. Forbrugere, der sætter pris på høj kvalitet og sikkerhed af naturlige materialer levetid mark ramie stof, og sådanne karakteristiske egenskaber som en silkeagtig glans og vægtløs, evnen til at holde cool.

I Korea, er der stadig en lang tradition af stoffet af festivalen af ramie. Han finder normalt sted i midten af juni. Som en del af de festlige begivenheder i flere dage holdt modeshows, lavet af ramie. Alle kan fremvise deres færdigheder gør forskellige souvenirs lavet af ramie. Desuden behandles gæster til retter der anvendes til fremstilling af som er en plante.

stofegenskaber: fordele

Ifølge de ydre kendetegn ramie som en naturlig stof som hør. Men undersøgelser har vist, at materialet af brændenælder i de 7 gange stærkere. Desuden dette stof er anderledes fugtbestandighed. Derfor fra denne plante fibre produceret første tovværk og sejl, og først senere bliver syning af denne rå tøj. Desuden er høj kvalitet stof af denne plante karakteriseret ved luft, smuk, silkeagtig glans. Disse egenskaber er bestemt fordele ved et naturligt materiale, såsom ramie (væv). Egenskaber ramie muligt at gøre tingene anderledes i tæthed, fra sådanne råvarer væve Marine reb, reb, papir, og selv producere regninger, sy håndklæder og sengetøj, samt skabe en afslappet aften tøj.

Hertil kommer, vi påpege fordel ramie fibre som let maleri. Efter tørring planterne bliver hvide tråd. Dette giver dig mulighed for at producere høj kvalitet, uden brug af yderligere kemikalier, malerarbejde.

Stof brændenælde næsten ikke rådner, som i væsentlig grad forlænger dens levetid. Bemærk også, at materialet ikke krymper efter vask, holder lang farve.

Ulemper stof af ramie

Men det skal bemærkes og ulemper ved et materiale, såsom klæde ramie. Først og fremmest vi påpege en ejendom som skrøbelighed, forekomst af fejl på folden, manglen på elasticitet. Desuden er et sådant stof let rynket, som giver en masse besvær for ejerne af tøj fra dette materiale. Men sådanne mangler moderne producenter elimineres ved at tilføje de nødvendige komponenter i vævet.

Rami: materialesammensætning

Moderne producenter på grund af de særlige kendetegn ved råvarer, næsten ingen fremstillede produkter, der udelukkende består af ramie fibre. Fordi sådan beklædning bliver hårdt, slid hurtigt ud. Derfor, for at eliminere sådanne mangler ved kinagræsfibre sættes til uld, bomuld eller hør (afhængigt af formålet af det færdige produkt). Således opnåede kombinerede sammensætning ramie stof. Hvad giver? Tøj lavet af slidbestandigt materiale opnås, åndbar ( "vejrtrækning") og mindre krympbar skørt, og samtidig bevare den karakteristiske glans og nice struktur.

Det skal bemærkes, at mange producenter af jeans i stigende sættes til denim fiber ramie. Dette giver et blødt stof, der kan lække luft. Forbrugerne sætter pris på sådan en nyhed på markedet af jeans tøj og i stigende grad vælger denne naturmateriale.

Tøj Producenter ramie

I dag er mange populære mærker - tøj producenter producerer produkter fremstillet på grundlag af råmaterialer såsom brændenælde kinesisk. Især sådanne globale brands som "Zara", "Mango", "Collins" producere en klud af kompositmateriale, som omfatter kinagræsfibre. Således er disse mærker af tøj lavet jeans, jakkesæt, bluser og skjorter, bukser og nederdele lavet af dette stof. Disse produkter er en stor succes på verdensmarkedet. Derfor er selskabet fortsætter med at udvide produktionen, øge mængden af leverancer.

Hertil kommer, at producenter af produkter til gravide og børn er mere tilbøjelige til at vælge sådanne råvarer som ramie. Yderligere unikke egenskaber af den ydre beklædning af naturlige stoffer, ifølge undersøgelser, bidrager til normalisering af blodtrykket, blodgennemstrømning, fjerne hovedpine. Det er også vigtigt at bemærke, at dette stof er allergivenlige. Det er grunden til tøj af et materiale, anbefales det at bære dem tilbøjelige til hudreaktioner, samt vordende mødre og babyer.

Pleje klud

ramie tøj ikke kræver nogen særlig pleje. Produkter, udelukkende består af fibre af planterne skal vaskes i hånden. En sådan fremgangsmåde eliminerer dannelsen af folder materiale. Du kan også bruge vaskemaskinen, udsætter de pre-programmet "Sarte tøj" eller "Silk". Vandtemperaturen bør ikke overstige 40 °. Til vask, kan du bruge specielle pulvere og balsam til silke. Ved at trykke tøj fra dette stof bedre hånd eller på lav hastighed på vaskemaskinen.

anbefales tørring, således at materialet ikke udsættes for et skarpt sving. I et sådant tilfælde kan ting forringes på grund af dannelse af væv skyld. Desuden kan dette materiale forblive spor af linned tøjklemmer, hvilket ville være vanskelige at udjævne. Derfor er det bedre at hænge tøj ramie frit på en bred bar.

Tøj fremstillet af naturlige væv (især ramie) glattes ved høje temperaturer. Ved lav det vil være vanskeligt at opnå det ønskede resultat. Desuden glatter mest effektivt stadig fugtigt tøj ramie.

Det har andre komponenter i ramie stof? Sådan vasker kompositmaterialer? I dette tilfælde skal du følge instruktionerne på etiketten. Hvis således struktur indbefatter uld eller bomuld, produktet skal vaskes ved en temperatur på 30 grader. Strygejern sådanne materialer anbefales fra den forkerte side eller gennem en bomuldsklud. Vær også opmærksom på, at bomuld krymper efter vask. Derfor er en tør klud anbefales ikke i vaskemaskinen.

Anmeldelser af stoffet af ramie

Bestemt, er det svært at finde en forbruger, der ikke sætter pris på skønhed og de unikke egenskaber af denne form for beklædning stof. Men i de europæiske lande, samt i Rusland ramie materiale er ikke meget populære. Dette skyldes primært den høje pris på sådanne produkter. Saadanne almindelige materialer, såsom hør og bomuld, som har lignende egenskaber til ramie, er meget mere tilgængelige for indenlandske og europæiske forbrugere.

På trods af dette, de klæder ejere af et materiale, såsom klæde ramie, vidner om den høje slidstyrke af ting. Bemærk også de egenskaber, såsom blødhed, vægtløs. Også, forbruger anmeldelser tyder på, at materialet er behageligt at røre ved, og ekstraordinær glans giver tøj ramie adel, de høje omkostninger.

Således er den naturligt materiale af ramie har unikke egenskaber, som er den drivende kraft bag de vejledende globale virksomheder at udvide produktionen af ramie stof.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.