FormationUngdomsuddannelse og skoler

Louisiana: En kort historie og beskrivelse

I betragtning af, hvor meget staten var en del af USA på det tidspunkt, Louisiana Purchase i 1812 (det blev den attende tilstand i træk), kan vi roligt sige, at denne region har haft en betydelig indvirkning på den videre udvikling af landet. Her sammenflettede mangfoldighed af kulturer af forskellige nationer i kolonisterne.

geografi

Staten har et areal på 135.000 kvadratkilometer og er beliggende i den sydlige del af staten. Det er omkranset af Arkansas mod nord, Mississippi - i øst og Texas - i vest. Den sydlige del af regionen, der grænser op Mexicanske Golf. I den nordlige del er der talrige bakke prærier og skove, herunder det højeste punkt - Driskill bakke (163 m over havets overflade). Omkring 1300 kvadratkilometer af det område besat af søer og floder. Den nedre del er kendetegnet ved et stort sumpet. Den største by i Louisiana - en New Orleans Bozher City, Monroe, Lafayette og Alexandria, og dens hovedstad er Baton Rouge.

En kort historie

De første europæere, der kom her, blev spanierne. Især i 1539, disse lande opdagede ekspedition ledet af Hernando de Soto. På det tidspunkt boede de talrige Stammer indianere. Aktiv kolonisering af regionen begyndte i det syttende århundrede, efter puljen for Mississippi-floden i 1682 erklærede tilhører den franske Cavalier de la Salle. Senere denne mand blev udnævnt lokale guvernør. Et par år senere den østlige del af for en stund dukkede op i den britiske ejendom. Efter proklamationen af uafhængighed af USA, i 1803, disse lander i større område blev købt af den franske hersker Napoleon for summen af femten millioner dollars. Ni år senere dannede han en separat administrativ enhed - Louisiana (USA), hovedstaden i som regeringen har valgt byen Baton Rouge.

befolkning

Antallet af statens befolkning er omkring 4,5 millioner mennesker. For denne indikator, er det på den 22 position i landet. Hvis vi taler om den etniske sammensætning, ved de hvide-flået borgere tegnede sig for omkring 63% af befolkningen, og afrikansk-amerikanere - 32%. Alle de andre mennesker her er asiater og repræsentanter for andre nationaliteter. Engelsk er modersmål for 9 ud af 10 lokale beboere. Derudover kan en ret udbredt her kaldes fransk og spansk.

økonomi

Louisiana er et af de vigtigste centre for mineindustrien i landet. Navnlig undergrunden Jorden er rig på naturgas, olie, salt og svovl. Det er umuligt ikke at bemærke, at på dens område er der to store oplagring af olie (US reserve), såvel som hovedkvarter af de førende virksomheder i branchen, raffinaderier og kemiske anlæg. Hvis vi taler om landbrug, er det domineret af dyrkning af sukkerrør, ris, bomuld, majs, bønner og kartofler. Indhold udvikling anses for at være avl på lokale gårde kvæg, alligatorer, fugle og krabber. Hertil kommer, at staten Louisiana er et vigtigt centrum for vandtransport, som gennem lokale porte hver dag, der går med flere millioner tons gods.

klima

Af regionen er domineret af et subtropisk klima. Sommeren her er lange og varme, og vintrene er korte og relativt varm. I perioden fra juni til september i den gennemsnitlige temperatur er 32 grader Celsius, og om vinteren er normalt ikke er lavere end 3 grader. Regionen er ikke meget gunstige i forhold til orkaner, der lejlighedsvis forekomme i den Mexicanske Golf. En af de stærkeste i historien skete i august 2005. Det er kendt som Katrina. Som et resultat, dræbte han 1836 mennesker, og næsten hele New Orleans blev oversvømmet. Den samlede økonomiske tab fra katastrofer myndigheder anslået til 125 milliarder $.

interessante fakta

  • Louisiana, samt alle andre regioner i USA, har sin egen karakter, som er den brune pelikan. Hans billede er til stede på den officielle flag, og den lokale presse.
  • Lokale administrative enheder kaldet sogne.
  • Gambling forretning er lovligt i staten.
  • Det producerer mere end halvdelen af alle amerikanske matcher.
  • Navnet på Louisiana var til ære for kongen af Frankrig Louis, bedre kendt som Ludvig XIV.
  • Regionen har omkring 41% af alle amerikanske vådområder.
  • Den berømte amerikanske jazzmusiker Louis Armstrong blev født her, og byen New Orleans er fødestedet for denne musikalske retning.
  • Når du køber fra den franske stat den amerikanske regering, undtagen Louisiana, fik enorme områder, som nu er i Arkansas, Nebraska, Iowa, Missouri, South Dakota og Oklahoma.
  • En af de mest populære turistmål, på hvis område Louisiana er et land Cahoon - vådområde af stor størrelse der strækker sig syd for grænsen til Texas. Her er der et sæt af fugle, alligatorer og andre repræsentanter for fauna. Hertil kommer, at i regionen opererer mange kunstgallerier, museer og udstillinger.
  • I staten er der flere meget interessante love. Især er det forbudt at binde en alligator til en brandhane, gurgle på offentlige steder og skyde fra en vandpistol ved kassereren under et bankrøveri.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.