FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad gør frugt: generative reproduktion, spredning og ernæring

Hvert organ i en levende organisme udfører sin afgørende funktion. Forstå deres specialisering vil hjælpe os anatomi blomstrende planter. Frugten er ikke den sidste i denne serie.

generative organer

Alle dele af planten kan opdeles i to grupper. Ved vegetativ omfatter rod, stængel og blade. Deres rolle er vigtig. Denne strøm af vand, mineralsk ernæring, syntese af organiske stoffer, vegetativ formering. Generative organer (blomst, frugt, frø) er designet til at fungere som en reproduktion af organismer.

Hvad gør frugten af planten? For at besvare dette spørgsmål, må man først forstå dens oprindelse. Frugten kun dannes fra specifikke dele af blomsten: fra befrugtede hunkønscelle - embryo, fra et centralt - Spare næringsstof endosperm. Alt sammen er det - frøet. Men for spiring og udvikling af fremtiden for den lille krop kræver pålidelig beskyttelse og ekstra mad. Denne vigtige rolle er tildelt skallerne, der består af flere lag: den ydre, midterste og indre. Hver af dem har sine egne karakteristika, på grund af de funktioner, der udføres.

Hvad gør frugten

Ved opbygningen af frugterne er tørre og saftig, og pip polyspermous. Men, uanset funktioner, hver i sin egen "tage sig" af deres frø, der udfører væsentlige funktioner.

frøspredning

Hvad gør fosteret - kan betragtes som ikke kun i den beskyttelse, perspektiv, men også sprede frøene. Dette er meget vigtigt for genbosættelse af planter overalt, øge deres artsdiversitet.

Fremgangsmåder til frøspredning varieres og afhænger af den særlige skrogstrukturen. For eksempel, en velkendt sprøjter agurk selv spreder frø, bryde gennem læderagtige skorpe. Ligeledes under berøring revnet frugt balsam.

Pålidelig partner i fordelingen af planter er en leg. Skovlhjul ahorn og aske let opsamles af luftstrømmen og udøves tilstrækkeligt langt afstande. Generelt meste af faldet af tørrede frugter spredt deres frø så.

Mange steppe planter spire tørrer på bunden, bryder ud og er også båret af vinden. Da rejser på tværs af steppe sfæriske bush tumbleweed.

Prickly og ihærdige burre frugt er ofte nødvendigt at rive af tøj eller dyrehår. Dette er en tilpasning til deres genbosættelse. Efter alt, for at finde sig selv en torn kan være i en betydelig afstand fra det sted, vedhæftede fil.

Vandplanter sprede deres frø flyde.

Nå, har saftig frugt med en lys skallerne traditionelt været en favorit delikatesse ikke kun mennesker, men mange fugle og dyr. Sammen med de ufordøjede rester af mad frø i jorden langt fra moderselskabet træet.

Beskyttelse af frø

Frugter som et trygt hjem, hjælper frøene overlever ugunstige miljøforhold. Og med debut af varme, og der er nok solenergi - spire, giver liv til en ny fabrik organismer.

Selvfølgelig ikke alle dele af planterne velsmagende og spiselige. For eksempel, hvad er den funktion af frugten af en møtrik? Hans odrevesnevevshaya skal er ikke bruges til fødevarer, er ikke værdifulde ernæringsmæssige egenskaber. Men en sådan beskyttelse rige valnød frøolier uden vanskelighed vil ligge i landet af efteråret og vinteren. En fjeder vil give anledning til fremtidig hassel.

Velsmagende og sund

Men de fleste af os forbinder frugt med en velsmagende og sunde produkter, som har bred anvendelse. Man bevarer frugt og bær, pickles grøntsager, kværner og tilføjer krydderi frø i en række forskellige retter som et krydderi. Fra frugt korn, der produceres mel, uden hvilke det er umuligt at bage brød. Af tørrede frugter af majs, solsikke, soja, hør klemme et stort antal værdifulde olier.

Frugter og frø anvendes i forskellige industrier. Af bomuld fremstiller naturlige stoffer, der giver mulighed for at føle sig godt tilpas, selv i den uudholdelige varme.

Og i den periode af forkølelse, uden jordbær, hindbær og Viburnum kan simpelthen ikke gøre. De er rige på C-vitamin, der understøtter det menneskelige immunsystem.

I naturen meget og giftig frugt. Bulmeurt årsager opkastning og svimmelhed, hyld - diarré, shishkoyagody taks - en overtrædelse af kardiovaskulære og respiratoriske systemer. Planten raven øjne giftige alle delene. Bærrene er traditionelt de mest farlige, fordi de har et attraktivt udseende. Meget ofte regale hendes børn. Men for at gøre det under alle omstændigheder er det umuligt, fordi det kan endda føre til hjertestop.

Vi ser på, hvad er den funktion af fosteret som et generativ orgel af anlægget. Det spiller en afgørende rolle for organismen, for sin afvikling og foderstoffer. Men mest af alt det bruger en person ved at spise hele frugter og renoverede dele.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.