HjemlighedHavearbejde

Plant squirting agurk: Ejendomme, foto, hvor den vokser, brug

Sprøjtning agurk plante (på latin lyder som Ekballium elaterium), i virkeligheden, og hverken det ene eller det andet. Navnet "agurk" modtog han på grund af nogle ydre lighed med os alle kendte grøntsag. Det tilnavn 'gale' han fik på grund af den måde frøspredning. Af den måde, i nogle lande er det kaldes, er ikke gal og vild agurk eller æsel. Selvom denne plante er fuldstændig uegnet til mad, folk bruger det meget aktivt.

udseende

Rod Crazy agurk tilhører familien Cucurbitaceae. Dette anlæg - det eneste af sin slags, behøver dens andre arter, der ikke eksisterer. Det kan findes i Asien, Middelhavsområdet, det sydlige Rusland, Krim, Kaukasus, selv i Azorerne. Denne agurk er en årlig eller flerårig. Stilken er vinstok gennemsøgning på jorden eller klatrer på en bærer. Slyngtråde hun gør ikke. Udadtil har ligheder, vores favorit vegetabilske og vilde agurk. Foto plante det viser. Dens blade er de samme brede og ru, ligesom den spiselige agurk, gule blomster i form af krone. Men frugterne ligne en rigtig agurk kun på afstand. De ægformede eller aflange, 6 cm lang, tæt dækket med børster, tidlig modenhed meget saftigt. Frø er lille, kun 4 mm eller mindre, let langstrakt, flad. I naturen kan denne plante findes i skrald dynger, lossepladser langs vejkanter.

Hvorfor er "gale"

Hver plante, med henblik på at leve med succes, "opfundet" en måde at sprede i naturen. Frø af nogle dekoreret med torne, som de klynger sig til pels af dyr, og dermed flytte til en ny bolig. Andre vind lægger sig, andre bruger fugle, give dem saftig frugt. Meget oprindelige metode har squirting agurk. Uddeling af såsæd det udfører ved at affyre dem i en afstand af mere end 6 meter. Derfor til ham og gav sådan en vidunderlig navn. Blossoms fra juli til september. Frugterne begynder at modnes fra august måned. De bliver gule, stilk tørrer op, og kødet bliver slimhinderne. På dette tidspunkt, af frugtens indre dannes relativt højt tryk. Hvis du ved et uheld røre agurk, falder han fra stilken og straks affyrer slim med frø. Hvis, før frugterne ikke rører, de forsvinder som de modnes fra den visne stilk og frø under højt tryk haste ind i hullet til ydersiden, væk fra den overordnede busk.

Hvad er fordelen fra det

Sprøjtning agurk er meget giftig. Spis frugt kan ikke være, eller nogen anden del af anlægget. Dens blomster lugter ikke og er ikke honning. Ikke desto mindre er det meget udbredt i de tider af Avicenna. De rødder, stængler og frugter af mange planter af steroider, alkaloider, C-vitamin, carotenoider og andre værdifulde stoffer. Takket være dem, formuleringer af agurk gal, der anvendes i formel og i folkemedicinen til behandling af mange sygdomme. Eksternt det anvendes i herpes, tumorer, svampesygdomme, ikke-helende sår, gigt, hæmorider. Inde udpege bouillon migræne, forstoppelse, gigt, tarm kolik, kræftpatienter, mennesker med hepatitis, difteri.

Til terapeutiske formål er blade og stilke høstes, når planten begynder at blomstre. Råvarer tørres på de steder, hvor der ikke er direkte sollys, jorden. Rødderne er gravet i efteråret, vasket og tørret, også. Først i luft og derefter i ovne. Opbevar færdige foder kan blive året.

Nogle opskrifter til udendørs brug

  • lichen

De tørrede plantedele at male til et pulver og drys dem et ømt punkt.

  • svamp

Forbered et fodbad. Tag 200 g friske plante, hæld 3 liter kogende vand og indgyde. Du kan føje til infusion af en skefuld honning. I dette ekstrakt til forebyggelse af svampesygdomme tørre sko inde. Det menes, at infusion af agurk gal sparer ikke kun på svamp på huden, men også på væggene.

  • gigt

Klem saften af agurk blandet med eddike. Fugt en klud i opløsningen og gælder for ømme punkt.

  • trofiske ulcera

Sprøjtning agurk er blevet anvendt med succes i behandlingen af sår hardhealed. For at gøre dette, forberede et afkog af beregningen: en spiseskefuld tørret og hakket rå i et glas med kogende vand. Opvarmes i vandbad i 15-20 minutter. Straks dræne og påfylde vandet igen for at få en kop væske. Til behandling til at tage en teskefuld mel og en spiseskefuld bouillon, kok fra hendes patty og påføres på sår.

  • hæmorider

Kog frugten af agurk i sesamolie. Indhentning midler til at smøre hæmorider.

interne anvendelse

Det bør være godt at lære at squirting agurk er meget giftig. Selv relativt små doser det forårsager svær opkastning, diarré, sløvhed, svaghed, hvilket fører til forstyrrelser i vejrtrækning og hjerteproblemer. Indenfor det ikke kan bruges til gravide og børn.

Decoctions af denne plante drikke med gulsot, malaria, ormekure.

Saften fra frugten har en større indsats end saften fra andre plantedele. Medicinske egenskaber af de dybereliggende og formalede dele af omtrent ens.

Friskpresset saft af agurk gale anvendes til angina, difteri, mellemørebetændelse, migræne, rhinitis.

  • For at slippe af migræne det fortyndes med mælk og begravet i næsen.
  • Fra en almindelig forkølelse kan indpodet fortyndet med vand i forholdet 1: 4 saft, og de kan smøres med næseborene.
  • Øresmerter fjernes inddrypning saft i ørerne.
  • Når angina juice fortyndet med honning og olivenolie. Opnås ved hjælp af smurt halsen.

Kolyucheplodnik eller echinocystis

Ubevidst, mange kaldet gal agurk echinocystis, eller i en national, kolyucheplodnik, blærebælg skydning vedbend. Faktisk er disse to planter er ens i udseende, især frugter. Echinocystis kom til os fra Nordamerika. Nu kan det findes i Europa og Asien, herunder Rusland, og i Middelhavet. Udbredelsen af den gale agurk og echinocystis så bredt er blevet gjort muligt takket være deres evne til at skyde frø.

Forskelle i disse to planter en masse. Så echinocystis blomster dufter godt og tiltrække bier. Creeper har antenner, som krybe op støtten. Blade glattere end en gal agurk. Farver ikke ser på de blomster og græskar er et piskeris. Frøene er store, nå halvanden centimeter. Echinocystis frugter er spiselige. De indeholder en masse vitaminer og mineralske salte. Kun mennesker bruger dette anlæg er ikke at spise, og at skabe en duftende og smukke hække, dekorere dem pavilloner, buer. Medicinske egenskaber echinocystis endnu ikke blevet undersøgt.

Vestindiske Sylteagurk

Meget sjældent gal agurk kaldet vestindiske Sylteagurk, ligner hans frugt. Dette anlæg har ikke et rabiate agurker, heller echinocystis irrelevant. Det er meget dekorative, ofte dyrkes til dekoration terrasser, ikke kun i private hjem, men også altaner i højhuse. Dens frugt er faktisk noget som frugten af den vilde agurk, har en behagelig smag og bruges som almindelige grøntsager. de ikke skyde frø. Nogle mennesker, på at se vinstokkene sfæriske grønne pølser, dækket med torne, de tror, at det er den squirting agurk, selvom det er her ligheden ender. Så den vestindiske Sylteagurk efterlader mere ligner drue eller vandmelon end en agurk. Skaftet længere, og frugterne er noget større.

dyrkning

Du kan være på sin have plot til at have en terapeutisk squirting agurk, hvis det ønskes. Frø er bedst plantet i efteråret, så de tilbragte vinteren i kulden. Det er tilrådeligt for dem at have været forudbestemt placering. Hvis ikke, kan frøene blive plantet et eller andet sted i et hjørne, og i foråret at omplante dem som frøplanter. Til foråret plantning frø, der skal holdes i køleskabet i to til tre måneder. For at gøre i landet af gruber eller riller er ikke nødvendig, frøene er placeret på toppen af jorden, vandes og overladt til sig selv.

Saml frø til at være meget forsigtig, fordi den modne frugt bare venter på dem, når nogen rører at ved en hastighed på 10 meter per sekund til at smide ud slim springvand. At "snyde" anlægget skal være omhyggeligt uden at røre vinstokke, satte frugt i en plastikpose og ryst. Efter slim vaske og tørre frøene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.