Selv-dyrkningPsykologi

Projektiv teknik "familie billede"

En af de mest populære i det arsenal af skolens psykolog er en projektiv teknik "familie billede". Dens popularitet skyldes ikke kun for bekvemmelighed, men også fremskynde. Den er tilgængelig for børn fra førskolealderen. Med denne teknik er det muligt at se familien gennem øjnene på et barn, se, hvad slags en subjektiv vurdering af barnet giver hende det sted, selv fjerner det. Desuden viser de vanskeligheder og problemer i forhold er i familien.

Proceduren for at gennemføre og coaching

Teknik til "familie billede" er blevet fuldt gennemført, har brug for et hvidt stykke papir, et sæt af farvede blyanter medium bløde, at viskelæder slette. Barnet instrueres om betydningen af følgende: "(navn), tegne en familie" Det er således ikke muligt at forklare, hvad der menes med dette, da interferens kan forvrænge betydningen af teksten i fremtiden. Hvis et barn spørger, hvad han izoobrazhat, er det nødvendigt at instruere en anden gang.

Hvad man skal kigge efter under testen

I gennemsnit instruktionsudøvelseskontrolenheden tager mindre end 35 minutter. I dette tilfælde bør opmærksomheden tiltrække en pause, rækkefølgen af trukne dele, sletning, kommentarer barn, følelsesmæssige reaktioner på tegnet. Når tegningen er klar, stille spørgsmål om disse: "Hvem her er tegnet", "Hvor tegnene, og hvad de laver?", "Hvem er den lykkeligste?" og andre.

fortolkning

Metodologi "Figur familie" i sin fortolkning arbitrært inddelt i tre hoveddele: en analyse af familien struktur, fortolkningen af billedegenskaber og analyse af tegningen selve processen.

Analyse af strukturen af familien

Ekstreme betragtes, hvis blot malede emner, der ikke er relateret til familien, og hvis der ikke er nogen mennesker. I så fald, hvis det forvrængede familiestruktur, det kan være tegn på konflikten, utilfredshed med situationen. Hertil kommer, børnene glemmer at trække familien, som for dem er mindre vigtigt følelsesmæssigt. Hvis der er fremmede, så kan det være et signal, at der er en psykologisk udækket behov.

Placering af familiemedlemmer

Metode "familie billede" kan vise, og hvad familieforhold. familie samhørighed, besættelsen af alle tegn fælles aktivitet indikerer psykiske velbefindende. Hvis figuren ved de modsatte egenskaber, kan det være tegn på et lavt niveau af følelsesmæssig tilknytning. Hvis separeres et medlem, kan det være tegn på en negativ holdning til det, kan det nogle gange være en indirekte tegn på en trussel.

Analyse trukket tal

Metode "kinetisk tegning af en familie" og kan fortælle om den følelsesmæssige relation til hvert enkelt medlem. Dette kræver at anslå antallet af dele, dekoration og hvilke farver, der anvendes til at tegne figuren. Godt forhold er ledsaget af et stort antal dele, dekoration. Skematisk kan ufærdige indikere en negativ holdning, aggressive impulser i sin tale. Nogle gange børnene selv tegne en værdi svarende til en forælder. Det kan tale om dit barns selvoptagethed af konkurrencen om forældrenes kærlighed. Hvis barnet føler ubrugelighed af sig selv, sin ubetydelighed, er det afspejles i tallene, hvor det er meget mindre end andre familiemedlemmer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.