Kunst og underholdningLitteratur

Poetiske dimensioner: hvordan man kan definere? Navne poetiske dimensioner

Før vi tager fat på spørgsmålet om, hvordan man kan bestemme dimensionerne af linjer af poesi, skal det bemærkes, at dette er en syllabisk-tonic versifikation system, hvor det afgørende element er stoppet. Dette er en gentaget element, som består af en vis mængde chok og tryksvage stavelser. Foden var allerede kendt i antikken, men det var der ikke fra de stressede og tryksvage stavelser, og af lange og korte.

Dimensioner bestemmes af arten og mængden af fodbremsen i vers (vers linje). En af de mest almindelige fejl formulering - en tautologisk udtrykket "poetisk dimension af verset." Denne sætning kan ofte høre fra studerende og endda af lærere, det forkert, selv om det er meget almindeligt. Størrelsen af verset er i sagens natur poetisk, så syg spørge: "Hvordan kan jeg bestemme størrelsen af den poetiske vers?" - "Hvordan til at bestemme størrelsen af den linje" til at tale korrekt

disyllabic fod

Arten af foden afhænger poetiske dimensioner. Hvordan at bestemme arten af fødderne, fortæller synge vers rekord som et kredsløb, og fastslå det sted, den accent stavelse i hvert gentaget element i digtet.

Dissyllabic stop består af to stavelser (dvs. elementet gentages hver to stavelser).

Hvis den første stavelse gentagne percussive element, og den anden - tryksvage, at det fritter. flere gange er tilstrækkeligt til at gentage alle ord chorea (sommer, efterår), at føle lyden af koret. Fritter er meget almindelige i poesi og er kendt som læserne af værker af nutidige forfattere, såvel som på værker af klassikerne. Trochaic vers er meget karakteristisk for poesi, rettet til børn:

Når i efteråret æsel Osia

Meget dårlig nat søvn.

Og når uret slog otte,

Donkey Osia ikke stå op ... (Chebyshev A.)

Hedgehog Honya var ærbar,

Hedgehog Honya ikke travlt.

En dag pindsvin Honya

For vand til at gå besluttet at ... (Chebyshev A.)

Bath dag på fejlen.

Meget besværligt for ham:

Det er nødvendigt at vaske skjorten

Og vaske sig ... (Chebyshev A.)

Hvis stødet i foden er den anden stavelse, det er pentameter. Iambic vers er ikke så populære.

Killingen var fluffy

Og det er meget uartig.

Han kørte meget hurtigt

Katten og mig.

Tilbage til hunden bugs

Han ofte forulempet ...

Og hvis du tager pennen,

Spandt sov han. (A Chebyshev)

At "høre" lyd pentameter, iambic gentage alle ord nok (forår feber). Pentameter er normalt forbundet med lyden af Pushkin s "Evgeniya Onegina".

tre-stavelse fod

Ternære fod sammensat henholdsvis tre stavelser, hvoraf den ene - den første, anden eller tredje - et chok.

Hvis slaglegemet første stavelse, kaldes det en Dactyl. At "høre" Dactyl, gentag nogen dactylic ord er nok (heldigvis, desværre). Dactyl er meget almindeligt i russisk poesi, men det er muligt at møde mindre hyppigt og iambic chorea.

Tre og fire, og to flodhest

Vi mødte to og fire elefant.

Næste - en - det var en sump,

To - det er en flod.

Og palmer - en.

Tre og et monstrum sagde:

"Hej, to og fire elefant."

Og resten lå under en palme.

Der var mange,

En palme - one. (A Chebyshev)

Hvis den stressede stavelse - det andet, at det amphibrach. Efter at gentage amphibrachic ord (native, hund, natur) er let at føle en særlig resonans amphibrach. Amphibrachic navn på en fiktiv karakter Pupusika defineret lyd tegneserie cyklus af digte Andrei Chebyshev "Økonomisk pupusik og otte konveks nusik":

... Når pupusik Vodichev blomster,

En nusiki målte vandet i gryden,

Vi sørger for, at det ikke skhimichil

Og hver gryde igen og igen Vodice ...

... Når pupusik rosiner frokost

Og husk, at en håndfuld salt eller ej.

En nusiki syamknuli: "Du skal ikke trumbambol!

Tilbage i den gamle Buba zachuhlilas salt ... "

... Når pupusik kuzyunilsya med en ven,

Pludselig en høj nusiki vzvyaknuli forskrækkelse:

"Pupusik! Pupusik! Han er ikke en ven!

Se hvordan han griske øjne rundt!

Han spiste tre konfyushki og blyambochek seks.

En nusiki den aften vil der være? .. "

I så fald, hvis det chok er den tredje stavelse i de tre snak om anapæst. At føle anapæst kan være flere gange for at gentage alle ord anapestovoe (by, fire).

... og nogle gange endda søndag.

Og du kan ikke forkæle i dag,

Fordi når opstandelsen

Vi behøver ikke at stå tidligt op.

Mor, far ikke med alarm,

Som det er i dag, at sværge om morgenen ...

Og men jeg har i køleskabet

Meget velsmagende fiskeæg.

Og i går, i opstandelsen af foråret -

Der er stadig solgt elefanter -

Med mor-til-far gik os familier

Og de havde ... Serezhka Panov (A. Chebyshev)

Disse er de fem mest almindelige, klassiske stop. De russiske klassikere i de bruges hovedsageligt, og de bestemmer de mest berømte og populære poetiske dimensioner. Hvordan til at bestemme meget størrelse, ikke bare den type af mund, vil det blive beskrevet nedenfor.

Quadrisyllabic fod (peons)

Russisk poesi ved også fire-stavelse fod, de kaldes peons. Hvis den første stavelse, er stablen kaldes en pæon I, hvis det andet, så derfor pæon II, og så videre. Peons nemt forveksles med iambic pentameter, eller, men hvis du lytter, lyden af dem er anderledes. Som en del af skolens pensum er primært tale om de klassiske fødder - dvuslozhnikah og trehslozhnikah.

Pentasyllabic fod (peptoner)

Desuden mulig pentasyllabic fod eller pyatidolniki eller peptoner. Disse stop kan findes i russisk folkemusik poesi, eller i sin stilisering. Den mest udbredte købt pyatislozhniki tredje understregede stavelse: "Hvor i moderen, i den fugtige jord ..." Lyden af pepton III er virkelig meget typisk og uforglemmelig, velkendt for mange på de russiske epos.

Antallet af stop i vers

Stop poetiske dimensioner bestemmes. Hvordan til at bestemme, hvilken type af mund, der er beskrevet ovenfor, men for at se, hvordan størrelsen af digtet er skrevet, kendskab til den type af mund er ikke nok. Stop - det er den enhed, der måler størrelsen. Den anden handling, der er nødvendig for at gøre - at beregne, hvor mange fødder former, linje af vers (vers).

Korrekte navne poetiske dimensioner, så lyder sådan her: "trisyllabic fritter" (antallet af trochaic fødder i træk - tre), "pentasyllabic pentameter" (antallet af femfodede fødder per linje - fem), "disyllabic anapæst" (nummer anapestovyh stoppe i træk - .. to), osv en typisk fejl er mange elever og studerende, der besvarer spørgsmålet: "Hvad er den størrelse" - for blot at nævne slags stopper. Forkert at sige "dette digt størrelse - Dactyl", korrekt at sige: "Størrelsen af dette digt - trehstopny (.. Dvustopny osv) Dactyl"

Kvantificering stop-vers

Så på antallet og arten af stoppet afhænger poetiske dimensioner. Hvordan til at bestemme antallet af fødder? Det afhænger af antallet af tromler (kredsløb) accenter. Lad os forklare det med et eksempel chorea og amphibrach.

Hvis jeg bære en hat,

Jeg bliver næsten som en far.

Nå, far, og uden en hat

Alle de samme, som en far.

I dette digt Andrew Chebyshev "Pro papa hat" opløsning er defineret som quadrisyllabic fritter, som vers linje (v) omfatter fire trochaic fod.

Hest galopperende over marken, galoperende,

Jeg galoperede over marken og var meget træt.

Og i marken var, og klemme græsset.

Og jeg sprang tilbage, jog, galopperede.

Og i floden for at bade, og spille en manke,

Og igen på banen galoperede, galopperede.

Hverken vind eller fugl det ikke indhente.

Ingen ved, hvor hurtigt galop.

I dette digt af samme forfatter, også, at antallet af stoppe fire fødder, men i modsætning til den forrige eksempel, ikke chorea og amphibrachic, så størrelsen af dette digt - chetyrehstopnym amphibrach.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.