FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hukommelse: klassificering og typer af hukommelse

Hukommelse er en mental proces omfattende konsolidering, bevare og efterfølgende gengivelse af oplysninger. På grund af disse operationer er leveret af bevarelsen af den menneskelige erfaring.

Historie forskning

Den første undersøgelse af hukommelse begyndte i oldtiden og blev knyttet til læringsprocessen. I det gamle Grækenland, for eksempel, var det almindeligt at antage, at oplysningerne kommer i en persons hoved i form af specifikke materielle partikler, der forlader fodspor i den bløde substans i hjernen, ligesom ler eller voks.

Efterfølgende forfatter til "hydraulisk" model af nervesystemet, Descartes formulerer den idé, at regelmæssig anvendelse af de samme nervefibre (hule rør, ifølge Descartes) reducerer deres modstandsbevægelse "dyreånder" (på grund af ekspansion). Dette vil igen, fører til dannelsen af udenadslære.

I 80-erne. 19. århundrede H. Ebbinghaus tilbyder sin egen metode til at studere lovene i det såkaldte ren hukommelse. Modtagelsen var at huske nonsens stavelser. Til sidst blev Lagring kurver, samt visse handlemønstre mekanisme for foreningen. For eksempel har det vist sig at være særligt fast husket de begivenheder, der har gjort et stærkt indtryk på den person. Dette skal ske straks permanent. I modsætning hertil er mindre vigtigt for de humane data (selvom de er mere komplekse med hensyn til indhold) i hukommelsen, som regel, gemmes ikke i lang tid. Således, H. Ebbinghaus først påføres til studiet af hukommelsen af den eksperimentelle metode.

Begynder i slutningen af det 19. århundrede og frem hukommelse proces at forsøge at fortolke analogt med driften af sådanne mekaniske enheder, såsom mobiltelefon, båndoptager, elektronisk computer, og andre. Hvis vi drage en analogi med moderne teknologi, der er tilfældet med computerens hukommelse klassificering.

I den moderne videnskabelige skole af biologiske analogier bruges i analysen af mekanismerne i udenadslære. For eksempel vil nogle typer hukommelse tilskrives den molekylære basis for: informationen prægningsprocessen ledsaget af en forøgelse i indholdet af hjerneneuroner nukleinsyrer.

klassifikation af hukommelse

Psykologi er baseret på følgende kriterier for tildeling af typer hukommelse:

1. Karakteren af den fremherskende mentale aktivitet:

 • motor,
 • formet,
 • følelsesmæssige,
 • verbal logik.

2. Arten af målene i:

 • vilkårlig,
 • ufrivillig.

3. Varigheden af fiksering / besparelse materiale:

 • kortsigtet,
 • langsigtede,
 • operationelt.

4. Brug ressourcer mnemotechnical:

 • direkte,
 • medieret.

Karakteren af den fremherskende mentale aktivitet i operationer

På trods af, at alle typer af hukommelse, der svarer til dette kriterium, findes ikke i isolation og et tæt samspil med hinanden, Blonsky vist visse detaljerne i hver type:

 • Motor (motor) hukommelse. Klassificering af hukommelse i dette tilfælde er rettet mod overvægt af en eller andre bevægelser. For eksempel er denne art er fundamental i dannelsen af praktiske færdigheder og motorisk aktivitet (gang, løb, skrivning, etc.). Ellers når gennemførelsen af en motor handling ville vi have haft hver gang til at udvikle det igen. Således eksisterer som en vis færdighed resistent del data (f.eks en af os har en håndskrift fodring arm til hilsen, måden til anvendelse bestik osv) og flygtige (defineret afbøjningsværdier bevægelser afhængig af situationen).
 • Formet hukommelse. en hukommelse lagring klassificering formål at fra synspunktet af de førende modalitet (visuel, auditiv, olfaktoriske, gustatoriske, taktile). De oplysninger opfattes af mennesket før, efter dannelse af billedet hukommelse spilles allerede i form af repræsentationer. Specifikke egenskaber repræsentationer er fragmenteret og sløret og ustabilitet. Som følge heraf kan det gengivne billede i hukommelsen adskiller sig væsentligt fra det oprindelige.
 • Følelsesmæssig hukommelse. Det manifesteret i færd med at huske og gengive følelser. Er yderst vigtigt i den mentale aktivitet for den enkelte, fordi de følelser primært signalere tilstanden af vores behov og interesser, det forhold, vi har med omverdenen. Følelser opleves af os i fortiden og rettet i hukommelsen og derefter udføre for os som motivationsfaktorer / antipobuditeley til bestemte handlinger. I dette tilfælde, som i den tidligere form, følelser, gengivet i hukommelsen til at afvige væsentligt fra dens oprindelige original (afhængigt af ændringen af arten, indholdet og tvinge en vis erfaring).
 • Verbal og logisk hukommelse. Rettet mod at huske de enkelte tanker (tænker at læse bogen, at indholdet af samtalen med dine venner og andre.). Samtidig, er umuligt at fungere tanke uden deltagelse af sproglige former - deraf navnet: verbale og logisk hukommelse. Klassifikation hukommelse omfatter således to underarter: når det er nødvendigt at huske kun betydningen af materialet uden en præcis gengivelse af ledsagende verbale udtryk; når det er nødvendigt, da en bogstavelig verbale udtryk for visse tanker.

Arten af de mål

 • Vilkårlig hukommelse. Ledsaget af den aktive deltagelse af viljen i færd med indlæring, konsolidering og reproduktion af visse oplysninger.
 • Ufrivillig hukommelse. Strømmen af de primære mekanismer hukommelse passerer uden viljestyrke, automatisk. Samtidig magt huske ufrivillig hukommelse kan være både svag og, på den anden side, stabil vilkårlig.

Varigheden af fastsættelse / indeslutninger

Vigtigste hukommelse klassificering normalt altid omfatte en tid kriterium.

 • Korttidshukommelsen. Bevarer oplysninger efter afslutningen af sin opfattelse (aktion på sanseorganer af passende incitamenter) i ca. 25-30 sekunder.
 • Langtidshukommelse. Det er den dominerende til opbevaring individet er designet til at gemme oplysninger i en lang periode. Desuden er denne information anvendes gentagne gange af mennesket.
 • RAM. Deponeres hos specifikke oplysninger inden for de løsninger, der svarer til den aktuelle opgave. Faktisk er dette problem, og bestemmer specificitet RAM i en given situation. Klassificering af hukommelse også er forbundet med en tid kriterium. Afhængigt af betingelserne for problemet bliver løst i den tid oplysninger opbevaring hukommelse kan variere fra få sekunder til flere dage.

Brug midler mnemotechnical

 • Direkte hukommelse. Klassificering af hukommelse i dette tilfælde udføres ud fra synspunktet om tilstedeværelsen / fraværet af visse datterselskab transceiver udstyr. Når en direkte lagringsprocessen udføres direkte opfattet virkninger på materialelegemer af de individuelle følelser.
 • Mediated hukommelse. Det gennemføres ved hjælp af individuelle særlige værktøjer og teknikker i processen til at lagre og gengive materiale.

Således mellem sig selv og sin udskriftsoplysninger ekstra link bruges i hukommelsen. Da disse enheder udfører specielle mærker, knob, vugger osv

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.