Mad og drikkevarerHovedret

Parboiled ris: gavn og skade på kroppen, især forberedelse og anmeldelser

Under oprensningen af riskorn og bakterier fra huden mistet irreversibelt et stort antal biologisk aktive stoffer. Derfor den sidste slibning og polering processer ris indeholder, ganske lidt af nyttige elementer. Med rensningsprocessen forsøgt at kæmpe i USA. Det var den militære denne stat og halvtreds år siden, blev opfundet af den metode til fremstilling af parboiled ris. Behandlet på denne måde kultur er let at tilberede, ikke mister sin positive ernæringsmæssige og biologiske egenskaber. Denne artikel vil blive diskuteret er parboiled ris: benefit og skader på kroppen, nyttige egenskaber, anvendelse af fødevarer til vægttab eller som en del af terapeutiske diæter. Fremadrettet kan det bemærkes, at produktet har en ganske positiv effekt på kroppen.

Fremgangsmåde til fremstilling af et produkt

For det første, hvad er parboiled ris? Fordelene ved produktet og brugen af skadelige mad er i høj grad afhængig af, hvordan det bliver modtaget. dampende teknologi er designet til at bevare de indikatorer for kornafgrøder kvalitet. Konsekvenserne af denne behandling er, at den anvendelige del af vitaminer og sporstoffer i kornet passerer ud af skaldele. Dette øger watercore korn, som er karakteristisk for denne type afgrøde.

Som et resultat af dampende ris bliver gul med en ravfarvet nuance, reduceret sin skrøbelighed. Når dampende stivelse, der er indeholdt i, er det ødelagt. Kernerne er monolitiske, mættet med fugt, og opvarmet samtidigt.

Brugen af dampende teknologi gør det muligt at øge produktionen af færdige kultur. Efterfølgende ris, som anvendes til fremstilling af forskellige retter, og luft opnås smuldrende. For nylig, at produktet bliver meget populært. Men hvad indflydelse på sundheden hos parboiled ris: gavn eller skade fra hans krop? Dette er detalje mere værd.

Sammensætning parboiled ris

Ganske rig sammensætning vitaminer og mikroelementer skelnes fra hinanden på parboiled ris (brugen af produktet og eventuelle skader afhænger af tilgængeligheden og forskellige grupper næringsstoffer, ernæringsmæssige værdi), da dampbehandlingen det bevarer 80% af nyttige biologisk aktive stoffer.

Sammensætningen af parboiled ris omfatter mono-, di- og polysaccharider (pectin) samt højmolekylære forbindelse: protein (7,4%), lipider (0,7%) og kulhydrater (77,6%). Pektin forbindelser stimulerer blodcirkulationen, lavere kolesteroltal og normalisere mikrofloraen i mavetarmkanalen. Monosaccharider give energi til vækst (hvilket er særlig vigtigt i børn), disaccharider udfører den samme funktion, men med umådeholden brug kan medføre fedme og udvikling af cardiovaskulære sygdomme, som proteiner, lipider og carbohydrater er involveret i termoregulering processer, metaboliske processer, mættet og give den nødvendige mængde energi.

Vitaminer er hovedsageligt repræsenteret af stoffer i gruppe B. Der er en del af parboiled ris elementer E og PP, der henholdsvis imod ødelæggelse af kroppens celler har en positiv indvirkning på sundheden af hud, hår og regulere aktiviteten i nervesystemet, hormonal balance. Som for B-vitaminer, som en del af parboiled ris indeholder følgende ingredienser:

  • Thiamin (B1), deltager i de store metaboliske processer i kroppen.
  • Riboflavin (B2) fremmer syntesen af andre vigtige elementer og aminosyrer transformation.
  • Pantothensyre (B5), der tager del i udviklingen af hormoner af binyrebarken og kortikosteroider.
  • Pyridoxin (B6), som tilvejebringer udskiftning af aminosyrer og er især vigtigt for fremkomsten og bevarelse af liv.
  • Folinsyre (B9) er involveret i udviklingen af "lykke hormoner".

Lecithin, methionin, cystein, lysin, cholin - er alle den rigdom af en gruppe af næringsstoffer, såsom aminosyrer. De er de væsentligste byggesten i proteiner. Række forskellige og sporstoffer, der tilhører de kornafgrøder: parboiled ris indeholder jern, magnesium, jod, kalium, fluor, zink, cobalt, calcium, mangan, natrium, fosfor.

Brugen af parboiled ris

fra parboiled ris, men som ud over det sædvanlige, du kan tilberede en masse forskellige retter. Den første er, selvfølgelig, grød. Blandt de søde retter med ris er bedst kendte gryderetter og buddinger. Lay korn i supper, der bruges som fyld. Figur fantastisk til både kød og fisk og skaldyr, perfekt nuancer og komplementære sure, krydret og salt mad.

Det skyldes det store antal biologisk aktive bestanddele, der parboiled ris anvendes til fodring af spædbørn. Eksperter anbefaler at give sine børn så tidligt som seks måneder gamle. Kendt ejendom af denne kultur, der er en positiv indflydelse på peristaltikken, er meget udbredt i folkemedicinen. Men, som med ethvert produkt, ris og har egenskaber og kan have en negativ indvirkning på kroppen.

Nyttige egenskaber parboiled ris

Hvilke fordele og ulemper ved parboiled ris? Nyttige egenskaber af produktet hovedsagelig bestemmer sammensætningen af de rige og kulturelle bevarelse af skallerne i processen med håndtering, der bevarer den biologiske værdi af ris.

På grund af indholdet af lecithin og vitaminer, parboiled ris forbedrer hjernens aktivitet og derved positivt at påvirke centralnervesystemet som helhed. Fordele ved retter fra denne kultur udvider også til arbejdet i det hæmatopoietiske system og hjertemusklen. Anvendelse af parboiled ris anbefales til patienter med en diagnose af åreforkalkning, fordi produktet forbedrer elasticiteten og styrken af blodkar. Denne egenskab er også nyttigt for ældre mennesker. Endvidere produktet effektivt fjerner fra kroppen toksiner, forhindrer dannelsen af kolesterol plaques i blodkarrenes vægge.

Den positive effekt af parboiled ris ikke vige tilbage fra og urogenitale system. Produktet forbedrer nyrefunktion og ydeevne kapacitet af affald udgangskanaler i fordøjelsessystemet af organismen, normaliserer vand-salt balance.

Vigtigste produkt funktion, der giver dig mulighed for at bruge parboiled ris til mennesker med forskellige lidelser i fordøjelsessystemet, er den manglende gluten. Parboiled ris indhyller væggene i maven og derved beskytte den mod irritation af slimhinden. Produktet reducerer også aktiviteten af mavesaft. Denne kultur kan anvendes til dem, der lider af sygdomme, såsom enteritis, gastritis og mavesår.

Stivelsen indeholdt i ris dampet langsomt destrukturiziruetsya der bidrager til en langsom og konstant absorption af glukose i blodet. Denne egenskab er især vigtigt for de patienter, hvor denne proces er problematisk. For denne gruppe af patienter omfatter mennesker, der lider af diabetes. De er ganske ofte anvendes til fremstilling af parboiled ris retter. Fordele og skadelige virkninger af denne kultur bevist videnskabeligt af mange læger.

De negative effekter på produktet

Men ikke kun om berettigelsen af en given kultur opmærksomme købere. En hel del er interesseret i, er det sandt, at parboiled ris er skadeligt (Hvad der præcist og hvordan man kan minimere de negative konsekvenser, hvis det er nødvendigt forbrug af produktet, for eksempel som en del af en medicinsk kost).

Den største ulempe ved parboiled ris, hvilket er på samme tid er et plus - er evnen til at påvirke på intestinal motilitet. Dvs. i almindeligt sprog, overdreven brug af produktet fører til forstoppelse. Men denne ulempe kan løses nemt: blot tilføje til skålen af frisk frugt og grøntsager.

Parboiled ris i kosten til vægttab

Parboiled ris, gavn og skade, fremstilling og anvendelse i kost til vægttab diskuteres blandt ernæringseksperter og Dieters. Parboiled ris har et lavt kalorieindhold (123 kcal / 100 g), og dets energiindhold næppe mærkbar for kroppen, så det bidrager til den hurtige tabe.

Ernæringseksperter anbefaler at bruge denne kultur som det vigtigste produkt af deres samlede kost eller under faste dage. På samme princip baseret og en bred vifte af mono-kost med parboiled ris, men at blive involveret i dem i lang tid er ikke nødvendig. Den bedste løsning er at opretholde den mono-diæt i tre dage. I denne periode er det nødvendigt kun at bruge kogt ris uden tilsætningsstoffer - salt, olie og krydderier. Kost effektivt at slippe af et par ekstra kilo, vil det rense kroppen for giftstoffer og er ganske mild til kroppen. For at bruge parboiled ris kost i længere tid uden skade på sundhed, du bare nødt til at kombinere det med forskellige slags kød og grøntsager.

Hvordan skulle man ellers bruge parboiled ris for sundhed

Parboiled ris indeholder komplekse kulhydrater, som fordøjes i lang tid, således at den del af grød som morgenmad er et fremragende valg. Fadet er en glimrende kilde til energi, som vil give energi hele dagen.

Fremgangsmåde til fremstilling af parboiled ris

Parboiled ris, gavn og skade, som allerede er blevet diskuteret ovenfor, fastholder sine positive egenskaber under yderligere varmebehandling, dvs.. E. Udarbejdelsen af korn. Madlavning måltider beskrevet nedenfor.

Du er nødt til at ringe til en gryde med vand og sætte det på ilden, skal vandet være to gange mere end ris. Af den måde, at kvaliteten af væsken er også nødvendigt at være opmærksom på. Det er ønskeligt at anvende renset vand, ikke ledningsvand.

Mens vandet varmes op, du har brug for en god vask risene i koldt vand. Selv om produktet er passeret, og de forskellige faser af behandlingen og rengøring, men stadig skallerne kan omfatte rester eller andre urenheder i form af vegetabilske afgrøder. Efter kogning af vand, du har brug for det lidt salt på, som i saltvand alle kornene er kogt hurtigere. Kog ris har brug for en lille brand under et stramt låg. Bemærk, at parboiled ris generelt kokke i længere tid end sædvanligt. Madlavning tiden er tyve - fem og tyve minutter.

Efter denne periode, fjernes låget fra gryden, dække den med et håndklæde og lad den dræne overskydende fugt. Dette vil bidrage til, at den endelige tal vil ikke tyktflydende og pastaagtige, og smuldrende. Forstå, at fadet er klar, er det muligt ved sin farve. Figur af ravgul bliver til et snehvidt. Efter alle disse manipulationer af fadet skal forkyndes. Fremragende dette tal vil se ud med grønne områder.

Fordelene ved parboiled ris til diabetikere

Kornafgrøder anvendes i de forskellige terapeutiske diæter. Men hvilke fordele og skadelige virkninger af parboiled ris for diabetes? Behandle diabetes udelukkende ris, selvfølgelig umuligt, men brugen af produktet som en forebyggende foranstaltning er helt berettiget. Parboiled ris er signifikant diversificerer kost af patienter med diabetes mellitus. Som allerede nævnt ovenfor, vil parboiled ris lette langsom og gradvis absorption af glucose og igen berige organismen biologisk aktive elementer.

Så god fordøjelighed, evnen til at give kroppen med masser af vitaminer og mikronæringsstoffer, fremme af vægttab og evnen til at bruge produktet som en del af terapeutiske diæter - alt, der adskiller parboiled ris. Fordele og skadelige virkninger af sundhed studeret, bevist, at de positive egenskaber af parboiled ris retter langt overstiger de potentielle negative konsekvenser af overdreven indtagelse af det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.