Hjem og familieHelligdage

Palmesøndag: historien om de ferie, tradition, skilte

Hvis du ser folk på gaden med kviste af pil i deres hænder, så ferien kommer snart, er buyout kaldes Palmesøndag. Historien om ferien yderst interessant og er indhyllet i legender. I denne artikel, afslører vi slør af hemmeligholdelse og fortælle hvorfra kom til os den dag, og de relaterede traditioner.

Skridt ind i fortiden

Så Palmesøndag ferie ... Historien har to versioner af sin oprindelse. En af dem - en kristen. Den siger, at i denne dag Iisus Hristos rider et æsel for første gang kom ind i byen Jerusalem. Hvordan det hele begyndte?

... I 30 e.Kr., fjern og nær nærhed af byen Jerusalem har ophidset hørelse om nogle vandringsmand, der gør underværker såsom healing uhelbredeligt syge, og selv dødes opstandelse!

De sagde, at blindet igen begynde at se og spedalske re-opnå en sund hud. Mest kommenterede utrolig begivenhed - det er en opstandelse en Lazarus, der var død fire dage siden, men opstod fra graven i live og godt. Selvfølgelig, alle disse mirakler Jesus gjorde, med tilnavnet af folket Frelseren og Messias.

I Guds Søn, så snart der er et stort antal tilhængere og disciple, som er den god berømmelse af sin mester. Almindelige mennesker se Jesus i hans lys fremtid, og vigtigst af alt - frihed fra undertrykkerne, romerne.

Men Jerusalem myndigheder af indlysende grunde, ikke deler foregribelse af lykke og glædelig forventning - og ikke så underligt. Fremkomsten af Messias blive rystet, hvis ikke ødelagt helt være bekvemt for dem at bestille.

Ridning på et æsel

Og så kom den dag, der er så bange for herskerne i Jerusalem - Jesus besluttede at besøge hovedstaden af jøderne. På samme Frelser, som normalt rejser til fods, pludselig spurgte han sine tilhængere til at føre ham fra den nærmeste forlig hingst, der ikke sidde ned en enkelt person. Når en anmodning er lavet af Jesus var på æsel sit sengetøj, og erstatte dem sadel, og Frelseren gik til hovedporten i Jerusalem.

I disse dage, og de traditioner for indrejse på et æsel gennem porten til byen, han talte om i verden, og de eneste gode intentioner overskud, mens gæster, der ankommer på en hest, et symbol på begyndelsen af krigen. Derfor er Guds Søn valgte et æsel - så han ønskede at vise, at han var kommet i fred og uden ondskab.

Det var en triumftog ind! Jublende mennesker ikke skjule glæde, strøet sti Spastelya palmeblade og deres tøj, hvilket viser hans grænseløse kærlighed og den højeste respekt for Guds Søn. For et æsel, der bærer på ryggen Messias, flygtede børn, unge piger og kvinder, vajende palmegrene, der symboliserer den højeste udmærkelse. Derfor Palmesøndag (er historien om ferien ikke blot forbundet med religion, men også (indirekte) til den geografiske placering og klima Israel, hvilket er grunden til det kaldes Palmesøndag) betyder Indtoget i Jerusalem, for i hans Søn han besøgte i Gud- far. Den meget samme ferie - det er et symbol på, hvad Israels folk til at tro på Jesus og genkendte ham som Messias, Frelseren, hvis mission - at gøre verden til et bedre, venligere og mere harmonisk.

Ak, efter kun fire dage, alle de samme mennesker vil blive jublede vanvittig efterspørgsel fra Pontius Pilate brutalt korsfæstet på hvem døbt sig selv Messias og frelser af den menneskelige race.

Palm og pil

Mest sandsynligt, vil læseren har et spørgsmål: hvis Guds Søn sti fyldt med palmeblade, hvorfor i Rusland denne ferie kaldes Palmesøndag? ferie historie siger, at dette skyldes det faktum, at Rusland aldrig har vokset palmer, mens den palæstinensiske klima er uegnet til en sød russiske folk pil. Derfor har den ortodokse kirke besluttet at ændre anlægget symboliserer Palmesøndag. historie af ferien, den ortodokse version, der er relevant i dag, foreslår i stedet for palmeblade brugte pilekviste fra en anden hedensk ritual, der har eksisteret i Rusland i de før-kristen tid.

hedensk ferie

Som allerede nævnt, historien om Palmesøndag fest har to versioner af forekomst. Den anden går i hedensk tid. Og for at være helt præcis - har sine rødder i den gamle slaviske festival kaldet Verbohlost. Hvad er sammenkoblet Palmesøndag, historie af ferien, hedenskab?

Det faktum, at Verbohlost - en fejring af befrugtning. I hedenskabet nære forhold mellem mand og kvinde blev ikke anset for en synd, men lige det modsatte - ses som en manifestation af den guddommelige lov, hvor børn ser ud. Af de børn vokser stærke krigere, flittige pahari, kommende mødre og husmødre, læger og lærere. Kort sagt, jo mere børnene var, jo flere mennesker sandsynligvis ville velstående liv.

Funny skik

Fejringen Verbohlost var der en interessant skik - drenge pisket benene på piger pilekviste, og de til gengæld, springende latter og hvinende formål. Dette ritual symboliserer handling befrugtning. Det samme sker kvæget - fordi den større befolkning, jo mere fyld er livet.

Hvorfor pil, ikke dræne, eller for eksempel et æbletræ? Det faktum, at vores forfædre pil var et symbol på hurtig vækst, en magtfuld kraft, viljen til livet og, selvfølgelig, frugtbarhed. Og ikke så mærkeligt - det kaster pil knopper og blomstrer det første blandt alle planter.

Når du er i Rusland, der var kristen, blev hedenske afguder afvist og glemt med tiden. Og dog historien om ferien palmesøndag uundgåeligt tager os tilbage til de dage.

Det faktum, at det er med historien om festivalen begyndte Verbohlosta Palmesøndag, viser, at i andre lande, for eksempel i Slovakiet, hvor de hædret traditioner deres forfædre, denne skik er stadig i live. Her og i dag fyrene uden religiøs baggrund hensynsløst øjenvippe damer pilekviste og endda overhældt med vand!

Ferie uden dato

Når det fejrede Palmesøndag? Holiday historie er direkte relateret til den påskeferie, og fejres en uge før sin debut, umiddelbart efter hellige uge. Siden påske, også kommer hver gang i en anden dag, og Palmesøndag falder på forskellige datoer.

Styrken af pil

På lørdag før Palmesøndag i alle ortodokse kirker holdt hele natten vagt, hvor deres præster drys vievand at hellige pil og give det magiske egenskaber.

For eksempel, det beskytter huset fra storme og brande, alle sine indbyggere - fra onde kræfter, og pil knopper helbrede mange sygdomme. Det er grunden til kirken bragt fra pil sat i spidsen af sengen, hvor en person ligger zaneduzhivshy og skyder let pisket børnene at vokse op sunde og stærke. Hertil kommer, oosvyaschonnyh bouillon lavet af pilegrene bader Malse, at de var raske. Det menes også, at pil knopper hjælpe med at overvinde infertilitet, så mange desperate kvinder, der drømmer om et barn til at spise dem og bede den hellige Jomfru Maria.

Verbnaya kost

Alle ortodokse før påske strengt soblyudaot fasten. Især alvorlige i denne henseende de dage af Holy Week, når den sande veruschie strengt begrænse dig selv til mad. Men på Palmesøndag alle kan give sig selv en tjeneste og behandle din krop med fisk, skyllet ned med sin vin.

En lang tid siden i Rusland for at fejre Palmesøndag bagt boghvede pandekager, kogt mask og kogte fiskefrikadeller. Derudover var der en interessant skik ferie brød ovn - så mange stykker, hvor mange mennesker i familien. I den ene gemte Khlebtsov en mønt, og den, der fik denne måltid med en overraskelse, var bogstaveligt dømt til lykke, sundhed og lykke i 12 måneder.

Fortællinger for børn

Prøv at fortælle børnene om Palmesøndag. Historien om festivalen for børnene, naturligvis skal tilpasses deres opfattelse og forståelse til rådighed for unge ortodokse. Vis børnene en smuk pilekviste, lad touch, snuse, holder i deres hænder. Fortælle, at pil blomstrer allerførste af alle træer i verden og bringer foråret. Så kan du fortælle børnene om Palmesøndag. Historien om festivalens (fotos, tegninger og billeder er også ønskeligt at bruge) lille publikum vil blive behandlet som et eventyr. Du kan endda spille scenerne. Glem ikke at nævne, hvorfor vi pil i stedet for palmeblade, og undervejs fortalte om klimaet i Palæstina.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.