Hjem og familieHelligdage

Sådan holdes Pancake Day? Tradition, ferie historie

Denne lyse ferie på farvel til vinteren begyndte at fejre et par tusinde år siden. Selvfølgelig, i disse dage skikke var forskellige. Slavere tilbad de elementer og naturfænomener, hedensk tradition og skabte en pandekage.

Dette er en af de få helligdage, der kommer ned til os næsten intakt. Med fremkomsten af kristendommen, er slaviske traditioner været aktivt udryddet. Måske Fastelavn overlevede fordi foråret møde tradition var konsonant med kristne værdier. I dag denne ferie folk venter da vinteren, at forestille sig, hvordan vil spise lækre pandekager og blande sig i venlig selskab. Børn alene udskåret statue, som derefter brændes sammen med deres forældre.

Historien om fejringen

De, der er interesseret i, hvordan man kan holde Pancake Day, skal du først lære om historien om den ferie, som er fyldt med en masse interessante fakta. Alle ved, at denne ferie symboliserer farvel til vinteren og foråret opkald. I første omgang er det markerede vernal solhverv, og efter dåben af Rus flyttet til ugen før fasten. Siden hedensk tradition blev den officielle kirke ferie. Og nu ugen Carnival er ikke bundet til en bestemt dag, og fejres i afhængigt af, hvad nummer falder påsken, statue og brænde den sidste søndag i fest.

Fastelavn har en masse andre hedenske, navne som crepe maker, dæk Tselovalnitsa, pandekage, Krivoshejka.

Told fastelavnsfest

Tidligere festlighederne på fastelavn varede i en hel uge. Slaverne ikke kun spiste pandekager og brændte en statue, men også iscenesat danse og sammenkomster. Man mente, at det sjove vil tiltrække en rig høst, og bede ham om at have til bare forår - før starten af plantning sæson.

Nu er der masser af arrangementer til ære for denne fest. Fastelavn i parken - en god idé for familier med børn og gøre dem bekendt med russisk historie og traditioner.

Fastelavn periode kan opdeles i to dele: Den smalle Pancake Day (fejret på de første tre dage) og den generelle (de sidste fire). I de tidlige dage blev det tilladt at arbejde og engagere sig i økonomisk knibe. I seneste arbejde er strengt forbudt, kunne kun pandekager, walk-in gæster og arrangere sjove ritualer. Hvem går ikke kun i landsbyer, men også i de større byer. Især sjov vender Maslenitsa i Moskva. Folk går i parken til dem. Gorky (Art. Metro "oktober"), i parken "Muzeon" (Krymsky Val), i Babushkinsky park. Lige så populære parker Lianozovo, Ostankino, Izmailovo og andre.

Hvordan er de festivaler?

Parkerne er fair, er en gård, efterligne gamle russiske bosættelser, "genoplivet" alle de ritualer og overbevisninger. Lov musikalske grupper, der repræsenterer etno, rock og folkemusik retning. Børn kan lege i den historiske temaet i spillet, som er udført for dem arrangørerne af festivalen. Folk bliver behandlet til pandekager, vandes te. Hvem kan deltage i konkurrencer og vinde præmier.

fastelavn

Hver dag har sit eget navn og sædvane, fortalte han. Mandag - et møde Carnival. I oldtiden denne dag blev det besluttet at gå på et besøg i hendes forældre. En god mand havde at give slip på sin kone til at besøge sin far og mor. Og om aftenen hele familien samlet og lægge planer for ferien. Det var mandag til at beslutte, hvem der ringer til et besøg, der vil forberede.

Der er en anden tradition - at bage den første pandekage og give det til tiggeren. Man mente, at en god gerning tælles afdøde slægtninge. På mandag, forbereder udstoppet. Dukken blev lavet af de materialer, der var ved hånden - de gamle klude og halm. Scarecrow siddende i slæden og kørte gennem landsbyen. Således begyndte Fastelavn. Søndag - den dag, hvor den statue brændt.

Tirsdag - ferie vittigheder og latter. Nødvendigvis brug for nogen til at spille. Samme dag glade ungdom. Ugifte piger og enlige fyre gik sammen for at ride i en slæde, og tog mad. Det skete ofte tirsdag matchmaking.

Onsdag - Teschin dag. Hun inviteret til at smage pandekager i-lov, der forberedte sig selv. På denne dag, var det almindeligt at forlade alle familiens skænderier til side og give tak for en god mor-datter.

Great Pancake Week

Torsdag - begyndelsen af Great Pancake Week. Labour bør forbydes fra den dag. Alt arbejde stoppes og startes festligheder på fastelavn. Denne dag mange traditionelle navne: Fracture, Razguliay, puder, Vlasov. Det blev besluttet at organisere race og rider på en slæde førte danse og holde konkurrencer i fysisk styrke.

Om aftenen gå op folk sidde ned til et måltid. Og i tusmørke opdrættet enorme bål, sang og sprang over ilden. Man mente, at på torsdag, skal alle forlade deres skænderier og negativ energi. For at gøre dette, iscenesatte kampe, hvor alle kan få selv med gerningsmanden og at glemme alt om den uenighed sikkert.

Fredag - den dag, hvor han besøgte sin søn-mor-in-law. Pandekager måtte forberede sin kone. På fredag, resten fra de larmende fester og tilbringe dagen sammen med din familie.

Lørdag - en dag, hvor alle de unge datter skulle invitere deres zolovok og lære dem noget som en gave. Også gæster kaldte alle hendes mands familie. I kristen tradition, lørdag - en festdag for katedralen i de hellige fædre.

Tilgivelse søndag

En uge, og kommer til slutningen af festlighederne, slutter Carnival. Søndag - dagen fejret fastelavn før fasten. Det har længe været accepteret at opføre sig beskedent, blev støjende fest ikke fremmes. Nu er denne dag kaldes Shrove søndag. Traditionelt det brændte en statue, der blev fremstillet som tidligt som mandag. Vi bad om tilgivelse fra slægtninge og venner. Man mente, at en undskyldning er nødvendig, selv for dem, der gjorde ondt. Som svar bør sige: "Gud vil tilgive dig."

Symbolikken i ferien

De, der ønsker at vide, hvordan at holde Pancake Day i overensstemmelse med gammel skik, vil det være interessant at læse om de traditionelle symboler triumf. Denne ferie er bragt ind i nutiden denne velkendte ordsprog er "Den første pandekage - a. Klump" Kun få mennesker ved, hvad det lød som i den oprindelige udgave af "Den første pandekage -. Comas"

Den første til at modtage en godbid de fattige, og derefter kom turen til at fodre bjørne - com. I Det Gamle russiske stat voksen brun bjørn kaldet klumpet og æret som en mester i skoven. I nogle nordlige regioner blev det fodret først, og først derefter - de fattige og de fattige. Organiseret en højtidelig ritual vække dyret fra dvaletilstand.

Det var almindeligt at lægge på bordet ekstra tallerkener og bestik, som om at invitere de døde slægtninge til at dele mad med levende og også nyde foråret. Effigy symboliserede ikke kun kulden og vinteren, men også døden. Man troede, at den rituelle ild skræmme modgang og call forår og varme.

Hovedpersonen - pandekager. Uden dem kan jeg ikke gøre alle ugens Maslenitsa. Pandekager blev valgt på grund af det faktum, at de ligner solen, og fed mad symboliserer liv og glæde.

lækre pandekager

Hver kvinde havde hendes egne opskrifter på fastelavn. De plejede at blive holdt hemmelig og overraske gæsterne med usædvanlige retter. Sådan holdes pandekage dag er ikke kun sjovt, men også lækker? Lær behovet for de gamle slaver.

Nogle traditionelle opskrifter Fastelavn overlevet til i dag. Her er de mest succesfulde og enkel: i en plastflaske (selvfølgelig, et par århundreder siden, gjorde det ikke, men det er et godt liv hacking for kokke - fordi det er meget praktisk at hælde dejen i gryden) blande 0,5 liter mælk, lidt sukker og 2 spsk vegetabilsk olie , et par æg, en knivspids salt og en halv kopper mel. Ryst godt. Dejen er klar.

Fremragende gourmet opskrift: Bland 250 ml vand, mælk og yoghurt naturel, tilsættes 2 æg, tilsæt salt, sukker, mel (halv kop) og sprængemiddel knivspids. Rør og tilsæt en spiseskefuld vegetabilsk olie. Bages som almindelige pandekager.

Hver husmor forsøger at sprede de sædvanlige pandekager oprindelige fyld. Kvinder pakket ind i deres forskellige ingredienser, der kommer op med interessante kombinationer. De mest usædvanlige indbefatter sådanne kombinationsprodukter til fyldet: avocado, bacon, ost og hvidløg, sild og syltede agurker.

hedensk skik

Hvordan kan man foretage en pandekage på slavisk tradition? Før vinter farvel blev fejret to uger. Jeg må sige, at de gamle slaverne havde bemærkelsesværdigt sundhed reserve - om, gå i 14 dage i træk en joke! Ifølge hedenske traditioner Fastelavn begyndte en uge før dagen for forårsjævndøgn og slutter 7 dage derefter.

For dem, der ønsker at fordybe sig i hedenskabet Carnival vil ikke arbejde i parken. Alle to uger slaverne tilbad guden Yarile - protektor for solen og livet. , Var også han protektor for mandlige og kvindelige kræfter, så det er især aktive unge og gik fri. Man mente, at Jari vil hjælpe smelte sne og varme jorden til såning og unge drenge og piger - at finde deres egen skæbne og skabe en stærk familie.

Hvor gjorde navnet

Ordet "karneval" - en hyldest til den kristne tradition. Det betyder, at en uge til at spise smør, fisk og mælk får lov til at skrive. Men forbruget af kød er forbudt. Der er en anden interessant mulighed for lingvister og historikere: nogle forskere mener, at navnet er forbundet med slaviske gudinde Cherish (Karneval - et af sine navne). Hun blev betragtet som protektor for skønhed og kunne bringes i form af en blid jomfru eller trivelig skønhed. Pandekage det er folk med rødmosset kinder, fuld af sundhed og vitalitet. Hun var en af de mest ansete gudinder i det slaviske panteon, men oplysninger om det næsten ikke overleve.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.