Nyheder og SamfundKultur

Museum for russiske ikoner i Moskva

Historien om russisk ikonografi har syv århundreder. Navne på kunstnere, hvis værker har overlevet, herlighed russisk kunst, som de har skabt billeder af ortodokse helgener. Kun få museer kan være stolte over, at deres udstillinger på displayet scripts ikoner XII-XIX århundrede, da den mest og skabe mesterværker af russisk ikon maleri. Privat Museum of Russian Icons Taganka baseret iværksætter og filantrop Mihailom Abramovym, i dag har en temmelig omfattende eksponering - mere end fire tusinde eksemplarer præsenteres for offentligheden i sine showrooms, herunder 600 ikoner, resten er - krucifiks og antikviteter i forbindelse med ikonografi og ortodoksi.

Russisk ikon maleri som en afspejling af kultur

I hvilken by i den russiske stat har sin første private museum for russiske ikoner, sikkert ikke ville vove at sige nej - han kunne eksistere, men forbliver ukendt for udenforstående. Historikere skriver om de mange private museer, fremhæve de vigtigste, og hvis godkendelse den mest præcise - et omstridt punkt.

Mere præcist kan vi tale om sig selv ikon maler, at de år af deres kreationer installere lykkedes med bemærkelsesværdig nøjagtighed - af Feofana Greka til Fedora Zubova. De malede de mest berømte russiske kirker, deres skrifter - de mest uvurderlige ortodokse ikoner. Russisk Museum - alle, der kunne prale af at have blandt sine udstillinger partikel værker af store malere - kunne anses usigelig rig. Bevarede mesterværker - en sand præstation af både national og verdens kultur.

Museum af russiske ikoner, der er etableret af Mihailom Abramovym, blev åbnet i Moskva i gaden Potter bag Tinkers skyskrabere i Taganka distriktet, for ikke så længe siden - i 2006, men i dag er det den største private samling af ikoner i Rusland. Oprindeligt placeret i en ollektsiya "Vereyskaya Plaza" business center, som er slavisk Boulevard, og indtager kun et lille område. Få en tur kunne kun ske ved forudgående aftale. Først efter åbningen af den nye bygning på Taganka til den private samling af ikoner, vi har fået adgang af nogen.

De første private samlinger af ikoner i Rusland

Den mest værdifulde kuriositeter museum Taganka: Ikon Vor Frue Odigitria Simon Ushakov - de eneste abonnement ikon mestre; billedet af St. Nikolaya Mirlikiyskogo; en unik samling af Pskov ikon malere i det XVI århundrede.

Den første private Drevlekhranilishche ikonografi af monumenter begyndte at dukke op i Rusland i den første halvdel af det nittende århundrede. Den mest berømte af dem blev indsamlet af M. Pogodin og P. Korobanov. Men den virkelige kunst at male et ikon begyndte at overveje kun i det tyvende århundrede. Så en samler Likhachev, der ejede den mest omfattende samling af værker af lokale malere i St. Petersburg åbnede den første offentligt tilgængelige private museum for russiske ikoner. I Moskva har disse gallerier åbnet deres døre i husene, ejerne af som er designet af kunstneren I. Ostroukhov og købmand S. Ryabushinsky. Det varede ikke længe før revolutionen.

Moderne privat udstilling af gamle ikoner

Vi kan roligt sige, at den første grundlægger af den moderne privat museum for russiske ikoner var en samler E. Roizman fra Jekaterinburg. Hans samling af sene gamle Believer ikoner, hvilket afspejler kulturen i XVIII-XIX århundrede, den brede offentlighed blev tilgængelig i 1999, hvor begge tog en betydelig åbning af museet "Nevyansk ikon."

I Moskva, for kendere af ortodokse kunst åbnede dørene til to private samlinger af ikoner. Bortset fra samlingen Mihaila Abramova, flere år i Moskva med succes fungerer og museet "House of ikonet og navnet på maleriet SP Ryabushinsky "på Spiridonovka. Blandt dets udstillinger der er reelle mesterværker. Disse omfatter ikonet af Jomfru Hodegetria georgiske arbejde XV århundrede, ikonet Nikolaya Chudotvortsa, skrevet i den første halvdel af det XVI århundrede, og en halv snes værker af russiske ikon malere i den sene periode, der udgør den sande herlighed russisk maleri. På nuværende tidspunkt, Museum of russiske ikoner i Spiridonovka har eksponering, som har mere end to og en halv tusinde ikoner.

Stadier af museets grundlæggelse i Taganka

Gamle ikoner til din samling Mikhail Abramov erhvervede både russiske og udenlandske private gallerier. På vej til at flyve alt, kunne findes stående i de antikke butikker. Men hovedparten af udstillingerne kom fra flere private samlinger, hvoraf de fleste var placeret i Moskva og St. Petersborg. Således, Museum of Russian Icons tilføjet mesterværker gemt i private samlinger af tre af Moskva kunstnere - S. Vorobiev V. Momot og A. Kokorin.

I 2007 Borne Mikhail Abramov officielt erhvervet og juridisk indføres i Rusland 10 ikoner stjålet i 1984 fra Veliky stat historisk og arkitektonisk museum-Reserve (Dmitriya Solunskogo Dymkovo landsby tempel). Selvfølgelig, køberen havde ingen anelse om den svære skæbne af ikonerne malet i de XVI-XVII århundreder i de Kostroma lander. De er ikke opført i søgningen, da der var deres fotografiske billeder. Først efter gennemgang af den stat, Forskningsinstitut for Restaurering var i stand til at lære historien om disse ikoner. Selvfølgelig, Mikhail Abramov overført dem til staten repository. I 2008 har disse ikoner vist sig at besøgende på udstillingen "Return af ejendom" i Tretjakovgalleriet.

Men eksperter Abramova museum engang fundet stjålet en gang i Rostov helligdom blandt de erhvervede artefakter - udskåret kors. Han blev straks returneres til staten. Mikhail Abramov selv bevidst beskæftiger sig med køb af russiske ikoner i udlandet, at sætte alt for at bringe hjem værdifulde udstillingsgenstande sin store historie.

Uvurderlige udstillinger af museet på Taganka

Rublev ikoner niveau eller Dionysios, selvfølgelig, er ikke her - udgør hovedparten af værker af XVI - begyndelsen af XX århundrede. Godt repræsenteret mestre i Armory. Nogle ikoner rører hans provinsialisme fryde hjertet: Rostov, Vologda, Obonezhie, Tver, Kargopol, Solikamsk, Volga-regionen - disse er blot nogle af de steder, hvor disse artefakter forekomme. Lovers løse ikonografi ligesom boards XVIII-XIX århundrede: de store museer er normalt ignoreres som "sen" image, og i virkeligheden er meget nysgerrig.

Erhvervelse Abramov i 2007 samling af ikoner, der tidligere tilhørte den berømte Leningrad opkøber Vladimir Samsonov, var en vigtig begivenhed for protektor. Museum af russiske ikoner i Goncharnaya genopfyldes sande mesterværker af russisk ikon maleri - billedet af Vor Frue af Odigidrii skrevet af Simon Ushakov, og flere ikoner af den senere periode af børsten mindre kendte kunstnere, men der vil ikke miste sin sande historisk og kulturel værdi. Selv købet af samlingen er en spændende karakter.

Samsonov havde drømt i hans levetid at åbne i hjemby museum ikonografi, den sande perle af som ville blive hans egen samling, men disse drømme ikke går i opfyldelse. Efter døden af solfangeren af udstillingerne var forvirret ham uværdige arvinger, og resterne blev taget til en af de templer, som blev opbevaret i fuldstændig uagtsomhed. Det og købte Mikhail Abramov, og dermed ikke kun at tilføje til eksponeringen af sit eget museum, men også at dedikere den til den velsignede hukommelse af den første ejer.

Som defineret i den reelle værdi af de museumsgenstande

Inspireret af indsamling af ikoner, Abramov slog op et tæt forhold med eksperter fra antikke kunst, eksperter fra Tretjakovgalleriet og Den Russiske Museum. Hverken udstilling ikke går forbi undersøgelse er det bidrager til at opretholde en høj historisk og kulturelt niveau af mødet. Hertil kommer, at hvis du kan købe en meget værdifuld brik, kontrolleres det mindst to gange for at bekræfte den ikke-kriminelle fortid. Database over stjålne genstande har Kulturministeriet, som hun videre Rosohrankultury - alle gamle objekter er kontrolleres mod denne database.

For at sikre, at ingen købet ikke kunne plette den ædle begyndelsen af missionen, der fører filantrop Abramov strengt overvåger direktør for Museum of Russian Icons Nicholas Zadorozhnyj. Under hans ledelse blev museet flyttet og er udstyret med en unik gamle troende Prayer House af det XIX århundrede, fundet i skoven af Tver-regionen er stort set ødelagt. Kapel omhyggeligt skilt ad bogstaveligt på en log, blev taget til museumsbutikken og genskabt næsten i sin oprindelige form, og hvor billeder af ikoner er arrangeret på en ordentlig måde, og de liturgiske bøger åbnet, som om til bøn, og et stearinlys lyser op i hele rummet. Besøgende kan gå igennem det, men bøjet.

Lidt om eksponeringerne

I sommeren 2014 åbnede en ny udstilling i Museum of Abramov, i henhold til hvilken det tog hele fjerde sal i bygningen. Det er dedikeret til ikonografi XIX-XX århundreder. Alle udvalg af russisk maleri fra slutningen krasnushek chromolithographs og op monumentale tempel ikoner er præsenteret for offentligheden. Du kan også beundre og streng canonicity gamle Believer ikoner, skrevet i de såkaldte "centre til den gamle fromhed", som var i Tver filial, Moskva, i Moskva-regionen og Uralbjergene. En omfattende del af udstillingen var forbeholdt indledningen til kunsten at bogen skriver i disse år.

I alt, museet fire udstilling gulve, indgange simuleres under den sikker dør. Bag en af dem er rekonstrueret gamle troende Kapel af det XIX århundrede med støbt og udskårne gamle Believer krydser, ikoner og evangeliet. Lobbyen udstillet resterne af en gammel ikonostase. Selv buffet tilbyder antikviteter - dens vægge er dekoreret med gamle russiske malede spinning hjul. En af udstillingshallerne er udstyret med den etiopiske ortodokse kirke.

Forelæsninger, demonstrationer og forfatter ture

Faste ture er afholdt seks dage om ugen på museet, med undtagelse af onsdag. Emnerne for disse udflugter er ikke meget forskellig fra den sædvanlige museum. Ud over revisionen bekendt med samling af ikoner, kan du besøge, såsom "Russiske ikonografi XIV-XVI århundrede" og "russiske ikon maleri XIX-XX århundreder. De vigtigste stilarter førende centre og mestre. " Men særlig opmærksomhed bør være forfatter ture, hvoraf den ene - "World russisk kloster: kulturen i gamle troende", som er udviklet af EB Solodovnikova - er den mest populære hos de besøgende.

Ganske ofte, museet er vært for foredrag og temaaftener. Organiserede koncerter - i lobbyen til dette formål sætte klaveret. For at alle ikke kun kunne se de uvurderlige udstillingsgenstande, men også lytte til en række foredrag om kulturelle traditioner i det gamle Rusland, er museet udstyret med et konferencerum, går til et specialiseret bibliotek fond, hvor du kan finde alt om historien om ikonet ortodokse. Abramova russiske Museum er almindeligt kendt og i udlandet, takket være sin rige eksponering og generøsitet - kan museets gæster beundre dets udstillinger gratis - alle betalt af dens grundlægger Mikhail Abramov. Dette faktum adskiller den private museum for russiske ikoner fra den offentlige gallerier.

Statslige Museer i begge hovedstæder

De vigtigste monumenter i de fine kunst af den russiske stat holdes i Tretyakov Gallery og Hermitage. Men omkring to museer i Moskva og Sankt Petersborg, bør vi huske, at den store arv af russisk ikon maleri, har de en direkte sammenhæng, og blandt deres udstillinger - den berømte ikon af de gamle mestre. En af dem - den russiske statsmuseum. Ikoner blandt sine udstillinger er fremtrædende, men ikke dominerende. Det er et museum i den nordlige hovedstad.

Lige så relevant for den nationale ikonografi har en Museum of Ancient russisk kultur og kunst opkaldt efter Andrei Rublev, beliggende i Moskva. Grundlagt i 1947, har det en rig udstilling er den vigtigste opbevaringssted for den store nationale arv af kunst. Museet har en af de mest beundrede kristne ikon for "Vor Frue af Vladimir," skrevet i 1409 Rublev.

Ortodokse kirker - det levende museum for ikonografi

Hvor mange ortodokse kirker over hele landet - alle er utallige, og hver ikon. Selvfølgelig en stor del og templer og helligdomme ligger i dem har kun en relativ værdi, fantastisk til at udforske de kunstnere, ikke historikere. Disse kirker, der har et mesterværk på alle måder beskytte dine værdigenstande i et par snese regelmæssige sognebørn, men ville ikke acceptere at overføre dem til museet, hvor de kunne se tusindvis af elskere af antikke kunst. Bebrejdede præsterne for manglende patriotisme ikke - under deres templer brug for disse ikoner. Russisk Museum, selv den mindste, har en række uvurderlige artefakter, men ikke hver kirke kan prale af selv en enkelt ikon, som er af stor historisk og kulturel betydning. Selv hvis sande dommer for, hvad de blev skrevet, hvis ikke at tjene som inspiration til menighedens bønner?

Betydningen af gamle ikoner af moderne ortodokse troende

Selvfølgelig, museumsudstillinger, selv om de er ortodokse ikoner, lidt at vække i hjertet på den sande tro. Da det er en skam at indrømme, men stadig har de mere museum kvalitet - atmosfæren i selve udstillingen opfører en mur mellem kunsten beundring og glæde af at føle tilstedeværelsen af Helligånden. Oprettet Museum of Russian Icons Abramov kan bryde denne tendens, men indtil videre hans projekt mislykkedes at undgå denne triste skæbne, selvom nogle indvendige rum så tæt på templet. Men for at se hellige billeder, før der knælede vores forfædre - den største lykke for hver ortodoks kristen. Det giver folk lykke Museum of Russian Icons. Moskva er blevet beriget med endnu en monument af gammel kultur.

Tilfreds med det faktum, at grundlæggeren af museet forsøgte at bringe til kirken er ikke kun det indre af lokalerne, men også omhyggeligt arbejdede på ydersiden af den komplekse sammenspil - foran Museum of Russian Icons er den hellige Mount Athos russisk kloster Panteleimonov. Valget af placering var ideel.

Rolle lånere i bevarelsen af den ortodokse arv

Oprettet Museum of Russian Icons Taganka Abramov fortjener ikke kun respekt for hans samtidige. Hans uselviske kærlighed til kulturen i indfødte Fædrelandet hjælpe krummerne at genskabe historien om russisk ortodoksi. Styrke og ressourcer brugt på det en masse.

Forretningsservice og arv Tretyakov brødre er stadig i live, dette viser sig sandt filantrop Mikhail Abramov. Museum for russiske ikoner, skabte dem - det bedste bevis. Desuden grundlæggeren af museet - en mand ganske ung og kan gøre endnu mere for velstand i moderlandet herlighed. Især, at søgningen efter artefakter for deres afkom, og det fortsætter den dag i dag, og hvem ved hvad sjældne ikoner er stadig bevaret i landsbyerne og landsbyer i det enorme land til gardiner og persienner, til hvem i de røde hjørner af værelser er tændte tændte stearinlys.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.