Nyheder og SamfundBerømtheder

Dmitry Yazov - sidste sovjetiske marskal. Yazov Dmitriy Timofeevich: biografi, prisuddelinger og resultater

Dmitry Yazov - Sidste Marshal (på tidspunktet for tildelingen af titlen). Dmitry T. fik ham i den halvfemsindstyvende år. Yazov - politisk og militær leder af den sovjetiske, den næstsidste forsvarsminister. Dette er den eneste marskal af Sovjetunionen, som ikke modtog titlen Sovjetunionens Helt. Han var medlem af Kriseudvalget, repræsenteret af militære ledere, gik gennem krigen med Nazityskland, blev alvorligt såret ved fronten.

familie

Yazov Dmitriy Timofeevich, hvis biografi fantastisk og fuld af mange begivenheder, den ottende født i november 1924 in landsbyen Omsk-regionen Yazov. Landsbyen fik sit navn fra navnene på de beboere, der grundlagde det, og i den tid af Ivana Groznogo.

Dmitry Kalashnikov familie flyttede til denne by på bredden af Lebiazhi søen fra Great Ustyug. Hans far - Timothy Y. og hans mor - Maria Fedoseyevna. Begge var simple bønder. Dmitry var altid stolt over, at han blev en indfødt af almindelige mennesker. Hans forældre var meget hårdtarbejdende. De indpodet denne kvalitet siden barndommen og Dmitry.

Hans far døde tidligt, i tredivte fjerde år. Mens Dmitry var ikke endnu ti år. Som følge heraf blev Maria Fedoseyevna alene med fire børn, hvortil der sattes, og familien af hendes afdøde søster. Hun måtte fodre en hel horde af børn. Stedfar for Dmitri var den tidligere mand (enkemand) hans egen moster - Fedor Nikitich.

Early Years: Undersøgelse

Yazov Dmitriy Timofeevich, biografi af krigsårene som begynder fra en tidlig alder, inden udgangen af skolen var ikke i stand til at afslutte. Det var bare et par år. Den Store Fædrelandskrig. En masse fyre hastet til militæret indrulleringskontoret registreret i de frivillige. Nogle nægtede, da de stadig var mindreårige. Dmitry var mere heldige, men på det tidspunkt han også endnu ikke var sytten.

At han ikke afvise, påpegede han, at i løbet af et år. Mens pas var slet ikke. Og for at kontrollere i militæret havde ikke tid. Han blev sendt til undersøgelse i Novosibirsk. Der indskrevet han i skole. Den Øverste Sovjet RSFSR. Før evakueringen, der fandt sted under krigen, det var i Moskva.

Cadet år

Lærerne på skolen var veteraner, der udledes fra hospitalet efter at være blevet alvorligt såret. De blev engageret i den første militære uddannelse af unge fyre. Dmitri altid huske Cadet år. Vi rejste dem meget tidligt, klokken seks om morgenen. Først var der den sædvanlige obligatoriske afgift, og derefter om aftenen - det udmattende træning.

Vinter frost nåede fyrre grader, men de studerende tappert de blev overført. Allerede i skolen Dmitry Yazov lært, at min stedfar gik til fronten, og moderen blev efterladt alene hjemme med syv små børn og tre søstre blev mobiliseret til at arbejde på de militære stutterier.

Når sendt til forsiden af elever, læring fortsætter toget, i levering lastbiler. Det blev midlertidige klasseværelser, hvor børn studerede rifler, maskingeværer og andre våben.

Dmitry får til fronten

I januar, tung for landets toogfyrretyvende år, Dmitri blev sendt til fronten. Først tog ankom i Moskva. I nogen tid børnene til at færdiggøre deres uddannelse i Solnechnogorsk. Så sendt på forskellige "hot spots". Dmitri ankom til Volkhov Front allerede en løjtnant, selv om han ikke var på det tidspunkt endnu og atten.

dåb af blod

Først Dmitry Yazov blev sendt til 177 infanteridivision. I august, deltog hun i kampen om den Karelske næs, toogfyrre år. Der modtages Dmitry sit første sår, og meget alvorlig. Læger diagnosticeret alvorlig hjernerystelse.

Retur til forsiden

Han vendte tilbage efter skade til Dmitry T. foran indtil oktober fyrre-to år. Kommando sendte det til den 483:e infanteriregiment. I januar blev det fyrretyvende Dmitry såret for anden gang. Men da såret var svag, han bare lagt i den medicinske enhed af bandagen, og han fortsatte med at kæmpe. Efter dette slag blev Dmitri Timofeyevich ophøjet til rang af. I marts, de fyrre tredje år, gik han til Borovichi på genopfriskningskurser Militær kompetence.

års krig

Dmitry Yazov, hvis biografi er forbundet med en militær karriere, været i mange kampe. Han deltog i forsvaret af Leningrad, i offensive kampe i de baltiske lande, blokaden af Courland tyske styrker, og mange andre militære operationer.

De efterkrigstiden

Nyheden om sejren i krigen sovjetiske tropper Dmitry T. høres, når han var i nærheden af Riga, Mitau. Ved afslutningen af de fyrre femte år, fik han forlade og var endelig i stand til at gå til sin fødeby - at besøge slægtninge. Yazov dynasti af alle familier i alt blev dræbt og fireogtredive menneske. Livet i de første år efter krigen var meget tung - ødelagt land skulle genopbygges. Dmitri hjalp de familier og pårørende kunne.

Fortsat uddannelse og militær karriere i efterkrigsårene

Yazov Dmitriy Timofeevich stoppede ikke der, og i 1953 indskrevet på Frunze militærakademi. Desuden er han studerede på "udmærket", og han dimitterede i 1956 med en guldmedalje. Som følge heraf blev han bedt om at vælge det sted, hvor tjenesten. Så Dmitry T. var i 63:e Krasnoselskaya infanteridivision.

Efter et stykke tid blev han chef for 400. motoriserede Rifle Regiment. I 1962-1963, denne militære enhed var i Cuba. På dette tidspunkt blev Dmitry Kalashnikov ophøjet til oberst. Før vi vender tilbage hjem, fik han et certifikat af ære med taknemmelighed for tjenesten personligt af Fidel Castro.

Efter Cuba Dmitry Yazov tog til Leningrad, hvor han blev snart udnævnt som stedfortrædende chef for kamptræning i ledelse. I 68:e år, han dimitterede fra militærakademiet for generalstaben. Så efter en kort periode blev han forfremmet i rang. Først i 1968 blev han forfremmet til generalmajor. Og i årene 1967-1971. Jeg havde kommandoen over motoriseret riffel division.

I tooghalvfjerdsindstyvende år blev Dmitri Timofeyevich givet rang af generalløjtnant, og i årene 1971-1973. Han befalede et korps. I 1974-1976 gg. - var leder af det 1. kontrol i kapitlet af Forsvarsministeriet i Sovjetunionen. I 1976-1979 gg. Dmitry blev den 1. chef for fjernøstlige filial af tropperne stedfortræder. Og i 1979-1980. - Kommandør af den centrale militære gruppe.

I 1980-1984 gg. Yazov blev udpeget til at lede den centralasiatiske Military District. Så op til firs Aar ledet Det Fjerne IN. Efter at Yazov Dmitriy Timofeevich holdt posten som forsvarsminister i Sovjetunionen. han blev marskal i april 1990. Denne titel er tildelt ham personligt Gorbatjov. I historien om Sovjetunionens det var sidste gang. Og Dmitri var den eneste marskal af alle tidligere tildelte, født i Sibirien.

Fjernelse fra kontoret

Dmitry Yazov, marskal af Sovjetunionen, blev afskediget fra posten på grund af svigt af kuppet. Han har altid været en konservativ, og popularitet blandt tilhængerne af perestrojka ikke erhvervet. Yazov sluttede kuppet. På sine ordrer til Moskva kampvogne og tungt artilleri blev indført. Planlagt angreb på Det Hvide Hus.

Men Yazov var overbevist om, at kuppet i sidste ende dømt til at mislykkes, og gik til et møde med Gorbatjov i Foros. I august blev enoghalvfems år Dmitry T. anholdt i lufthavnen, som medlem af Kriseudvalget. Umiddelbart efter hjemkomsten fra Foros, blev han sendt i fængsel ( "Sailor Silence"), hvor han boede indtil 94:e år.

I samme år, har alle medlemmer af organisationen, som blev tilbageholdt blevet frigivet under amnestien, herunder Dmitry Yazov (Marshal pensioneret). Men negative begivenheder den gik ikke i stykker.

Aktiv arbejde om pensioner

Biografi Dmitry Yazov bugner og yderligere aktiviteter, selvom pensioneret. Han var rådgiver for forsvarsminister i Den Russiske Føderation. Han ledet af Marshal Zhukov udvalg. Yazov er i øjeblikket en konsulent til lederen af den militære Memorial Center for de væbnede styrker. Han er konstant taler til kadetter og elever i militære uddannelsesinstitutioner. Dmitry T. aktivt at kommunikere med veteraner fra Den Store Fædrelandskrig, og tager aktivt del i det sociale liv i russere.

Personlige liv

Da Dmitry Timofeevich gik til militær træning i Borovichi, mødte han en pige, Zhuravleva Ekaterina Feodorovna. De svarede og kommunikeret mere end tre år. Så foreslog Dmitry til hende, og Catherine blev hans første kone. Fra dette ægteskab i 1950 havde de en søn, og tre år efter det - en datter.

Anden gang Yazov gift Emma Evgenievna, som lever den dag i dag. Fra dette ægteskab Dmitry Kalashnikov blev født to børn. Til dato har han en glad bedstefar, har syv børnebørn.

Priser og resultater

Når Sovjetunionen Dmitry Yazov blev tildelt følgende ordrer: Lenin (to gange), Oktoberrevolutionen, Røde Banner, Anden Verdenskrig (1. grad), Red Star og til service hos Moderlandet i de væbnede styrker (3. grads). Jeg fik nitten medaljer.

Efter sammenbruddet af Sovjetunionen, som allerede i det nye Rusland Dmitry T. hun blev tildelt Order: Merit for Fædrelandet, Aleksandra Nevskogo, Honor, Don Prince St. (2nd grad). Fra udlandet fik følgende Kendelse: Honor Che Guevara, Scharnhorst, Red Banner til forskel (1. grad), og flere medaljer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.