Nyheder og SamfundBerømtheder

Nikolai Erdman: biografi, fotos. Nikolai Erdman og Angelina Stepanova

Sovjetisk kunst er rigt på navnene på mange berømte mennesker: de forfattere og manuskriptforfattere og dramatikere. En af disse arts ledere var Nikolai Erdman, hvis biografi er lidt kendt. Og dog var det ham, der skrev manuskripter til sådanne kendte film af den sovjetiske æra, som "Volga-Volga" og "Jolly Fellows". Overvej historien om denne mands liv og sin karriere i flere detaljer.

Barndommen og ungdommen

Nikolai Erdman er lige så gammel som århundredet, blev han født i 1900. Hans fødeby var Moskva. Forældre fremtidig manuskriptforfatter og dramatiker tilhørte forskellige nationaliteter: mor Valentina Borisovna havde jødiske rødder, og hans far, Robert Karlovich kom fra de baltiske tyskere.

Den fremtidige forfatter og digter er godt undersøgt og formået at vise sig som en fremragende elev i Petropavlovsk kommercielle skole.

Revolutionen fandt ham sytten unge mænd, hun pludselig ændrede hans liv. I 1919 blev han indkaldt til den Røde Hær, Nikolai Erdman var i stand til at demobilisere et år.

Efter demobilisering af en ung mand kastet fra det kreative miljø i Moskva. Han blev interesseret i populær derefter imagisme, skrev digte til de sange, som derefter udføres i kabaret, satiriske værker og skuespil. Snart blev hans navn kendt i teatralske omgivelser, og den unge forfatter blev inviteret i teatret som en dramatiker, har en skarp og vedholdende pen.

midterste år

De tyverne i det 20. århundrede var til Erdman meget produktiv. Han har samarbejdet med anerkendte V. E. Meyerholdom. Det var Nikolai Erdman skrev teksterne til skuespil kaldet "The Suicide" og "mandat", som glimrende blev afholdt på Moskva teatre.

I 1927, i livet i den dramatiker en ny æra - han blev en manuskriptforfatter. Den mest berømte af disse år hans manuskript blev skrevet til filmen "Jolly Fellows". Men i 1933, manuskriptforfatter, blev anholdt og løsladt fra eksil først efter tre år.

Efter at have henvist Erdman kunne ikke bo i Moskva, han måtte leve i Ryazan og Kalinin. I 1940, forfatteren flyttet til Saratov.

Når Den Store Fædrelandskrig, Erdman blev sendt til den bageste som politisk upålidelige mennesker. Men det var, at krigen ændrede forfatterens liv. Sammen med koncerten brigade, begyndte han at gå på krigen fronter, som skuespiller og recitator.

Efter krigen skæbne smilede Edman, og han forsøgte at opføre sig beskedent og ikke stikker mere at kritisere landets ledelse (på grund af en sådan kritik, og han blev anholdt én gang). Han arbejdede som forfatter, primært som dramatiker, har han samarbejdet med de førende teatre i landet, og i 1951 blev han selv tildelt Stalin-prisen.

Nikolai Erdman døde i 1970, blev begravet i Moskva.

Erdman og NKVD

Historien om den første anholdelse Erdman går tilbage til 1933. Så instruktøren af filmen, sammen med Nikolai Erdman boede i Gagra, hvor folk skød billederne "Jolly Fellows". Men de endte tragisk for Erdman. Han blev arresteret af NKVD. Forskere af hans arbejde tyder på, at årsagen til anholdelsen var teksten i fabel, satirisk fordømmende billede af Stalin, som er skrevet af Erdmann, og læse på en af de litterære aftener Katchalov skuespiller.

Ud over anholdelsen af Erdman ventede en anden skuffelse - direktøren G. Alexandrov blev tvunget til at slette hans navn fra de kreditter til "Jolly Fellows".

Men inden for de barske år med Erdmann kom sagte nok: den ulykkelige forfatter forvist til Sibirien (i Yeniseysk, og derefter - i Tomsk). Befrielse fra eksil var kun i 1936. Imidlertid havde dramatiker tilsidesat retten til et par år, og var nødt til at være i den nærliggende by Moskva, ikke at kunne leve i hovedstaden, hvor han blev født.

Nikolai Erdman og Angelina Stepanova: en kærlighedshistorie

Bright side i dramatiker liv begyndte en affære med skuespilleren Angelina Stepanova. Erdman og Stepanova mødtes i Moskva i 20'erne. Begge familier (selvom Erdman blev der lever i et civilt ægteskab med en af danserne, men Stepanova ægteskab var lovlig og respektabel). Som et resultat, begyndte han en hvirvelvind romance af to talentfulde mennesker, som fortsatte i livet og breve.

Angelina Stepanova kunne ikke modstå et dobbeltliv og forlod sin mand, men Erdman ikke travlt med at blive cølibat. Men deres affære varede. Stepanova har ikke opgivet Erdmann selv når hendes kæreste blev anholdt. Desuden er det er hun, at være en berømt skuespillerinde, var i stand til at skaffe hans udvalgte afbøde hans skæbne. Kærlighed skuespillerinde til Edman var så stor, at det fik hende til at hemmeligt besøge sin elsker i linket.

Men efter at lære at Erdmann og ikke kommer til at skille sig af med sin common law kone, Stepanov ikke kunne overleve denne slag og afhuggede bånd med sin elsker. Og standsede deres korrespondance, som varede omkring 7 år.

Resultaterne af kærlighedsdrama

Destiny Erdman og Stepanova split. Skuespillerinden var gift med forfatteren Alexander Fadeyev. Tidligere elskende mødtes kun 22 år senere. På denne rørende møde skrev Stepanova i sin dagbog som en uforglemmelige øjeblikke af sit liv. Jo mere de aldrig har set.

Stepanov lært om Erdman død, at være på turné i Kiev. Ved hans begravelse, hun bevidst gik ikke.

Denne kraftfulde og smuk kvinde overlevede sin elsker i 30 år. Ved slutningen af livet, hælde sin sjæl i sin dagbog, hun bittert mindede historien om hans kærlighed, der ønsker, at de Erdman var ude af stand til at gemme dine følelser. Stepanova også stærkt beklaget Erdman skæbne, tro, at han var med sit store talent og formåede ikke at tage en værdig plads i russisk litteratur.

Samarbejde med teatret om Taganka

Mange værker skrevet for sit liv Erdman Nikolay Robertovich, biografi af denne mand, som kvittering.

I anden halvdel af hans kreative liv, når forfatteren lå ikke alene belastningen af de seneste år, men den bitre karakteristisk for "upålidelige", han virkelig hjulpet sin gode ven - teaterinstruktør Yuri Lyubimov. Med Lyubimov Erdman mødte under krigen (de arbejdede sammen i ét foran Kantserna brigade).

Det Lyubimov, en talentfuld og følsom mand, var i stand til at se i Nikolae Robertoviche uudnyttet talent. Lyubimov, at blive den ledende instruktør, har sat mange Erdmann spiller på scenen af teatret. Det er takket være den Taganka Theatre Erdmann var i stand til igen at føle publikum krævede en dramatiker.

Kreativitet Erdman: kinoraboty til børn

Moderne kritikere mener, at Erdman Nikolay Robertovich aldrig i stand til fuldt ud at realisere deres ekstraordinære talent. Og han skrev en stor script til filmene, som derefter millioner af seere set med interesse.

Erdman var talentfuld i alt, selv da jeg arbejdede på manuskripter til eventyrene ( "Brand, vand og kobberrør", "Frost", "City of Masters" og så videre. D.). Efter hans anholdelse og eksil filmskabere var bange for at invitere ham til at arbejde på manuskriptet til en seriøs film, men multipla behandlet Erdman regne mere loyale, så det virkede som en manuskriptforfatter i mere end 30 sovjetiske tegnefilm. Blandt dem er så berømte tegnefilm som "lille mand trak mig", "The Adventures of Pinocchio", "Tommelise", og så videre. D.

Værdiskabelse Erdman

Mange havde oplevet i sit liv digteren, forfatteren, manuskriptforfatter og dramatiker Nikolai Erdman. Billeder af denne menneskeskabte hele sit liv, så lad os se, hvordan udtryk i ansigtet. Hvis billederne på ungdommelige publikum lidt ironisk blik ung forfatter, der drømmer at realisere sig selv i livet, den senere ser vi en ulykkelig ansigt en træt mand.

Nogle samtidige kaldet Erdmann taber. Efter alt, på trods af hans talent, han var ude af stand til fuldt ud at realisere sig selv i litteraturen, overlevede fængslet, eksil og forbyde hans værker, og i hans personlige liv, på trods af de tre ægteskaber, forfatteren ikke har fundet sted. Ja, det var alt i livet af Nikolai Erdman, men stadig manden havde meget at gøre på jorden, så hans navn bør ikke afsendt til glemmebogen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.