SundhedStomatologi

På tænderne af sorte prikker: hvad man skal gøre?

Smukke, og vigtigst af alt, sundt smil - drømmen om mange mennesker. Men desværre ikke alle ved, hvordan man korrekt pleje af dine tænder. I de fleste tilfælde fører dette til en patologisk tilstand i mundhulen. sorte pletter optræder på tænderne, naturligvis anledning til bekymring. For at bestemme årsagen til sygdommen, skal du sørge for at besøge tandlægen.

Hvad er årsagen til sorte pletter på tandemaljen?

Et af problemerne med æstetiske tænder er sorte pletter, som kan opstå af forskellige årsager. En sådan defekt kan være helt ufarlig, eller omvendt, indikerer tidlige patologiske proces. Under alle omstændigheder bør du konsultere din tandlæge, der kan gøre den korrekte diagnose. Vises på tænderne sorte punkt under indflydelse af interne og eksterne negative faktorer. De vigtigste årsager er:

 • forkert mundhygiejne ;
 • rygning;
 • drikke drikkevarer, farve emalje (kaffe, sort te, sodavand);
 • problemer med organerne for mavetarmkanalen;
 • tilstedeværelse af metalfyldninger (amalgam kobber);
 • erosion af tandemaljen;
 • infektion af parasitter;
 • langvarig behandling med visse lægemidler (for det meste antibiotika);
 • konstant eksponering for tungmetaller og andre farlige stoffer (ved arbejde i industrianlæg);
 • brugen af skadelige produkter.

I nogle tilfælde, sorte pletter på tænderne er det første tegn på huller i tænderne. Behandling af denne sygdom anbefales ubehagelige indgreb ved et indledende trin, når ramt af kun en del af tandoverfladen. Kan rense tænderne mørkere umuligt.

Hvorfor børn vises på tænderne sorte prikker?

Første tænder hos spædbørn udsat for de negative virkninger af patogene bakterier i et større omfang end roden. Forkert at tro, at du kan tage sig af dem ikke så grundigt som kræves af de grundlæggende kuttere. Rutinemæssig inspektion skal finde sted, samt voksne patienter, to gange om året. Dette vil forhindre forskellige patologier, der kan påvirke tilstanden af de blivende tænder.

En af de mest almindelige årsager til at dreje til de berørte tandlægen forældre, er fremkomsten af et barn i tandemaljen af mørke pletter. Under angreb oftere falde mælk tænder. Defekten er ikke altid brug for behandling, men henviser til tandlægen stadig er nødvendig.

Sorte pletter på tænderne af et barn kan forekomme i alle aldre. Ofte æstetisk problem opstår hos spædbørn. Sommetider forældre opdager, at pletterne er på den nyligt brød ud tand. Normalt er det forbundet med forstyrrelser i immunsystemet, fordøjelseskanalen og skjoldbruskkirtlen. Hypoplasi emalje - en anden grund, som påvirker dannelsen af mørke pletter. For at bestemme ætiologien af dental defekt must specialist.

Emalje hypoplasi - hvad er det?

Børns tandlæger hævder, at denne sygdom er en væsentlig årsag til sorte pletter (sprækker) på tænderne. Hypoplasi emalje er en form for ikke-karieslæsioner af tænder. Nogle babyer mælketænder kan bryde ud, da de karakteristiske pletter. At undgå yderligere beskadigelse af hårdt væv, bør gennemføres remineralisering. Denne proces indebærer anvendelse af en særlig styrke på emaljepasta. Fluor er også praktiseres og sølv tænder.

Sorte pletter på tænderne: hvordan du fjerner?

Eksperter anbefaler, at forekomsten af eventuelle tandproblemer at søge professionel hjælp og ikke forsøge at slippe af med hendes egen. Selv om der var en sort prik på tanden, hvilket ikke er bekymret og ikke forårsager smerte uden hjælp fra en tandlæge kan ikke gøre. Efter alt, kun han vil fastslå årsagen, stille en præcis diagnose og ordinere (om nødvendigt) behandling.

Defekten kan opstå på fortænderne. De sorte prikker i dette tilfælde ikke ser helt æstetisk tiltalende og forårsage ubehag, når der beskæftiger sig med andre mennesker. Hvis revne plet på tandemaljen som følge af udviklingen af caries, tand kræver øjeblikkelig behandling.

I de tidlige stadier, når den rammes af tandoverfladen, ville være tilstrækkelig til at rense og forsegle tanden. Hvis caries har nået pulpen derfor skal fjernes, og nerven at sætte tætningen. I dette tilfælde tanden skal være livløs og begynder at nedbryde over tid.

Hvis ikke for sådan symptom ligger en alvorlig sygdom i mundhulen, kan tandlægen give en patient en af de moderne metoder til smertefri udrensning emalje. Effektivt og sikkert fjerne mørke pletter, kan du bruge ultralyd, laser kridtning. En anden populær måde er Air Flow.

Beskrivelse af metoden Air Flow

Der er flere effektive måder til at fjerne æstetiske defekter på tænderne. Sorte punkter (hvis de ikke er tegn på caries) kan også fjernes ved hjælp af disse metoder. Professionel rengøring fjerner ikke kun pletter, men også tandsten.

Den seneste udvikling af schweiziske eksperter er en metode Air Flow. Under rengøringsprocessen emalje anvendes sodavand, vand og luft tilføres under højt tryk. Sikker teknik kan klare plak, pletter på emaljen og bringe et smil attraktiv. Fremgangsmåden er ikke egnet til patienter, der har betændelse i mundhulen, diabetes mellitus i svær form. Ikke egnet metode til astma, epilepsi, alvorlige virussygdomme (hepatitis).

Rengøring med ultralyd

Ultralyd er en universel procedure, der anvendes med forskellige æstetiske defekter på tænderne. Sorte prikker ved hjælp af et specielt apparat forsvinde på grund af virkningerne af vibrationer bølger. For patienten denne procedure er helt smertefri.

Bruge denne rengøring emalje udførelsesform kun i fravær af kontraindikationer følgende:

 • hjertearytmier;
 • bluetongue sygdomme;
 • øget følsomhed af tænderne ;
 • alvorlig sygdom i immunsystemet og leveren;
 • tilstedeværelse implantater og ortopædiske strukturer i mundhulen.

laser kridtning

Slip af med sorte pletter på overfladen af tandemaljen ved hjælp af en laser kan. Den væsentlige forskel i denne procedure fra tidligere metoder er omkostningerne ved proceduren. Men teknikken har flere fordele, først og fremmest af, som er en langvarig virkning (op til 5 år). I processen med blegning tandemaljen er ikke beskadiget, og der er ingen blødning i tandkødet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.