HjemlighedHavearbejde

Såning frø til kimplanter i februar. sætteplante dyrkning: vilkårene og betingelserne

Nu kan næsten alt købes i butikkerne fra frøplanter af forskellige grader af modenhed til de færdige grøntsager, frugter og urter. Men hvert år tættere til februar, alle ivrig gartnere begynder "feber" i bedste forstand af ordet, hænder og nå til den eftertragtede taske. Der kommer et tidspunkt, hvor såning frø til kimplanter. Erfarne gartnere kender til det absolut alt, men vi anbefaler begyndere at stifte bekendtskab med oplysninger om, hvad, hvordan og hvornår man skal plante, fordi alle vegetabilske, bær og blomster kulturer er helt anderledes. De kræver forskellige temperaturbetingelser og jordblanding, og pleje af kimplanter er væsentligt anderledes.

Vi foreslår, at du starter med planlægning, for denne er det bedst at lave din egen kalender landinger. Deal med det eksemplariske timing diagram vil hjælpe frø såning frøplanter.

De vigtigste vegetabilske afgrøder: plantning datoer

Fokus bør være på hvor gammel de planter bør være tidspunktet for dets plantning i jorden. I alle afgrøder, er det anderledes. Hvis du - lykkelige ejer af en god, opvarmet drivhus, så kan du begynde at så frø til kimplanter i februar eller endda i slutningen af januar. Det gælder også for kolde regioner, hvor sommeren er ikke meget lang, og forkæl dig selv med grøntsager og urter som.

kultur Anslået tid til udsæd (et årti) Age of kimplanter (dage) til tidspunktet for plantning i jorden
Tidlige sorter tomat og hybrider Marts (3) 45-60
Tomater mellemstore og sene sorter Marts (1-2) 55-60
paprika midten af februar - begyndelsen af marts 60-75
aubergine Marts (3) 60
kål slutningen af marts 45-50
blomkål April (1) 45-50
Zucchini, squash, græskar April (2-3) 25-30
agurker April (3) 25-30
Selleri (root) Februar (2) 75-85
Løg Nigella (for majroe), porre Marts (1-2) 45-55

Såning frø af tomat kimplanter

Dyrke denne kultur kan være både på solsiden, og skygge, den vigtigste faktor - solens mindst 3-4 timer om dagen. Værdi er valget af sorter og hybrider. Den første ting at gøre - er at suge frøene i et næringsstof løsning. Her er flere muligheder for at forberede det:

  • 2 g af lægemiddel og væksten "bud" per liter vand;
  • 1 time. L. nitrophosphate, betyder "Agricola-start" eller "ideelle" per liter vand;
  • 1 spsk. l. "Barrier" eller træaske per liter vand.

I ethvert af de løsninger af lavere frø, der tidligere lagt i stof poser, for en dag. Så fjerne og placere dem i en plastpose i køleskabet, fjerne et par dage til hærdning.

Eksperter anbefaler en jordblanding består af lige dele omfatter græstørv jorden, god humus og tørv (1: 1: 1). Jorden skal være fugtig og have stuetemperatur. Såning frø af tomatplanter produceres i små skåle, der måler ca. 8 x 8 cm, til en dybde, der ikke overstiger 1 cm, 1,5-2 cm afstand sted. Efter at lægge på en plasthætte og placere beholderen i en varm og, vigtigst, et lyspunkt . Temperatur er nødvendig for spiring 20-25 ° C. Vand kimplanter højst 1 gang i otte eller ti dage. Anvendelse af vand ved stuetemperatur for at slå sig ned. Den optimale behandling af tomatplanter - 18-22 ° C om dagen og om natten - 15-16 ° C.

Den første fodring af unge planter skal bruge efter den første sande blad vises. Bruge dette værktøj "Agricola-forward" (1 time. L. 2 liter vand). Efter spiring 2 eller 3 løvblade kræver pik i separate kopper størrelse 7-10 cm vand dem lidt mere -. 1 gange om ugen, indtil fuldstændig iblødsætning jordovn koma. Når temperaturen dagtimerne vil blive holdt ved 12 ° C og derover, er det muligt at starte quenching kimplanter. For at gøre dette, tage ud det, for eksempel på balkonen i et par timer i flere dage.

Såning frø til kimplanter i februar - det er for tidligt for tomater, er det bedst at gøre i marts 10-20. På anlægget på tidspunktet for dens indførelse på åben mark eller et drivhus, bør være fra 8 til 12 sunde og veludviklede blade, en eller to knopper.

Peberfrugt og aubergine: Spirer

Frø dyppet i de løsninger, som i tilfældet med tomater. Så skal de opbevares ved 25 ° C dag eller to, og derefter ind i de forberedte kasser med jorden for at så frøene af sød peber. Ægplantestiklinger fremstillet på en analog måde. Jorden blanding anbefales følgende sammensætninger:

  • turf jorden med humus (1: 2);
  • humus, tørv, savsmuld minor (2: 2: 1);
  • tørv og humus (2: 2);
  • turf jorden med god humus uden frisk organisk materiale (2: 3).

Kasser skal have en dybde på omkring 10 cm. Frø af peber og aubergine podes i rillerne til en dybde på ca. 1 cm og efterlade mellem dem en afstand på 2 cm. Top skal drys dem med jord og stampes. Spiring temperatur - 24-26 ° C. Så snart skuddene, skal kasserne sættes på det mest solrige sted i 6-7 dage, så de planter vil ikke trække. Efter 2 blad stigning (real), planter har brug for at dykke ned i separate kopper (10 til 10 cm). Bury landing er nødvendig, før cotyledon blade. For et par timer før sparring nødvendigvis at vande planterne. Potter jord fyld og let drys næringsopløsning ( "Agricola-forward", "ideal", træ aske, humat eller kaliumsulfat).

De første dage af prikkende ud frøplanter at være lukket fra den direkte solen. Vanding bør være regelmæssig, hver 6 dage, er det ønskeligt at kombinere det med forbindinger. hærdning planter bør begynde en måned før plantning i jorden. Ved den tid planterne bør være mindst otte blade.

Det er nødvendigt at så frøene til frøplanter i februar, 10-25 i de sidste ti dage, senest. I dette tilfælde kan de drivhusgasser vokset planter skal plantes omkring ti dage af maj, og i åbent terræn - i begyndelsen af juni. I den anden udførelsesform, er det nødvendigt at anvende en film cover.

Såning frø til planter af kål

I første omgang er det nødvendigt at foretage forebyggelse af mulige sygdomme. Til dette formål er frø dyppet i varmt vand (40-50 ° C) i 15 minutter. Derefter dyppes i koldt vand, derefter gennemvædet igen, men nu i opløsning med næringsstoffer (i 1 liter vand i 1 time. L. nitrophosphate) i 12 timer.

kål frø såning kimplanter begynde med det første årti af marts (8-10 tal). Dette er optimal for de små klasser. Efter iblødsætning, bør frøene være lidt tør. Forbered jorden mix af lige dele sand og tørv, tørv jord. Alle nøje blandes, hældes i kasser og hæld opløsning af kaliumpermanganat desinficere. Frø blev sået i et lavvandet (1 cm) af noten, der skal efterlades mellem afstanden på 3 cm. Så snart skuddene bør overføres til kasser med stuetemperatur 7-8 ° C. sværdkampe kimplanter er påkrævet efter 9-10 dage i små kopper, såsom yoghurt. På det tidspunkt for landing på en god sætteplante bør dannes af 2-3 løvblade.

Alle oplysninger kommer til sorter af kål, andre arter (kålrabi, blomkål, rosenkål, kinesisk) kræver lidt forskellige plantning teknikker. Lad os dvæle ved kun to.

Rosenkål - et krævende kultur, bør det kun dyrkes sætteplante metode, da det har en meget stor vækstsæson - 150-180 dage. såning tid - marts (første og anden halvdel). Omplantning i jorden, som regel - fra 1 til 20 af maj. Rosenkål kan ikke stå frisk organisk materiale. Det ville være den bedste kompost. Når planterne nå op på omkring 70 cm i højden, bør spidsen absolut prischipnut.

Meget populær blomkål. Der er mange sorter, sent og tidligt. kål frø såning kimplanter begynde i midten af marts og fortsætter indtil begyndelsen af april. Bruge små kasser, skal afstanden mellem rækkerne holdes i 10 cm, og mellem de enkelte anlæg -. Ca. 5 cm ved 2-3 bladsstadiet af dannelse (disse) til at gøre dressing. Til denne anvendelse "Ideal", natrium humate eller urinstof (artikel 1. L. 10 liter vand). Forbrug af opløsningen - 5 liter pr 1 kvadratmeter. Når frøplanter af blomkål 4 vil præsentere et blad, det plantet i jorden til en permanent plads.

Frøplanter af agurker: timingen og spilleregler

De fleste sorter af denne grøntsag vil føle godt på åben mark, men for at få en høst tidligt, ofte bruger drivhuset. Såning frø af agurk udplantningsplanter produceret en måned før plantning i jorden (til april). Bruge jord følgende sammensætning: humus, tørv, savsmuld minor (2: 2: 1). Det er ønskeligt at tilsætte dertil nitrophosphate og aske (1 og 2, art. N., Henholdsvis). Frø blev sået i potter (8 cm med 8) en ved en dybde på omkring 1,5 cm. Præ-suge dem ønskelige til et par dage før pipping. Svage og blege frøplanter fodres gødning hver 10 dage. Brug kan være komplekse præparater såsom "Brød Winner", "Fertility", "Ideal" og så videre. D.

Såning frø af agurk udplantningsplanter vil give afgrøden så hurtigt som muligt, derudover er der særlige sorter, der er egnede til dyrkning på vindueskarme og altaner.

Squash, græskar og squash: Spirer

Frøene af alle tre afgrøder kan sås direkte i jorden. Men for at få en tidlig høst, er det bedst at bruge metoden til sætteplante.

Græskarfrø nødt til at pre-proppen i en krukke med en næringsopløsning i en dag. I en liter vand ved anvendelse af 1 g "Bud" eller 1 time. L. "Ideal". Frøplanter kan dyrkes på altanen, i et drivhus eller i en vindueskarm. Seedning sker ved 10-25 X-April-numre enten i begyndelsen af maj (1-10). Bruge små potter der måler 10 x 10 cm (fx tørv). Den dybde, ved hvilken frøene er sået, - 2-3 cm, spiring temperatur - 18-22 ° C. Klar til udplantning i åbent terræn og drivhus planter skal være af en alder af 25-30 dage.

Squash og græskar kimplanter blev dyrket på en lignende måde, er det kun tid iblødsætning af frø steget til to eller tre dage.

Porrer: Dyrkningen af kimplanter

De mest almindelige sorter af det er Merkur, Karatau og sene-bulgarsk. I den korte sommer er nødvendigt at foretage såning af løg frø til kimplanter. Timing - medio marts (15-20 numre). Pre-behov for at suge frøene indpakket i en klud i 5-7 dage. Soen bedre i små skåle til en dybde på 1-1,5 cm. Ca. 1,5-2 måneder frøplanter vil være klar. Før plantning af blade og rødder bør forkortes til 1/3 længde. Porre foretrækker løs og rig på økologisk jord. Lad afstanden mellem planterne 20 cm.

Selleri rod frøplanter

Dens værdi for en mærkelig smag og lugt. Der er flere varianter: pedicellate, blade og rod. Selleri har en tilstrækkelig lang vækstperiode (dage 170-180). Det er derfor nødvendigt at foretage såning af frø til kimplanter i februar (5-10 tal). Dyrke det i lavvandede skuffer, som er fyldt med en blanding af humus og tørv jord i lige store mængder og med tilføjelse af floden sand. Jordlaget kræver 3-4 cm tyk. Frø er ikke uddybes kun let drysset med et tyndt lag jord på toppen (0,2 cm). Hvis de planter opnås ved meget tætte, er det nødvendigt at decimere dem, så kimplanter vil være stærkere, ikke strakt. Den bedste væksttemperatur - 15-18 ° C. Dykke planterne skal være i den fase af 1-2 blade i en meget små potter (6 x 6 cm). 10 dage efter dette bør befrugte planter af komplekse mineralsk gødning. Til permanente planter er plantet i begyndelsen af maj.

Såning frø af selleri kimplanter - er den bedste måde at få en god høst i den tidsramme, og det er muligt selv i den kølige sommer.

Petunia: såning tid

Disse blomster er elsket af mange gartnere på grund af den overflod af farver og former, samt en høj overlevelsesprocent. Såning frø af petunia kimplanter nødvendige, som på åben mark, er hun sandsynligvis blive tabt. Dette vil kræve små skåle med løs jord eller tørv pille brug. Frøene er meget små, de behøver ikke at sove oven på blandingen jord, du bare skubbe lidt. Nogle gange sker ved hjælp af sne - bare sætte det på overfladen. Gradvist smelter, han let begrave og frø. Fra ovenstående er det bedre at lukke glasset. Frøplanter nødvendigvis dykke, så snart de to vokse blad (sand). Såning frø af petunia frøplanter produceret i midten af marts, og de voksne planter er plantet i jorden i slutningen af maj. I løbet af sommeren, de har brug for at fodre 2-3 gange, den midterste række - tyve dage. Brug f.eks "Brød Winner" stoffer, "Rainbow", "ideal".

Astra: dyrkning af kimplanter

Denne blomstring, spektakulære årlig plante, der har masser af forskellige sorter, forskellig form af blomsten, dens farve, størrelse af busken. Såning frø aster frøplanter produceret i marts og april. Forbered dig på dette lave kasser eller skåle. De jordblanding forslag indbefatter tørv, tørv jord og sand (2: 1: 0,5). Det er også ønskeligt at tilsætte dolomit mel (2-3 spiseskefulde) og træaske (0,5 kopper). Hæld jord svag opløsning af mangan. Anbefalede mix aster frø før såning med nogen tør antisvampelægemiddel. Brug f.eks "fundazol". Bury frøene ved plantning er ikke nødvendig, bare drys jorden eller vaskes tørt sand. Spiring temperatur - 15 ° C. Dykning, unge planter tre eller fire uger efter spiring optrådte. Til permanente asters er plantet i maj. De har brug for løs jord, rig på næringsstoffer. Husk, at to på hinanden følgende år asters på ét sted ikke sætte da dette bidrager til Fusarium.

Såning af frø til kimplanter asters og ikke kan gøre. Sommetider de vokser godt i åbent terræn. Gå direkte til en permanent plads. Såning ikke at bruge for meget, når de planter vokser, vælge den mest robuste og sunde, resten prischipnite, så de ikke forstyrrer hinanden.

Jordbær og jordbær såning frø til kimplanter

Den første ting at sige, mellem disse arter har en fundamental forskel. Jordbær er skov og have, stor, assorteret (billedet nedenfor). Jordbær - det er hvad vi plejede at kalde bærrene. Det kan formeres ved frø eller ved lagdeling. Den anden metode er lettere, men med hjælp af de første til at få de bedste karakterer.

Såning frø af jordbær kimplanter skal ske i marts. Køb flere sorter er meget populære remontant arter, de kræver mindre vedligeholdelse. Til anvendelse udsæd jordblanding omfattende tørv jord og groft sand (2: 1). Forbered små beholdere og film, som de lukker. Frøene er ikke uddybes og dækket med jord. Det er nødvendigt at sætte oven på sneen, stramme wrap og plads i køleskabet i 2 uger. Processen kaldes lagdeling. Beholderen med frøene bør sættes i vindueskarmen. Frøplanter normalt vises i et par uger. Fjern filmen er ikke nødvendigt med det samme, Pierce huller i det og gradvist vænne planterne til de nye forhold. Hvis frøplanter af jordbær er for tyk, er det bedre at tynde dem, så de ikke trækker i. Prik er det nødvendigt efter fremkomsten af et par løvblade.

Såning frø jordbær udplantningsplanter - ikke en enkel sag, men et vellykket resultat, får du store høj kvalitet buske af duftende bær. Værdien rækkevidde er et sted i haven. Bedst egnet til de blide skråninger af den syd-vestlige side. Stedet skal beskyttes mod vind og kold luft ophobninger. På den ene sted, du kan vokse jordbær er ikke mere end 4 år, hvorefter du har brug for at ændre det.

Udsæd frø jordbær frøplanter sted på lignende måde. Landing kan fremstilles uafhængigt af hinanden. For at gøre dette, skal du vælge den mest sunde busk med store bær. Frø tage en mellemvej eller dem, der er tættere på jorden. Skær væk laget af papirmasse og lå på en klud, lad tørre. Klar frø male i hans hænder, hvilket frigør fra skallerne. Hold dem bedre i en glasbeholder.

sætteplante avl - det er en fascinerende og interessant, og i nogle regioner er nødvendig. De vigtigste ting - at gøre alt til tiden. Hvis tiden er ikke kommet endnu, men så vil have noget at plante køkkenhave eller bare gøre ting, begynder at forberede jorden til kimplanter, værktøj, kopper, kasser og hele udstyret, som du kan få brug. Eller, for eksempel fortyndes med en køkkenhave i vindueskarmen, sætte aromatiske urter, løg og urter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.