HjemlighedHavearbejde

Hvordan at vokse fra frø af gran: trin for trin guide til gartnere

Spruce - nåletræ plante, der udfører rollen som klassiske dekoration område. Blå gran er en af de truede arter, som er oplistet i rødliste lister. Denne faktor påvirker prisen på frøplanter af fyrrenåle. Men hvorfor bruge penge på køb af unge træer, hvis de kan dyrke deres egne hænder? Hvordan at vokse fra frø af gran, vi forsøger at forstå hinanden, fordi der ud over økonomiske besparelser, gartneren bliver sund, tilpasset til de miljømæssige plante.

Ejere af godser massivt købe stiklinger af blå gran for yderligere vækst på trods af den høje pris. Det er fordi ikke alle har et koncept for, hvordan man kan vokse fra frø af gran, men du-du vil vide med sikkerhed.

Funktioner blå nåle

Den væsentligste forskel mellem denne type nåletræ - farve af nålene. Når der dyrkes fra frø spise derhjemme kan få et træ med 30% af den rå, malet i ædle blå, de andre bliver en klassisk grøn. Fordi mange er interesseret i spørgsmålet: "Hvordan til at vokse i hjemmet gran fra frø og kimplanter at få en kvalitet?".

Sådan får sætteplante dyrkning af høj kvalitet i hjemmet?

Der er tre måder at fikse avl:

  • podning;
  • formeringsmetode;
  • vokser fra frø.

formeringsmetode: funktioner

Dette er den nemmeste måde at dyrke en ny nåletræ. Plantemateriale forevige i drivhuset fordi det åbne land har en negativ indvirkning på en anden umodne nåletræ planter. Så plantning gran begynder med udvælgelsen af stiklinger. Bedst egnet vinter stiklinger, som giver resultater på op til 4 gange hurtigere. Den mest gunstige periode til at rode overveje tidspunktet for hævelse knopper. Det vigtigste ved at spise reproduktion - glem ikke om vedligeholdelse af den ønskede temperatur og fugt niveau.

Blå gran dyrkes på en sådan måde i 5 år op til 1 meter i højden. På dette tidspunkt, kan træet transplanteres til en permanent plads i vækst.

nåle Dyrkning fra frø

Hvordan at vokse en rødgran fra frø? Denne proces adskiller omhyggelige og varighed, og resultatet afhænger af valget af materialet, og hvordan det var kvalitativt.

hegn frø

Til dyrkning af alle planter med deres egne hænder kræver selektiv plantemateriale, som er bedre ikke at købe, og få din egen. Til voksende frøplanter af gran anvendte frø opnået fra frugterne af en nåletræ plante - kegler. Indsamling kegler udføres i midten af februar. Dette er en ideel tid til at høste levedygtige frø spist. Cones placeret i en stofpose og sat ved siden af radiator eller brændeovn, som bidrager til den hurtige opdagelse og fri adgang til korn. Efter et par uger vil du være i stand til at få frøene uden at beskadige dem. Efter udfolde bump placeret i posen granfrø mulled sammen til oprensning af skovlhjul. Skylning under rindende vand vil slippe af med fedt film dannet på grund af frigivelsen af æteriske olier. På sidste trin af forberedelse plantning godt tørret.

For at sikre fuldstændig beskyttelse af frø fra bakterier, vaskes de med en svag opløsning af kaliumpermanganat, og derefter gnedet med en klud klud. Fremstilles foldede frø i en glaskrukke, som er tæt lukket og anbragt i et køleskab. Forholdene i fryseren mest ligner naturlige (i kulden år), hvor frøene holdt indtil midten af marts.

Hvordan at vokse en rødgran fra frø? Det er vigtigt at få en god plantemateriale, som dog kan købes på markedet, hvis det er nødvendigt. Den vigtigste ting at vide en god producent.

forberede jorden

Til blå gran fra hjemmedyrkede frø sunde før såning kopier anbefales at forberede sitet.

Vigtigt! Må ikke sår frø af blå gran på et sted, hvor du vokser grøntsager - de ikke overleve og dør hurtigt i bedene.

Den optimale medium til dyrkning - jord fra under græsset, blandet med jorden taget fra under fyrretræ. Dyrkning i drivhuse omfatter to plantning metoder:

  • direkte i jorden;
  • i yderligere kapacitet.

Anbringelse af korn i potter, Sørg for at fremstille en blanding af tørv, med tilsætning af kalksten mel i andele ammophoska 6: 0,035: 0.020 kg. Blandingen spredes i beholderen, hvor landingen gran. Gryder begravet sig dybt ind i jordovn højen i drivhuset.

Vigtigt! Valg af den første fremgangsmåde til plantning, er jordlaget hældt over en yderligere øvre - savsmuld og tørv.

plantning frø

For at starte, fastlægge den mest gunstige tidspunkt for plantning af gran. Frøplante vil føle sig godt tilpas i naturen, hvis den omgivende temperatur vil være i området på 19 ° C (+ -1-2 ° C).

Vigtigt! Efter ændringen af temperaturen (t. E. efter køler) kan de kun opbevares i 50 timer.

Før landing plantning fundazol behandlet med en opløsning: 20 g per 10 liter vand.

Plantning sker i spise godt fugtet jord. Hvis gran vil blive dyrket i drivhusbetingelser er beholderne uddybning i jorden ved 1,5 cm, og træk topfolien. Hvis det åbne land - første ram jorden i hullet, hvorefter frøene, gemmer dem ovenfra med en blanding af tørv og savsmuld tyndt lag (ca. 1 cm).

Vigtigt! Afstanden mellem de individuelle frø mindste bør være 3,5-6 cm.

frøspiring

Første skud kan observeres efter 10-14 dage. Hvis kimplanter spise placeret tæt på hinanden, er der behov for tynd dem. Af det samlede antal planter forlader de kraftigste prøver at holde afstanden mellem dem til 7,5 cm.

Når umodne kimplanter overføres til den aktive vækstfase, skal de optimale betingelser for dyrkning opretholdes nåle, der er som følger:

  • annullere vanding og træde ind i praksis af lys fremspiring sprøjtning med vand - 2 gange om dagen;
  • Bibehold temperaturen regime: minimumtemperatur - 13 ° C maksimum - 15 ° C.

Vigtigt! Husk, at nattefrost og direkte sollys i løbet af dagen påvirke de umodne unge nåle.

En måned senere, et ungt træ blå gran når en højde på 3-4 cm. Eksperter opmærksom på, at den indirekte spredte sollys er godt for væksten kopier. Eftersom små nåle resistente over for sygdomme, der rammer planter, nemlig at rodbrand, er der behov for særlig beskyttelse: første, kræve indførelse af et fungicid efter - behandling insekticid opløsning.

transplantere planter

Hvordan til at vokse frøplanter af gran fra frø, kan du allerede kender, men at gøre det kvalitativt umuligt uden en transplantation enårige. Fremgangsmåden blev udført i det tidlige forår. Efter at have nået det krævede niveau af kimplanter er vigtigt at sidde prøvemateriale af dig, for ikke at miste planten.

Før omplantning fremstillet fossa at ram og drysset med et lag af blanding jord fra fyrreplanterne.

Hvordan kan man foretage en transplantation ret?

Lille sildeben gravet fra jorden, adskillelse af rødderne er vævet mellem de enkelte eksemplarer. Nødvendigt at udføre dette arbejde hurtigt, men forsigtigt, for ikke at beskadige rodsystemet og ikke lade det tørre ud.

Blue Spruce, fra frø, der dyrkes i hjemmet, kræver særlig pleje. Dette er ofte de almindelige regler.

Interessant! Ved det tredje år med vækst overlever mindre end halvdelen af de planter.

Efter tre år fra datoen for såning af frøplanter tilbringe re-transplantation. Dette gøres for at sikre tilstrækkelig plads spiser rødderne. I denne periode sildeben siddende på en afstand af 1 m fra hinanden.

Jeg spekulerer på, hvor meget voksende gran fra frø? Og i dette spørgsmål har vi svaret. Efter 5 år vil du have en fuld fir over 1 meter i højden.

Denne blå-grønne skønhed vil være en reel udsmykning af haven eller landskabet held supplere sammensætning. Dyrk planter med deres egne hænder er svært, men fordi processen med underholdende og i tilfælde af et positivt resultat, når det viser sig, at indsatsen ikke var forgæves, du vil helt sikkert være stolt af din korasavitsey-sildeben.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.