Kunst og underholdningLitteratur

Ordsprog. Eksempler på produkterne

Slagord - er stabil formet kombination, der er inkluderet i stemmen brug fra forskellige kilder: folklore, videnskabelige artikler, litterære værker, citater af prominente figurer, kendte begivenheder i navne. De er hele tiden på vej, men kan senere blive glemt eller forblive evigt. Millennium oplevet nogle ordsprog. Eksempler kan nævnes fra antikken, hvor forfatteren kun kendt af specialister. Kun få kan sige, at udtrykket "smag er forskellige" er et citat fra en tale af Cicero.

Fremkomsten af bevingede ord

Udtrykket "vingede ord" først dukkede op i Homers digte. Som et udtryk det har passeret til mange sprog. For første gang indsamlingen af fangst sætning blev offentliggjort i det 19. århundrede i Tyskland. Han derefter udholdt mange udgaver.

På grund af den stabilitet og reproducerbarhed af de bevingede ord refererer til udtryksmåde, men forfatterens oprindelse lov til at indtage en særlig plads blandt andre midler til tale. Ved flytning ord fraseologiske struktur kollapser, og den generelle betydning er tabt. Også, er der ingen mening i hvert enkelt udtryk af ordet. Det er en given kombination gør dem særligt.

Winged fraser og udtryk ophobes og forbliver gennem udvikling af civilisation. De forbliver i den kulturelle hukommelse kun gennem skrift. Wise sætninger er altid registreres og bevares for eftertiden.

Ordsprog og aforismer

En god aforisme kortvarigt og levende formidler til os årsagerne til mange fænomener i livet og på samme tid at give moralsk rådgivning. Det er en udsøgt litterært værk, pakket i en enkelt sætning. Det er ikke tilfældigt Tjekhov sagde, at kortfattethed - er sjælen i Vid.

Aforismer af de gamle filosoffer, der overlevede årtusinder, forklarede meget af, hvad der var endnu ikke opdaget af videnskaben. Betydningen af disse bevingede sætninger bevaret i sin nuværende form og civilisation var i stand til at redde dem. Desuden har videnskaben bekræftet gyldigheden af de fleste af dem.

Ikke alle aforismer - et populært udtryk. Talrige eksempler kan være, og mange af de aforismer gået ind i en verden af illusion og abstraktion. En fangst sætning er i live og i høj grad afspejler livets realiteter. Derfor er de særligt vigtige, når bare synes, klart og levende afspejler aktuelle begivenheder og fænomener.

Ordsprog fra værkerne

Storehouse af aforismer er oprettelsen af klassikere af russisk litteratur: Pushkin, Krylov, Tolstoy, Dostojevskij, Tjekhov. Det er ikke altid deres gentagelse producerer den ønskede effekt. Men de har brug for at kende og anvende i overensstemmelse med situationen:

"Ikke så skete, for at sige det mildt,
Når det savnede løsninger minut.
Vi lærer af vores fejltagelser er ikke forgæves,
En karknut med ost i næbbet - det er cool "!

Udviklingen af bevingede fraser og oversætter dem tættere på de nuværende realiteter, "Nu er der ikke udviske indtrykket", "Din sund fornuft at dette liv ikke er egnet."

De kan laves i processen med oversættelse og tilpasning til vores samfund.

I arbejdet med Shakespeares "Hamlet", der er 61 fangst sætning. Forfatteren bevidst skabe ordspil og spille på ord: "Skrøbelighed, dit navn en kvinde" Ekspression opnås baseret på en krænkelse af linearitet. Hvis det blev bygget på den sædvanlige måde, at ham, ingen ville have bemærket. Han er så mesterligt bruger ordspil, inversion og andre teknikker, der sætter ord vises en særlig betydning og ironi.

Citater fra værker af Ilf og Petrov - en genkendelig og fælles ordsprog i medierne. Eksempler - præcedens fænomener af værker af den "Guldkalven" og "The Twelve Chairs", som omfatter navnene på de tegn og udtryk.

Fangst sætning i værker af Ilf og Petrov længe bliver klicheer, klar standarder. Dette er et stort felt for kreative forfattere, journalister og fans. Det er vigtigt ikke kun behændigt indsætte den ønskede sætning, og at præsentere det i et nyt perspektiv, fra en anden vinkel. Vi skal ikke kun kende de ord og ord, men også være i stand til at bruge dem til at skabe noget af deres egne.

Ordsprog berige teksten styrke argumentet og tiltrække sig opmærksomhed fra læserne.

ordsprog komedie

Comic effekter skabe citater af komedier. Især mættede deres arbejde Griboyedov, der har navnet "Ve fra Wit" sætter hele tonen. Det er fortsat relevant for denne dag, hvor mange sind ikke kan bryde igennem den vifte af misforståelser, og nye ideer betragtes helt unødvendigt og farligt for samfundet. jernhård disciplin er for nogle helte komedie alternativ til tankerne ( "forskere til at narre mig" - Skalozub), for andre er det simpelthen skadelige ( "forskere - at pesten ..." - FAMUSOV). I denne komedie er ikke kendt for at grine eller græde?

Cinema - en kilde velkendte udtryk

I Sovjettiden, filmen var en af de mest almindelige kilde, hvorfra de bevingede sætninger og udtryk faldt både fra et overflødighedshorn. De plukkes straks op af folket, for eksempel efter filmene Gaidai. De blev så populær, at mange ikke engang huske hvilken en af personerne sagde dem. De mest latterlige sætninger af komedier Gaidai del af vores liv og blive vingede:

  • "Alt er blevet stjålet før os";
  • "Tak, jeg vil stå ved foden ...";
  • "Train bedre med katte";
  • "Vi er fremmede over for denne hyldest til livet."

konklusion

Kilden til fraseologi er citater af klassikere litteratur, filosoffer, berømte mennesker. Det er for det meste populære udtryk. Eksempler kan findes i samlingerne, en regelmæssig bidragyder til det 19. århundrede. Ordsprog forbliver i hukommelsen af nationer og formere takket være udviklingen af litteratur og kultur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.