Kunst og underholdningLitteratur

Billedet af "Turgenev-piger": beskrivelse, beskrivelse og analyse

I denne artikel vil vi se på billedet af "Turgenev piger". Denne sætning kan høres ganske ofte, men hvad betyder det? For at besvare dette spørgsmål skal vi huske Turgenevs værker. Men først bemærker vi, at samtidige var meget glad for forfatteren. Han havde flere beundrere end nogen anden russisk forfatter. Lad os prøve at finde ud af, hvad har Ivan Sergeevich fortjent sådan kærlighed?

Personlig tragedie og holdning til kærlighed

Billedet af "Turgenev-pigerne" blev dannet på grund af forfatterens oprindelige verdensbillede. Han skylder på mange måder sit udseende til Turgenevs holdning til kærlighed. Forfatteren hele sit liv havde en ubesværet lidenskab for Pauline Viardot, en berømt fransk sanger. Denne følelse forhindrede Ivan Sergeyevich i at gifte sig, han gik endda til diplomatisk tjeneste for at være tættere på sigtemålet. Men alt var forgæves - Viardot var gift og elsket af sin mand.

Denne kærlighedssvigt ramte Turgenevs verdensudsigter. Han stoppede med at tro, at følelsen kan gøre en person lykkelig. For en forfatter er kærlighed blevet en uimodståelig kraft, der let bryder selv den mest varige personlighed. Dette kan ses fra eksemplet af Bazarovs skæbne. Turgenev var sikker på, at man med en følelse ikke kan forblive den samme - kærlighed vil flytte ham. I den ser forfatteren dumme, uundgåeligt skæbne.

heltinder

Billedet af Turgenev-pigen er en slags inkarnation af skæbne, som er bestemt til at ødelægge liv - kende kærlighed, helten er dømt til åndelig og fysisk død. Hans karakter dør enten som Bazarov eller forsvinder som Pavel Petrovich Kirsanov, som uansvarligt var forelsket i prinsesse R. Efter at have døde, mister han indre styrke, der eksisterer ved inerti.

Ud fra det, der er blevet sagt, ville det være muligt at antage, at en kvinde, som fordømmer en mand ihjel, skal have noget dæmonisk. Men Turgenev tillader sig ikke at tage ansvar for helten. Tværtimod skabte han et næsten ideelt billede af en kvinde, som ingen russisk forfatter kunne skabe. Navnene på disse perfekte unge damer:

 • Elena Stakhova ("dagen før");
 • Zinaida ("første kærlighed");
 • Natalya Lasunskaya (Rudin);
 • Liza ("Dagbog om en overflødig person");
 • Asya fra samme navn arbejde;
 • Lisa Kalitina ("Noble's Nest");
 • Tro (Faust).

Hvad angår novellen "Fædre og Sønner", er Anna Odintsova ikke egnet til rollen som "Turgenevs unge dame". I stedet kan de tælles som Fenechka og Katya.

Billedet af "Turgenev-piger": et kendetegn

Skriverens heltinde er forskellige, men de har fælles ligheder.

Alle "Turgenev-piger" er meget feminine. De kan ikke være smukke ved første øjekast, men der er noget særligt ved dem. Hans heltemænd er "ikke af denne verden" - meget romantisk, læse meget, impressionable, leve i deres egen verden. Det er vigtigt i denne henseende, at Natalyas beskrivelse (Rudin): "forblev ubevægelig ... tænkt på ... faldt hendes hænder ... hendes tanker afspejlede på hendes ansigt ... hun følte sig stærkt og dybt, men i hemmelighed."

Turgenevs pige er meget moralsk og upåklageligt dydig. Det vigtigste for hende er at være ærlig over for dig selv og ikke gå imod samvittighed. Først da kan hun være glad. Fra siden kan det synes, at sådanne heroiner er hjælpeløse og svage, men det er helt forkert. De indeholder en stor magt, som giver dem en følelse af moralsk pligt. At bryde en sådan heroine er umulig, hvis hun træffer en beslutning, vil hun ikke ændre det.

"Turgenev damer" kan let ofre sig selv, men kun for en elskedes skyld. Dette afslører igen deres indre styrke. Ofte er disse heroines åndelige potentiale meget højere end nogen mandlige helt. På grund af deres usædvanlige natur er "Turgenev-piger" skæbne meget usædvanlig. For eksempel går Elena fra "The Eve" til krig, Marianne of Novi er i centrum af de revolutionære begivenheder, Lisa Kalitina ("The Nobel Nest") finder kun trøst i klosteret.

Turgenevs heltinde har altid noget at tjene. Det kan være en elsket mand, en højere ide, og nogle gange begge. I dette tilfælde eksisterer der fuldstændig modstridende karaktertræk i det, for eksempel sindets nøjagtighed og obstinacy, impetuosity.

Så vi sorterede hovedpersonerne i tegnene. Nedenfor kan du se planen. Billedet af "Turgenev-pigen" på det bliver meget nemmere at analysere. Vi tager Asya til et eksempel.

Intern styrke

Forfatteren opretter et nyt kvindelig billede. I sine heltemænd forbliver der intet af de smukke middelalderlige damer, som blev anset for ideelle. Sådanne kvinder var klagende, ydmyge og venter på handling fra mænd. Billedet af "Turgenev-pigen" i romanen eller romanen er helt anderledes. Fra det kan du forvente, at hun selv vil tage plads til en ridder og redde sin elsker fra alle ondt. Derfor er det en uoprettelig fejl at kalde denne unge dame, der er svag og svag. Bare for at se sit potentiale fejler straks. I dette tilfælde forbliver Turgenevs heltinder tro mod dem selv, de er altid internt hele, de er ikke revet af modsætninger og tvivl. Her for eksempel beskrivelsen af Lisa Kalitina: "med en følelse af pligt ... med et mildt og venligt hjerte ... hun elskede Gud alene forsigtigt, entusiastisk, skævt."

Lisa Kalitina

Overvej billedet af "Turgenev-piger" på eksempelet på herredenen af romanen "The Noble Nest". Lisa Kalitina fremstår som almindelig almindelig provinsdame, som i alt indsender til sin mor og spiller musik hele dagen. I fremtiden fortalte hun en god fest, det vil sige en misundelsesværdig brudgom. At acceptere denne skæbne kunne hun leve samme liv som mange af sine jævnaldrende. Lisa er dog kun almindelig ved første øjekast. Hjertefunktionen fremhæver forfatteren selv. Han introducerer læseren til hver helt, der male sin fortid, men Lisa skal forstås ved at løse de egenskaber, som andre giver hende. Og det skal bemærkes, at de omkringliggende mennesker ikke umiddelbart forstår pigen. Således gør Lavretzky en forkert bedømmelse om hende helt efter hans første bekendtskab. Kun med tiden formår han at opgrave Lisa og finde ud af, at de har meget til fælles. Det eneste, der forsinker dem, er tro på Gud: Liza er en overbevist kristen, og Lavretsky er en ateist. Pigen fortæller meget om sin tro og glemmer alt i verden.

Kærlighed Lisa

Billedet af "Turgenev-pigen" er meget uskyldigt. Dette er en uerfaren skabning, der er lidt fortrolig med det virkelige liv. Derfor forstår Lisa ikke straks, at hun blev forelsket i Lavretsky. Hun lærte om hendes kærlighed, kun at indse, hvor meget hun havde til fælles med hendes elsker.

En forklaringsscene mellem unge er bemærkelsesværdig. I hele samtalen er Lisa stille. Men forfatteren formidler sine følelser gennem bevægelser, ansigtsudtryk og gestus. Helte er glade. Og først efter denne scene fortæller Turgenev os om Lisas fortid, som giver nøglen til at forstå sin karakter.

Efter at have accepteret hendes følelse tvivler heltinden ikke på noget. Men udseendet af Lavretskijs kone, som er i live, ødelægger hendes lykke. Hun betragter det som en straf og ser en vej ud for sig selv - går til klosteret. Men i denne beslutning er pigen tro mod sig selv. Tro på Gud beordrer denne handling.

Billedet af "Turgenev-pigen" i historien "Asya": en plan

For at lette karakteranalyseprocessen kan du udarbejde en generel redegørelse. Det vil se sådan ud:

 1. Kort beskrivelse af arbejdet: navn, emne og problemer.
 2. Hovedkarakterens generelle karakteristika.
 3. En detaljeret undersøgelse af hendes træk og handlinger.
 4. Besvar spørgsmålet om barndom og opdragelse påvirket dannelsen af personlighed.
 5. Forholdet mellem heltinnen og hendes elsker.
 6. Grunden og opsummering.

Historien "Asya"

Lad os nu prøve at bruge vores plan til at adskille billedet af "Turgenev-pigen". "Asya" blev skrevet i 1857. Denne historie fortæller om en pige, der er født af forbindelsen mellem mester og bondekvinde. Forfatteren har ofte set sådanne børns skæbne, så emnet var tæt på ham og forståeligt.

Lad os nu gå videre til Asyas beskrivelse. Hun fremstår som en typisk "Turgenev ung dame". Pigen er ikke særlig smuk, men smuk, yndefuld, hun har en masse personlig charme og unikhed. Her er hvad forfatteren selv beskriver: "der var noget særligt med hendes svarte store ansigt ... med en lille, tynd næse, lyse øjne, børns kinder." I hendes udseende er der mange lys og lige børn. På helten gjorde hun et mærkeligt indtryk på det første møde - for meget hård og hurtig var i hendes gestus og gerninger.

Som normalt åbner "Turgenev-pigen" ikke med det samme. Snart bliver det klart, at hendes adfærd kan forklares af et tidligere liv. På trods af sin alder forstår hun dualiteten af hendes stilling, og denne dualitet blev overført til sin karakter.

Følelser af Asi

Billedet af Turgenev-pigen i historien "Asya" er meget lyst. Dette er især tydeligt i det øjeblik, hvor heltinden indser, at fortælleren har lagt mærke til hende. Møder begynder, de taler, og manden forstår, hvordan åndeligt rige Asya er. Pigen afslører sig mere og mere, det bliver tydeligt, at hun er fast overbevist om, at en person er i stand til at gøre noget, der ville være et ønske. Samtidig er Asya romantisk og aktiv, hun har brug for et erhverv, hun kan ikke sidde stille. Kærlighed giver hendes nye styrke, gør hende glad, inspirerer.

Men lykke var ikke bestemt til at gå i opfyldelse - hovedpersonen genkendte ikke kærlighed, var bange for verdens synspunkter og nægtede heltinden. Derfor forlader han ham ulykkelig indtil slutningen af dagen og giver Turgenev en anden familie og kærlighed. Asya (billedet af "Turgenev-pigen" er upåklagelig) synes at være det ideal, der blev forrådt af den nærmeste person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.