FormationHistorie

Oprøret på krydseren "Ochakov" (1905) som det var

I dag er det vanskeligt at forestille sig, hvordan den enorme popularitet nydes i de første årtier af det sovjetiske billede af legendariske russiske flåde løjtnant PP Schmidt. Hans biografi vidste alle sovjetiske børn ønskede at være som den legendariske revolutionære, og det oprør af besætningen på krydseren "Ochakov" blev opfattet som en herlig side i den revolutionære historie og et forvarsel om den triumf folkets magt.

Hvorfor glemt oprørsk løjtnant

I en tid med modne socialisme af den oprørske officer, der ledede mytterier, synes også at være ikke glemt, men de huskede sjældne. Især efter en anden "revolutionær", kaptajn på den tredje rang Sablin, næsten førte den sovjetiske store antisubmarine skib "Watchdog" i Sverige (1975), presser ledelsen af de politiske krav USSR. Ligheden af omstændighederne i to opstande, adskilt af et tidsinterval på halvfjerds, på en måde, kaste en skygge på Lieutenant Schmidt. De fleste kendte er begivenhederne i "Potemkin".

To lignende opstand

Til minde om de sene socialistiske studerende porer blandede to episoder, der fandt sted i den russiske flåde midt i den russisk-japanske krig. På slagskibet "Prins Potemkin Tauride," vrede sejlere dårlig måltid forvandlet til et oprør, efterfulgt af vold og ofre. Officerer druknede i havet og ofrede på alle måder, så begyndte artilleri runder på Odessa. Skibet er tilbage i Rumænien, hvor han blev interneret, og holdet - opløst.

Noget lignende skete i Sevastopol, og ikke kun på den "Ochakovo", men på de andre skibe i Sortehavet Flåde. Forskellen var, at af alle de oprørere på Odessa razzia i historien kom kun sømand Vakulenchuk dræbt en officer under forsøget på at knuse oprøret. Oprøret på krydseren "Ochakov" ledes af en officer, en talsmand for Naval zarens russiske elite. Han huskes for det spektakulære og koncis messaging og signaler telegram til kejseren. Og antallet af ofre i denne tid var langt større.

historisk baggrund

Rusland - landet er enorme. På sit område af tilstødende stater har altid higede efter, der ønsker at få fat i en lille smule i deres favør. Langt trussel kom fra Japan. I 1904, at det er hensigten at udvide de territoriale besiddelser eskalerede til fuldskala fjendtligheder. Ved at Rusland er klar, men landets ledelse førte re ikke hurtigt nok. Ikke desto mindre blev vandet inden for få år lanceret kraftige krydsere seneste projekter.

Serie I-skibe rang inkluderet "Heroes", "Oleg" og "Kagul". Nyeste beskyttet krydser af projektet var "Ochakov". Disse skibe var speedbåd havde en stærk artilleri våben, og opfylder alle kravene i Naval videnskab på det tidspunkt. Besætningen på hver var omkring 565 sejlere. Cruiser måtte forsvare kysten af fædrelandet i forskellige have omkring imperiet.

Krigen med Japan

Krigen med Japan blev holdt så dårligt. Årsagerne til dette var flere - fra dårligt uddannede tropper til simpel uheld udtrykt i utilsigtet tab af Admiral Makarov på vejene i Port Arthur. Der var en japansk intelligens og aktivitet, manifesteret i den omfattende underminere den defensive magt Rusland og brændstofpåfyldning følelser af utilfredshed. Selvfølgelig kan man argumentere for, at en udenlandsk efterretningstjeneste organiseret et oprør på krydseren "Ochakov". Dato Nov. 13 markerede den dag, da skibet forlod officererne, flyttet til denne ulydighed til holdet og frygten for at blive dræbt. Uden en analyse af tidligere begivenheder er umuligt at forstå omstændighederne ved optøjer.

Hvordan det hele begyndte

Det hele begyndte tilbage i oktober, under alrussiske politisk strejke. Ved at organisere denne politiske handling japansk intelligens, selvfølgelig, holdningen er, men ikke afgørende. Uroen fandt sted, herunder på Krim. Railroad strejke, arbejdere i trykkerier, banker og mange andre virksomheder. konge af manifest af 17. oktober ikke afkøles den iver af forkæmpere for de borgerlige frihedsrettigheder, tværtimod har de accepteret dette dokument som et tegn på svaghed. Løjtnant Schmidt talte ved demonstrationen. I forbindelse med opløsningen af demonstrationen, blev otte mennesker dræbt, de fleste af løjtnant blandt andre led af optøjerne blev anholdt, men allerede 19 oktober Schmidt deltog i et møde i byrådet som en delegeret fra folket. På dette tidspunkt magt Sevastopol næsten flyttet til oprørerne, rækkefølgen styres af et folks milits, ikke en legitim politi. Senere vil Schmidt tale ved begravelsen af ofrene for overgrebene og vil levere en fyrig tale. Han blev straks anholdt igen og holdt frem til november 14 om slagskibet "Three Saints" under dække af officielle underslæb. Han blev løsladt, da opstanden på krydseren "Ochakov" og flere andre skibe af Sortehavet Flåde allerede har fundet sted.

Hvad var Schmidt

Petr Petrovich Shmidt levede kun 38 år, men hans skæbne var så generøst fyldt med forskellige arrangementer, til at beskrive det ville tage en bog, måske, ikke én. Karakteren af oprørske løjtnant var vanskelig, og hans handlinger kunne kaldes kontroversiel, hvis ikke gættet en vis logik i dem. Fra barnsben blev Peter lider af en psykisk sygdom, som havde ingen ham hele hans liv - kleptomani. Revealed hun var barn, i junior forberedende klasse af Naval College, drengen begyndte at stjæle små ting fra medstuderende. Efter endt uddannelse, alle, der kendte den unge mand bemærket hans meget dårligt temperament og irritabilitet, forårsaget af hypertrofisk stolt. Under sin tjeneste i søværnet, han eller anden måde formået at gifte sig med en prostitueret Dominica Pavlova, som introducerede ham til Michael Stavrakis (ved den måde, det var ham, der i 1906 vil befale udførelse Schmidt). Kun oprindelsen af herlige Naval familie ikke engang, gemmes ikke det dobbelte af den unge mand fra udvisning af flåden.

For alle dens fejl officer har en fantastisk evne til at eksakte videnskaber, godt styr navigation og andre maritime visdom, han elskede at spille cello. Efter at have fået rang af kadet officer Peter Schmidt fik forlade - i denne periode arbejdede han på en fabrik af landbrugsmaskiner. I fremtiden er det gav ham anledning til at betragte sig selv som en mand, der vidste livet for almindelige mennesker. Når muligheden for at blive berømt, førte han et oprør på krydseren "Ochakov" - i 1905 blev dens siderisk tid.

banner oprørerne

Officiel sovjetiske historieskrivning hævdede, at begivenhederne i 1905 var en alvorlig politisk og økonomiske grundlag, men hvis ikke en afgørende én officer, ville de ikke være, i hvert fald i Sevastopol. Faktisk et oprør på krydser "Ochakov" udarbejdet og implementeret på alle Schmidt, og chok gruppen bestående af medlemmer af den underjordiske bolsjevikiske NG Antonenko, SP kapere og A. I. Gladkova. De havde brug tydeligvis nogen har en vis prestige og iført flåde uniform. På den veltalende officer bemærket mest af alt, i de tidligere dage af oprøret. Så Schmidt blev et levende "banner." Denne rolle han åbenbart kunne lide.

Som Schmidt bød flåden

Oprøret på krydseren "Ochakov" fandt sted den 13. november og den 14. november er allerede ankommet på skibet befriet fra fangehuller løjtnant, allerede iført epaulets kaptajnen på anden rang. Der er en forklaring: i overensstemmelse med tabellen i rækker ved siden efter løjtnant var præcis den titel, og ved pensionering, vil det blive tildelt automatisk. Men den omstændighed, at en fighter mod autokrati er så venlig at rækkerne og kvaliteter, siger en masse. Hvem ankom på skibet officer straks beordret otsemaforit sin tiltrædelse af stillingen som chef for hele flåden, og til at give kejseren et telegram krævende politiske reformer. Desuden besøgte han flere militære enheder og med held overtalt besætningerne for at støtte oprørerne.

Grigorieva udgave

Det faktum, at den sømilitære kommando straks beordrede øjeblikkelig og hensynsløse undertrykkelse af oprøret, intet forbløffende var ikke. Men disse begivenheder, er der en anden underliggende årsag, der giver en lidt anderledes opfatter dem. Den berømte historiker Anatoly Grigoriev af opstanden på "Ochakovo" har skrevet en række artikler, som det bliver klart for den ekstraordinære på tidspunktet for handling stivhed. Faktum er, at de oprørske skibe næsten øjeblikkeligt åbnede kraftig ild, der fortsatte efter kampen missionen var næsten fuldført, og modstanden er undertrykt. Desuden kunne krydseren ikke give fuld Repulse, som arbejde på det endnu ikke er afsluttet - han var i den fase af færdiggørelse og besad våben, som er naturligvis, alle vidste.

Version er som følger: i modsætning til den tidligere lanceret på skibet "Hercules" -serien, blev den russiske krydser "Ochakov" bygget med mange overtrædelser af teknologi, og byggeriet har været ledsaget af misbrug af autoritet, udtrykt i normal underslæb. Personer, der er involveret i denne kriminelle svindel, søgte at skjule sporene. Når opstanden begyndte på krydseren "Ochakov", de tog det som en chance for at slippe af med beviserne, som var den ulyksalige skib. Resultatet har været mange sårede og alvorlige skader på skibet. Sink det og mislykkedes - selv stjæle, bygget på samvittigheden med kongen.

resultater

I dag er det muligt at indføre en høj sandsynlighed, som det var. Oprøret på krydseren "Ochakov", ligesom mange andre tilfælde af masse ulydighed i hæren og flåden, var resultatet af undergravende virksomhed i det socialdemokratiske parti, stræbte på alle måder at svække tsaristiske Rusland selv på bekostning af militære nederlag. Problemer i de væbnede styrker, naturligvis, de var. Desuden er de og vil altid være i noget land. Hvis nok fødevarer af høj kvalitet er årsagen til oprør (og tillæg for søfarende i almindelighed, altid har været meget god, selv efter dagens standarder), bør landets ledere tænke hårdt og at træffe hurtige og drastiske foranstaltninger for at forhindre sådanne hændelser i fremtiden. På trods af de dødsdomme mod de anstiftere (Schmidt, Gladkov, og Antonenko Chastnik blev skudt på Berezan), alvorlige konklusioner ikke var blevet gjort. Der har været mange andre tragiske begivenheder, kaldet den første russiske revolution, hvoraf en del var en opstand på krydseren "Ochakov". Datoen "1905" så alle malet i blod rød farve.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.