Nyheder og SamfundKultur

Olympiske medaljer - krone af en karriere for enhver sportsmand

Olympiske medaljer for de fleste atleter, med den mulige undtagelse for fodboldspillere og professionelle boksere, er den højeste anerkendelse af deres talent, kronen af en karriere, som de fleste søger hele deres liv. Deres design og udseende blev altid givet øget opmærksomhed, mange af dem var i lang tid forblevet i minde om ikke kun atleter, men også almindelige fans.

Som du ved, dukkede de olympiske medaljer kun op med genoplivningen af disse sports konkurrencer i slutningen af XIX århundrede. I 1894, to år før spillene i Athen blev der truffet en særlig beslutning om at tildele vinderen og præmievinderne, mens guldet skulle svare til førstepladsen, sølv til anden og bronse til tredje.

Ifølge beslutningen fra samme kongres skulle guld olympiske medaljer samt sølvmedaljer blive lavet af sølv af 925. prøve. På toppen af dem, i modsætning til priserne for andenpladsen, skulle de dækkes med 6 gram rent guld. Atleter, der tog tredjepladsen, skulle modtage en medalje af bronze af høj kvalitet.

De første olympiske medaljer designet af franskmanden J. Chaplin på den ene side var billedet af Zeus med sejrenes gudinde Nicky og på den anden - den antikke græske Akropolis med indskriften, hvori det hedder, at dens ejer er vinder af de olympiske lege. Treogtyvende sæt udmærkelser blev spillet i Athen-1896, vægten af en medalje var kun 47og.

Olympiske medaljer, hvoraf billeder bliver offentligt omkring et år før spillene, er normalt direkte relateret til traditionerne i det land, hvor disse konkurrencer afholdes. Der er ingen ensartede krav til deres udseende, afhænger meget af designeren og arrangørerne. Selv deres form udgjorde ikke altid en cirkel. For eksempel blev der i 1900 lavet priser i form af små rektangler, på hvis side afbildet Nick og samme Akropolis.

Indtil 1960 blev olympiske medaljer overdraget til hænderne, men i Rom blev de for første gang hængt på bronzekæder. Siden da er prisuddelingen blevet mere højtidelig og smuk, og priserne på atleternes kiste begyndte at se mere spektakulære ud. Efter 38 år i medaljerne dukkede et ekstra øje, hvor båndet begyndte at blive skåret. Denne tradition fortsætter til i dag.

Olympiske medaljer, udover præmier til vinderen og præmagere, omfatter den berømte orden P. de Coubertin. Det betragtes som den højeste tildeling af Den Internationale Olympiske Komité og tildeles de atleter og funktionærer, der har ydet et væsentligt bidrag til udviklingen af den olympiske bevægelse. I sportshierarkiet anses denne pris for endnu mere prestigefyldt end guldmedaljen.

Olympiske medaljer uddeles i en højtidelig atmosfære, mens vinderlandets salme altid lyder, og dets flag stiger. Den person, der modtager denne pris, forbliver for evigt i annalerne af en fremragende sportsmand i sin generation, en mand, der har overvundet sig selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.