ForretningIndustri

Olieeksporterende lande. De største eksportører af olie - liste

Mange olieproducerende lande kunne udvikle sin økonomi takket være gennemførelsen af de vigtigste ressource. Men de dynamiske vækstrater ville ikke være muligt, hvis udviklingslande ikke er forenet.

olieproducerende lande gruppe

Før vi finde ud af, hvad er de organisationer, der regulerer produktionen af råolie og betingelserne for dens gennemførelse, er det nødvendigt at forstå, hvad tilstand de kommer ind. Således er de vigtigste olieeksportørerne er lande, hvor det er minerede. I denne tilstand, som er førende på verdensplan producerer mere end en milliard tønder om året.

Eksperter i alle lande er inddelt i flere grupper:

- OPEC-medlemmer;

- USA og Canada;

- Nordsøen lande;

- andre store stater.

Verden ledelse hører til den første gruppe.

Historien om OPEC

En international organisation, der samler store olie eksportører, kaldes ofte et kartel. Det blev skabt af flere lande med henblik på at stabilisere priserne på basale råvarer. Denne organisation kaldes OPEC (engelsk OPEC -. Organisationen af Olieeksporterende Lande).

De vigtigste olieeksporterende lande, som tilhørte udviklingslandene forenet i 1960. Der har været en historisk begivenhed på konferencen september Bagdad. Initiativet blev støttet af fem lande: Saudi-Arabien, Irak, Iran, Kuwait og Venezuela. Dette skete efter de 7 største transnationale selskaber, der deltager i olieproduktionen, som også kaldes de "syv søstre", reduceret ensidigt købe på olieprisen. Efter alt, afhængigt af omkostningerne de skulle betale husleje for retten til at udvikle aflejringer og afgifter.

Men de nye uafhængige stater ville styre produktionen af olie i sit område og til at overvåge udnyttelsen af ressourcerne. Og i betragtning af, at denne råvare forsyning i 1960 overstiger efterspørgslen, så er en af målsætningerne for OPEC var at forhindre yderligere prisfald.

Kom godt i gang

Efter etableringen af en international organisation af olieeksporterende lande begyndte at slutte sig til hende. Således løbet 1960 antallet af lande, der indgår i OPEC, er fordoblet. Indtrådt i organisationen, Indonesien, Qatar, Libyen, Algeriet, De Forenede Arabiske Emirater. Samtidig blev en erklæring vedtaget, fastsættelse af olie politik. Det siges, at lande har ret til at udøve permanent kontrol over deres ressourcer og sikre, at de anvendes til gavn for deres udvikling.

Større olieeksportører i verden i 1970 tog fuld kontrol over produktionen af en brændbar væske. Det er op til OPEC pris aktivitet er blevet afhængige, monteret på rå ressource. I denne periode blev medlem af organisationen, og andre olieeksporterende lande. Listen er vokset til at omfatte 13 medlemmer: det omfatter også Ecuador, Nigeria og Gabon.

nødvendige reformer

Ganske vanskelig periode var i 1980. Efter alt, i begyndelsen af dette årti, er priserne steget uhørt. Men i 1986 var de ned, sætte pris på omkring 10 dollar per tønde. Dette var en betydelig slag, led alle olieeksporterende lande. OPEC formået at stabilisere prisen på råvarer. Samtidig er dialogen blevet etableret med lande, som ikke hører til denne organisation. Det blev også sat olieproduktion kvoter for OPEC-medlemmer. Kartellet blev aftalt prismekanisme.

Betydningen af OPEC

For at forstå de globale tendenser på oliemarkedet er det vigtigt at vide, hvordan man kan påvirke OPEC ændret situationen. Så i begyndelsen af 1970'erne, medlemslandene overvåget af kun 2% af den nationale produktion af dette råmateriale. Allerede i 1973, staten sørget for, at under deres kontrol blev overført 20% af olieproduktionen, og i 1980 var det år, den kan blive mere end 86% af den samlede produktion af ressourcen. På baggrund af denne olieeksporterende lande, der indgik i OPEC, er blevet selvbestemmende kraft i markedet. Transnationale selskaber fra det tidspunkt havde mistet deres kraft, på grund af staten så vidt muligt alle de nationaliserede olieindustrien.

Generelle tendenser

Men ikke alle olieeksporterende lande var en del af de specialiserede internationale organisationer. For eksempel i 1990'erne, har Gabons regering besluttede at trække sig ud af OPEC, i samme periode, Ecuador midlertidigt suspenderet deltagelsen i anliggender af organisationen (fra 1992 til 2007). Rusland, der har en førende position med hensyn til produktion af denne ressource i 1998 blev en observatør i kartellet.

I øjeblikket OPEC-medlemmer i alt, bære 40% af verdens olieproduktion. I dette tilfælde, de ejer 80% af de påviste reserver af dette råmateriale. Organisationen kan ændre det krævede niveau af olieproduktionen i de deltagende lande ved at øge eller mindske det på din egen. Samtidig har de fleste lande beskæftiger sig med udvikling af aflejringer af denne ressource, der arbejder på fuld kapacitet.

Større eksportører

Nu OPEC-medlemmer er 12 lande. Nogle stater har deltaget i udviklingen af råmaterialet base, der arbejder uafhængigt af hinanden. For eksempel er disse de største olie eksportører, som Rusland og USA. De er ikke omfattet af OPECs indflydelse, er hans organisation ikke diktere betingelserne for produktion og salg af råstoffer. Men de er nødt til at forene med de globale tendenser, der definerer medlemslandenes karteller. I øjeblikket Rusland og USA indtager en førende position på verdensmarkedet, sammen med Saudi-Arabien. Ifølge niveauet af brændbar væske ekstraktion ved hver tilstand i mere end 10%.

Men det er ikke alle de store olieeksporterende lande. Liste over top ti omfatter også Kina, Canada, Iran, Irak, Mexico, Kuwait, De Forenede Arabiske Emirater.

Nu mere end 100 forskellige lande er der forekomster af olie felt udvikling er gennemført i dem. Men mængden af høsten, selvfølgelig, uden sammenligning lille sammenlignet med dem, der holdes af de store olieeksporterende lande.

andre organisationer

OPEC er den vigtigste sammenslutning af olieproducerende stater, men ikke den eneste. For eksempel, i 1970 det var arrangeret af Det Internationale Energiagentur. Dens medlemskab af 26 lande begyndte straks. IEA ikke regulere aktiviteterne i eksportører og de største importører af råvarer. Formålet med dette agentur er at udvikle interaktion mekanismer, der er nødvendige i krisesituationer. Således er det udviklet sin strategi tillod et par til at reducere OPECs markedsstyrke. De vigtigste anbefalinger fra IEA konkluderede, at for at skabe landets oliereserver, udvikle de bedste ruter flytte råvarer i tilfælde af embargoen og udføre andre nødvendige foranstaltninger. Dette bidrog til, at markedet diktere vilkårene kan nu ikke kun de største olie-eksportører.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.