FormationUngdomsuddannelse og skoler

Nordafrika og Sydvestasien: fælles mellem de to regioner. EGP Nordafrika

Dette område af jord kaldes ofte en "ny pust af islamiske civilisation", eller den vigtigste brohoved for moderne arabiske verden. Og ja, de har en masse til fælles mellem disse to subregioner: Sydvestasien og Nordafrika. EGP, sammensætning, vil socioøkonomiske og kulturelle karakteristika i de to regioner blive drøftet i vores artikel.

Nordafrika og Sydvestasien - der har til fælles?

Selv om de er i forskellige kontinenter, men bliver set af mange forskere som én stor region. I det store, er de geografisk kun adskilt af en temmelig smal og meget salt Røde Hav.

Hvorfor gjorde Nordafrika og Sydvestasien så ofte isoleret i et område? Den har mindst fire meget gode grunde. Her er de:

 • forekomsten i alle lande i en gruppe af mennesker - araberne;
 • fælles tro (islam) og sprog (arabisk);
 • EGP Nordafrika og Sydvestasien har meget til fælles;
 • primært råvare økonomi (karakteristisk ikke for alle lande).

Set kontaktområde på skillevejen mellem to kontinenter, ofte også omtalt som arabisk eller arabisk-muslimske verden. Den dækker et areal på mere end to dusin lande med en samlet befolkning på 350 millioner mennesker.

Nøglefunktioner i de kulturelle underområder

I begyndelsen er det værd at nævne, at disse to regioner blev vuggen for mange af de kendte gamle civilisationer i vores planet (Minoan, sumeriske, egyptiske og andre). Det er her, at centrene blev etableret, som længe har været produceret ideer, der radikalt ændrer vores verden. Du må heller ikke være ilde at minde om, at i det sydvestlige Asien og Nordafrika, blev født tre store Earth religioner: Islam, kristendom og jødedom.

Vi bør også siges om den muslimske religion. Hun formåede mirakuløst at udvide deres indflydelse i det store område af det sydlige Europa til Sydøstasien. Samtidig, islam gjort splid og splittelse i de engang så hele nationer, opdele dem i stridende lejre.

Den naturlige rigdom af delregioner og deres anvendelse

Hvad andet har til fælles i Nordafrika og Sydvestasien? Mange lande i disse regioner naturen begavet de rigeste forekomster af olie og gas. Ak, har ikke alle de arabiske stater i verden lært at bruge disse ressourcer effektivt.

Mange lande simpelthen ryste den "sorte guld", at få super-overskud, og ikke tænke over deres udsigter for udviklingen i den nærmeste fremtid. Men gør ikke noget. Et slående eksempel på en vellykket og progressiv land - det er De Forenede Arabiske Emirater (forkortet - UAE).

Nordafrika og Sydvestasien til den moderne politiske kort over verden - det er 26 uafhængige stater. Men for at en grov fejl at sige, at grænsen før os makroområdet sammenfaldende med grænserne i 26 lande. Desuden er dens grænser sløret og meget ustabil.

Det specielle og unikke i Nordafrika? EGP subregion dens naturlige ressourcer og økonomisk struktur vil blive diskuteret senere. Hvilke af de nordafrikanske lande er de rigeste?

Nordafrika: EGP (kortvarigt) og naturressourcer

Det samlede areal af underområdet er omkring 10 millioner kvadratkilometer. km. Men meget af dette område er varm og golde Sahara-ørkenen. Strukturen indeholder syv nordafrikanske lande (hvoraf seks er suveræne, og en - delvis anerkendt). De er:

 1. Marokko.
 2. Libyen.
 3. Sudan.
 4. Tunesien.
 5. Algeriet.
 6. Egypten.
 7. Vestsahara (SADR).

EGP Nordafrika som helhed kan karakteriseres som gunstig. Den underområde har et bredt udløb til Middelhavet og Det Røde Hav og Atlanterhavet, som gør det muligt at opbygge en konstruktiv handelsforbindelser med de førende lande i verden.

Nordafrika, undergrunden er meget rig på forskellige former for mineralske råstoffer. Således er den mest aktivt udviklet her forekomster af olie, gas, jernmalm og mangan malm, uran, guld og fosfat.

Kendetegn EGP Nordafrika: fordele og ulemper

Økonomiske og geografiske placering i et land eller en region har sine fordele og ulemper. Nogle gange flere fordele, og nogle gange - ulemper.

Nordafrika EGP kendetegnet ved flere gavnlige aspekter. For det første har regionen et bredt udløb til Middelhavet. Gennem ham, det nordafrikanske lands grænse med Den Europæiske Union, hvilket giver dem en glimrende mulighed for at opbygge tættere handelsmæssige, økonomiske og andre forbindelser med de mest udviklede lande i verden. Hertil kommer, at EU er verdens største marked for markedsføring af produkter.

Et andet fordelagtigt aspekt af EGP i regionen - er tilstedeværelsen af stærk mineralsyre og råmaterialegrundlaget både i Nordafrika og i umiddelbar nærhed af den.

Mangler i den økonomiske og geografiske situation i regionen er også til stede. Først og fremmest er det værd at bemærke, at befolkningen i Nordafrika distribueres meget ujævnt (på grund af klimatiske forhold). Ikke oplever regionen og underskud i deres "hot spots". Militære oprør, revolutioner og bombninger er blevet meget velkendt for mange nordafrikanske lande.

konklusion

EGP Nordafrika og Sydvestasien er ganske indbringende og lovende. Rich mineralressourcer, god transportstilling og tilgængeligheden af en bred udgang direkte til de to oceaner - alt dette lægger et godt grundlag for en intensiv økonomisk udvikling af makro-region.

Det var her, på grænsen mellem Afrika og Eurasien, oprindelsen af mange af de ældste civilisationer i verden. Også her var der to af de tre verdensreligioner. Endelig i denne region vi gjort vigtige opdagelser, der har ændret vores verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.