Kunst og underholdningLitteratur

Maos Lille Røde. "Citater": en kinesisk oversættelse til russisk

Mao Tszedun - en af de mest brutale herskere, ikke kun Kina, men over hele verden. Ikke så mærkeligt, det er ofte sat på lige fod med Stalin. Ud over overholdelse af marxistisk-leninistiske lære, de har til fælles er utrolig stiv kontrol over landet. Under hans styre, har Kina blevet fuldstændig omdannet til en socialistisk stat, og overgangen var langt fra smertefrit. Marxistisk ideologi han behandlede ganske kreativt, hvilket førte til, at den kinesiske version af det blev kendt som maoismen. Maos Lille Røde, udgivet i bogform i hans levetid, giver et fuldstændigt billede af personligheden af linealen og hans opfattelse af den kommunistiske måde at organisere staten.

begyndelsen af vejen

Mao Tszedun blev født i familien af en velstående landmand i 1893. Klassisk kinesisk uddannelse fik han i skolen. Så tjente han i hæren under revolutionen af 1911, og derefter indskrevet i et lærerseminarium. I 1918, Mao skabte et samfund "nye mennesker." Hans mål var at finde måder at omdanne Kina. Det var på dette tidspunkt i fremtiden for den store styrmand bekendtskab med den marxistisk-leninistiske ideologi, bestemt skæbne Mao Zedong og hele landet.

Takket være sit aktive arbejde Mao Tszedun som hurtigt bliver en indflydelsesrig politisk figur. I 1921 blev han den ledende repræsentant for det kinesiske kommunistparti, og i 1923 ved siden af nationalistiske Kuomintang partiet. Med denne organisation i hele sin vej, før de kom til magten af Mao bundet temmelig modstridende holdning: næsten omgående blev han have politiske uoverensstemmelser med sin leder Chan Kay-shek, Mao Tszedun og snart splittet fra KMT, levet op til det yderste venstre i CCP. Men den japanske invasion af Kina i 1936 tvang de stridende parter i den tid at komme overens.

Rise til magten

Under krigen med Japan Mao Tszedun er betalt meget mere opmærksom på at styrke deres politiske holdninger blandt bønderne. Han førte aktivt programmet udrensninger, skrev en række artikler, hvor han definerede orienteringen af den kinesiske version af kommunismen på bønderne, ikke den urbane arbejderklasse. Med afslutningen af krigen er stoppet, og en våbenhvile med Kuomintang. Voldelige sammenstød mellem parterne resulterede i en blodig borgerkrig, der endte med nederlag Kuomintang, flygtede han til Taiwan og proklamationen i 1949 i Kina.

Mao Tszedun (Kina): Vejen til lykke til den slagne vej i USSR

USA støttede Chan Kay-shek nægtede at anerkende den nye republik Mao Zedong, i modsætning til Sovjetunionen. Mellem de to lande blev underskrevet i 1950 en traktat om gensidig bistand og venskab. Rengøring, kollektivisering, de fem-års plan, "indhente og overhale" - alt det var karakteristisk for den periode, stalinistiske undertrykkelse i Sovjetunionen, og er nu besøgt Kina. Mao Tszedun efter Stalins død blev den mest indflydelsesrige kommunistiske leder i verden, på alle mulige måder at fremme mere og mere voksende kult af hans personlighed. Men snart blev det klart, at politikken med tvungen "Store Spring Fremad" ikke giver konkrete resultater. Er faldet markant niveauet for livet af bønderne, øget inflation, produktionsvolumen faldt. hungersnød i landet.

Den kulturelle revolution

I 60 år har Kina aktivt begyndt forfølgelse af dissidenter. Ifølge signalet skudt ordning affald en artikel Yao Venyunya "Den nye version af den historiske drama" Afskedigelse af Hai Jui. "Kinesisk historiker har Ghanem blev beskyldt for anti-socialisme og kritiserede de politiske metoder det regerende parti. Så begyndte en serie af blodig undertrykkelse. Mao Fortalere har påberåbt sig meget taknemmelig for sådan formål publikum - et umodent ungdom, hvorfra den røde garde afdelinger blev dannet tusinder af mennesker blev dræbt som følge af den "kulturelle revolution", hundredtusinder udvist af landet, endnu mere løb en masse .. e de blev tvunget til at begå selvmord, og det var på dette tidspunkt kommer den berømte "Citater." - en bog, hvor Mao Tszedun mest fuldt afslører hans syn på statsforvaltningen, og mere.

Ny bibel kommunister

Indsamling af de vigtigste udtalelser fra Mao Zedong er blevet frigivet af regeringen i 1966. Dens cirkulation var så stor, at det kun kan være i forhold til omsætning af de hellige bøger - Koranen, Bibelen eller Toraen. Faktisk er næsten religiøs tilbedelse af denne publikation ikke kun velkommen, men også indebar tilhængerne af Mao. Den første oversættelse fra kinesisk til russiske citater af formand Mao Zedong blev begået i 1967. Den indeholder uddrag af artikler og taler af Great Helmsman. I den vestlige oversættelse af dette arbejde har noget ironisk kaldt "lille røde", som det er mest almindeligt lomme udgave - så du kan altid tage det med mig. Oversættelse fra kinesisk til russisk lød meget mere detaljeret: "Indsamling af Citater fra formand Mao Zedong." Bogen er blevet oversat endnu esperanto.

Maos Lille Røde - masserne

For at udforske dette særlige samling organiserede klubber, går selv i arbejdstiden. Man mente, at efter en sådan ansættelse medarbejderen vil være langt mere effektivt at håndtere deres ansvar. Ved hvert skridt hang plakater med billedet af personer, som holder hænder i "Citater". Guiden til at læse denne bog ledemotiv hørte to ord - at lære og anvende. Det blev anbefalet at lære grundlæggende udtryk udenad. De avisartikler skulle omfatte regelmæssigt citere Mao Zedong, med tildele dem med fed skrift, at ingen havde nogen tvivl om deres forfatterskab.

De mest markante udsagn

Dybest set, Mao Zedong citater påvirke genstand for politisk kamp mellem socialisme og kapitalisme. Det vigtigste modstander af fri menneskelighed han anså den amerikanske imperialisme. At kalde det en papirtiger, Mao opfordrede folk rundt omkring i verden forener i kampen med ham. Interesseret i sin teori om den tredje verdenskrig. Han gør udtrykkeligt det klart, at på trods af fordømmelse af muligheden for udbruddet af en anden verden konflikt, når den opstår, vil det kun gavne. Faktisk, efter Sovjetunionens med en befolkning på 200 millioner mennesker af Første Verdenskrig blev født, efter den anden - det hele socialistiske lejr, og det er 900 millioner. Efter den tredje, han håbede, ville komme til socialismen i almindelighed i hele verden.

Også i "Citater" kan findes og udtalelser af mere generel karakter, selv om deres andel er meget mindre end angrebene mod imperialismen. For eksempel sådan en filosofisk proposition: "Det er tænkeligt, at der er" - et opkog af den berømte aforisme af Descartes. Eller visionær opfattelse, at den politik - det er krig uden blodsudgydelser, mens krig - politik med blodsudgydelse.
Generelt Mao Zedong citater givet i den "lille røde bog", giver et ret fuldstændigt billede af, hvad slags mand var stor rorsmand. Ingen særlige åbenbaringer vil du ikke finde det, men måske fra et historisk perspektiv for dem vil det være interessant at læse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.