Kunst og underholdningLitteratur

Fazu Alieva: biografi af den sidste af de største digtere i det tyvende århundrede

På den første dag i 2016 var ikke en stor Avar og sovjetiske digter og forfatter med en eksotisk og usædvanligt navn for slaverne - Fazu Alieva. Biografi af denne ekstraordinære kvinde er en inspiration for mange kunstnere. Da digteren kerne i henhold til de principper, som skrev det, og hver linje i digte eller prosa gennemsyret oprigtige følelser, det virker fange enhver læser.

Biografi Aliyeva fase: de tidlige år

Born fremtidig verdensberømte digter i begyndelsen af december 1932 in den lille landsby Dagestan Ginichutl. Pigens far døde meget tidlige fase derefter var ikke selv fem år. Bekymring om fremtiden digter og tre børn lå på skuldrene af moderen, der arbejdede som sygeplejerske på en enkel hospital. På trods af kompleksiteten af materialet, moderen var i stand til at opdrage alle deres børn, og at hjælpe alle til at få en videregående uddannelse. Det er et eksempel på den hverdag og det hårde arbejde med sin mor temmelig stærk indflydelse på kreativitet Fase Aliyeva og bidrog til at forme hendes billede af heltinden i hendes digte - en modig og modig kvinde, der, på trods af alle forbud, opnår sit mål.

Fase Aliyev Biografi: begyndelsen på en kreativ måde

Skriv poesi fase begynder i tidlig alder. Hendes poetiske evner voksede, så at sige, med stormskridt. Allerede under sine studier på skolen blev hun betragtet som en stor digter. Den første betydelige digt blev skrevet under Anden Verdenskrig. Fazu Alieva (biografi af digteren her er ikke helt nøjagtige, nogle hævder, at hun derefter var 10, den anden - nemlig 11 år), så er det meget gennemsyret læreren en historie om de vanskeligheder, soldater og skrev et vers, der er meget behagelig for alle. Den blev trykt i skolens væg avis.
Da pigen var sytten, hendes digt offentliggjort "bolsjevikiske bjerge." Senere kreativitet af den unge, men utroligt lyse og talentfuld digter af landsbyen er interesseret i mere alvorlige tidsskrifter.
Efter gymnasiet, Aliyev arbejdet som lærer i fire år, indtil endelig turde ikke få en fuld college uddannelse. Derfor, i 1954, Fazu Alieva begyndte sine studier i Dagestan Kvinders Pædagogiske Institut i Makhachkala. Men kun når hun studerede i et år, og derefter, efter råd fra venner, besluttede jeg at forsøge at bestå eksamener på litterære Institut. Sende hans digte til konkurrencen, modtog hun en invitation til at komme til Moskva. Her held hun passerede flest optagelsesprøver, undtagen det russiske sprog, og det blev ikke accepteret. Men ønsket om at studere digteren var så stor, at hun gik til indlæggelser kontor og snakke med hende, fremtrædende litterære kritikere og forfattere af tiden var meget overrasket over, hvor dygtige og veluddannede mand Fazu Alieva.
Biografi af digteren ville være ufuldstændig uden omtale af studietiden på Institut for Litteratur. I disse dage denne skole underviste klassikere af sovjetiske litteratur, og Fazu Alieva lære af dem og til at udvide deres horisont. Der er også en digter at kende det russiske sprog og russisk sprog begyndte at skrive flere digte.
Efter endt uddannelse (1961) Fase tilbage til Dagestan.

Litterær og offentlig aktivitet

Mens han stadig en student første digtsamling af digteren i Avar sprog udkom i Moskva. "Min fødeby" - så kaldte det Fazu Alieva (komplet biografi af digteren indeholder nogle gange et andet navn for bogen - "Native landsby").
Da han vendte tilbage, begyndte digteren til at skrive en masse. Så i 1961 offentliggjorde den et digt "På kysten". Og i de næste to år - digtsamling "Spring Wind" og "Rainbow uddele."
I 1962, digteren bliver en redaktør på forlaget af uddannelsesmæssige og pædagogiske bøger i Dagestan. I denne periode hun ikke bare skriver en masse, men redigerer også værker af andre forfattere. Desuden er hun forsøger sin hånd på prosa - at skrive en roman, "Skæbne". kreativ forfatter stigende popularitet ikke kun i Dagestan og andre republikker i Sovjetunionen, men også langt ud over. Dens begyndelse til at oversætte til russisk, svensk, fransk, tysk, engelsk, polsk og andre sprog.
Desuden Fazu Alieva modtager medlemskab i Unionen af sovjetiske forfattere.
1971 bliver et vendepunkt i sociale aktiviteter Fase Aliyeva. Det var på dette tidspunkt forfatteren bliver chefredaktør for den progressive publikationen "Kvinder i Dagestan", samt formand for Dagestan for beskyttelse af verdens udvalget. I denne periode, hun "tager under sine vinger" gren af den sovjetiske Peace Fund Dagestan og deltager i arbejdet i den Verdensfredsrådet.
Deltage aktivt i det politiske og kulturelle liv i deres land, Fazu Alieva mere end femten år tjente som næstformand for Det Øverste Råd for Dagestan.
Blomstrende kreativitet af digteren kom i tresserne og halvfjerdserne. Det var på dette tidspunkt hendes værker er interesseret i andre mennesker, og så begyndte de at oversætte til andre sprog (Fazu Alieva, på trods af den flydende i russisk, ofte skrev sine værker i sit hjemland Avar sprog). I denne periode skrev hun den legendariske "klump jord vinden vil blæse", "150 fletninger bruden", "Brev til udødelighed", "Den Evige Flamme," "Når glæden i huset", og andre lige så kendte beundrere af hendes kreative arbejde.
I løbet af firserne og halvfemserne Fazu Alieva længere fokuserer på prosa, selv på dette tidspunkt ud to bind af udvalgte værker af digteren i russisk og Avar. I halvfemserne offentliggjorde Fazu Alieva tre romaner på en gang: "To ferskner", "Løvfald" og "Sign of Fire". Hertil kommer, at i lyset af hendes fald samlinger af prosa - "Fracture", "Hvorfor kvinder går grå" og "Dagestan toasts".
Til den halvfjerdsindstyvende fødselsdag digteren fik tolv-deluxe samling af hendes skrifter "Talisman".

Priser og resultater

Interessant faktum: i Dagestan, digteren kaldet en fase, uden hvori navne, hvilket indebærer, at det er unikt, der eksisterer i ental. Men bortset fra den ærbødighed og kærlighed til landsmænd Fazu Alieva har modtaget mange andre priser og uden for landets grænser.
Så for eksempel, for bogen "En klump af jord vinden vil blæse," Digteren blev tildelt prisen. Ostrovsky. Aliyev også på forskellige tidspunkter modtog priser så berømte sovjetiske publikationer som "bondekone", "Ogonyok", "arbejdstager", "sovjetisk Woman" og andre.
Ved 69:e år af digteren blev tildelt titlen "Folkets digter Dagestan".
Blandt andet er det vinderen af talrige priser for fremme og beskyttelse af verden, ikke kun i Dagestan, Rusland, men i hele verden. Blandt dem, guldmedalje af den sovjetiske Fred fonden og medaljen "Fighter for fred" af den sovjetiske Peace udvalget.

Den kunstneriske arv af denne digter - mere end hundrede bøger og samlinger, som er blevet oversat til mere end tres sprog. Det er en skam, at sådan en talentfuld forfatter, en lys personlighed og ekstraordinær kvinde var væk. På trods af dette, vil hendes arbejde fortsætte med at leve og glæde mange generationer, som usandsynligt i den nærmeste fremtid vil være den samme stjerne som Fazu Alieva i litteraturen. Biografi Avar sprog - det er, hvad det ville være interessant at læse hendes landsmænd i dag. Og virkelig ønsker at håbe, at der vil være folk, der vil være i stand til at beskrive skæbnen for denne utrolige kvinde, fordi hun virkelig fortjener det. I mellemtiden er det stadig oprigtig og lyse poesi, trodsige varmeste følelser og impulser i hver af læseren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.