LovStat og lov

Majlis - hvad er det? Krim Majlis. Speaker af Mejlis

Vi er vant til det faktum, at samfundet er styret af offentlige institutioner. Det faktum, at denne rolle er meget muligt at overlade organisationer ikke er tilknyttet de officielle strukturer, folk ofte ikke tænker over. Ikke desto mindre, i verden er der en stor, samlet set en positiv oplevelse af ikke-statslige organisationer, som bidrager til udvikling og stabilisering af det offentlige liv. En af dem - den Mejlis af Krim tatarer. Hvad er det? Hvordan det fungerer, og dannet? Lad os se det i øjnene.

Lidt historie

For helt at forstå, hvad der skabte Krim Tatar Mejlis, skal du henvende sig til historien. Rødderne er meget dybe mennesker. Ved at skabe sit eget system regeringen, de stolede på erfaringerne fra deres forfædre, samt i hele den islamiske civilisation. Ordbøger sige, at Majlis - en slags parlament, den lovgivende i nogle lande i Østen. Iran og Aserbajdsjan, det officielle navn på statens enhed med ansvar for skabelsen af normer og regler i samfundet. I lande, for det meste arabiske, Majlis - en folkekongres, som er uddelegeret af beslutningen af en bestemt slags spørgsmål. Handlinger, som det tager, ikke altid har en officiel værdi, men være fyldt med alle medlemmer af samfundet, der er, er obligatoriske, baseret på respekt for traditionen.

Hvad er Krim Majlis?

De mennesker igen afregnet på den historiske jorden, var der et spørgsmål om strukturen af den organisation, som ville gøre det muligt at beskytte deres rettigheder, til effektivt at interagere med de lokale og centrale myndigheder. I 1991 blev han kaldt Kurultai af Krim tatarer, der allerede var flyttet til halvøen. Hans opløsning blev dannet Mejlis af Krim tatarer. Derudover har de formuleret sine grundlæggende opgaver, principper. Dette organ blev betroet med de operationelle løsninger på problemer, som er opstået før Krim Tatar samfund, kommunikation med de lokale myndigheder og andre myndigheder. Kurultai selv opfylder hvert femte år. For at deltage i mødet i lokalsamfundene at uddelegere de mest fremtrædende repræsentanter. Her er en af dem og vælge den Krim Tatar Mejlis. Det er mennesker, der nyder den ubetingede tillid af alle mennesker. Ved slutningen af den periode, de giver en rapport om deres aktiviteter.

Majlis-funktion

På trods af, at kroppen ikke er en stat, har det en form for lov. Placeringen af Majlis godkendt på Kurultai. På grund af det faktum, at det sociale liv ikke kan være en knogle, dokumentet hedder det, at det kan blive ændret og suppleret med en repræsentativ samling løsninger. Ifølge forordningen Majlis - er det øverste organ for folket. Mellem møderne i Kurultai er bemyndiget til at gennemføre de beslutninger, som sidstnævnte, overveje andre driftsmæssige problemer, der opstår i forbindelse med udviklingen af det sociale liv. I overensstemmelse med dokumentet af Majlis underlagt lovgivningen i Ukraine, de folkeretlige regler. Hovedformålet er at kæmpe for rettighederne for de Krim Tatar folk, at fremme dets arrangement på hjemmebane. Over tid, kroppen af kompetence suppleres repræsentation på internationalt plan. Krim Majlis af fundamentet har etableret sig som en effektiv og noget indflydelsesrige krop. Dens repræsentanter indgik i arbejdet med alle de problemer, en eller anden relation til livet af halvøen måde, der påvirker folks interesser. Mejlis arbejder aktivt inden for levering af boliger og jord til de deporterede borgere. Ifølge den statslige tilskud program regelmæssigt afsat til genhusning af befolkningen er vendt tilbage. Disse midler blev brugt til at købe bolig, som distribueres af sving. Hertil kommer, at det er nødvendigt at afsætte arealer til byggeri.

aktionsformer

Majlis - er ikke blot en samling, der er valgt med jævne Kurultai. I virkeligheden er det et netværk af mindre virksomheder. Det menes, at kun den centrale råd af Krim tatarer er kendt som Majlis. Simferopol - et sted for dets placering, hvilket i sig selv er forståeligt, da det er hovedstaden af halvøen. Men en eventuel udtalelse på niveau med distrikter og byer, har det samme navn. Det vil sige, Majlis af Krim Tatar folk er en multilevel uddannelse. Selvfølgelig funktionaliteten af sin aktivitet afhænger af den administrative overholdelse. Hvis Majlis blev etableret i landsbyen, hans opgave - at interagere med kommunalbestyrelsen, om spørgsmål henhører under sidstnævnte. Sådanne organer i Krim etableret i alle regioner, kun hvor der er en tilstrækkelig koncentration af etniske befolkning. For at informere offentligheden om sine aktiviteter, kan Majlis etablere og finansiere aktiviteterne i medierne. De arbejder, og hurtigt nok til at reagere på den socio-politiske situation på halvøen. En af de vigtigste steder i forbindelse med gennemførelsen af de oplysninger organfunktion tager websted Mejlis af Krim Tatar folk.

Migration til fædreland

I første omgang har Majlis sat sig som opgave at returnere alle de deporterede og deres efterkommere i Krim. Samlet set var det ganske muligt virksomhed. Det blev støttet af statsbudgettet. Alle nyankomne er forsynet med boliger, der modtager kompensation for flytning og transport af bagage. Majlis lovgivere tilbyder jævnligt forskellige niveauer godkende et ekstra program for udvikling af Krim tatarer. Det faktum, at de ofte fik jord i områder, der mangler infrastruktur. Ikke kun dyre, men nogle gange vandrørene ikke var der. havde Alt dette for at blive løst, selvfølgelig, staten. Kun "push" trægheden embedsmænd havde til offentligheden. Her hans styrke viste evne til Krim Tatar folk til at forene og til lederne. Halvøen har set en masse stævner, hvorunder overlapper hovedvejen, hvis myndighederne også trak med løsning af aktuelle problemer.

Majlis formand

For at guide aktiviteterne i kroppen på Kurultai valgt sin leder. Det er den mest indflydelsesrige repræsentant for de mennesker, respekteret absolut alle. I lang tid var permanent leder af Majlis. I tolv år, de mennesker førte Mustafa Dzhemilev. I 2013 blev han tvunget af familiemæssige omstændigheder for at forlade posten, men ikke trække væk fra arbejdet med restaurering af rettighederne for deporterede folk. I øjeblikket leder af Majlis af Krim - Refat Chubarov. I forbindelse med den politiske holdning af Mustafa Dzhemilev nægtet retten til at besøge halvøen for de næste fem år. Det fungerer til at beskytte rettighederne for de mennesker på den internationale scene.

Ejendom og økonomi

For at organisere aktiviteter på ethvert organ, der arbejder på permanent basis, nødvendige faciliteter, udstyr, faciliteter og så videre. Ifølge forordningen Majlis af sit budget fra donationer. Dokumentet siger, at midlerne kan gøre som enkeltpersoner og organisationer, herunder ikke-statslige og internationale. Budgettet er for et år. Brugen af midler fra donationer, korrekthed og lovligheden af at bruge det næste en anden særligt organ - Audit Commission. Hun, samt Majlis Qurultay valgt. Det kører i fem år. Dens medlemmer har en deliberative stemme på møder mejlises alle niveauer. Deres forslag skal overvejes. Desuden præciserer forordningen, at i tilfælde af likvidation af kroppens balancer til rådighed for den Kurultai.

Deltagelse i det politiske liv i Ukraine

Da en af de vigtigste mål for aktiviteten af Krim Mejlis placerer restaurering af rettighederne for de mennesker, der er hans deltagelse i det offentlige liv i alle dets former blevet hans vigtigste prioritet. Næsten siden starten af Mejlis af Krim tatarer ledes deltagelse i det politiske liv på halvøen og staten. Lokal lovgivning gjorde det umuligt at udpege deres repræsentanter som kandidater til valg (officielt). Det ville ikke skade i håndteringen af delegation af deres repræsentanter på alle niveauer i regeringen. Således kandidaterne er godkendt af Majlis, gik til kommunalvalget i 2012 som en selvstændig fremmes. Desuden Mustafa Dzhemilev Krim tatarer er i Verkhovna Rada i 1998. Han blev valgt fem gange i træk på listen over de forskellige parter. Mens autonomi var en del af den ukrainske stat, handlede han uformelle "grænse" for antallet af nationale repræsentanter i de ledelsesmæssige områder. Som regel tre distriktet administration ledes af Krim Tatarer. En af dem - Bakhchisaray - permanent, da det er i denne region er hjemsted for de fleste af folkets repræsentanter.

kulturelle aktiviteter

En af de vigtigste aktiviteter Krim Tatar Majlis anser at skabe betingelser for at bevare den etniske identitet. Til dette formål, halvøen skoler har klasser, hvor der foregår på deres eget sprog. Megen opmærksomhed er betalt til etablering og drift af nationale amatør grupper. Hvert år i Krim holdt en stor fest - Hydyrlez, arrangeret af Tatar Mejlis. Dette er i sandhed et stort show går nationale kollektiver og kunstnere ikke blot fra alle regioner af halvøen, men også fra udlandet. Permanente deltagere af showet var kunstneriske grupper fra Tyrkiet. Programmet omfatter normalt en liste over begivenheder, herunder koncerter, shows, udstillinger af kunst og kunsthåndværk, sport. Særskilt, hvert år messen vil blive afholdt - de mest elskede børneunderholdning. Det tilbyder en masse husmødre smage delikatesser køkken. Ferien selv holdes til ære for de hellige Hydyr og Ilyas. Traditionen med denne gamle. Det omfatter en liste over ceremonier, at "lokket" naturens kræfter, vi spurgte en rig høst, en stærk og levedygtig afkom kæledyr. Det er en vidunderlig, meget karakteristisk tradition, der forelskede sig i alle indbyggerne i halvøen. Alt går meget sjov og festlig. Desværre, i år festlighederne blev afbrudt.

nye vilkår og betingelser

Som det er kendt, Krim område migreret fra det ene land til det andet. Alt i overensstemmelse med folkets vilje udtrykt i folkeafstemningen. Kun til stemmeurnerne, ikke alle indbyggere på halvøen gik den dag. Det hændte, at præferencer Krim Tatar folk forblev uden for de nuværende grænser for Republikken - Ukraine. den Dybest set, er lederne af de mennesker aldrig skjult deres hengivenhed til Kiev europæiske integrationspolitik. Derfor støttede ikke holde en folkeafstemning om status for Krim. Opinionsledere, som sædvanlig, støttet af folket. Dette er en af de bedste "opkøb" selv-bygget af Majlis. Når vi beskæftiger os med eventuelle spørgsmål vedrørende det statslige niveau, de er altid tæt sammentømret familie. Det er, når du har brug for at gå til stemmeurnerne, nationalitet de mennesker diktere deres valg. Dette er ikke "flokinstinkt", som nogle forsøger at præsentere. Bare folk bruges til at have tillid til deres ledere, at niveauet af ansvar bør det bedre at forstå sådanne spørgsmål. Kun foreningen har spillet med Tartarer i dette tilfælde, en grusom spøg. Det er ikke, at de fleste af dem boykottede folkeafstemningen. Faktisk er resultaterne ikke påvirkes negativt. Men det faktum, at de besluttede at bryde væk fra alle de Krim mennesker, ikke føje dem til myndigheden. I sidste ende er formålet med den normale aktivitet af enhver elektiv krop er fred og ro i vælgerne. Ikke alle i almindelighed og hver. Dette er normalt, når respektable mennesker, irettesætter tillid, bekymrer sig om hver "deres" folk føler sig trygge der, hvor han bor, havde noget udestående med naboerne, ikke føle sig utilpas ved sidelæns blikke og så videre. I dette tilfælde, for at lytte til deres ledere, Krim tatarer var i en meget ubehagelig situation.

maj 18

I en sørgedag for Krim Tatar mennesker årligt afholdt stævner og marcher. De næsten ikke bære politiske farver. På denne dag folk husker begivenhederne i den "sorte" dag i livet af en hel nation, da han ufrivilligt måtte forlade deres hjem. Som regel blev der afholdt møder i alle samfund, hvor folk bor kompakt. Ved udførelse af deres brugte nationale symboler, flag Majlis. Så delegationer fra hele halvøen kom til hovedstaden, for at holde ceremonier. I år traditionen var i fare. Men faktum er, at der i Krim Han vil komme en anerkendt leder af Krim tatarer, Mustafa Dzhemilev, som republikken regeringen forbudt indrejse i sit område. Og alle ville ske, men den tidligere leder af Majlis besluttet at "lægge pres på myndighederne," ved hjælp af din foretrukne metode - masseaktioner. Således tredjedel af maj han ønskede at krydse grænsen til Republikken. Samlet for at møde ham, ifølge nogle skøn, op til fem tusinde tatarerne. Kun engang sådan masse handling har ikke hjulpet. Exiled leder var ikke tilladt i republikken, som det gentagne gange har givet udtryk for sin holdning klart, er fundamentalt forskellig fra de synspunkter, som hovedparten af Krim befolkning. Ifølge Dzhemilev halvøen blev vedlagt som bilag. Det faktum, at langt de fleste af de folk ønskede denne udvikling, er det ikke taget i betragtning. I øjeblikket forsvarer han den ret af sine folk til selvbestemmelse i internationale organisationer. Desuden Mustafa Dzhemilev stadig fører parlamentarisk aktivitet i Verkhovna Rada. Som for mindesmærket møde, alt gik efter planen. Forbyd Krim Tatar folk til at fejre begravelsen af datoen for regeringen var ikke at gå til.

Rolle Majlis under de nye betingelser

På trods af den indledende negative holdning af lederne af de Krim Tatar folk til at ændre nationalitet af halvøen, er der en række opgaver, som de skal løse. På grund af det faktum, at Krim blev en del af Rusland, i øjeblikket er det svært at argumentere. Så hvorfor slog hovedet mod væggen, når den forreste sæt er ikke kun svært, men også interessante begivenheder. En god politiker forsøger at bruge enhver situation i første omgang til gavn for deres folk. Betingelserne for integrationen af Krim tatarer i det russiske samfund er meget gode. Efter folkeafstemningen, de tog under sine vinger formanden for Tatarstan. Vi har allerede været mange gensidige besøg og møder. Sidstnævnte fandt sted den 26. maj. Delegationen fra den "nye" halvøen gik til Kazan. Der blev indgået en samarbejdsaftale med World Congress of tatarer. Lederne af de nationer diskuterede spørgsmål om langsigtet samarbejde. Besluttede Tilsyneladende Rustam Minnahanov brødre til at hjælpe med at integrere sig i samfundet, som ikke blot overtal deres tidligere "familie", men også en langt mere mangesidet og heterogent i komposition. Også diskuteret og praktiske spørgsmål. For eksempel kandidater i Krim er nu vanskeligt at bestemme rækkefølgen, hvor de skal gå. Tatarstan leder bad dem om at vælge de territoriale universiteter. Naturligvis vil venlig hjælp og støtte dem i tilfælde af modtagelse skal leveres. Det viser sig, at Majlis, på trods af hans betænkeligheder, fik en masse flere muligheder for realisering af hovedformålene. I en stor familie, som er Rusland, der er en masse nye, undertiden fristende tilbud, chance for alle borgere.

Majlis som en positiv oplevelse

I mere end tyve års virke, har selvorganiserende krop af Krim Tatar folk vist, at enheden i de mennesker - arbejdet i sine egne hænder. Hvis du bor som en familie, sammen for at nå dine mål, så er det meget lettere at opnå. Og hvert medlem af selvorganiseret samfund føler sig mere komfortabel, vel vidende, hvad der er under beskyttelse af ikke kun staten, der, at dømme efter begivenhederne i den moderne verden ikke altid opfylde sine grundlæggende funktioner (med henvisning til Ukraine). Hvis der ud over den officielle, er der også nationale ledere, det giver lidt mere tro på fremtiden. , De mennesker, der formåede at bygge deres egen selvorganiserende system Tilsyneladende er det muligt at lære og en forpligtelse til traditioner, og evnen til at opdrage deres børn i respekt for ældre, de er underlagt nationale spørgsmål. På trods af at ingen fejl og fejl koster nationen generelt ikke oplever dem ganske positiv og vejledende. Anyway, i løbet af de aktiviteter i forbindelse med nationale traditioner, de viser kærlighed til arv af forfædre, hans fædreland. Krim Tatar kunst kollektiver regelmæssigt opmuntrende kreative resultater, fremragende skolegang og en fremragende materiel støtte. Ingen af parterne til halvøen kan ikke undvære dem. Alt dette - resultatet af aktiviteten af kroppen af selvorganisering af de mennesker, der formåede at overleve de meget vanskelige år, en frygtelig chok, og som fandt styrken til at fortsætte opbygningen af et lykkeligere liv for fremtidige generationer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.