SundhedKræft

Leverkræft, prognose levermetastaser

Medicin i årtier beskæftiget med forskning inden for udvikling af kræft, men mens fuldt ud at udforske kræft mislykkes. For eksempel, hvorfor cellen kan regenerere en unormal og efterfølgende blive der nedbryder startmotoren. Ondartede tumorer og metastaser i leveren - prognosen er ikke betryggende. De opstår under indflydelse af forskellige årsager, der fører til organsvigt i mangel på ordentlig behandling af mulige forestående død.

Liver cancer er primær og sekundær formular. Primær distribueres ikke så udbredt i flere gange større sandsynlighed for at lide af det den mandlige halvdel af menneskeheden. Den vigtigste årsag til denne form for kræft - væksten af viral hepatitis (B, C, D), der passerer ind i en kronisk form, den anden grund - alkoholisk hepatitis fører til skrumpelever. Sekundær sygdom - levermetastaser (i dette tilfælde, er prognosen meget ugunstig) - udvikler sig på baggrund af en anden tumorbærende organ (lunge, bryst, colon, prostata, øvre luftveje, etc.).

Farlige levermetastaser er i stand til at vokse i størrelse (mere end 10 cm) og føre til leversvigt stærkeste forgiftning på grund af henfald af affaldsprodukter. Oftest er dannet ud fra metastaser af maligne tumorer mavetarmkanalen, da blod allerede "forurenede" tumorceller, oprindeligt blev sendt til leveren til naturlig filtrering, hvor cellerne sedimentere til vaskulære nettet og begynde at danne kolonier - metastaser. Det skal bemærkes, at et indre organ tumor metastatisk til leveren.

Hvis der var metastaser i leveren, er prognosen normalt ugunstig dog at være mere præcis, skal lægen foretage de nødvendige inspektioner. Ifølge levermetastaser eksperter påvist i 1/3 patienter onkologi, især i lungekræft, mave, tyktarm og brystkræft, er de ekstremt sjældne i ovariecancer og prostatacancer.

Symptomer på leverkræft

Det kliniske billede er næsten identisk både i primær tumor og i den sekundære. Normalt maligne sygdomme, er der ingen synlige symptomer. I den indledende fase af udviklingen kan medføre svaghed, feber, hurtig træthed, ændringer i afføringen, en periodisk diarré, appetitløshed og vægtøgning, smerte, eller føles stram i højre øvre kvadrant. Ofte er disse symptomer er forveksles med andre sygdomme: cholelithiasis, cholangitis, cholecystitis, patienterne begynder at behandle det er fra disse lidelser, begyndende stadie onkologi.

Smerte på højre side kan forøges samtidig opfylde betydelig tumorstørrelse, i dette tilfælde, det forstyrrer de omgivende organer og som følge heraf er leverkapslen kraftigt strakt. De mere fremskredne stadier, jo stærkere tumor skrider og forårsager en forstyrrelse af leverfunktionen - Recycling galde ind i tarmen, det afspejles på farven af huden, slimhinder (hvide i øjnene, munden) - de erhverver kan forekomme en gul farve, tørhed og kløe. Også bemærkede hæve temperaturen (op til 39 C).

Detektion af tumorer og levermetastaser

Selv store metastaser i leveren, hvilket er yderst ugunstig prognose, kan midlertidigt opretholde organfunktion og forårsage gulsot. Galde i dette tilfælde afledes gennem sunde kanaler, men i bilirubin niveau blodet vil blive forøget med flere gange. Til diagnose kræver en række forsøg og undersøgelser, hvoraf de vigtigste er:

  • Abdominal ultralyd - er med til at identificere størrelsen og karakteren af de eksisterende tumorer og metastaser.
  • SKT MR eller - mere præcist at diagnosticere malignitet.
  • Det næste skridt - punkteringen af tumoren. Taget en vævsprøve sendes til studere i histologi for at bestemme sin form.
  • Urinanalyse, blod fra en finger og vener.

outlook

Omkring 52% af patienterne overlever (inden for 5 år efter kirurgi), der har én malign samling 38% forbliver lever i nærværelse af 2 enheder. Hvis patienten har 3 knob og mere, chancerne er endnu lavere - mindre end 18%. Selv efter en vellykket operation overlevelse er 40%. Den mest gunstige prognose for tumorer i colon og rectum.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at tilvejebringe behandling til at bremse eller standse tumorvækst og forhindre komplikationer. I tilfælde af et operativt indgreb for kræft og levermetastaser gennemføres orgel resektion - fjernelse af tumor formationer. Denne operation gør det muligt helt at eliminere, farezonen, som vi ved, kan leveren blive reduceret i størrelse - det tager cirka seks måneder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.