BilerLastbiler

"Lastvogn" GAZ-AA. Historie, specifikationer, funktioner

GAZ-AA, "lastbil", den legendariske maskine før krigen og krigstid, udføres på Gorky Automobile Plant i 1932. Prototypen Modellen er baseret på en amerikansk lastbil, "Ford AA" i 1930, som blev købt fra Sovjetunionen ved licensaftalen. Så en "lastbil" GAZ-AA, som siden er blevet moderniseret mange gange. Bildesign var enkel og pålidelig. På det tidspunkt, den sovjetiske bilindustrien var i sin vorden og relativt billig licens til lastbiler produktion har været meget hjælpsom.

Muligheden for Gorky anlægget i form af teknisk udstyr var høj, så produktionen besluttede at køre på gas. Det er karakteristisk, de køretøjer, der er fremstillet af amerikansk licens, flyttede hurtigt for at sikre den indenlandske komponenter. Det var lettere at udvikle en enhed på jorden, end at bestille det i udlandet og vente måneder for forsyninger. Således samleprocessen, "lastbil" er blevet et teknologisk avancerede takket være indsatsen fra sovjetiske ingeniører.

modernisering

"Lastvogn" GAZ-AA gik i produktion i januar 1932 og montage butikker Gorki bilen umiddelbart viste en høj hastighed for frigivelse af lastbilen. Den dag fik væk fra transportøren 60 biler, og er stadig den potentielle acceleration. Den sovjetiske version er forskellig fra den amerikanske model, en række parametre. I stedet for tin blev etableret den støbte krumtaphus kobling forstærket skrue styreapparatet på karburatoren luftfilter installeret. Krop atter designet, om-bord blev lavet for indenlandske tegninger. Senere, sovjetiske designere udviklet en unik dump option "lastbil", som udmærker sig ved den kendsgerning, at kroppen ikke behøvede at vælte. Cargo kravlede under sin egen vægt ved en specielt beregnet kroppen bunden. Det var nok til at åbne bagklappen.

chassis

baghjulsophæng design "lastbil" var originalt og usædvanligt. Semi-elliptiske fjedre placeret på en særlig måde, foran bagakslen bjælker således at deres afskrivning armfunktion tager karakter. Gennem denne struktur, den bageste suspension blev meget mere kompakt og producerbart i sammenligning med komplet elliptiske fjedre. Men dette design var den ene ulempe - ved opbremsning blokke med fjedre overtaget flere belastninger og ofte mislykkes. Trappestiger vakler og bladfjederen begynder at bevæge sig i forhold til den langsgående akse.

træ hytte

Helt fra dele af den sovjetiske produktion af "lastbil" GAZ-AA mødtes siden 1933. Førerhuse første bil lavet af træ, og siden 1934 på en maskine installeret en metal-modul med et lærred tag.

Tech lastbil GAZ-AA blev konstrueret på rammen-typen chassis, bladfjeder suspension. Den fuldstændige fravær af støddæmpere gjort driften af maskinen ustabil og hårde. Men køretøjet positivt resultat opgaver på transport af gods og skrot sjældne. Motorer "GAS-AA" anderledes robusthed og høj vedligeholdelse. De kan arbejde i de mest lav kvalitet olieprodukter, lav-oktan benzin og petroleum, selv i den varme årstid.

mangler

Det svageste punkt "lastbil" var starter og batteriet. Deres liv knapt nåede et halvt år, så enheden ud af systemet, og batteriet skulle repareres. Normalt bilen likvideres håndtag.

Et andet stort problem i driften af GAZ-AA har været en akut mangel på dæk. Det fik til det punkt, at bagakslen af bilen var udstyret med fire hjul er ikke, som det er blevet lagt på passet, men kun to, på grund af det, som maskinens kapacitet faldt.

Og endnu, "lastbil" var den mest massive sovjetiske bil i førkrigs og krigsårene. GAZ-AA blev også brugt til det modificerede udvikling - de var ambulancer, forskellige tanke, lys og akustisk installation, reparation mobil "flyvende udstationeringsprocedurer", anti-gas, hygiejne og sanitet avtolaboratorii, radioer og radio tidlig varsling, ladestation og luften og belysning begyndende enheder.

opdatering

I 1938, den "lastbil" GAZ-AA fik ny motor GAZ-MM kapacitet på 50 liter. s., som indtil da blev placeret på en bil "Molotovets-1" under betegnelsen GAZ-M1. Ud over den opgraderede motor "lastbil" var udstyret med en forbedret styring og drivaksel på nålelejer. Chassis var en fjeder uden støddæmpere.

Da den "lastbil" - bil tech, og dens udgivelse er etableret i løbet af kort tid, er den model, blevet uundværlig i den sovjetiske økonomi. På det tidspunkt var bilen bæreevne inden for de 1,5 tons betragtes som ganske tilstrækkeligt. På tidspunktet for høst på marken ekskluderer hundredvis af biler, der hurtigt tog ud høsten til forarbejdning og derefter vendt tilbage til deres motordrevne transport. Bil "lastbil" blev betragtet som et alsidigt køretøj. Han var en problemfri og lav vedligeholdelse.

Car "lastbil", tekniske specifikationer

Layout maskiner: perednemotornaya, RWD.

Dimensioner og vægt parametre:

 • Køretøjets længde - 5335 mm;
 • højde - 1870 mm;
 • bredde - 2030 mm;
 • frihøjde, clearance - 200 mm;
 • akselafstand - 3340 mm;
 • Tj.vægt - 1750 mm.

kraftværk

Det har følgende karakteristika:

 • Motor mærke - "GAZ-A ';
 • typen - benzin;
 • konfiguration - fire-cylindret, in-line;
 • arbejdsvolumen - 3285 cc / cm;
 • maksimal kapacitet - 40 liter. s.;
 • moment - 1200 omdr / min ved 165 Nm;
 • cylinderdiameter - 98,43 mm;
 • kompressionsforhold - 4,22;
 • Slaget - 87 mm;
 • Kølesystem - vand;
 • topstykke - jern;
 • cylinderblok - jern;
 • antal cykler - 4;
 • maksimalhastighed - 70 km / t;

Transmission - manual, fire-trins gearkasse.

"Lorry" - maskinen universel

Bortset fra de sædvanlige bil om bord GAZ producerede tippelad modifikation GAS-C1. Princippet for driften af denne maskine var helt usædvanligt. Belastningen i legemet oprindeligt placeret således, at dens masse presses til bagsiden, som er låst ved en simpel stop. Loader og føreren åbner låsen, og byggemateriale masse under sin egen vægt falder ud ud. Så den tomme krop lukkes igen på låsen.

"Road of Life"

På deltagelse af GAZ-AA ( "lastbil") i krigen på 1941-1945 skrevet en masse bøger. Men den vigtigste historiske rute, hvor besejlet den legendariske bil var "livsstil", lagt på is af Ladoga søen. Dette var den eneste vej, der forbinder det belejrede Leningrad med omverdenen.

Ice kunne passere kun lys GAZ-AA. Militær "lastbil" med tonede forlygter forsigtigt stå distancen under beskydning fra tysk artilleri, der leverer mad til den belejrede by. Mange biler gik under isen, men stadig i byen blev reddet, ikke mindst takket være indvielsen af den legendariske "lastbil".

Efter starten af Anden Verdenskrig Gorky Automobile Plant har startet produktion af militære lastbiler i en forenklet form. Han led af koldvalset metal mangel, og mangel på en række komponenter. Den militære "lastbil" ikke havde nogen døre - i stedet installeret lærred skærme, forskærme fremstillet af konventionel tagdækning jern. Bremserne var kun på baghjulene, dækkede vejen én forlygte. Den sidevæg af kroppen ikke læne sig tilbage.

Afslutning af produktion

Kun i 1944, at køretøjet tog en normale form, der var døre i træ, de forreste bremser, den anden forlygte og sideflapper. Efter krigen, "lastbil" re-produceres i store mængder, fordi landet var behov for transport. GAZ-AA produktion fortsatte indtil 1956. Og på vejen, kunne disse biler ses op til den første 1960, mens ældre maskiner ikke erstatte GAZ-51.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.