HjemlighedReparationer

Laminat gulve - det er ... laminatgulve: beskrivelsen, egenskaber, typer, stabling teknologi og anbefalinger

Laminat gulve - det er måske den mest efterspurgte i dag den type gulvbelægning. Han kommer fra Sverige, hvor der blev opfundet i slutningen af det forrige århundrede. Takket være sin attraktive udseende, relativt lave omkostninger og brugervenlighed stabling solgt hurtigt over hele verden og vandt popularitet.

Laminat - lillebror til gulvbrættet?

For første gang konfronteret med reparation, kan du nemt finde en slags laminat trægulv. Og alt sammen på grund af den æstetiske overflade, som normalt efterligner værdifulde træsorter. Mange af dem, der kun vil sætte laminatgulve i deres hjem, overveje det noget af en bøde, og derfor billigere gulvbræt. Men hvis de kan kaldes pårørende, kun meget fjernt.

Parket bord lavet af massivt træ. Det har en lagdelt struktur: de nedre lag fremstilles af billigere sorter af nåletræer, og overfladen - af den ædle og kostbare træ. Laminatgulve er også lavet af flere lag, dette skyldes dens navn, som på latin, "laminat" betyder "lagdelt". Men massivt træ ikke engang lugte her. Faktisk laminat - det er tæt træfiberplade, som er indsat med papir gengivet på det tekstur. Det er derfor, der er en betydelig prisforskel mellem den coatede og laminatgulv, for ikke at nævne det stykke parket eller array.

Strukturen af materialet

Men på grund af fraværet i sin sammensætning af massivt træ laminat gulve ikke ophøre med at være af høj kvalitet og smuk dækning, som med det korrekte valg og installation vil vare i mange år. Dette skyldes dens flerlagsstruktur, hvor hvert lag spiller en rolle.

Det nederste lag, som består af et laminat, - et tykt papir, imprægneret med en harpiks eller paraffin. Det tjener til at beskytte strukturen mod fugt og krumning. Basislaget "kage" - mest stabile variant fiberboard kaldet HDF (HDF). Det giver overlegne plate egenskaber - styrke, stivhed, fugt modstand, uforanderlig geometri. Næste lag - film eller papir belagt med en overflade mønster. Hendes eneste, men meget vigtig funktion - dekorative. Over den aflejrede harpiksfilm, en melamin acrylat, eller som beskytter laminatet fra ydre påvirkninger og understreger teksturdybde.

Den totale tykkelse af belægningen afhænger af basislaget varierer i intervallet 6-12 mm. Jo tykkere laminat, desto højere er dens styrke.

styrker

Før du endelig beslutter, om ikke at lægge laminatgulv i hans lejlighed, bør du blive fortrolig med materialet. Blandt dem er der mange fordele:

  • anstændig udseende, lidt ringere end de dyrere gulve ;
  • stort udvalg af indretning - du kan realisere ethvert design idé;
  • prævalens og rimelige priser;
  • nem installation, intet behov for yderligere behandling (slibning, imprægnering lak);
  • gode resultater - styrke, slidstyrke, mekanisk skade, brændende, temperaturændringer og ild;
  • lang levetid med korrekt valg, installation og vedligeholdelse.

Og om der er ulemper?

I laminatgulve har sine ulemper. Først og fremmest, det er frygten for fugt, især i leddene af plader. Derfor, gulvet i laminatet er ikke for egnet til installation i vådrum.

Også huske på, at grundlaget for laminat kræver omhyggelig forberedelse, der ofte tilskrives ulemperne ved belægningen. At det har tjent lang og behagelig for øjet, bør forskelle i undergulvet ikke være mere end 2 mm pr kvadratmeter. Ellers låsen kan montere brædder revnet, og snart et hul dannes på dette sted.

Desuden er materialet godt afspejlet og resonerer lyden. Dette er delvist modsvaret af underlaget, men selv om du vælger den bedste laminat er stadig temmelig støjende. For eksempel vil den falde af bestik ledsages af en ringetone metallisk klang.

Som Nachet bæredygtighed?

Det menes, at laminatet ikke er for nyttigt for materiale sundhed. Faktisk som en del af dens fundament har formaldehyd, som henviser til giftige stoffer. Det at komme ind i luften kan forårsage respiratorisk sygdom og andre alvorlige konsekvenser - fandt, at dette toksin har en kræftfremkaldende og mutagene effekter på vores organisme. Men i henhold til europæiske standarder, er formaldehyd i laminatet er indeholdt i den tilladte koncentration og er ikke skadeligt for helbredet. I øvrigt er det også i massivt træ, i hvilken en mængde sammenlignelig med laminatet.

Afhængigt af indholdet af laminatet er tildelt en såkaldt formaldehyd emission klasse - E1, E2 eller E3. Der er også et laminat emissionsklasserne E0, som har næsten ingen toksin, men det er betydeligt dyrere end deres kolleger. Indholdet af skadelige stoffer i klassen E1 produkt er minimal. I E2 og E3 klasser af ham mere, henholdsvis i de 3 og 6 gange, så de er ikke anbefales til brug i boligområder. Men næsten alle kendte producenter lamineret, belægning refererer til E1 kategori, så vær ikke bange. Moderne laminat er absolut egnet til brug i boligområder, selv i børneværelser.

Men det er vigtigt at vide, at når belægningen opvarmes til en temperatur på over 27 ° C formaldehyd begynder at skille sig ud i luften! Dog varme laminat under almindelige betingelser er urealistisk at denne tilstand. Men hvis du ønsker at bruge det i forbindelse med gulvvarme, skal vi være på vagt!

Klasser laminat og anvendelighed

Laminat - et materiale, der bruges overalt, fra stuer til industribygninger og sportsfaciliteter. Det er klart, forskellige driftsforhold betyder forskellige krav til dets karakteristika. Ifølge den europæiske standard EN 13329, er laminatet opdelt i klasser.

Laveste operationelle resultater i klasserne 21-23. I øjeblikket har en sådan belægning ikke er blevet produceret, som anerkendt tilstrækkeligt holdbart. Han blev erstattet af klasse 31 er designet til nem brug i hjemmet, for eksempel, i soveværelset eller stuen.

Ved 32 og 33 Class omtrent samme egenskaber, bortset fra, at sidstnævnte har lidt højere slidstyrke og slagstyrke. Begge disse klasser er egnet til nedlægning i lokaler, der er udsat for høj belastning, for eksempel i gange og korridorer, for ikke at nævne de andre værelser.

I kontorer, varehuse, hoteller og andre offentlige steder med et stort kors anbefales at lægge den mest holdbare og slidstærk laminat (33 klasse, 12 mm tyk). I dag er markedet er repræsenteret ved klasse og 34 - er den mest slidstærke belægning, klar til ekstreme belastninger. Men dette laminat har først for nylig, og ikke alle producenter har styr på sin løsladelse, så valget er begrænset.

Dekorative mangfoldighed

Som traditionelle gulvbelægninger træ betragtes, så kunden er populær, "træ" laminat gulve: eg, ask, ahorn, valnød, birk, bambus, wenge (ja, det er et træ, ikke en farve). Særligt populære er teksturen af egetræ i dag, med alle dets nuancer, fra mælkeagtig hvid til sort og brun. Men dette valg er ikke begrænset til: kommercielt tilgængelige belægninger, der efterligner keramiske fliser, marmor, granit, kvarts, grafit, sand, samt huden på eksotiske dyr.

Det mest almindelige format laminat -. 125-140 board cm og en bredde på 18-19 cm Disse dimensioner er optimal med hensyn til udseende og bekvem håndtering. Endvidere er det muligt at opfylde de smalle og brede plader af standard længde, og aflange -. 180 cm særlig gruppe er en laminatfliser efterligne fliser, granit eller marmor. Dens elementer er kvadratisk eller rektangulær i form og størrelse svarer til populære gulvfliser (én eller flere enheder).

typer forbindelser

I første omgang var der en klæbende laminat, men i dag er det ikke længere ses. Stænger moderne lamineret cover er fastgjort sammen ved sikringsanlæg forbindelser, hvoraf der er mange. I dag er hovedparten af dem er baseret på klik-teknologi, men du kan møde og lås typen lås. I begge tilfælde enden af den ene rem er en torn, og den anden ende - rillen, og forskellen mellem dem ligger i den måde den klikker ind i låsen.

I forbindelse typen lås spike ind i rillen til højre og til at lukke det, fra slutningen af sætte baren for at ramme med en hammer. klik teknologien anses for mere moderne og giver dig mulighed for at adskille laid laminat hvis det er nødvendigt. Flise med et spyd i rillen ikke er lige, men i en vinkel med det vandrette gulv. Hvis du klikker på toppen af det falder på plads, og låsen er lukket.

Forbedret version af værktøjet fælles type er et klik fastgørelse 5G, så tungen af en særlig låsestang i både længde og bredde. Der er andre modifikationer af denne teknik, lidt forskellige fra hinanden. Hver producent forsøger at forbedre forbindelsen type laminat paneler og patenteret sin egen udvikling.

Laminat gulve og gulvvarme - er det værd?

Laminat gulvvarme - er det muligt? Moderne fabrikanter sige ja. Desuden har de specialtegn at markere disse modeller laminatgulvet, den termiske modstand, modstandsdygtighed over for overophedning og andre indikatorer, der er egnede til stabling oven på varmeanlæg. Den bedste mulighed for brug med laminat anses infrarød Opvarmet gulv, formes til en film. Det passer direkte under det laminerede overtræk indretningen kræver ingen yderligere lag, hurtigt og ensartet varm, ikke for varmt og økonomisk strømforbrug.

Men ovenstående er sandt, hvis undergulvet fungerer korrekt. Det er værd at bemærke, at laminatet uden konsekvenser modstå varme op til 28 ° C, men når den når kan deformeres 30 ° C. Hertil kommer, tænk på formaldehyd og ejendom frigjort under opvarmningen! Så vi anbefaler at tænke igen om, hvorvidt den varme laminat mulige negative konsekvenser? I et ekstremt tilfælde, justere termostaten således at overfladetemperaturen ikke stiger over 27 ° C.

Montering lamineret dæksel

Først skal du forberede kvalitative grundlag, på hvilket det er planlagt at lægge laminat. Dette spørgsmål fortjener særskilt overvejelse uden for denne artikel. Forsømmelse forberedelse af undergulvet er ikke nødvendig, fordi det påvirker resultatet og holdbarheden af belægningen.

Teknologi om nutidige laminat på et plant underlag er ganske enkel. Først anbringes substratet under laminatet - PE-skum film, polystyrenplader eller rulle rør. Rolle af substratet - belastningen suspension, lyd- og varmeisolering belægning.

Laminat gulve er lagt fra vinduet, begyndende med den mest betydende vinkel i rummet. Brædder skal placeres vinkelret på væggens plan, hvor vinduet er placeret. Overtræk lægges flydende måde, dvs. uden at røre væggene. Langs kanten af rummet ved hjælp af specielle kiler er tilbage deformation frirum 0,8-1 cm bred. Hvis du lægger laminat flugter med væggen, chancerne er, at det vil udvide fra varme og buler i hjørnerne.

Den første række er lagt, startende med en hel planke, nævn sidste justeres i længden. Den anden række starter med en klippet halvpension, mens den samlede gulv mønster vil bestå af typen af murværk. Dette er en grundlæggende layout af laminatet, men ikke den eneste mulige. Strips sammenkoblet række for række, der danner en smuk belægning. Den sidste række af brædder, hvis det er nødvendigt, justeres i bredden. Når laminatet er lagt på ham, så snart du kan gå. I fremtiden skal du blot bevare skønheden i gulvet ordentlig pleje.

Laminat er en god trade-off belægning, der vil give rummet et moderne look og ikke alt for ramt lommerne på ejeren. Samtidig er det behageligt og nemt at betjene, samt stærk og holdbar. Koblet med lethed af anbringelse og forskellige modeller laminat rettelig indtager en førende position blandt de materialer til gulvbelægning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.