Af teknologiElektronik

Lad os se, hvordan vi beregner modstande til LED

Beregning af modstande til lysdioder - dette er en meget vigtig funktion, der skal udføres, før du tilslutter LED til en strømkilde. Dette vil bestemme ydeevnen af både diode og hele kredsløbet. Modstanden skal være inkluderet i kredsløbet i serie med en LED. Dette element er udformet til at begrænse strømmen gennem dioden. Hvis modstanden har en nominel modstand lavere end krævet, vil LED mislykkes (brænde ud), og hvis værdien af denne parameter vil være højere end nødvendigt, vil lyset fra halvlederelementet være for svagt.

Beregningsmetoder modstande til lysdioderne bør foretages ved den følgende formel R = (US - UL) / I, hvor:

  • USA - forsyningsspænding;
  • UL - spænding diode power (typisk 2 volt og 4);
  • I - strøm af dioden.

Sørg for at sikre, at den valgte værdi af den elektriske strøm er mindre end den maksimale aktuelle værdi af halvleder-element. Inden vi går videre til beregningen, skal du indstille denne værdi i ampere. Normalt er det i de pasoplysninger er angivet i milliampere. Således, som et resultat af beregningerne er modtaget værdi af den nominelle modstand af modstanden i ohm. Hvis den resulterende værdi ikke vil være den samme med en standard modstand, bør du vælge den nærmeste større værdi. Eller det er muligt at forbinde i serie flere mindre nominelle modstandselementer således at den samlede lig målet modstand.

For eksempel, det er sådan vi beregner modstande til lysdioder. Lad os antage, at vi har en strømforsyning med en udgangsspænding på 12 volt, og en LED (UL = 4 V). Den krævede strøm er 20 mA. Vi oversætte det til opnåelse af 0,02 ampere og A. Vi kan nu fortsætte til beregning af R = (12 - 4) / 0,02 = 400 ohm.

Nu overveje, hvordan beregningen skal udføres på en serieforbindelse af en flerhed af halvlederelementer. Dette er især tilfældet, når man arbejder med LED strips. Serieforbindelsen reducerer strømforbruget og gør det muligt at oprette forbindelse samtidigt et stort antal elementer. Bemærk dog, at alle de serieforbundne lysdioder skal være af samme type, og strømforsyning - tilstrækkeligt stærke. Det er den måde skal beregne modstande til lysdioder i serieforbindelse. Antage, at vi har en kæde af 3 elementer (hver spænding er 4 volt) og 15 volt strømforsyning. Vi afgør spændingen UL. Hertil sættes til hver af dioderne tal 4 + 4 + 4 = 12 volt. Pas LED strøm på 0,02 A, beregner vi R = (15-12) / 0,02 = 150 ohm.

Det er vigtigt at huske, at den parallelle tilslutning af lysdioder, for at sige det mildt, en dårlig idé. Sagen er, at disse elementer har en variation af parametre, som hver især kræver forskellige spændinger. Dette fører til det faktum, at beregningen af lysdioder - er en nytteløs øvelse. Med denne forbindelse, vil hvert element skinne med dens lysstyrke. Situationen kan kun reddet af en begrænsende modstand for hver diode separat.

Afslutningsvis vi tilføje, at efter dette princip opgøres alle LED montage herunder lamper med lysdioder. Hvis du ønsker at selv samle en sådan struktur, vil beregningerne data for dig være relevant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.