SundhedSygdomme og betingelser

Lactostasis hos ammende mødre: symptomer og behandling, årsager og forebyggelse

Lactostasis hos ammende mødre, symptomer og behandling, som kan identificere kun en erfaren specialist, er en ret almindelig sygdom. En kvinde oplever stærke smerter i brystet området. Nogle har endda et ønske om at opgive amning. Hvis vi forsømmer behandling af sygdom, kan pusdannelse proces starte i kirtlerne.

Hvad er lactostasis?

Brystkirtlen består af flere flige, der hver især har sin egen kanal til fjernelse sekretion i miljøet. Når der er en blokering af en af dem udvikler lactostasis. I de første par dage af sygdommen er ikke farligt, men kan være ledsaget af feber og fremkomsten af smerte. Mælkeprotein, efterhånden akkumuleres i kanalerne, kroppen af en kvinde opfatter fremmedlegeme.

Lactostasis bliver farlig på den tredje dag. Hvis feberen fortsætter, konsultere en læge. Ca. betændelse opstår på femtedagen, som bliver smitsom mastitis. Behandl det derhjemme er strengt forbudt. Behandlingen bør ordineres af en læge med den obligatoriske brug af antibiotika.

Ekstern forårsager lactostasis

Fra mælk stasis er ikke forsikret af nogen kvinde. Der er mange faktorer, der kan føre til udviklingen af sygdommen.

 1. Hvis formen af brystvorten er ikke perfekt, barnet er meget vanskeligt at tage brystet ordentligt. Som et resultat, en kvinde har til at bruge specielle puder og dekanteres bryst.
 2. Smalle bryst kanaler kan også bidrage lactostasis. Hvis indholdet af mælkefedt steget, de hurtigt dannede trafikpropper.
 3. Blandt de undgåelige faktorer, der fører til udviklingen af sygdommen, gælder dårlig tilknytning til brystet. Meget ofte dette møde barnløse kvinder, der ikke har nogen erfaring i denne sag.
 4. En anden grund lactostasis er fanget af stramme undertøj, eller ductal egen krop, når en kvinde sover på maven. Mange mennesker foretrækker at holde brystet hånd, mens fodring, som også krænker udstrømning af nogle prostata lapper.
 5. Mekanisk skade, skade, hypotermi - alle disse faktorer bidrager til stagnation af mælk.

Lactostasis bryst ofte udvikler sig på baggrund af non-stop pumpning. Vores bedstemødre og nogle børnelæger ikke bliver træt af at gentage, at mælken konstant skal udtrykke. Som et resultat, brystet er helt tom. Organismen går ind i en slags signal om behovet for supplerende fodring for barnet. Baby, til gengæld en stor mængde af fødevarer er påkrævet. Efter endnu fodring modermælk stadig, og hendes mor begynder at udtrykke. En ond cirkel, som forårsager stagnerende processer.

interne årsager

Når giperlaktatsii sekretion af mælk steg med flere gange. Hans billede er flere gange større end den krævede barn. Desuden på baggrund af dehydrering eller vedvarende stress mælk bliver overdrevent tyk. Det er, hvad der påvirker sandsynligheden for blokering af kanalerne.

Hvis mor ikke regelmæssigt at få nok søvn, og indlæst på huslige pligter kan være følelsesmæssig ustabilitet. Stress også provokere lactostasis i ammende mødre. Symptomer og behandling af sygdommen i en sådan situation kræver en øjeblikkelig reaktion fra kvinden. Sagen er, at den følelsesmæssige overbelastning på refleks niveau forårsager muskelspasmer i kanalerne. Det er derfor, læger anbefaler masser af hvile de unge mødre, så prøv at undgå for store belastninger.

Lactostasis hos ammende mødre: Symptomer

Og behandling, og sandsynligheden for komplikationer er direkte afhængig af rettidig diagnose. Derfor hver kvinde har brug for at kende de tidlige tegn på sygdommen.

 • Breast Ømhed.
 • Stød og små bump, der rager op over overfladen.
 • Forsegle i brystet.
 • Rødme af huden.
 • Ubehag ved indføring.

Hvis i den indledende fase at ignorere tegn lactostasis, ammende kvinder hurtigt begynder at svulme og svulme brystet. Huden bliver varm, og smertefuld. Kvinden har en feber, der er en svaghed og kulderystelser. At udtrykke mælk bringer kun ubehag. Den knægt nægter brystet, fordi det ikke er korrekt kan fange.

lactostasis behandling

At finde tidlige tegn på sygdommen, bør straks gå videre til sin behandling. I første omgang kan enhver mor håndtere sygdommen, uden hjælp fra en større medicinsk behandling. Alle behandlinger bør sigte mod at normalisere bevægelse mælk.

Den bedste løsning er i sig selv en nyfødt. Hvis han suckles godt, bør du arrangere det således, at spidsen af hagen, og hvilede på det berørte område. På trods af al den smerte af denne proces, anbefales det at tilbyde usund bryst dobbelt så ofte. Jo hurtigere genoprette fuld mælkestrøm gennem kanalerne, vil ubehaget passere snart.

Nu skal hver fodring blive en rigtig ritual.

 1. I første omgang anbefales af varme udstrømning at forbedre mælk. For at gøre dette, gør en komprimere, tage et varmt brusebad.
 2. Massage på lactostasis kan øge mælk udstrømning i det berørte område. Du kan bruge en speciel olie eller creme til at mindske smerter ubehag.
 3. Mælken skal være regelmæssigt udtrykke.
 4. Hvis periodisk anvendes på de ømme punkt kolde pakninger, kan du fjerne en øget hævelse.

Efter dekantering skal være omhyggeligt vedhæfte barnet til brystet syg, at han var i stand til at bringe den terapeutiske proces til sin logiske konklusion. Gentag denne helbredende ritual dåse før hvert "måltid".

lægemiddelterapi

Af de lægemidler, der indgives ved de første tegn på sygdommen, ved anvendelse af fløde "Traumel" opløsning "Malavit" og salve med lactostasis "Arnica". Enhver af disse værktøjer ammende mor bør holdes i et hjem medicinskabet, og straks ty til hans hjælp, hvis det er nødvendigt.

Hvis mælk stagnation udløst af stress eller en stærk følelsesmæssige oplevelser, før fodring kan tage en pille "no-spa." Lægemidlet hjælper lindre spasmer kanaler og letter passagen af mælken. Medicinen anbefales at tage tre gange om dagen, men sørg for at rådføre sig med din læge.

Når en ung mor med lactostasis temperaturen stiger, kan du tage "Ibuprofen". Hvis patologi ikke er muligt at slippe af med de tre dage, læger begynder at antibiotika. Typisk ordineret "amoxiclav" og "Augmentin". Til selvmedicinering ikke anbefales, at tage medicin bør ikke påbegyndes uden en læges instruktioner. Kun på denne måde kan forebygge udviklingen af mastitis.

fysioterapi

Nogle kvinder til forbedring væske udstrømning ordineret fysioterapi. For eksempel, ultralyd hjælper med at slippe af sælerne i én session. Hvis den ønskede effekt ikke kan opnås for flere procedurer til at fortsætte deres ingen mening. Også i medicinsk praksis er meget udbredt magnetisk terapi, lysbehandling.

Fizioprotsedury bør være et element i kompleks behandling. Deres anvendelse som eneste behandlingsform er karakteriseret ved lav effektivitet.

traditionelle opskrifter

Alternativ medicin tilbyder løsninger på problemer som lactostasis. Behandling i hjemmet med hjælp af populære opskrifter anbefaler, at hvis æltning hans bryst gav ikke de ønskede resultater.

du kan vedhæfte en kålblad at mindske smerten og lette den generelle trivsel på det angrebne område. Det skal vaskes under rindende vand og gøre nogle nedskæringer. Derefter skal arket fastgøres til brystet og løse bh.

Kamille tinktur letter raskuporke mælkekanaler. For at koge det, du har brug for at hælde to spiseskefulde tørt græs en glas med kogende vand, lad i en time. Derefter skal opløsningen fugtet gaze og påføres en patients bryst. Gentag proceduren anbefales mindst tre gange om dagen.

Foreslåede komprimerer kan anvendes som et yderligere middel mod sådanne sygdomme som lactostasis. Hjem behandling for at reducere hævelse og lindre ubehag. Du bør ikke reducere hyppigheden af fodringer, som den vigtigste middel mod denne sygdom stadig pumper.

komplikationer lactostasis

Sandsynligheden for komplikationer stiger, hvis kvinden ikke er i en fart for at se en læge. Blandt de almindelige bivirkninger af denne sygdom omfatter følgende:

 • mastitis (inflammation af mælkekirtlen);
 • nekrose;
 • absces kirtel (purulent foci-dannelse);
 • hypogalactia (at reducere produktionen af mælk).

Lactostasis selv er en komplikation af perioden efter fødslen. På baggrund af denne sygdom kan udvikle en række andre patologiske processer.

forebyggelse

I modsætning til de fleste sygdomme, kan fremkomsten lactostasis forhindres ved løbende at overvåge tilstanden af brystet og holde sig til en temmelig simple regler.

 1. Det anbefales at fodre din baby i forskellige positioner, periodisk at ændre placeringen af kroppen.
 2. Det er nødvendigt at fokusere på de områder i prostata, hvor forseglingen mærkes.
 3. Det er bedre at bruge specielle tøj til ammende mødre, der ikke har stramme led og knogler.
 4. Efter udskrivelse fra hospitalet er nødvendigt at overvåge deres egen daglige rutine, spise rationelt. Overholdelse af ordentlig drikke regime tillader mælken at have en perfekt konsistens.
 5. Mor barn bør ikke forsømme resten. Hvis barnet er urolig under hans søvn kvinde er bedre at udskyde de indre anliggender og afsætte tid til dig selv. Du kan være involveret i pleje af den nyfødte far.

Bør ikke undervurderes lactostasis. I sygepleje symptomer og behandling af denne sygdom mødre kræver særlig opmærksomhed. Ved detektering af sælerne i brystet bør konsultere en læge og følge alle anbefalingerne. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.