FormationHistorie

Karakumkanalen: beskrivelse, bygningens historie, foto

Hvad er kanalen? Det er en menneskeskabt strøm skabt til ethvert formål. Dette kan være en overrisling, flow omdirigering eller reduktion af ruter. Nogle vandkanaler bruges af turister som et hvilested. Her smuk natur, ren luft, en masse fugle. Der er to grunde til at skabe kanaler overbringe af vandressourcer eller varer. Som regel er de fleste af disse vandmasser - sejlbar.

Tilstrækkelig betydning for hans tilstand har en kanal kaldet Karakum. Han står af flere dele.

beskrivelse

I 1988 blev Sovjetunionen sat i drift et unikt hydraulisk anlæg - det Karakumkanalen. Flow længde var 1450 kilometer, og det sluttede med hinanden genstridige floden Amudaria (lokalt navn - Dzheyhun) og Det Kaspiske Hav. I verden er der ingen analoger i kompleksitet, design beslutninger, og vanskeligheder ved drift på grund af de ekstreme vejrforhold i de Karakum vidder.

Årsager til at bygge en kanal

I mere end tredive år (siden 1954) blev udført opførelsen af Karakumkanalen, tidspunktet for dets oprettelse forenet Stalin æra, Khrusjtjov, Bresjnev og tiltrak repræsentanter for 32 nationaliteter fra 250 byer i Sovjetunionen. Hver region i det enorme land betragtede det som sin pligt til at sende specielle materialer, udstyr, og giver andre nødvendige bistand til den gigantiske all-union projekt.

Problemet med at levere vand til tørre områder i Turkmenistan stod i lang tid. Det var den væsentligste udfordring for sin tid. Men at implementere vand oprørsk, stædig flod og sætte dem gennem de grænseløse ørkenens sand kun ved en stærk og økonomisk udviklede tilstand.

konstruktion

Karakumsky kanal blev konstrueret i flere trin, som hver især forbinder vandstrøm nogle lokaliteter. Den første kanal gren af Amu Darya-floden til byen Murghab, blev bygget i 1959. Det var en længde på omkring 400 km. Et vigtigt resultat af opførelsen af den første etape af vandflow - er evnen til at indgå i omløb af nye kunstvandede areal på over 1000 kvadratmeter. km. Det næste afsnit blev passeret gennem byen Tejen. Han var i en længde på omkring 140 km, tillod vand til at give 700 sq. km og til at støtte yderligere 30.000 hektar vandede marker.

Ved den turkmenske hovedstad Ashgabat, Karakumkanalen afholdt i 1962. På dette tidspunkt, var det næsten længden på 800 km. Det område af nyligt overrislet jord på tværs af strømningsretningen har nået omkring 3.000 kvadratmeter. km.

I denne periode opførelsen af kanalen er blevet suspenderet og først genoptaget i 1971 igen. Bygherrer begyndte opførelsen af den fjerde gren, som tog retning af Ashgabat - Beriket. På samme tid, det blev bygget Kopetdag dæmning og reservoiret af samme navn.

Den videre skæbne af kanalen

Senere designere Karakumkanalen blev opdelt i to områder. En gren strækninger i den sydvestlige region af Turkmenistan til bygden Atrek og nåede en længde på 270 km. Den anden gren ledes til byen Nebit Doug. Sidste kanal strækker sig langs rørene og leverer vand til den tidligere Krasnovodsk (moderne Turkmenbasy).

Allerede i løbet af den moderne historie i begyndelsen af det XXI århundrede, bygherrer af uafhængige Turkmenistan rejst store reservoirer i regionen - Zeydskoe, med det formål at løse og vand afklaring.

På grund af de konstante sandstorme på kanal bøjninger, som ofte plager stranden, hele året rundt, arbejdes der med særlige drifts- agenturer for overvågning og sikkerhed, så kompliceret arrangeret Karakumkanalen. Historien om denne bygning er virkelig interessant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.