Nyheder og SamfundNatur

Jordskælv på Krim i 1927: konsekvenser. Prognoserne for fremtiden

Vi har overlevet en masse beviser for det ødelæggende jordskælv, der fandt sted flere tusinde år siden. De er ofte årsagen til, at fra kortet hele byer forsvinder, og antallet af ofre anslås i titusindvis af mennesker.

"Restless" regioner der er i vores land. Det mindede jordskælv i Krim 13 maj 2016.

grunde

Ifølge eksperter, i området mellem Gurzuf og Yalta, ved Sortehavet, er der en zone, hvor den hyppigst observerede epicentre Krim jordskælv. Deres læsioner er normalt placeret 10-40 km fra kysten. Men de fast i en dybde på 200-2000 m, den stejle skråning del af Sortehavsområdet. Det var der, støder områder af jordskorpen, begå modsat rettet lodret bevægelse. De opstår uregelmæssigt og er ledsaget af jordskælv.

En anden årsag til de rystelser på Krim - hævning af bjergene, der er forbundet med prodviganiem dem under havbunden. Mange millioner af år siden som følge af sådanne processer dannede Pilyaki, sharh, Ayu-Dag, Castel et al., Og de mest magtfulde styrtet var årsagen til eksplosionen af vulkanen Karadag.

En anden linje af kraftig øst-vest brudlinje løber langs "Simferopol-Bakhchisarai". I denne zone, spor også af gamle jordskælv i form af indskud af vulkanske klipper i mange gruber.

seismiske situation,

På dette tidspunkt i jordskorpen under halvøen Krim og Sortehavet i bunden fortsat være en række fysiske og kemiske processer.

Som følge af kraftige tektoniske bevægelser på en halvø fejl i skorpen faldt organiske materialer (træ, tørv mosen, sø yl, etc.), ved stor dybde deres fermentering skrider fremad, og det dannede opslæmning udledes gennem muddervulkaner.

På det område af Krim også følte jordskælvet foci fjernes fra halvøen i hundreder eller tusinder af kilometer. For eksempel, i de seneste årtier, den "echo" magt 2-4 blev observeret som følge af jordskælv, der forekommer i Rumænien, Irak og Tyrkiet.

Den mest ødelæggende jordskælv, der fandt sted på Krim indtil det 18. århundrede

Det menes, at den første skriftlige omtale af sådanne naturkatastrofer er en rekord i bogen Pavla Oroziya "Mod hedningerne", skrevet i det 5. århundrede f.Kr.. e. I det sagde han, at i 63 f.Kr.. e. som det skete et kraftigt jordskælv på Krim, som dræbte mange mennesker og ødelagde hele byer.

En lignende ulykke fandt sted i Hersonissos i september eller oktober 480 e.Kr.. Denne begivenhed ligner inskriptionen fundet i ruinerne af byen.

Efter kraftige jordskælv blev registreret i 1292 og 1471, hhv. Hertil kommer, at arbejdet i George byzantinske Kedrina "Historie" henviser til den naturkatastrofe, der fandt sted i 1341, da halvøen efter de chok lidt oversvømmelse i en afstand af 10 km (inde i landet fra kysten). Tilsyneladende, epicentret var i havet, som var årsag til meget høje bølger.

Jordskælv på Krim i de 18-19-s århundreder

Siden begyndelsen af det 18. århundrede har overlevet mere detaljeret beskrivelse af de seismiske hændelser. For eksempel, en russisk videnskabsmand af tysk oprindelse P. Pallas gav en detaljeret beskrivelse af jordskælvene i 1790 og 1793rd år, men de rystelser registreret i 1802, detaljerede beviser forlod Sumarokov. Sidstnævnte iagttog dem i Sevastopol, hvor kraften i Cataclysm var 6 point.

Især husker indbyggerne i halvøen natten jordskælv på Krim i 1838, som blev følt ikke kun i byerne i det sydlige kyst, men også i Simferopol.

Hun også katastrofe indtraf i 1869. Dens epicenter var nær Foros, det forårsagede skader på den middelalderlige genovesisk bygning, der forårsager panik blandt befolkningen.

Seismiske katastrofer der har fundet sted i begyndelsen af det 20. århundrede

Den første forholdsvis kraftigt jordskælv blev registreret i januar 1902. Heldigvis gik det ikke forårsage tab eller skader. Også rystelser blev observeret 18 maj 1908. Hertil kommer, at kontoret for arkiver dokumenter Tauride guvernør har et referat af et jordskælv med styrken af efterskælv 5-6, som fandt sted 24 oktober 1908.

En stor del beviser bevarede af katastrofen, der indtraf December 26, 1919. Dette jordskælv på Krim blev ledsaget af en storm af ekstraordinær styrke. Han var årsagen til ødelæggelsen i Jalta havn og beskadige telegraf netværk.

Det første jordskælv på Krim i 1927

I løbet af sommeren og efteråret i regionen oplever øget seismisk aktivitet. På tidspunktet for jordskælvet, der fandt sted i 13 timer 21 minutter 26 juni 1927 fiskere bemærket, at som det kogt i klart vejr havet, og så hørte han en høj lyd. Det var så højt, at bedøvet dem, der badede.

Jordskælv på Krim i 1927 blev efterfulgt af fremkomsten af en lang strimmel af skum, strakt ud over kysten, i Golfen mellem Kap Plaka og Ayu-Dag.

Som et resultat af efterskælv store jordskred i nærheden af Sevastopol blev registreret, hvor revner dukkede op i mange hjem. Hertil kommer, at bygningen har lidt et af templerne og post. Jeg begyndte at gå i panik, og turisterne begyndte at hastigt forlade resorts af halvøen. Som rapporteret af aviserne fra den tid, har det samlede beløb for tabet oversteg 1 million rubler.

Den stærkeste jordskælv i Krim

Ingen af de ovennævnte naturkatastrofer ikke kan matche omfanget af de skader, der er opstået på halvøen om natten den 11. den 12. september 1927. Epicentret lå syd for Jalta, under havet, og blev udvidet langs kysten. Det blev konstateret, at den anden jordskælv på Krim i 1927 havde den kraft 9 point.

Hans første symptomer blev bemærket af lokale og turister til omkring 08:00. Især har bønder og landmænd bemærket, at kæledyr er blevet meget rolig: hesten vrinskede og forsøgte at flygte fra staldene konstant mooing køer, og hunde og katte forsøgte at bo tæt på ejerne.

De fiskere, der gik fiskeri om natten, hørte brøl af havet i området mellem Sudak og Alushta. Desuden er de skræmte "koge" over havet, og ved midnat i alle bygder langs kysten af hunden hylede. 15 minutter efter midnat, han hørte brøl af en stærk, jord tøvede. Den anden skub kom 10 sekunder efter den første, og efter ham var der stadig en vis tøven terra firma. Hav flyttede først væk fra kysten, og derefter kollapsede på sandet høj bølge. I bjergene, jeg hørte brøl af laviner.

Dette er den stærkeste jordskælv på Krim, som Petrov-Vodkin dedikeret en af hans malerier, var årsag til mange afbrydelser. Mosque - Den Alushta genovesisk tårn og flere hoteller i Alupka blev beskadiget Vorontsov Palace. I nærheden af Yalta påvirket næsten 70 procent af bygningerne, og i byen - hotellet "Yalta" og "Rusland", samt plejehjem.

Jordskælv, der opstod under den sidste halve århundrede

Peninsula fortsat en seismisk zone, og i øjeblikket. Der var engang en anden jordskælv i Krim (1990), mange begyndte at behandle alvorlig seismisk risiko. Og det er naturligt, fordi de første øjenvidner i 1927 katastrofer næsten aldrig efterladt i live, og de sidste rystelser registreres i det 20. århundrede, viste sig at være temmelig svagt. Der var ingen ødelæggelser og jordskælv i Krim maj 13, 2016, som resulterede i Krim hold lige fik en let forskrækkelse. Men eksperter anbefaler ikke at slappe af. Efter alt, til enhver tid kan ske en ganske kraftigt jordskælv på Krim. Nogle seismologer prognose er ugunstig, da den siden sidste stærk katastrofe har været næsten 80 år, og, da erfaringen viser, at de er endnu mindre hyppigt. Selv hvis vi antager, at disse eksperter er forkert, skal du forstå, at jordskælv er uforudsigelige, og i dele af verden, såsom Krim, kan de ske når som helst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.