Selv-dyrkningPsykologi

Raising er hvad? Fastlæggelse af uddannelsesniveauet. Familiens rolle i opdragelsen af barnet

Opdragelsens psykologi er det område, der indtager et centralt sted både i psykologi og i pædagogik. Sådanne enestående personligheder som N.K. Krupskaya, A.S. Makarenko, K.D. Ushinsky, A.P. Pinkevich, P.P. Blonsky og andre, gjorde meget for at formalisere teorien om pædagogik i 19-20 århundreder.

Hvad er god avl?

Til dato er uddannelse og opdragelse fænomener af stor betydning. Selvfølgelig kræver moderne samfund nye synspunkter og ideer. Det må ikke hævdes, at principperne for opdragelsens psykologi er forældede. De kræver simpelthen forandring og transformation i forbindelse med social udvikling. Dette problem bliver mere presserende i den videnskabelige verden og kræver nytænkning.

Undersøgelsen af et sådant spørgsmål som menneskers trivsel er baseret på metoder og tilgange i pædagogisk videnskab, der er karakteriseret ved pålidelighed og validitet. På trods af at pædagogik er en uafhængig videnskab, anvender den metoder inden for beslægtet videnskab - filosofi, statsvidenskab, psykologi, etik, sociologi og historie og andre.

Forældremyndighed er en af de vigtigste aksiologiske komponenter, der er en del af den enkelte persons sociale struktur. Men denne definition slutter ikke der. Opdragelse er også et system af sociale begreber, der bestemmer en persons liv (for eksempel holdninger, ønsker, værdier, gerninger).

Udtryk af dyrkning

Personlighedsuddannelse kombinerer de fælles og individuelle aspekter, som har udtryk for behov, værdier, ønsker, motiver og orienteringer. De har en adfærdsmæssig form, der manifesteres i følgende:

 • Menneskeforholdet med omverdenen og hans liv.
 • Forhold til civilisations og kulturelle værdier.
 • Stræber efter at realisere deres mål og potentielle muligheder.
 • En følelse af fællesskab med de omkringliggende mennesker.
 • Respekt for andres rettigheder og friheder.
 • Aktivt liv og social stilling.
 • Holdning over for dig selv som bærer af individualitet.

Definitionen af uddannelsesniveauet skal ikke kun vedrøre et enkelt individ, men også hele grupper af mennesker og folk. For at opnå denne karaktertræk bruger de den systemiske aktivitet af statslige og offentlige institutioner, der er målbevidste, at skabe særlige forhold, som dyrker god avl. Denne proces kaldes opdragelse.

Forældre er den karakteristiske, der giver en person flere muligheder for at gøre meget godt for andre mennesker, for sig selv. Socialisering af den enkelte indbefatter uddannelsesprocessen, og den gives ikke ringe betydning.

Fastlæggelse af uddannelsesniveauet

Et sæt metoder og teknikker, der tager sigte på at studere opvækstniveauet, dannelsen af disse træk og personlige egenskaber hos en person, der manifesterer sig i forholdet mellem mennesker, kaldes diagnose af uddannelse. Lad os overveje dette koncept mere detaljeret.

Det er ret vanskeligt at diagnosticere niveauet af elevens opdragelse, fordi selve proceduren kan påvirkes af forskellige faktorer i det ydre og indre miljø. For eksempel manglen på eller upålidelighed af forskningsmetoder, miljø og meget mere.

For at bestemme uddannelsesniveauet for en elev eller en voksen udføres en sammenligning af de data, der er opnået som følge af diagnosen med de etablerede normer. Forskellen mellem den indledende og endelige indikator fortæller os om effektiviteten af uddannelsesprocessen.

Klassificering af fertilitetskriterier

Som nævnt ovenfor er benchmarks kriterierne for uddannelse, som i øjeblikket er opdelt i forskellige underarter. De mest populære typer vil blive præsenteret i denne artikel.

Den første klassificering opdeler kriterierne i 2 grupper:

1. De, der har forbindelse med fænomener, der ikke er mærkbare for underviseren - planer, motivations sfære og tro på personen.

2. De der er knyttet til belysningen af den ydre form for opdragelsesprodukter - domme, vurderinger og gerninger.

Den anden klassificering opdeler kriterierne i følgende:

 • Væsentlig . De bestemmer i hvilket omfang indholdet af opdragelse er blevet mestret (viden, social adfærd, positive karaktertræk og nyttige vaner).
 • Estimeret . De er rettet mod klar diagnostik af en separat kvalitet, det vil sige niveauet for dets dannelse bestemmes.

Den tredje klassifikation skelner mellem sådanne uddannelseskriterier:

 1. Privat . De er vant til at opnå mellemresultater i opdragelsesprocessen.
 2. General . De udtrykker uddannelsesniveauet, som kollektivet eller personligheden har opnået.

Diagnostik af fertilitet

I forbindelse med forskning af sådan kvalitet som god avl, rådgiver forskere at observere teknologien, som omfatter en række faser.

For det første organiserer eksperimentet et klasseværelsesmøde, hvor du kan diskutere hver elev eller et gruppemøde. Kun udsagn skal være høflige og ikke bære et stort negativt.

For det andet bliver fagpersoner bedt om at give en selvstændig vurdering og karakterisering af sig selv på hele skalaen.

For det tredje arrangeres et møde med lærere, hvor de diskuterer undersøgelsens resultater og sammenligner dem med kildekoderne og kriterierne for uddannelse.

For det fjerde modtager hver elev en generel vurdering af omfanget af opdragelse.

For det femte opnås de opnåede resultater formaliseret i tabeller og diagrammer.

Skole og lærere har stor betydning for dannelsen af elevens opdragelse, men familiens rolle i opdragelsen af barnet er endnu større.

Hvordan man studerer trivsel?

Lad os overveje nogle diagnostiske metoder:

 • Observation . Denne metode giver dig mulighed for at få oplysninger om personlighedens egenskaber på grund af adfærdsmæssige manifestationer i forskellige livssituationer.
 • Samtale . Under den diagnostiske samtale kan eksperimentet allerede bestemme det relative niveau af den studerendes opdragelse.
 • Spørgsmål . Forskere har udviklet en speciel test kaldet "Spørgeskema for uddannelse." Emnet udfylder et spørgeskema, og eksperimentet analyserer indholdet af svarene.
 • Metode til analyse og statistiske metoder til databehandling.

Og nogle andre diagnosemetoder

Når vi studerer det pågældende fænomen, må vi ikke glemme, at eksperimentet ved fastsættelsen af uddannelsesniveauet også diagnostiserer menneskets moralske essens. I forbindelse med denne kendsgerning kan nogle konklusioner om opdragelsen omfatte data, som afspejler alle personlighedskarakteristika, fordi disse kvaliteter er tæt indbyrdes forbundne.

Diagnosen opdragelse omfatter også en biografisk metode, en analyse af aktivitetsprodukterne mv. Det skal bemærkes, at ingen enkelt enhed er fuldt alsidig, fordi der er nogle krav til deres brug. Derfor, hvis eksperimentet ønsker at opnå voluminøse pålidelige data, skal han bruge en række metoder og hele komplekset af diagnostiske værktøjer.

Brug af flere metoder giver følgende muligheder:

 1. En klar og fuldstændig analyse af en persons kvaliteter.
 2. Fald i subjektivitet i vurderingen af opdragelse, fordi de opnåede kendsgerninger er opnået fra forskellige diagnostiske metoder.
 3. Definere minuserne og manglerne i den studerendes uddannelsesproces.

faldgruber

Takket være computeriseringen af diagnostisk teknologi er det meget nemmere at modtage og behandle oplysninger om opdragelsesniveauer, og generelle konklusioner angiver pålideligheden og pålideligheden af de tilgængelige data. Men enhver pædagogisk teknologi, herunder diagnostisk, har både fordele og ulemper.

For det første forstås diagnosen opdragelse ikke godt, og dens metodologiske basis er derfor ikke tilstrækkeligt udviklet. En lærerplanlægningsdiagnostik står over for upålidelighed af en eller anden teknik, og de resultater, han modtager, vil ikke være tilstrækkelige og pålidelige.

For det andet er mange metoder, der anvendes i diagnosen, arbejdskrævende og kræver en betydelig mængde tid. For eksempel afhænger nøjagtigheden af observationsresultaterne af dens varighed.

For det tredje er det usandsynligt, at visse midler, såsom spørgeskemaer og interviews, giver nøjagtige og pålidelige data.

Anvendelsen af forskellige metoder og metoder til diagnosticering af børneuddannelse gør det muligt for læreren at overveje dette fænomen holistisk. Selvfølgelig er der nogle mangler og unøjagtigheder i den præsenterede teknologi, men den anvendes med succes af specialister i deres praktiske aktiviteter.

Familieindflydelse

Sandsynligvis må det ikke engang påmindes, at familiens rolle i opdragelsen af barnet simpelthen er enorm, og hvad der er lagt ned i barndommen har en stærk indvirkning på personens og livets fremtid. På førskolealderen er forældre hovedmyndigheden, og de danner mange personlighedskvaliteter. I skolealderen manifesteres de penge, der er arvet af faderen og moderen.

Hvis barnet får en tilstrækkelig mængde kærlighed, omsorg, opmærksomhed og positive følelser i familien, vil han vokse op uddannet. Negativ atmosfære, konflikter og skændsler afspejles selv på den mindste mand. Familiens rolle i opdragelsen af barnet er ikke overdrevet, for under sådanne forhold dannes barnets vitale stilling.

Det er også værd at bemærke, at forældrene selv er rollemodeller. Hvis opdragelsen er en funktion hos mor og far, så vil det være i barnet. F.eks. Er moderens angst let overført til barnet gennem usynlige følelsesmæssige tråde såvel som andre aspekter. Gode manerer og høflighed i kommunikation, børn vil absorbere som en svamp fra et familiemiljø. Aggressiv og uhindret adfærd fra faderen vil blive udtrykt i det faktum, at barnet vil kæmpe med andre børn.

Betydningen af forældremyndigheden

Moder og far bør ikke miste forskellige aspekter af uddannelsen. Det er nødvendigt at forklare alt for barnet på et sprog, som han forstår. Efter at have modnet, vil barnet ikke længere behøve forældrenes moralisering og vil begynde at protestere. Lad ikke barnet være alene med problemet, vær omkring, hjælp, men gør ikke alt for ham, fordi barnet skal erhverve sin egen erfaring.

En familie er et sikkert område, hvor man kan undervise og forberede en lille person til forskellige situationer, danne forskellige adfærdsmønstre. Forældre viser babyen hvad der er godt, hvad er dårligt, hvad der kan gøres, og hvad ikke. Husk at du er et ideal, et eksempel for dit barn. Hvis du underviser et barn, der skal ligge dårligt, så bedøv ikke dig selv.

I stedet for at afslutte

Det sker, at forældre ikke kan finde en generel beslutning om uddannelse, og der opstår konflikter. Det er ikke nødvendigt for et barn at se og høre dette. Husk, at dette er en ny personlighed med sine evner, ressourcer, ønsker, og ikke bare en forældres fortsættelse, der kan realisere dine uopfyldte forhåbninger. Uddannelse af en person er ikke en nem proces, men meget interessant!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.