Nyheder og SamfundBerømtheder

Irske forfatter, digter og dramatiker Bekket Semyuel: En biografi, har kreative og interessante fakta

Irlænder Bekket Semyuel er blandt de nobelpristagere såkaldte litterære nonsens. Kendskab til hans arbejde, som han bruger på engelsk og fransk, på russisk oversættelse startede med stykket "Venter på Godot". Det var hende, der bragte den første succes Beckett (i sæsonen 1952 - 1953 år). På nuværende tidspunkt er en ganske berømt dramatiker Semyuel Bekket. Afspiller forskellige år med dem, sætte i mange teatre rundt omkring i verden.

Funktioner af stykket "Venter på Godot"

Den første analoge, for som forsøger at fatte læse Beckett - en symbolsk teater Maeterlinck. Her som i Maeterlinck, at forstå betydningen af, hvad der sker, er kun muligt, hvis du ikke prøver at starte fra de kategorier af virkelige situationer. Kun transfer trin i sprog af symboler begynder at samle op i kulisserne på "Godot," tanken om forfatteren. Men reglerne for en sådan overførsel på egen hånd er så varieret og mørke, så enkelt at hente nøglerne, er ikke mulig. Beckett selv spidst nægtede at forklare den skjulte betydning af tragikomedie.

Som Beckett vurderede deres kreativitet

I et interview, Samuel, røre essensen af hans arbejde, sagde det materiale, som det virker - det er uvidenhed, impotens. Han sagde, at der på opdagelse i området, at kunstnere vælger at se bort som noget uforeneligt med kunst. Ved en anden lejlighed, Beckett sagde, at han ikke var en filosof, og aldrig læst værker af filosoffer, fordi de ikke forstår noget af det, de skriver. Han sagde, at han er interesseret i, er ikke den idé, men kun den form, hvori de er udtrykt. Ikke interesseret i Beckett og systemer. Opgaven for kunstneren, efter hans mening, - at finde en form passende til den forvirring og rod, som vi kalder eksistens. Det er problemet med formen er accent med en afgørelse truffet af Det Svenske Akademi.

Oprindelse Beckett

Hvad er rødderne af Becketts synspunkter, der førte ham til sådanne ekstreme positioner? Kan den indre verden af forfatteren til at afklare sin korte biografi? Semyuel Bekket, det skal siges, var ikke en let person. Livets kendsgerninger Samuels som forskere anser hans arbejde kaste for meget lys om oprindelsen af opfattelse af verden af forfatteren.

Born Semyuel Bekket (Samuel Beckett) i Dublin, søn af velhavende og fromme protestanter. Forfædrene til forfatteren, franske huguenotter, i det 17. århundrede flyttede til Irland, håber på et behageligt liv og religiøs frihed. Men Samuel fra begyndelsen ikke tage århundreder den religiøse grundlag af familiens ideologi. "Mine forældre - siger han - har givet noget af deres tro."

perioden med uddannelse, undervisning

Efter at have studeret i en elite skole, og derefter i samme Jesuit Trinity College i Dublin, hvor han engang studerede Swift, og derefter Wilde, Beckett to år engageret i undervisningen arbejde i Belfast, derefter flyttet til Paris og arbejdede som praktikant underviser i engelsk på Højere Normal skole og derefter på Sorbonne. Ung mand læse en masse af hans foretrukne forfattere var Dante og Shakespeare, Sokrates og Descartes. Men den viden bragte ikke ro til den rastløse sjæl. Om sine tidlige år, mindes han: "Jeg var ulykkelig, jeg kunne mærke det med hele dit væsen og affinde sig med det.". Beckett indrømmede, at flere og flere fremmedgjorte fra de mennesker, på ingen måde deltage. Og så er det tid til at færdiggøre uorden Beckett både med sig selv og med andre.

Årsagerne til sygdommen med verden

Hvad er rødderne af den uforsonlige holdning, som Semyuel Bekket? Hans biografi er ikke meget tydeliggør dette punkt. Du kan henvise til den skinhellige stemning i familien, Jesuit College i diktat: "Irland - det land, teokrater og censorer, jeg ikke kunne leve der." Men i Paris, fuld af undergravende og oprørere i kunst, Beckett undgik ikke følelsen af ensomhed uimodståelig. Han mødte Paul Valéry, Ezra Pound og Richard Aldington, men ingen af disse talenter ikke blev åndelig autoritet for ham. Kun blev litterær sekretær James Joyce, Beckett findes i shefe "moralsk ideal" og senere fortalte Joyce, at han hjalp ham til at forstå, hvad formålet med kunstneren. Men de veje skiltes - og ikke kun på grund af livets omstændigheder (ulykkelig kærlighed datter Joyce til Beckett til at gøre det umulige et besøg i Joyces hus, og han gik til Irland), men også i kunsten.

Dette blev fulgt op af ubrugelige skænderier med sin mor, forsøger at skære sig ud fra omverdenen (i dage han ikke forlade huset, gemmer sig fra irriterende slægtninge og venner i en kedelig trække gardinerne kontor), meningsløs rundtur i europæiske byer, behandlingen i klinikken for depression ...

Litterære debut, det første produkt

Beckett debuterede digt "Bludoskop" (1930), så dukkede et essay om Proust (1931) og Joyce (1936), en novellesamling og en bog med digte. Men vi havde ingen succes, disse værker, som er skabt Semyuel Bekket. "Murphy" (anmeldelse af dette roman var også lidet flatterende) - et produkt af en ung mand kom til London fra Irland. Romanen blev afvist af 42 forlag. Kun i 1938, når de er i fortvivlelse, lidelse endeløse fysiske lidelser, men mere bevidste om deres ubrugelige og økonomisk afhængig af sin mor, Bekket Semyuel nogensinde forlod Irland og bosatte igen i Paris, en af udgiverne har "Murphy". Men bogen mødtes med tilbageholdenhed. Succes kom senere, har ikke umiddelbart blev berømt Bekket Semyuel, hvis bøger er kendt og elsket af mange. Inden da Samuel måttet udholde i krigstid.

krigstid

Krigen fanget Beckett i Paris, og rev det ud af selvvalgt isolation. Livet tog anden form. Anholdelser og drab er blevet almindelige. Den mest forfærdeligt for Beckett var rapporter om, at mange tidligere venner begyndte at arbejde på beboerne. For ham betyder det valg ikke opstå. Bekket Semyuel blev et aktivt medlem af modstandsbevægelsen og arbejdede i to år i ulovlige grupper "Star" og "Glory", hvor han blev kendt under tilnavnet ireren. Hans ansvar omfattede at indsamle oplysninger, oversætte det til engelsk, mikrofilm. Vi var nødt til at gå til de havne, hvor tyske styrker blev koncentreret havet. Når Gestapo opdagede gruppen og arrestationerne begyndte, gik Beckett i skjul i en landsby i det sydlige Frankrig. Derefter et par måneder arbejdede han som oversætter for Røde Kors i et militærhospital. Efter krigen blev han tildelt medaljen "For service i Battle". Rækkefølgen af general de Gaulle sagde: "Beckett, Sam mand af stort mod ... han gjorde jobbet, selv mens i livsfare."

Martial år har dog ikke ændret den grumme holdning Beckett, som vil afgøre løbet af sit liv og udviklingen af kreativitet. Han sagde engang, at i verden er der intet stående undtagen kreativitet.

Den længe ventede succes

Succesen med Beckett til at komme til toppen af 1950'erne. De bedste teatre i Europa er begyndt at sætte sit skuespil "Venter på Godot". I perioden 1951-1953 udgav han en prosa trilogi. Den første del - roman "The Mall", den anden - "Malone dør" og den tredje - "Untitled". Denne trilogi har gjort forfatteren en af de mest berømte og indflydelsesrige kunstnere i det 20. århundrede ordet. Disse romaner, som blev brugt til at skabe innovative tilgange til prosa, har megen lighed med de sædvanlige litterære former. De er skrevet på fransk, og lidt senere Beckett oversatte dem til engelsk.

Samuel, efter succesen med hans spil "Venter på Godot", besluttet at udvikle sig som en dramatiker. Stykket "Om alt, der falder," blev skabt i 1956. I slutningen af 1950'erne - begyndelsen af 1960'erne. Der var følgende værker: "Glade dage" "Endgame", "Krapp s Last Tape" og De lagde grundlaget for absurd teater.

I 1969 blev Beckett fik Nobelprisen. Jeg må sige, at Samuel dårligt tolereres af den øgede opmærksomhed, der altid ledsager berømmelse. Han indvilligede i at acceptere Nobelprisen kun på betingelse af, at han ikke får det, og den franske udgiver af Beckett og hans mangeårige ven Jérôme Lindon. Denne betingelse blev opfyldt.

Funktioner kunst Beckett

Bekket Semyuel - forfatter til mange romaner og skuespil. Alle af dem repræsenterer menneskelig afmagt i kraft af forhold og vaner, før forbrugende meningsløshed i livet. Kort sagt, en absurditet! Nå, lad det være absurd. Mest sandsynligt, og en sådan opfattelse af menneskets skæbne er ikke overflødig.

Kontrovers brød ud omkring den litterære nonsens, først og fremmest om en sådan kunst og kunst generelt, om det er tilladt? Men lad os huske ordene fra en anden irer, William Yeats, der sagde, at menneskeheden skal forstås i alle mulige omstændigheder, at der ikke er for bitter latter, også akut ironi, også forfærdeligt lidenskab ... Det er let at forestille sig, hvad der ville blive af et samfund, hvor metoder og midler til kunst stive restriktioner pålagt. Men overdreven udvej til fantasien - historien, især vores, kender sådanne eksempler. Afslut disse triste erfaringer Procrustes: hær, hvor efterretningsvirksomhed strengt begrænset til dem, der er født i kontorerne hos reglerne, mister sine øjne og ører, og hver ny fare fanger hende som en overraskelse. Så intet andet valg end at acceptere lovligheden af metoderne til det absurde litteratur. Med hensyn til den formelle beherskelse, er endda modstandere af synspunkter Beckett ikke benægte hans professionalisme - naturligvis inden for rammerne af den metode, der blev vedtaget af dem. Men Genrih Bell, for eksempel i en samtale sagde: "Beckett, tror jeg, mere spændende action-thriller".

I 1989, i en alder 83, han døde den Bekket Semyuel. Poesi og prosa af hans, tror jeg, i mange år vil være relevant.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.