Nyheder og SamfundØkonomien

Inflation indeks i Den Russiske Føderation

Inflationen forstås som en stigning i prisniveauet for næsten alle varer og tjenesteydelser i et bestemt land. Desuden er der med denne proces et fald i den samlede købekraft af penge. Det betyder, at på forskellige tidspunkter for samme beløb er muligheden for at købe et andet antal varer (mindre end før). Hidtil er ifølge eksperter den mest almindelige metode til måling af prisforhøjelserne det såkaldte inflationsindeks (det er prisændringen i kurvpriserne for alle anvendte varer og tjenesteydelser beregnet i forhold til en bestemt basisperiode). Offentliggørelsen af de vigtigste prognoser på dette område på vores lands område er ansvaret for Federal State Statistics Service.

Inflation indeks. beregning

Ifølge specialister beregnes inflationsindekset under hensyntagen til de samlede omkostninger ved kurven af varer og tjenesteydelser. Følgelig defineres niveauet som en bestemt ændring i kurvens værdi på en nøgletid i forhold til hver efterfølgende periode. I første omgang er inflationsindekset betinget accepteret som base en. For eksempel var denne figur i 2011 3148,71 rubler. (Et hundrede procent). Ved beregning af kurven tages der også hensyn til prisen på varer og tjenesteydelser af gennemsnitligt forbrug for en almindelig borger i en uge. Så for eksempel i 2012 vil inflationsindekset allerede være ca. 3550,50 rubler.

Inflation indeks. Rusland. 2012 år

Hvis vi husker situationen i 2012, så kan vi sige, at tempoet i denne proces var signifikant reduceret. Men i efteråret var der et kraftigt fald i priserne, især prisen på nogle varer steg med 30%. Nogle store producenter, der frygtede fremtidig økonomisk ustabilitet, begyndte kunstigt at sætte priserne på et højere niveau af inflation uden at vente på ekspertvurderinger. Selvfølgelig blev der i sidste ende ikke noget forfærdeligt sket, da valutakurserne var forholdsvis stabile, og der var ingen skarpe spring. I følge uofficielle kilder var den reelle inflation i vores land i 2012 derfor ca. 33%. Ifølge eksperter er Rusland i den nærmeste fremtid ikke truet med en gentagelse af situationen i 1990'erne, men arbejdsløsheden forventes at stige, og en stigning i afgifterne.

Inflationen indeks i Rusland. 2013 år

Data om valutakurser i år er skuffende. Specialister fra hele verden er enige om, at oliepriserne falder nedadgående. Men amerikansk politik, som ikke nyder godt af denne slags tilstand, vil kun hælde olie på ilden. Hvad angår vores land, i dette tilfælde er meninger opdelt. Nogle eksperter siger, at Rusland vil klare at komme ud af den globale finanskrise med lidt eller intet tab. Andre forudsiger en standard. Vil vores regering have nok penge og erfaring til at genoprette valutakursen til det tidligere niveau for at opretholde en gunstig økonomisk situation i landet? Der er en opfattelse, at inflationsindekset i 2013 vil ligge på 70%.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.