Nyheder og SamfundØkonomien

Jacques Fresco: ressourceorienteret økonomi

Begreberne om udvikling af jordbaseret civilisation, populært i dag, går ind i en krisestatus. Mange, der ikke er tilfredse med den aktuelle situation, begynder at søge efter alternativer. En af dem var en ressourceorienteret økonomi. Hvad er det? Hvilke principper foreslås at opbygge et samfund?

Om grundlæggeren

Formuleret, designet og aktivt engageret i fremme af denne livsudsigt, en mand kaldet Jacques Fresco. Han er arkitekt ved uddannelse og har i lang tid beskæftiget sig med at skabe "fremtidens bygninger". Samtidig måtte han besøge mange situationer, hvilket førte til overvejelser om en række emner. Over tid er forståelsen kommet, at samfundet ikke bevæger sig fremad optimalt. Der var et ønske om at være opmærksom på dette. Over tid kombinerede ideerne om dette emne under navnet "sociocybernetics". Efterhånden som ideerne udvikler sig, er mange tilhængere sammen med ham, hvoraf de mest berømte blev Roxana Meadows, og alle udviklingen blev kombineret inden for rammerne af "Venus" -projektet. Som et bevis på popularitet kan følgende argument nævnes: I Den Russiske Føderation har VKontakte-samfundets tilhængere af denne udviklingsvej i det sociale netværk mere end 177.000 mennesker på tidspunktet for artiklenes skrivning.

Ressourceorienteret økonomi

Dette navn forstås som tilrettelæggelsen af et system, hvor varer og tjenesteydelser er tilgængelige uden brug af råvare-pengeudveksling, hvis attributter er penge og byttehandel. Men det er kun muligt, hvis naturressourcer anerkendes som den fælles arv for hele befolkningen på planeten. En ressourceorienteret økonomi er et system, der mener, at planeten er rife med ressourcer og muligheder, der giver dig mulighed for at skabe alt, hvad du har brug for. Derfor er det nødvendigt at opgive den monetaristiske praksis, som nu bruges over hele verden. Uanset hvilket system, uanset hvilken filosofi den berømmer, afhænger det af ressourcerne. Derfor er det nødvendigt at sørge for udvikling for at være tilstrækkelige til projekter.

grundlag

Ressourcer anvendes som basis i dette tilfælde. På grund af rimelige metoder til distribution er deres fordeling blandt befolkningen på planeten planlagt til at være mest effektiv. Samfundet har avancerede teknologier, som vil hjælpe med at give alle med mad, tøj, husly og nødvendige lægehjælp. Den ressourceorienterede økonomi forudsætter også udviklingen af et passende uddannelsessystem, som vil interessere mennesker med videnskab og opfindelse fra en ung alder, og også tage sig af tilgængeligheden af en stor bagage af viden, der vil vurdere udfordringerne på passende vis. Det er også vigtigt at arbejde på oprettelsen af vedvarende energikilder, som omfatter geotermiske, vind-, sol- og andre kraftværker. Således adskiller os årtier eller måske lige år fra praktisk gennemførelse.

idé

For at forstå, hvad en ressourceorienteret økonomi er, lad os forestille os følgende situation. Så hele verden tabte penge. Men arable jord, fabrikker, fabrikker, videnskabelige laboratorier og andre vil forblive til vores rådighed. Vi har alt, hvad vi har brug for for at imødekomme vores behov og muligheder. Folk har ikke brug for bjerge af penge. Vi har brug for fri adgang til de nødvendige ting. Og det skal gives. Og her i tilfælde, hvor ressourcer og, vigtigere af alt, uddannelse bliver tilgængelig uden pris, så bliver det menneskelige potentiale ikke afskrækket. Det kan være svært for samtidige at forstå, men selv den rigeste mand i vores tid kan ikke sikre den gennemsnitlige velstand i en sådan fremtid. Husk - selv middelalderlige konger kan ikke prale af levestandarden, som en person med en indkomst på 30.000 rubler har. Og det der er blevet sagt før ser ikke så umuligt ud, hvis du holder øje med fortiden.

Venusprojektet

Det tjener som et akkumulerende center for ideen om en ressourceorienteret økonomi. Og det eksisterer ikke kun erklærende, på papir, men også i virkeligheden. Således blev der etableret et forsknings- og udviklingscenter inden for rammerne heraf, som besidder 10 hektar af byen Venus i staten Florida i USA. På dette område udvikles den enkelte udvikling (normalt arkitektonisk og robomekatronisk type). En særlig stolthed i forskningscentret er en gruppe af miniature mobile robotter, der kan samle sammenhængende hjem. De er prototypen af fremtidens teknologi, som vil tjene menneskelige behov. Derudover producerer centret informationslitteratur og skaber film af det relevante emne. Hvis du vil læse dette emne mere detaljeret, kan du rådgive "Alt det bedste du ikke kan købe for penge" og "Paradis eller glemsel." Der er selvfølgelig kun generelle teser her, men mere detaljerede og detaljerede oplysninger findes i andre materialer oversat til russisk af det lokale territoriale samfund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.