FinanserRegnskab

IBE - hvad er det? Tillæg for lav værdi poster

Regnskab for lav værdi slid poster (IBE) - en meget vigtig kategori i regnskab. I sine aktiviteter, kan ingen virksomhed undvære den nævnte fænomen. I denne artikel vil vi forsøge at give så meget som muligt fuldstændigt og detaljeret svar på spørgsmålet: "IBE - hvad er det"

Lidt af teori

Enhver virksomhed køber og bruger en masse produkter, som ikke kan henføres til anlægsaktiver. Her er deres noget i regnskab og kaldes slid genstande af ringe værdi. For at gøre det mere klart, vil vi fortælle om, hvad der i virkeligheden er på spil.

Der kan henføres til IBE

Faktisk lav værdi poster - det er midlet til arbejdskraft, men deres omkostninger er inkluderet i reserverne i virksomheden. Det grundlæggende princip i udpegningen af visse former for udstyr, værktøj og så videre. D. IBE er definitionen af dets levetid, samt den oprindelige pris.

Husk på, at vi er blandt de IBE til den del af opgørelsen organisation, hvis tjeneste - mindre end et år, mens deres værdi er irrelevant (de er iført).

Et andet princip om tarifering af varer i denne gruppe er den øvre grænse for værdien af lav kvalitet sliddele. Det var hende, der bestemmer, om de henviser til de faste aktiver eller bare til IBE. Således er prisen for IBE - vigtigt kriterium.

Ved hjælp af en lignende definition af den lave værdi slid poster omfatter tøj, fodtøj, kontorudstyr, redskaber, husholdnings- og genstande mv Uanset brugstiden for brug og af omkostningerne, i IBE inkl også specialiserede værktøjer, apparater snævert målrettede leverancer er nødvendige til produktion ..; reservedele af udstyret; redskaber til fiskeri; motorsav.

For MB-objekter kan ikke udføres landbrugsmaskiner og redskaber, entreprenørmateriel og værktøj, arbejde slags husdyr. Alt dette er inkluderet i de faste aktiver uanset vilkårene for service og værdi.

Lidt historie

Penge brugt på erhvervelse af visse poster, bidrager ikke til en udgift. Disse ting kan bruges i lang tid, og kan have en engangs-brug. I det første tilfælde er der tale om anlægsaktiver. Men i den anden - omsættelige. Og omkostninger indregnes på tidspunktet for pensioneringen. Så vi tænker og tror revisorer. Men i det sidste århundrede, har eksperter på dette område kommer til en vigtig beslutning: elementer, der er flere år gammel, og at der på samme tid har en relativt lav pris, er det vanskeligt at rangere som anlægsaktiver. Fordi vores kolleger besluttede at fjerne fra de nævnte kategorier af en bestemt del af objekterne. De blev kaldt lille værdi sliddele (IBE) og indgår i omsætningsaktiverne.

Kriterierne for klassificering af varer til BMP

Navnet på denne term har to principper: en lille pris og levetid - hurtig slitage. Det vigtigste kriterium var valorem grænse og liv. Begræns tid til at skifte fra tid til anden. Men for livet altid forstod et år. Så teoretisk set kunne det være alle fire muligheder erhvervet ved at henvise til de ting, vi overvejer kategorier:

 1. Emnet for penge er mindre end den grænse værd, men drives af mere end et år.
 2. Ting er mindre værd end den grænse, men er mindre end et år.
 3. Motivet er mere end den grænse værd, er mere end 12 måneder.
 4. Formålet er mindre værd end den grænse, og er mindre end et år.

Tidligere kunne kun den fjerde gruppe tilskrives IBE og kaldte driftskapital. Det blev oprindeligt antaget, at den første, anden og tredje gruppe vil blive klassificeret som faste aktiver. Men i praksis, folk huskede grænsen pris og glemme alt om, når servicen. Således IBE blive en selvstændig gruppe. Hele afdelingen for institutioner, der arbejder med forskning af lav værdi poster.

Sådan arbejder med IBE. Teoretikere vs praksis

Praksis har udviklet flere muligheder:

1. indtaste i bøgerne og gik ind i drift objekter på bekostning af 12 "Low-værdi sliddele." De blev afholdt på aktivets kostpris. Og i slutningen af hver måned udgiftsført 1/12 af prisen. E. Levetid kunne være mere end et år, men udgifterne til udstyr, eller sige, inventar afskrives over 12 måneder.

2. Ved levering af anlægget krediteret umiddelbart slid på 50%. Og de resterende 50% - på tidspunktet for hans pensionering.

Den anden mulighed anvendte, selvfølgelig mere. Han var mere let for revisor. Desuden er den første havde sine ulemper. I måneden for købet af balancen fandt sted hele værdien af genstanden, og det er ulogisk at øge overskuddet i denne måned. Så selvfølgelig, ensartet afskrivninger reduceret overskuddet i efterfølgende regnskabsperioder, men det var ikke helt korrekt. Fra et videnskabeligt synspunkt, begge muligheder er ufuldkomne.

Der var en anden fejl i den højde for IBE. Der er sådanne ting, hvis pris er lav. Praktiserende revisorer insisterede på, at disse ting blev afskrevet straks for løbende udgifter. Så behøver ikke nogen afskrivninger. Meget praktisk, er det ikke? Men teoretikere er meget flov over, at tilgang. Men udfaldet af sagen deres mening er ikke særlig påvirket. Praksis er praksis, fordi det hele er reduceret overskuddet i virksomheden i den måned, køb, og dermed forenkler arbejdet for revisorer.

Senere besluttede vi at aflyse IBE, men dette løser ikke problemet. Men alt dette - dagen i går. I dag, lav værdi elementer stadig eksisterer, og deres poster bevares. Om hvordan det sker, og det vil blive diskuteret yderligere. Således IBE: hvad det er, og hvad den spiser?

Arbejde med PBU 5/98

Tillæg for lav værdi elementer udføres i henhold til bestemmelserne i Regnskab PBU 5/98 ( "Regnskab for opgørelse"). Den livscyklus lav kvalitet sliddele har tre faser: indgang, drift og bortskaffelse. Følgelig sådan bogføring udskiller trin:

 • kvittering;
 • IBE udstedelse;
 • transmission i drift;
 • slid;
 • annullering af IBE.

Den første og anden muligheder er analogt med rækkefølgen af kontoen af materialer. Men det IBE i drift har sine egne kendetegn, som er forårsaget af valget af den type regnskabs- og afskrivninger.

Lav værdi poster, hvis pris er inden 1/20 af det etablerede grænse for en konventionel enhed, til at afskrive produktionsomkostningerne, som de kommer i drift. For BMP værdi over 1/20 af det etablerede mindste accepteret afskrive. Det har som regel på følgende måder: rente-, lineær proportional med mængden af produktionen. Kort forklare, hvad det er.

Når der anvendes en lineær afskrivningsmetode charge standarder, baseret på den forventede brugstid af IBE. Vedhængende rente afskrivningsmetode, som en af to måder: i en mængde på 100% transmission i drift, eller i en mængde på 50% af prisen ved levering fra lageret til brug, og de resterende 50% - på bortskaffelse. Rester fra afskrivning af IBE (materielle aktiver) tegnede sig for til markedsværdi på afskrivning dato og registreres på den finansielle resultat (DT 10, CT 80).

For mere information om kontoen: de skridt, funktioner, nuancer

Enhver virksomhed registrerer den IBE. Hvordan sker det i praksis? Algoritmen er enkel:

 1. Regnskab organisation ankommer varer.

 2. Fører tilsyn med sikkerheden.

 3. Bestemmer værdien af lav kvalitet sliddele.

 4. operation for at styre tidspunktet.

 5. Trækker slidt IBE.

Siden 2014, hvor overførsel af tingene i drift slid BMP ikke tilfalder hele værdien og halvdelen minus resterende. Resten af 50% opladet allerede når debitering. Når overførslen af lav værdi varer til at bære brugen af deres fix af materielt ansvarlige personer. Så tildeler registreringsnumre, hvilket forenkler beholdning. I den afsluttende fase udgør annullering handling (prøve påfyldning cm. Nedenfor) IBE.

Disse elementer skal huske at afmelde (med materielt ansvarlig person). Enterprise uafhængigt fastsætte grænserne for omkostningerne for IBE. Hvad betyder det? Den absolutte fordel. Fordi til den pågældende kategori, er i virkeligheden, anlægsaktiver. IBE i drift gennemgå en moralsk og fysisk slitage, udgifter til anlægsaktiver umenshaetsya. I balancen er de på den resterende værdi, som er forskellen mellem den oprindelige pris og mængden af afskrivninger for en bestemt periode. Den oprindelige pris for IBE og omfattede udgifterne til deres køb.

Af- og nedskrivninger

Afskrivninger IBE - en del af omkostningerne i produktionen. Afskrive på hver enkelt vare, for anlægsaktiver, er det svært. Fordi vælge én af to måder IBE regnskab (hvad det er - vi har malet i detaljer ovenfor), i henhold til selskabets regnskabspraksis. Der er en særlig handling afskrivning. En prøve af et sådant dokument præsenteret på billedet nedenfor, vil hjælpe orient nybegyndere revisorer i denne sag.

Ofte IBE udstedt i brug, straks debiteres: betalingskort konti 20, 23, 26, 25, 31, 43. Eller DT 29, 08, 88, 81, 96. tilgodehavendekonto 12, til sub 1.

at redegøre for de IBE konti

For at tage højde for IBE og slid bevægelse ved hjælp af anden konto: .. 13, 12, 15, 16, 48 ... Alle aktiviteter i forbindelse med modtagelsen af IBE - er de samme som på kontoen af materialer, det vil sige, at bruge 15, 16 regninger. Så bliver alle transaktioner registreres i den præ-DT15. Dernæst kommer og 16 skylden på grund IBE.

Defekte elementer udføres gennem den handling af bortskaffelse.

Nå, har vi undersøgt sådan noget som det IBE: det vil sige, hvordan de regnskabsposter i denne kategori annullering. Det er håbet, at den tid, der bruges på at læse materiale, der ikke er gået forgæves til dig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.