Hjem og familieBørn

I 3 måneder barnet ikke holdt hans hoved - hvad man skal gøre?

I de første uger af barnets liv er det nødvendigt hele tiden at fastholde i ryg og nakke, så for ikke at skade de nakkemusklerne. Muligt uden hjælp fra forældre til at holde deres hoveder anses et stort fremskridt i udviklingen af krummerne. Han begynder at styre sin krop, og moderen kan roligt tage ham i sine arme. Hvis en 3-måneder gammel baby holder hovedet dårligt, mange forældre begynder at gå i panik. Er der grund til bekymring?

Erhvervelsen af en ny færdighed

Et nyfødt barn er ikke i stand til at styre nakkemusklerne. Alle bevægelser er refleksiv i naturen. Når forældre tager krummerne på hænderne, hovedet vippes tilbage. Gradvist han lærer at styre sin egen krop. Første resultater kan ses på den anden eller tredje uge af livet. Liggende på maven, barnet begynder at forsøge at løfte hovedet. Det er en slags naturligt instinkt for at beskytte, ikke at blive kvalt.

Videreudvikling af nakkemusklerne afholdt som følger:

 • I 5-6 uger barnet forsøger at holde hovedet i en spids vinkel. I denne stilling kan det forblive i ca. 30 sekunder eller et minut.
 • Ved 8 uger, er den nyfødte kæmper for at holde hovedet i en vandret position. Hvis det let trække i håndtaget, vil det ikke være at kaste tilbage hende tilbage.
 • På 2,5-3 måneder Skill endeligt fast. Sidder i hænderne på forældrene, kan en pjevs holde hovedet længe nok. I bugleje han forsøger at hæve skuldrene til at læne.

Naturligvis alle de tider er foreløbige. Når en 3-måneders barn ikke holder hovedet, så fortvivl ikke. Dog kan konsultation med en neurolog barn ikke ondt.

Hvorfor gå til lægen

Årsag til bekymring kan være en situation, hvor barnet ikke selv gøre noget forsøg på at løfte hovedet i denne alder. Dette bør indberettes til børnelæge. Han skal skrive en retning for yderligere undersøgelse af en anden ekspert - en neurolog. Resultaterne af forsøgene lægen kan forklare forældrene, hvorfor en 3 måneder gammel baby besidder hovedet dårligt, hvad de skal gøre i denne situation. Et par uger senere barnet skal medbringe en fornyet inspektion.

De væsentligste årsager til krænkelser

Neuroforskere har identificeret en række faktorer, der kan forstyrre den nyfødte til at styre nakkemusklerne:

 1. Præmaturitet.
 2. Lav kropsvægt.
 3. Svag muskeltonus.
 4. Fødsel personskader.

Når lav vægt nyfødte har brug for at konsultere en læge, der har specialiseret sig i barnets fodring. Hvis barnet ikke er nok modermælk, er det muligt at indføre en blanding af tilskud. Speciel massage stigning muskeltonus og styrke nakken.

Hvordan kan du hjælpe dit barn

Hvis barnet er 3 måneder dårlig holder dit hoved, er du nødt til at engagere sig med dem derhjemme. For det første skal vi oftere at lægge barnet på maven. Han vil instinktivt forsøge at skrue hovedet for at trække vejret helt ned. Undervise krummer til sådanne undersøgelser bør være gradvis. Bedre at starte med 1 minut. Af procedurer må opgives, hvis barnet for nylig har spist eller syg.

Når det lille barn afslører utilfredshed og modvilje mod at ligge på puslebord, du har brug for at sætte en lys legetøj foran ham. Self beskæftigelse proces forældre skal slå i et spændende spil. For at gøre dette, kan du ændre stoffet med jævne mellemrum, hvilket er en pjevs. Bør udvides omkring de lyse og varierede emner, konstant kommunikere.

Ofte baby (3,5 måneder) dårligt holder hovedet på grund af underudvikling af nakkemusklerne. Derfor børnelæger anbefaler øvelser på gym bold. Den første øvelse - den mest enkle vrikke. De afslappe musklerne og udvikle det vestibulære apparat. Så øvelse bør gradvist komplicere.

Vand - den bedste hjælper

Grudnichka at styrke nakkemusklerne betragtes yderst effektive øvelser i puljen. Du kan tilmelde dig til svømning mødre med deres børn. I hvilken alder at starte klasser? Børnelæger anbefaler at starte vand procedurer, når et barn er næsten 3 måneder. Bad han holder sit hoved, mest sandsynligt, kun "jord". I vand grudnichki hurtigt tilpasse sig, og problemet med at styrke nakkemusklerne kan nemt løses. Først barnet lærer at holde hovedet i poolen, og derefter hurtigt overføre denne færdighed i hverdagen.

Stimulere en hensigtsmæssig udvikling af livmoderhalskræft enhed, og kan være hjemme. Til dette passer den sædvanlige baby badekar. En sådan uddannelse skal leveres krummer kun positive følelser. For at sprede procedurerne, kan du bruge farverige balloner, bolde og andet legetøj. Distraheret af disse ting, vil barnet ikke behøver at tænke over, hvordan man kan holde sig oven vande. Alle skal finde sted på et intuitivt niveau. I mellemtiden vil hoved og hals grudnichka rotere i retning af bevægelige objekter.

Forkert beholdning hoved

Forældre henvender sig ofte til neurolog med klagen, at barnet er 3 måneder syg holder hovedet og forsøger at slå det i en vinkel. Disse symptomer angiver normalt en lammelse af musklen af halsen. Ellers patologi kaldet torticollis. For at undgå denne overtrædelse vil have en konsultation med en ortopæd. Heldigvis torticollis - et sjældent fænomen, der udvikler sig i komplicerede graviditet. For sin behandling under anvendelse fysioterapi. I andre tilfælde, læger rådgive forældre til:

 • hjem til at gøre en let massage til barnet;
 • udføre daglige vand behandlinger;
 • overvåge situationen for barnets hoved under søvn, vedlægge under det en særlig ortopædisk hovedpude.

Det er yderst sjældent, at behandling af torticollis kræver operation.

hoved Tidlig fastholdelse

Mange forældre frygter, at en for tidligt født baby (3 måneder) dårlig holder hovedet. Rettidig adgang til en neurolog kan ordne overtrædelsen. Børnelæger ofte observere det modsatte billede. Vi taler om situationer, hvor børn kan godt holde dit hoved allerede 5 uger. Forældre begynde at glæde i den tro, at barnet vokser hurtigt, og endda lidt foran sine jævnaldrende. Faktisk er tingene ikke så stor.

I denne situation er det ønskeligt at rådføre sig med neurolog. Tidlig udvikling kan indikere en øget muskeltonus eller intrakranielt tryk. Men ikke med det samme gå i panik. Sundhed krummer kan være i orden.

Medicinsk råd til forebyggelse af

Barnet udvikler korrekt, er det nødvendigt at engagere sig i dem fra fødslen. For den rettidige erhvervelse af tilbageholdelse hoved nødvendige færdigheder til at holde sig til enkle regler:

 1. Periodisk at lægge en nyfødt på maven.
 2. Hver dag at gøre gymnastik med en speciel bold. Varm op musklerne med til at styrke dem.
 3. Mens badning distraherende krummer af lyse objekter og legetøj, som barnet drejede hovedet aktivt.

Hvis et barn i den tidsramme begynder at holde deres eget hoved, så udvikler han ordentligt. Jeg kan ikke drømme om alle forældre om dette? Hvis du ser nogen overtrædelser, eller en 3 måneder gammel baby holder hovedet dårligt, du har brug for at konsultere en børnelæge. Lægen er altid rolig, hvis forældre oplever ingenting. Han vil også være i stand til at vælge den rigtige behandling, når det virkelig er nødvendigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.