TravelingRejsetips

Konge af Norge: Fortid og Nutid

Norsk historie er kompleks og selvmodsigende. Især hans land fik uafhængighed kun i 1905, og indtil da kongerne af Norge var herskerne i nabolandet Sverige.

Dannelse af det norske kongerige begyndte i slutningen af IX århundrede. Forud for XIV århundrede, Norge var et førende land i Nordeuropa, er endnu ikke blevet afhængige af Danmark. I XV-XVI århundrede, er titlen på konge af Norge automatisk videre til den danske konge af Oldenburg dynasti. Gradvist navnet "konge af Norge" var en hyldest til den historiske tradition. Det sætter en stopper for nederlag den danske konge Frederik VI i krigen med Sverige 1814 og Kiel traktat Norge flytter til Sverige.

Men ved at nægte at efterkomme dette tilstand, det svenske folk rejste sig til at kæmpe, forsvare landets uafhængighed. National befrielse revolution sluttede i februar 1841 og landets uafhængighed blev proklameret overgangsregering. Konge af Norge blev Christian Frederik - kronprins af Danmark. Af Kongeriget Norge magtesløs omdannet til et konstitutionelt monarki. Konge af Norge bliver chefen for alle militære styrker i landet, både land og hav, samt leder af den lutherske kirke. Han kunne udstede og annullere dekreter om handel, skatter, industri, politi og så videre, så længe de ikke strider mod de love og forfatning Norge.

Ingen strøm er ikke anerkendt Christian Frederik som konge, så hans regeringstid var kortvarig - bare én sommer. Hertil kommer, Sverige havde synspunkter Norge og gennemført sine tropper ind i landet. Men denne krig varede kun et par dage og endte med den svensk-norske forening i henhold til hvilken den svenske Korol Karl XIII valgt til konge af Norge. Og indtil 1905 Konger Norge er kun svenske konger, hvoraf den sidste var Oscar II.

Imens Duke Ostrogoterne, blev Oscar II Frederik meget veluddannede og visionær mand. Han studerede, mens den stadig en prins, sømandskab, og derefter foretaget mange rejser, og derefter en anden, og deltog klasser på universitetet i Uppsala. Af den måde, den sømilitære affære prins altid gjort med stor kærlighed og interesse. Han læste selv ofte rapporter om dette emne i den svenske militære samfund. En anden af hans foretrukne tidsfordriv var historien om Sverige, resultatet af en undersøgelse, som begyndte flere offentliggjort deres bøger, hvoraf særlig betydning er hans studier af Karl XII, offentliggjort i Stockholm i 1868.

Men det er ikke alt. Prins Oscar Friedrich var en digter, oversætter og litteraturkritiker. Sovereign samlede værker blev udgivet i 1875 - 1890 år i Stockholm. Mange af hans værker er blevet oversat til andre sprog. Kendte og russiske oversættelser. Af interesse blandt monarkens geniale oversættelser af værker af Goethe og Tasso. På russisk, nogle af hans værker oversat Golovin og Koreanderom.

Værdien af bestyrelsen Oscar i Norges historie er meget, på trods af ikke alt for lang periode med hans regeringstid - omkring tretten år. Men i 1905 blev den svenske forening brudt, og igen bliver et selvstændigt land. Krol Oscar II blev tvunget til at overdrage sine beføjelser til regeringen. Indtil 1991 blev landet regeret af kong Haakon VII. Efter hans død, tronen gik til hans søn Harald V. Hans Majestæt Kong Harald V af Norge var den første prins født i Norge i de sidste 567 år. Før du tager tronen Harald V gift Saunier Haraldsen, der bliver dronning af Norge. Endelig Norge er næsten 600 år finder sin konge og dronning.

Nu Korol Harold V er statsoverhoved. Han - den administrerende direktør. Norge lovgiver traditionelt er Stortinget - et tokammersystem parlament.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.