Hjem og familieHelligdage

Hvornår er det vietnamesiske nytår?

Interesse i alt asiatisk vokser i verden hvert år. Flere og flere turister forsøger at tilbringe nytårsferie i Thailand, Kina og Vietnam. Tilstrømningen af russiske turister i slutningen af december i disse lande har længe været vant og endda klar til at levere et traditionelt program med et glas champagne. Men endnu en rigtig ferie kan ses kun under fejringen af det nye år ved månekalenderen. I hver af de asiatiske lande er der ikke kun deres egne traditioner, men også datoerne for ferien. I dag diskuterer vi det vietnamesiske nytår, som er meget forskelligt fra den allerede kendte kinesiske ferie i begyndelsen af februar.

Vietnam er et land med store muligheder

Vietnam er ikke blevet sædvanlig for en russisk turist, vores landsmænd opdager kun mulighederne i dette land og studerer med interesse hele sin ferie. I Vietnam er det godt at slappe af når som helst på året, men turister foretrækker traditionelt at besøge de varme lande om vinteren, når drev og snevejr er uden for vinduet.

Denne tilgang har mange fordele, fordi det giver dig mulighed for at få en tiltrængt ladning af følelser og solvarme midt i en lang russisk vinter. Men ud over det kan du være vidne til et virkelig hidtil uset og fortryllende show dedikeret til fejringen af det vietnamesiske nytår. Denne ferie vil blive husket i lang tid, trods alt, som i Vietnam, er det ikke fejret hvor som helst i Asien.

Vietnamesisk nytår: antallet af festligheder

Nytår i Asien fejres på månekalenderen, ferien begynder den første dag i den første månens måned. Og det betyder, at hvis du ønsker at blive fest til ferien, skal du finde ud af datoen for det vietnamesiske nytår, inden du køber et kupon. Årligt skifter fejringsdatoen og i nogle tilfælde for nogle dage adskiller sig fra det kinesiske nytår. I gennemsnit passer ferien altid i tidsintervallet mellem den 20. januar og den 20. februar, og dets offensiv beregnes efter en speciel formel. For eksempel kom i 2017 det nye år i Vietnam den 24. januar, men næste år vil vietnameserne fejre det allerede den 16. februar.

Derfor skal du altid vide på forhånd den forventede dato for ferien, hvis du ønsker at komme til det vietnamesiske nytår. Det er bedst at komme til landet et par dage før selve arrangementet, for at se forberedelserne til ferien og deltage direkte i dem.

Hvad er nytår i Vietnam?

Det vietnamesiske nytår har sit eget navn, kort sagt hedder det Tet, og helt kan det lyde som "Tet Nguyen Dan". Det betragtes som en familieferie, og i denne periode springer mange familiemedlemmer hjem fra alle verdenshjørner. Ifølge traditionen forsøger vietnameserne at samle det maksimale antal familiemedlemmer i deres hjem, de ældre familiemedlemmer er mest ærefulde.

Ferieen selv fejres hjemme, og efter starten af midnat, gå ud på gaden med hele familien. Her deltager vietnameserne i processioner og forestillinger, der varer i fire dage. Under feriebutikkerne og alle offentlige institutioner virker ikke.

Hvis du spekulerer på, om det vietnamesiske nytår er værd at være opmærksom på, vil billedet fra denne ekstravagance af farver og sjov overbevise dig om, at dette er den bedste periode for bekendtskab med Vietnam. I disse fire dage vil du kunne få mange positive følelser og vende tilbage til en ubekymret barndom.

Forberedelse til ferien: Hvad skal der gøres?

Måneden før starten af Theta i Vietnam er meget vigtig. I 30 dage forsøger hver familie at lave reparationer i deres hjem, fuldskalaændringer er velkomne, herunder det udvendige maleri af huset. Efter dette er det nødvendigt at arrangere en generel rengøring og smide alle de ødelagte ting. Ved indgangen til ferien i vietnamesernes hus er der orden og praktisk talt steril renlighed.

Hver selvrespektiv vietnamesisk bruger nogle dage foran Thetom i butikker, hvor de ikke vælger gaver til familie og venner, men tøj til sig selv. Faktum er, at det er nødvendigt at møde ferien i nye tøj, men det må kun bære det efter midnatets begyndelse. Ellers forventes ikke lykke og velstand i det nye år. Butikker i Vietnam før nytår sælger mange forskellige tøj til de laveste priser. Derfor vil turister, der ankom et par dage før ferien, have tid til at gå rundt i de lokale forretninger med store fordele for sig selv.

Traditionelle ornamenter til nytår på vietnamesisk

I Vietnam er det sædvanligt at dekorere huse hjemme før ferien. Som et ornament anvendes de blomstrende grene af abrikos, på tærsklen til ferien er de overalt. De dekorere huse, butikker, offentlige institutioner. Lokalbefolkningen laver buketter af blomstrende abrikoser og sætter dem i vaser i hele huset. Et sådant skuespil rammer fantasi og lugtesans, fordi duften af blomster regerer på hver gade.

En anden udsmykning af nytårsferien er et appelsintræ. Efter ham går vietnameserne til specielle basarer, de kan sammenlignes med traditionelle julemarkeder i enhver by i Rusland. Orange træ skal nødvendigvis være med frugter - de symboliserer velstand, så alle vietnamesiske beboere forsøger at købe et træ med mange frugter. Sikrede vietnamesiske køb flere træer, dekorere deres værelser og værftet rundt om huset.

Egenskaber ved at fejre det nye år i Vietnam

Før ferien skal hver vietnameser ofre tre guder:

  • Master Craftsman.
  • Til køkkenguden.
  • Jordens Ånd.

Som et offer tjener frugter og forskellige traditionelle retter. Guderne skal placere i et par dage, for kun efter det går køkkenguden til himlen og fortæller jade keiseren om alt der skete i huset for hele året. Familiens succes afhænger af denne rapport i det kommende år, og derfor forsøger vietnameserne at forkæle guddom med al deres magt for at forbedre deres position og materielle tilstand.

Mange velhavende vietnamesiske familier køber levende karpe på markederne og frigiver dem i floden. Denne brugerdefinerede er også forbundet med køkkenguden, der går til himmelen på hesteryg på karpe. Vietnameserne mener, at mange fisk, der frigives i floden, vil i høj grad lette guddomens rejse langs den himmelske vej.

Om aftenen før nytår er der vækstdukker, der viser drager. De har altid en klar farve, rød og oransje farver råder over gadedansere. I samme område er der lavet lygter, som er taget i store mængder til at hænge på huse og træer i haven.

Vietnamesisk nytår: ferie scenario

Nytårets ferie i Vietnam er malet bogstaveligt efter timen. Disse traditioner er allerede flere hundrede år gamle, og de observeres af alle de lokale beboere uden undtagelse. Indsamlet ved bordet giver familiemedlemmer penge til hinanden. Normalt er nye regninger og mønter pakket ind i rød gavepapir eller fløjlposer af samme farve.

Med starten af midnat ændrer alle vietnameserne deres tøj og forlader huset for at nyde en festlig karneval. Hvis der opstår en uventet gæst i huset om natten, så er dette et godt tegn. Det er sikkert at blive fodret og givet penge. Efter den festlige procession går alle hjem, og tidligt næste morgen går de til templet.

I alle fire dage af ferieboerne i Vietnam skal du besøge og udveksle kontante gaver, selv munke i kirker forsøger at give nogen en værdig taske med flere mønter. Og for at give store summer af penge eller store regninger betragtes som en dårlig form.

Hvis du vil arrangere en ferie i vietnamesisk stil, skal du sørge for at forberede lyse tøj af varme nuancer af rød, orange og gul. Pas på gaver til dine kære og sæt dem i røde poser. For at skabe atmosfæren i Vietnam er dukker og billeder af drager egnede. Denne tradition ligner meget på det kinesiske nytår, hvilket ikke er overraskende, fordi befolkningen i Østasien har fælles rødder. Glem ikke de traditionelle vietnamesiske retter, som nødvendigvis er til stede på hver bord på tærsklen til Theta.

Retter af det nyeårs bord

Intet festligt bord kan gøre uden en vietnamesisk tærtebad. Det er lavet af bambus blade, i hvilke ris, svinekød, syltede løg og grønne ærter er pakket ind. Denne paj er accepteret, og den næste dag efter ferien tager de den med til templet og behandler munkene.

Frugt er en integreret del af nytårets bord, stor respekt er nydt af vandmelon og melon. De betragtes som et symbol på velstand og velvære. Ferieen er også mulig uden svinekød, den forbereder sig i forskellige dele af landet på sin egen måde. Men i hvert fald er denne skål den vigtigste. I de sydlige provinser i Vietnam koges svinekød i kokosmælk, og hele slagtekroppen fremstilles og skæres kun, før den serveres. I den nordlige del af landet er svin stuvet med bambus og ærter, derudover bages karpe i en salt skal. Denne ret er meget almindelig i Asien på grund af sin enkelhed og overraskende sarte smag.

Meget overrasket turister koldt kød, som altid har været betragtet som en traditionel russisk skål. Men vietnameserne koger det ofte og spiser det med glæde.

Vietnamesisk nytår er i stand til at overraske jaded turister. Ferieen er fyldt med en masse farverige shows og brandhæmmende musik, der opfordrer til at deltage i gaden. Og hvis du vil overraske dine kære, så husk, hvordan udtrykket "Glædeligt nytår!" Udtages i Vietnam. - i vietnameserne lyder det som "Chung Chuk Tang-Huang". Nu kan du sikkert gå til Asien og føle skønheden i nytårsfesten under palmer og appelsintræer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.