Hjem og familieHelligdage

Hvorfor hedder Maslenitsa Maslenitsa? Historien om Shrovetide festival

Russisk Maslenitsa er en munter folkefestival ved krydset mellem vinter og forår. Denne festival selv blev arvet fra hedningernes forfædre, som også klædte op en fugleskræmsel, der symboliserer vinteren, og så forrådte ham til ilden. Det skete så, at mange mennesker forveksler pandekageuge med osteugen før det store lån: historisk viste det sig, at efter at kristendommen blev vedtaget , mistede den hedenske ferie sin oprindelige betydning, men faldt sammen med Lentens forgård.

Oprindelses historie af navnet på ferien

Hvorfor hedder Maslenitsa Maslenitsa? Dette er et meget interessant spørgsmål, hvis undersøgelse på én gang involverer forskellige etymologiske forskere. Indtil nu er der kommet flere legender i forbindelse med fødslen af dette navn.

En af versionerne, hvorfor Maslenitsa hedder Shrovetide, er tæt forbundet med den lange russiske tradition for bagning af pandekager. Træt af vinteren, kulde og sne, forsøgte folk således at tiltrække den sunde sols nåd og overtale ham til at varme det frosne russiske land bedre. Til dette formål og tilberedt pandekager, i dette tilfælde talte symbolet for luminary. Derudover var det sædvanligt i russiske landsbyer at udføre forskellige handlinger, ritualer på en eller anden måde forbundet med cirklen. For eksempel indrettede folk hjulet glidende fra en vogn og bar det langs gaden på en stang, rejste rundt om i landsbyen til hesteryg flere gange og udførte traditionelle danse. Vores forfædre var sikre på, at sådanne handlinger "forbinder" Solen, det vil sige, de hjælper med at forkæle det. Derfor navnet på en af de mest munter og lyse ferie i den slaviske kultur.

Der er en anden mening om, hvorfor Maslenitsa hedder Shrovetide. Ifølge denne version blev ferien navngivet, fordi ifølge den ortodokse tradition er kød allerede slået ud af kosten i denne uge, og mejeriprodukter er stadig tilladt. Derfor bakker folk pandekager og smør. Af den måde var det af denne grund, at Maslenitsa begyndte at blive kaldt osteugen .

Hvis du tror på andre legender, så besvares spørgsmålet om hvorfor Shrovetide hedder Shrovetide os langt langt nordpå, og faderen til denne ferie er Frost. Ifølge legenden, midt i den mest triste og årlige årstid, vinteren, så manden pandekageuge, gemmer sig mellem gigantiske snowdrifts og kaldte hende til at hjælpe folk med deres varme, jublede og opvarmede dem. Og hun kom til opkaldet, men hun kom ikke til at være en skrøbelig pige, der skjulte sig midt i den snedækkede skov fra en mand, men en smuk kvinde med røde kinder og fede kinder, en kunstig gnistre i hendes øjne og højt latter. Hun formåede at få mange mennesker til helt at glemme vinteren i en uge, så smittende havde hun det sjovt og danset. Og bagefter var det til hende, at ferien fik sit navn.

Hvordan var Shrovetide uge?

Fejringen af Maslenitsa, som du ved, varede en uge. Og hver dag af disse syv har sit eget navn, som fortæller hvad man skal gøre på den dag. Selvfølgelig er det i den moderne verden ganske vanskeligt at observere alle de gamle helligers skikke og ceremonier, da Maslenitsa endelig tabte sin festlige status og forvandlet til en almindelig arbejdsuge. Det vil dog være meget interessant at lære om gamle traditioner og ritualer. I Maslenitsas tid var alles skyld at hjælpe med at køre væk om vinteren og vække den sovende natur.

Dag 1. Mandag. "Møde"

Fra den dag begyndte karnevalet. Historiens historie og traditioner er interessante i sig selv. Normalt arrangeret og rullede i dag glidebaner. Folk troede, at jo længere slæde eller slæde ville rulle, jo højere ville latteret lyde over bakken, jo rigere høsten ville være om efteråret, jo længere hør ville vokse. Og for at planterne skulle vokse hurtigere, var det nødvendigt at ride en sving, og jo højere - jo bedre var det. Derudover valgte mandag på mandag det sted, hvor de installerede Maslenitsa dukken på podiet.

Dag 2. Tirsdag. "Zaigrysh"

Alle sjove spil begyndte med vores forfædre tirsdag: På denne dag byggede de booths, rode heste, besøgte hinanden. For sjov og sjov af tradition, behandlet til lækre pandekager.

Dag 3. Onsdag. "Gourmand"

Hvis historien om shrovetidferien gradvist glemmes, er det denne dag, "Gourmand", er kendt og mindes selv i XXI århundrede. Dagens navn taler for sig selv: På onsdag handlede værtinderne efter et gammelt ordsprog: "Hvad er der i ovnen - alt er på bordet med sverd!" Og på hovedstedet midt i en enorm overflod af retter var der selvfølgelig pandekager. Der var en skik, hvorefter den første pandekage skulle gives til et lejlighedsvis forbipasserende med henblik på at mindes afdøde, den anden til moderen, den tredje til faderen, de næste tre til brødrene og søstrene, og den syvende blev normalt givet til det mindste familiemedlem.

Dag 4. Torsdag. "Razguliay"

"Razgulay" - den fjerde dag for fejringen af Maslenitsa. På torsdag organiserede folk traditionel ridning "i solen" (det vil sige med uret rundt om landsbyen) - selvfølgelig for at hjælpe det himmelske lysstyrke drev væk hele vinteren. Og den største "mænds" sag blev betragtet som forsvar eller indfangning af en "sneby". Folkene brød ind i to hold, en besatte positionen for foråret, og den anden desperat "forsvarede" vinteren. Til sidst vandt fjederen nødvendigvis.

Dag 5. Fredag. "Aftenens svigermor"

I mellemtiden fortsatte shrovetiden. Fredag gik svoger til sin svigerinde, og hun regnede igen sin svigersøn med lækre, varme pandekager. I vinduet udstillede nødvendigvis en miniature pupa-amulet, den såkaldte "home Carnival". Det skulle vendes tre gange og sige: "Vend dig væk fra ondt, vend dig til godt".

Dag 6. Lørdag. "Zolovkin-samlingen"

"Zolovkin-samling", såvel som "Lakomka", er kendt for denne dag. På denne dag var det almindeligt at besøge alle slægtninge og behandle sig selv pandekager.

Dag 7. Søndag. "Tilgiven dag"

Fejringens sidste dag er "tilgiven søndag", da det var nødvendigt at spørge slægtninge, venner og bekendte til tilgivelse for de klager, de forårsagede. Efter det så Maslenitsa med glædelige danser og sange.

Sådan brugte vores forfædre Shrovetide-ugen. Man har altid forsøgt at fejre det så rigeligt som muligt, mere tilfredsstillende og muntert, fordi man troede, at hvis man fejrer Shrovetide, så bliver hele næste år lige så glad og fuld. Der var endda en tro på, at det ikke var sjovt på shrovetidens tid - ikke for godt, det betød "at leve i bitter sorg og afslutte livet dårligt." Generelt er Shrove Tuesday's historie meget interessant, og alle traditioner, der er forbundet med det, kan ikke optages i en artikel.

"Pandekage Traditioner"

Endelig vil vi fortælle nogle få mere interessante fakta om den vigtigste egenskab af ferie - pandekager. Vores forfædre mente, at de sammen med Maslenitsi-pandekagerne fik Solens varme og magt. Hver værtinde gjorde sit bedste for at "ikke foragt", rigeligt og velsmagende at behandle deres gæster. Det er interessant, at hver af dem havde sin egen "hemmelige" opskrift på pandekager, som udelukkende blev givet af kvinden. Ægte russiske pandekager blev fremstillet af boghvede mel, som de fik en særlig løshed og sur smag. Mange tilføjede dem semolina eller hirsegrød, æbler, kartofler, fløde. I Maslenitsa-perioden kunne man selvfølgelig købe pandekager på hvert hjørne, og i snackbarer og tavernaer blev de traditionelt serveret med cremefløde, flødeskum, honning og syltetøj og til tider med kaviar, brisling, sild eller svampe. Vask ned pandekager normalt mælk eller te, i særlig ære var den såkaldte sbiten - en lækker drink fra vand, krydderier og honning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.