SundhedKosttilskud og vitaminer

Hvor de fleste indeholder C-vitamin? Vitamin C: daglige sats. C-vitamin: Brugsanvisning

For normal funktion af den menneskelige krop har brug vitaminer, mineraler og andre nyttige komponenter. Vitamin A, B, C, D påvirke alle systemer og organer. Deres mangel forårsager sygdommen, men som et overskud. Hvert vitamin har en daglig sats. Kilde til vitaminer kan være lægemidler, der sælges på apotekerne, men det er bedre at få dem fra naturen, det vil sige fra maden.

C-vitamin

En af de mest nødvendige og vigtige vitaminer for menneskers sundhed er vitamin C, som kendes også kaldet ascorbinsyre, "askorbinka". Det stof med samme navn kan findes i ethvert apotek, men du kan gøre op sine reserver ved hjælp af frugt, grøntsager og andre fødevarer.

Vitamin C - er et organisk stof, en vigtig komponent i menneskers sundhed fødevarer. Det har evnen til at påvirke næsten alle de vitale funktioner i kroppen. I de første to måneder af livet, den menneskelige krop syntetiserer vitamin C alene. Ascorbinsyre styrker immunforsvaret og bekæmper virus og bakterier, det hjælper med at forhindre alle former for sygdomme, forlænger ungdommelighed af kroppen, og det er ikke hele listen over hendes handlinger.

Virkningen af C-vitamin i kroppen

Vitamin C (ascorbinsyre) har et bredt virkningsspektrum på organismen. Det øger immunitet, er involveret i dannelsen af antistoffer og i normaliseringen af metabolisme af fedtstoffer, proteiner, kulhydrater, for at øge glycogenreserver i leveren. Ascorbinsyre fremmer hyppig hastighed blodgennemstrømning og puls, lavere blodtryk, udvidelse af kapillærer og arterioler.

Vitamin C er involveret i et stort antal biologiske processer. , Påvirker således syntesen af kollagen - et protein til dannelse af bindevæv, der cementerer det intercellulære rum. Den vigtigste funktion af kollagen inkluderer beskytter blodkar, organer, muskler, led, knogler, dannelse hud, knogler, ledbånd, tand. Det fungerer som en beskyttende barriere mod infektion, sygdom, fremmer heling af kontusioner, knoglebrud, sår.

Immunsystemet er meget vigtig C-vitamin, da den understøtter produktionen af hvide blodlegemer og antistoffer. det fremmer også dannelsen af interferon (et stof med anti-cancer og antiviral aktivitet). C-vitamin, takket være sin antioxidant egenskaber, beskytter mod de negative virkninger af oxidanter hjælpe med at forhindre symptomerne på aldring, hjertesygdomme og kræft. Derudover ascorbinsyre har en positiv effekt på funktionen af det kardiovaskulære, nervøs, endokrine og andre systemer.

C-vitamin og hår

Manglende ascorbinsyre i kroppen påvirker ikke kun staten, men også på den eksterne menneskelig form. Det blev konstateret, at C-vitamin er meget nyttigt for hår. Da det er ansvarligt for cirkulationen i hovedbunden, det giver en ordentlig ernæring af hårsækkene. C-vitamin anbefales at tage til dem, der lider af skæl, spaltede spidser, tørt hår, tynd og skrøbelighed.

Hvis du finder et problem med hår, ikke haste til straks at køre til apotek eller skønhed shop for supermaskoy eller balsam, og medtage i din daglige kost masser af frisk frugt, citrusfrugter, bær, hvor en tilstrækkelig mængde af vitamin C. De bringer langt mere gavn for kroppen og hår end kemiske midler.

Vitamin C til børn

Sukkerholdige smag af "askorbinki" er velkendt for os fra barndommen. Efter alt, er børn mest nødvendige vitaminer. Deres krop er dannet, vokser og udvikler, så er du nødt til at give dit barn med alle de nødvendige for ham at vokse op sunde. Korrekt ernæring i barndommen - nøglen til kroppens sundhed i fremtiden. Hver af forældrene skal sørge for, at hans barn begunstiget frugt og grønt foran chips, kiks og småkager.

En af de vigtigste dele af barnets kost bør være en C-vitamin. Det bidrager til at øge de beskyttende funktioner i organismen og øger immunitet, som er så nødvendig for børn. Ulempen ved denne vitamin i kroppen kan føre til blødende gummer, kroppens samlede svaghed og dårlig sårheling.

Den daglige indtagelse af C-vitamin

Menneskelig daglige behov for C-vitamin er ikke alle en og afhænger af flere faktorer: tilstedeværelsen af dårlige vaner, amning eller graviditet status henrettet job, køn, alder. Specialister betjener de gennemsnitlige tal for den gennemsnitlige rask person: 500-1500 mg per dag - hastigheden af terapeutisk og 60-100 mg dagligt - fysiologiske behov organismen.

Behovet for C-vitamin øger de toksiske virkninger, feber, stress, sygdom, varmt klima, alderdom. Det daglige behov for C-vitamin forøget svangerskabsforebyggende midler. Norm afhænger af alder - jo ældre person, så det er mere. For eksempel, at det er nødvendigt for en baby er 30 mg, og en ældre person - 60 mg. Daglige stiger under graviditet (70 mg) og amning (95 mg).

Tegn på mangel på C-vitamin i kroppen

Statistikkerne viser, at det er børn af førskole og børn i skolealderen lider af mangel på vitaminer, som er afgørende for normal vækst og udvikling. Mangel på vitamin C blev detekteret i 90% af børn (undersøgelse udført Institute of Nutrition RAMS). I kroppen af de børn, der var på hospitalet, har ascorbinsyre-mangel er fundet i 60-70%.

Mangel på C-vitamin stiger om vinteren-foråret periode, hvilket medfører et fald i immunitet og øge muligheden for gastrointestinale eller luftvejssygdomme. Underskuddet kan være af exogent eller endogent. I det første tilfælde, lidt vitamin i fødevarer, i den anden - er vitamin dårligt absorberet. Langvarig mangel på vitamin A kan føre til vitaminmangel. Mangel på C-vitamin i kroppen kan manifestere følgende symptomer: depression, led-, irritabilitet, hud tørhed, tab af hår, sløvhed, tab af tænder og gummi blødning, dårlig sårheling.

Vitamin C-indhold i fødevarer

For normal funktion af det menneskelige legeme skal være korrekt afbalanceret foder. Den daglige menneskelige kost bør omfatte vitamin C. I hvilke produkter det indeholder og hvor meget de har brug for at spise for at gøre op regler? Første en betydelig mængde vitamin C indeholdende fødevarer af vegetabilsk oprindelse. Denne bær (jordbær, havtorn, røn, vilde rose), frugt (citrus, kakifrugter, ferskner, æbler, abrikoser), grøntsager (rosenkål, peberfrugt, broccoli, "i uniform" kartofler). Animalske produkter indeholder små mængder af C-vitamin. Det er hovedsageligt nyrerne, binyrerne, lever af dyr.

Der er en række urter, der er i tilstrækkelige doser indeholder vitamin C. Produkterne skal spises hver dag, og fortrinsvis i rå form. Faktisk biokemisk behandling, opbevaring og varmebehandling bidrage til ødelæggelse af meget af vitaminet. Enhver person, der er vigtigt for tilstanden af hans helbred, du har brug for at vide, hvad er fordelene ved C-vitamin, hvor produkterne indeholder, og hvordan man forhindrer, at den mangel.

Ascorbinsyre. forberedelse

C-vitamin findes i mange medikamenter. Denne pille "Vitamin C", "Tsitravit", "Tselaskon", "Vitamin C" i ampuller. En af de mest almindelige er "Ascorbinsyre" i tabletter. Desuden er det nyttigt, er det også meget velsmagende, så tabletter er glade for at acceptere børn. Fremstillingen fremmer dannelsen af intracellulære collagen, styrke strukturen af de kapillære vægge, knogler og tænder. Produkt "ascorbinsyre" - der selv er en vitamin C. Produkterne er ikke altid i stand til fuldt ud at opfylde deres krop.

Organer deltager i de processer af cellulær respiration, jern metabolisme, proteinsyntese og lipidmetabolisme af kulhydrater, tyrosin metabolisme, redoxreaktioner. Bruge "Ascorbinsyre" reducerer kroppens behov for pantothensyre , folsyre, vitamin A, E, W. Indholdet af vitamin C i produktet er tæt på 100%.

vidnesbyrd

Mennesker, der i lang tid har lidt under mangel på C-vitamin i kroppen kan udpege visse lægemidler. Typisk fremstilles tabletter med indholdet af ascorbinsyre 250 mg eller 1000 mg (vist kun til behandling af hypovitaminose).

Tabletter af 250 mg er vist ved forøgede psykiske og fysiske belastninger på asthenic tilstande, graviditet (især multiple, mod lægemiddel eller nikotinafhængighed), efter overførslen af sygdommen, for at styrke immunsystemet, for forkølelse. Et stort antal mennesker tager C-vitamin til forebyggelse eller behandling af vitaminmangel eller vitaminmangel.

bivirkninger

C-vitamin er nødvendig for normal funktion af kroppen, men hos nogle patienter, når man tager det kan have bivirkninger, på grund af de individuelle karakteristika af kroppen, med de fælles der tager anden medicin, tilstedeværelsen af visse sygdomme.

C-vitamin, ratings, som er mere positiv, kan misbruget forårsage uønskede reaktioner. Langvarig brug af medikamentet i høje doser kan forårsage søvnløshed, forhøjet ophidselse af centralnervesystemet, hovedpine. Fordøjelsessystemet kan reagere opkastning, kvalme, diarré, gastrointestinal ulceration slimhinde hypergastric gastritis, gastrointestinale slimhinde irritation.

Patienten kan udvikle glukosuri, hyperglykæmi, moderat pollakisuri, nephrolithiasis mindske kapillær permeabilitet, hud rødmen, hududslæt, leukocytose, trombocytose, forstyrrelse af kobber og zink metabolisme.

overdosis

Det menneskelige legeme kan lide ikke kun fra C-vitaminmangel, men også på dens overflod. Sådan en tilstand kaldet hypervitaminose, der er en patient med et stort ønske at forbedre deres helbred på grund af overdreven indtagelse af dette vitamin. Ofte er der situationer, hvor en person uvidende om faren, kombinerer produkter indeholdende en tilstrækkelig mængde af vitaminet med lægemidlet "Ascorbinsyre".

Maksimal dagløn for en voksen bør ikke overstige 90 mg. For at undgå brug konsekvenserne at være bekendt med symptomer på hypervitaminose. Det første, der sker - vedvarende svimmelhed og kvalme, opkastning, mavekramper. Næste kan forekomme gradvist med hjerteproblemer, nyre og galdeblære. Anvendelsen af store mængder af C-vitamin er ledsaget halsbrand, fordøjelsesbesvær, følelse af træthed, allergiske reaktioner.

Alt er godt, at i moderate mængder. C-vitamin, hvis prisen starter ved $ 100, godt for kroppen, men kun hvis det er korrekt taget. Før du tager rådet til at besøge en klinik, få testet, hvor læge vil ordinere den korrekte medicin og dosering for hvert enkelt tilfælde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.