HjemlighedGør det selv

Hvordan sobrer kobberrør, hvilken lodd skal jeg bruge?

Kobber er et metal, der har en temmelig blød, smidig struktur. Derfor er det i modsætning til det samme stål lettere at lodde et sådant materiale end at svejses. Ved det store ønske er tilgængeligheden af nødvendige værktøjer og konto midler til at klare den lignende opgave, som begynderen selv er i stand til. Lad os finde ud af, hvordan du lodde kobberrør.

Kvaliteten af kobberrør

Ofte anvendes rør af det fremlagte materiale i husstanden, når man installerer elementer i varme- og vandforsyningssystemer. Kobber er den optimale løsning til at skabe sådanne ledende stier. Den har en perfekt glat overflade, korroderer ikke, er ikke blokeret af aflejringer, og har også bakteriedræbende egenskaber. Efter at finde ud af, hvordan man kobler kobbervarmerørene korrekt, kan du sikre systemets uafbrudte service i flere årtier.

Værktøj og materialer

Før du finder ud af, hvordan du lØder kobberrør, skal du forberede et sæt værktøjer, som du måske har brug for i løbet af arbejdet:

 1. Cutter. Kobber er et ret blødt materiale. Selv små pres på sådanne rør kan forårsage deformation. Af denne årsag anbefales det at bruge et specialværktøj, når de skæres.
 2. Extender. Da der under anbringelsen af et vand- eller varmesystem anvendes kobberrør af samme størrelse, skal du som forberedelse til loddeforbindelser bruge et værktøj til at øge deres diameter.
 3. Chamfer Remover. Efter at rørene er delt i de krævede segmenter, er det nødvendigt at udføre bearbejdning af deres kanter. Kun så vil elementerne i det fremtidige system kunne gå ind i hinanden.
 4. En stålbørste er nødvendig for at fjerne rør fra indersiden.
 5. En metalbørste giver dig mulighed for at fjerne snavs, alle slags lag og oxider, hvilket kan gøre det vanskeligt at udføre højkvalitets loddning.
 6. Gasbrænderen bruges til opvarmning af leddene. Skal indeholde en speciel dyse, som gør det muligt at lave flammejusteringer.
 7. Loddet har form af tråd eller stang, hvis smeltepunkt er lavere sammenlignet med kobber.
 8. Flux er en kemisk forbindelse, hvor applikationen letter lodning af leddene.

Hvordan lodde kobberrør?

I øjeblikket er mange typer af soldere bredt tilgængelige, som er i stand til at levere pålidelig forbindelse af kobberrør ved lodning. Mestere tyver oftest på brugen af lavtemperatursoldater. Sidstnævnte gør det muligt at skabe led med relativt lav opvarmning af materialet, hvilket ikke forårsager deformation af kobber. Sådanne sømme er dog ikke de bedste mekaniske kvaliteter.

Med hensyn til soldere, der er beregnet til lodning ved de højeste temperaturer, giver de dig mulighed for at skabe de mest holdbare forbindelser. Samtidig anbefales det, at de kun bruges af erfarne håndværkere, da uden de nødvendige færdigheder kan langvarige termiske virkninger på metalet føre til brænding.

Hvordan kan du ruste kobberrør med hinanden? Når lavtemperatur lodning, som er almindelig ved indretning af husholdningsvarme og vandforsyningssystemer, er det oftest at anvende blyfri solgte. Sidstnævnte gør det muligt at skabe en tilstrækkelig stabil forbindelse til mekaniske belastninger. Blandt sådanne solgte er det værd at bemærke legeringerne af tin med vismut, antimon, selen, sølv. Hovedparten af deres sammensætning er tin - omkring 95%. Resten regnes af yderligere komponenter.

Ved lavtemperatur lodning er billige solgasser baseret på tin og bly meget passende. De anbefales dog ikke til brug ved opførelse af vandrør, der er beregnet til at levere drikkevand, da bly er et giftigt materiale.

Hvad er den bedste flux til lodning af kobberrør?

I tilfælde af lavtemperatur lodning anvendes sædvanligvis kemiske sammensætninger baseret på zinkchlorid. Men forsøger at finde ud af, hvordan man lodner kobberrør, ikke for meget opmærksom på sammensætningen af fluxen. Til lodning af kobber er det tilstrækkeligt at købe noget produkt beregnet til disse formål, for eksempel rosin-vaselinpasta.

Hvordan lodder kobberrør uden flux? Det er helt muligt at lave stærke forbindelser uden brug af kemiske forbindelser. Men høj temperatur lodning bør udføres ved hjælp af de bedste kvalitet soldere baseret på tin og sølv.

Loddeprocedure

Sådan ruster du kobberrør? Værkerne udføres i følgende rækkefølge:

 1. Ved hjælp af rørskærer er emnerne opdelt i længder af den ønskede længde.
 2. De ydre og indre overflader rengøres med en metalbørste og børste, som vil blive solgt.
 3. En speciel ekspander øger diameteren af segmenternes ender, som er planlagt at blive skubbet på andre rør.
 4. Ved kanterne af fremtidige led er en flux ensartet påført.
 5. Rørernes ender er indsat i hinanden. Den fugtede svamp fjerner fluxens rester.
 6. Forbindelsen opvarmes. Så snart fluxen ændrer den oprindelige skygge til sølvfarvet, skal varmebehandlingen af overfladerne stoppes.
 7. Til fremtiden er fælles bragt loddemetal. Sidstnævnte bør begynde at sprede sig uden opvarmning af brænderen, fra den øgede temperatur af kobber.
 8. Loddet stoppes, så snart loddet fylder alle hulrum i sømområdet.
 9. Efter afkøling af leddet tørres leddet med et vådt stykke materiale, hvilket gør det muligt at fjerne lette og flydende rester.

Nyttige anbefalinger

Der er en række tips, der kan være nyttige i udførelsen af arbejdet. Så for mestere, der ikke har en imponerende oplevelse af lodning af kobberrør, anbefales det at praktisere på forhånd ved hjælp af stykker unødvendige emner som et forbrugsmateriale. Ifølge specialister er det nødvendigt at udføre en prøveforsinkelse flere gange for at danne en generel ide om sådant arbejde.

Ved opvarmning af leddene ved brænderen er det vigtigt ikke at slukke flammen på et tidspunkt, da temperaturen kan nå ca. 1000 ° C. For ikke at forbrænde kobber er det nok at opvarme området jævnt i 20 sekunder.

Når lodningen er færdig, skal en grundig skylning af rørledningssystemet udføres under et betydeligt vandhovede. Dette er den eneste måde at fjerne overskud af lodd og flux, der er frosset inde i leddene.

Afslutningsvis

Så vi regnede ud, hvordan du lodde kobberrørene. Med en ansvarlig tilgang til opgaven og tilgængeligheden af det nødvendige værktøj er alle i stand til at klare sådan arbejde. Det er kun vigtigt at praktisere på forhånd uden at afvige fra teknologien.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.