FormationVidenskab

Zinkchlorid og dens betydning for menneskers

Zinkchlorid er en kemisk forbindelse af to elementer - zink og klor - og betegnes ved formlen ZnCI2. Dette materiale er hvide krystaller.

Zinkchlorid er rimeligt opløselig i vand - ved stuetemperatur, dets opløselighed er 80%. Chlorid smelter ved 322 ° C, og koger ved 722 ° C

Zinkchlorid opnås på to måder. Første udførelsesform: zink eller dets oxid opløseligt i saltsyre, hvorefter den resulterende blanding blev inddampet. Anden udførelsesform: zink (væske) opvarmes i en strøm af chlor.

Hydrolyse sker ved zinkchlorid og kationen har følgende formel: ZnCI2 + H2O = ZnOHCl + HCI. Medium, den opnåede opløsning - Acid.

Industriel produktion af zinkchlorid produceres i to former: fast og flydende. I fast form, skal stoffet være i form af hvide flager, tillod en svag farvning i alle farver. I en opløsning af chlorid skal være farveløs eller har en lys gullig nuance. Opløsningen kan være en smule sløret.

I fast form, massefordelingen af må chlorid ikke være mindre end 97,7%, i opløsning - 50%. Zinkchlorid er ikke brandfarligt.

Stoffet er meget farligt for miljøet og den menneskelige natur: solid har 2 toksicitet. Et stof i kontakt med hud og slimhinder hos mennesker eller dyr, forårsager irritation i længere kontakt med huden giver ætsninger, korroderer væv. Dannet på en sådan måde at helbrede sår er meget vanskeligt.

Fare og repræsenterer stof kommer ind i luftvejene. I små doser, bevirker en kildren i næse og svælg og hals, tør hoste. Indånding af store mængder klorid kan opleve dyspnø og såkaldt boblende åndedræt.

Ved øjenkontakt øjnene, offeret føles ganske intens skæring smerte. Hvis øjnene ikke skylles straks, kan der være hel eller delvis blindhed.

På grund af giftigheden af zinkchlorid, under dets transport og anvendelse ekstrem forsigtighed skal overholdes. Krystallinsk zinkchlorid pakket i sække eller tromler af kulstofstål, opløsningen transporteres til specialstål tønder eller tanke.

Transport materiale udføres både med jernbane og vej, og søtransport. Stoffet transporteres kun i lukkede rum og alt imens formidle den ansvarlige person er forpligtet til at overvåge integriteten af emballagen.

Når man arbejder med zinkchlorid, er arbejdere skal bære det passende niveau for stoffets koncentration i luften overalls, gummihandsker, beskyttelsesbriller og åndedrætsværn.

Under alle omstændigheder bør ikke tillades kontakt med zinkchlorid i vandområder og kloaksystemer.

Zinkchlorid bruges i mange områder af produktionen. Det anvendes til imprægnering af træ dele med henblik på desinfektion (for eksempel træ- sveller). Dette stof er involveret i fremstillingen af fiber, mange farvestoffer, mange dentalcement, bomuld, zinkcyanid, aluminium og endda vanillin. Endvidere er zinkchlorid anvendes til at rense metaloverflader før maling, forkromning og lodning. Vigtig rolle dette stof spiller i oprensning af olie, kul prøveudtagning analyse og fremstilling af elektrokemiske batterier.

Zinkchlorid anvendes også til farvning Bomuldsvarer, opnå viskosefibre som elektrolyt - mens galvanisering. Måske brugen af stoffet i medicin - som et lægemiddel, der stopper rot; havearbejde - som mikronæringsstofgødninger.

Desuden er zinkchlorid, på grund af sin strålende ivrigt evne til at absorbere fugt fra luften anvendes som tørremiddel. Også han er uerstattelige i brand tilfælde, som er involveret i fremstillingen af brandsikkert skum og imprægnerede stoffer og pap.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.