SundhedMedicin

Hvordan øger niveauet af hæmoglobin i blodet?

Niveauet af hæmoglobin i blodet - en af de vigtigste indikatorer for menneskers sundhed, som er et komplekst protein, som er en del af de røde blodlegemer. Hemoglobin er ansvarlig for at levere ilt til alle væv og organer. Mangel på jern i kroppen fører til et fald i blodets evne til at bære ilt, hvilket fører til et aktivt fald i alle metaboliske processer samt et fald i fysisk udholdenhed.

Et lavt niveau af hæmoglobin ledsages af dårlig sundhed, svaghed og sløvhed, og huden bliver stram og for tør. Alt dette forklares ved, at kroppen ikke er mættet med ilt i det omfang, det har brug for. Niveauet af hæmoglobin kan let bestemmes ved at gennemføre en særlig blodprøve.

Ofte sker et fald i hæmoglobin sammen med tabet af et vigtigt sporelement - jern. Ofte er der en sygdom kaldet jernmangelanæmi, med andre ord - anæmi, som i dag forstyrrer omkring 90% af kvinderne! Denne indikator er chokerende, men på samme tid kræver en mere opmærksom tilgang til sundhed.

Det vil naturligvis være mere præcist at beskytte dig selv mod forekomsten af sådanne sygdomme i forvejen, snarere end senere behandle. For dette er profylakse hensigtsmæssig, hovedrollen i principperne om korrekt ernæring. Det er nødvendigt at overvåge din daglige kost, fordi den skal indeholde mindst 20 mg jern i dets indhold (for gravide kvinder - mindst 30 mg). Antallet af hæmoglobin har et ekstremt tæt forhold til køn og alder hos personen.

For mænd, kvinder, børn, etableres en individuel standard for hæmoglobin. Så det normale niveau af hæmoglobin:

  • Mænd - 135-175 g / l;
  • Kvinder - 125-155 g / l;
  • Børn under 10 år og gravide - 110-135 g / l.

For kvinder er problemet med et nedsat niveau af hæmoglobin større end hos mænd, fordi hver kvinde mister et stykke jern hver måned, som skal kunne kompensere fuldt ud. Den kvindelige krop forbruger indkommende jern dobbelt så hurtigt som hanen!

Det er vigtigt at observere diætet, som skal udtrykkes i det korrekte udvalg af mad. Først og fremmest er der brug for kød (helst kalvekød), da det indeholder en temmelig stor procentdel af jern. Fisk og lever er også rig på jern, som kun har en gavnlig effekt på kroppen.

Friske grøntsager er også nyttige, men kun i kombination med kødretter. Du kan sige, at disse produkter til en vis grad supplerer hinandens arbejde. C-vitamin, som findes i friske grøntsager, assimilerer nyttige enzymer af kødretter og fisk, således at kroppen leveres effektivt med jern.

Efter modtagelse af sådanne fødevarer vil det være overflødigt at drikke et glas appelsinsaft, det vil øge mængden af fordøjet jern med halvdelen. Niveauet af hæmoglobin øger høje honning, især mørke sorter.

Bælgplanter og korn indeholder betydelige doser af jern og kobber (kobber påvirker også denne proces positivt). Ofte kan regelmæssigt forbrug af sådanne korn forhindre jernmangelanæmi, men glem ikke at disse produkter omfatter fosforforbindelser, hvilket i høj grad hæmmer absorptionen af jern. For at undgå dette kan du simpelthen spire eller suge bælgfrugter, korn.

Må ikke misbruge kaffe og endda te (uanset hvilken type), fordi de indeholder tanniner, som i høj grad "dårer" kroppens evne til at absorbere jern, som er indeholdt i andre forbrugte produkter. Det er bedre at drikke rent vand, juice, compote.

Hvis du ser dit helbred, og bare spiser rigtigt, vil niveauet af hæmoglobin gradvis blive normaliseret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.