HjemlighedKonstruktion

Hvordan man vælger en acryl vandbaseret lak: tips og anmeldelser

Lakker udfører en beskyttende funktion i efterbehandling arbejde fastholde den coatede overflade af en række faktorer: slid, mekanisk skade, fading, og så videre. Desuden med deres hjælp materiale tekstur vises lysere vises dybde og lysstyrke farver. Lakker produceret en masse brug til forskellige formål, men vinder stigende popularitet akryl vandbaseret lak. Han anses for at være miljøvenlig og uskadeligt, så det kan bruges, når du laver et barns værelse. Ligesom ethvert materiale, har det positive og negative aspekter, der skal overvejes, når du vælger.

Hvad er akryllak

Grundlaget for fremstillingen af lak er acrylsyre fra en række carboxylsyrer. I sin oprindelige form er det klar væske uden farve, med en skarp kemisk lugt. Opløseligt i vand, ethanol, diethylether. For første gang fik den akryllak i Mexico i 1950, blev hurtigt han populær i USA og Europa på grund af den unikke kvalitet og sikkerhed.

Acryl lak, vandbaseret væske er uigennemsigtig mælkehvid med en ensartet sammensætning. Tjene som grundlag for fremstilling af vandige dispersioner af acrylharpikser, som stabilisatorer indført additiver, der hjælper med at bevare strukturen og også bibringer yderligere egenskaber lak. Når tør overflade behandlet med sammensætningen af en stabil transparent film er belagt med en høj dekorativ virkning.

kvalitet

Acryl vandbaseret lak anvendes til efterbehandling af stort set alle fedtfri overflade.

Positive egenskaber:

 • Lugtfri og toksicitet.
 • Tørrer hurtigt. Tørring sats er 30-120 minutter, alligevel robust polymeriseret film dannes inden for en uge efter påføring.
 • Klarlak. Ikke gul overflade, hvilket betyder ren farvegengivelse.
 • Det virker som en antiseptisk.
 • Det trænger dybt ind i overfladen.
 • Brandsikker.
 • UV resistent (ændrer ikke sin farvepalet holder læ overflade ikke falder sammen under indflydelse af direkte sollys).
 • Modstandsdygtig over for temperatursvingninger.
 • Tilgængelig. Stort udvalg af typer af lak i enhver isenkræmmer.

ulemper:

 • At opnå en stabil virkning skal nøje overholde de betingelser, der gælder: lufttemperatur ikke er lavere end 5 ° C og ikke højere end +30 ° C, temperaturen af lakken mindst +15 ° C Det kræver også ingen træk, direkte sollys.
 • Opbevaringsbetingelser skal overholdes: sammensætningen af materialet i en stor procentdel af vand, ved under nul temperatur, det fryser og bliver uegnet til lakpåføring.
 • De høje omkostninger. Veletablerede finske selskab lakker "Tikkurila." Anslået pris er omkring 500-900 rubler. af 0,9 liter, er den gennemsnitlige pris kategori.

muligheder

Til dekoration eller overflader udsat for vejrlig, er underlagt forskellige typer coatingmateriale. Søm "Tikkurila" vandbaseret udledes i et stort område, kendetegnet ved, omfang og specielle funktioner. For eksempel er nogle typer af lak af denne producent skraveret, som giver skygge, men ikke pletter materiale er tæt farve.

Shading kan udføres uafhængigt, hvilket er nyttigt til coating af små dekorative elementer, eller i en butik, på en særlig maskine, som vil vælge den ønskede grad af farvetone intensitet og doseret blandet med hele massen af den valgte søm.

typer

Akryl vandbaserede malinger er opdelt i enkomponent og tokomponent:

 • En-komponent akryllak skaber elastisk beskyttende film har lav slidstyrke men fastholder god overflade i at falme. Positiv egenskab er dets høje åndbarhed (træ, dækket med denne form for beskyttelse, "ånde", hvilket er vigtigt for produkter fremstillet af dette materiale), er det godt holder overfladen mod støv og mindre mekanisk beskadigelse. Dårlig resistent over for fugtig miljø. Disse kvaliteter gør den ene-komponent sammensætning af den populære blandt førerne af dekorative og brugskunst.
 • Tokomponent akvalak indeholder i dets struktur yderligere stoffer, der øger stabiliteten af belægninger i naturlige forhold. Sammendrag af forbrugerne bruges akryl vandige fernis ydre indebærer, at under betingelser med lav temperatur (fra -25 ° C og derunder) lak belægning revner og genopretning kræves i sommeren. Som bemærket af mange ringe stabilitet i vandigt akryl beskyttelse i vådt vejr: overskyet lak, kan forekomme bobler, bag basen.

Næsten alle brugere er enige om den idé, at de akryl vandbaserede malinger er ideelle til indendørs brug, viser fremragende beskyttende kvaliteter for håndlavede produkter.

dekorative kvaliteter

Ifølge den dekorative effekt af akryl vandbaseret lak kan også opdeles i grupper:

 • Matt. Den coatede overflade er blottet for glans, føles som en silkeblød, fløjlsagtig, med en tæt film. Hvis en lak har en tegning, ingen ændring, vil han ikke lide. Skjuler mindre overflade uregelmæssigheder.
 • Finpudset. Det har en sagte udtalt glans, glitre. Gode udstillinger tekstur husly materiale. Uregelmæssigheder i overfladen vil blive mere mærkbar.
 • Akryl skinnende lak , vandbaseret. Det giver produktet en lys glans og dybde. Udstiller al behandling ulemper materiale, der skal belægges.

Søm "Tikkurila" produceres i alle tre udførelsesformer, og er kendetegnet ved høje dekorative egenskaber og modstandsdygtighed over for alle former for skader. Anmeldelser rådes til at vælge en dekorativ belægning i henhold til det sted, hvor produktet skal anvendes. Belægning, egnet til indendørs arbejde, vil det være dårligt at reagere på nedbør eller stærkt sollys. Én sæson vil være nok til at lakere oblezlo. Når du køber et søm omhyggeligt studere brugsanvisningen.

kompatibilitet

Acryl lak, vandbaseret træ kræver omhyggelig overflade slibning før påføring af beskyttende belægning. For at opnå en god belægning effekt træ bør grundes betyder den vandbaserede. Dette vil lukke porerne i sin struktur og reducere forbruget af lak. Dækker vand primer og vand lak sikrer lang levetid af produktet.

Føreren af træet rådes til ikke at blande forskellige materialer syntese, dvs. du bruge en primer og lak, foretaget på grundlag af en harpiks opløsningsmiddel. Parket lak vandigt dårligt sameksisterer med andre typer af lak og maling, i dette tilfælde, kan forekomme på overfladen af bobler, uklarhed afvisning og andre problemer.

Anvendelsesområde

Akryl vandbaseret lak for træprodukter, der er fremstillet til forskellige formål. De fleste eksperter er enige om, at denne form for lak ikke er designet til forbedret operationel belastning. Træmøbler, paneler paneler, døre af massivt træ, stiger, stole og andre produkter lavet af naturlige materiale, belagt med en vandig acrylmaling bevarer deres æstetiske kvaliteter i mange år. Træ er imidlertid fortsat uden strukturelle og holistisk forandring. Men denne gulvbelægning sammensætning kan være på steder, hvor der er meget trafik. Det er perfekt til soveværelser, børneværelser, men gange og korridorer lidt brug.

At arbejde med forskellige overflader af belægningen var ikke blot bevare finish, men også fremhæver fordelene ved det anvendte materiale. Således, akryl mat lak, vandbaseret, anvendes på tapet eller murværk, vil ikke ændre opfattelsen af materialet og tekstur, men bevarer integriteten af reparationen i mange år. Fraværet af phenol, formaldehyd og andre flygtige forbindelser i sammensætningen af den beskyttende belægning kan bruges i alle miljøer: i køkkenet, i børnenes, spisestue og så videre.

Funktioner af ansøgningen

Efterbehandling overflade før belægning skal gøres meget omhyggeligt. Uagtsomhed i polering, slibning, vil tørring forårsage uoprettelig skade bliver nødt til at gentage alt fra begyndelsen. Acryl lak, vandbaseret træ påført på en tør jordoverflade. Eksperter rådes til at anvende et lag og give det en dag til tørring, selv om instruktionerne for at anvende det næste lag kan variere fra 30 til 120 minutter.

Oplevelsen af mester viser også, at mens ornamental arbejde værd at gøre flere lag lak med mellemliggende tørring og slibning hvert lag, undtagen den øverste. Formaling af den næstsidste lag er mere ønskeligt at gøre på en våd overflade: fugter og behandle finkornet sandpapir og derefter tørret, renset for snavs og anvende et afsluttende lag af lak. Det er også vigtigt, at hvad slags dækning er brugt. Blank klarlak efter hver påføring skal slibes (bortset fra den øverste lag): kobling glossy lag er yderst upålidelige. Forenkler mat lak anvendelse i kombination med en blank.

Vandig parket lak påføres den grundede overflade en vandig sammensætning. I dette tilfælde går det glattere og materialeforbruget er stærkt reduceret. Bruge til overtrækning gulvbelægning bedre vandig tokomponentsammensætningen, det er mere stabilt i drift. Om ønsket kan coatingmaterialet tones, som vil tone træoverflade. Brug akryl maling, for eksempel, fra firmaet "Tikkurila" (prisen er højere) er kun beregnet til store belastninger bør være op til gulvet.

instrumenter

For anvendelsen af akryllak anvendes pensler og ruller. Af sikkerhedsmæssige årsager bør bære handsker. Værktøjer vaskes med varmt vand, master rådgiver for vaskebørster og ruller anvender en simpel sæbe eller køkken detergentsammensætninger beregnet til vask olieagtige retter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.